• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Žuvienė

Žuvienė 2010-11-30 06:49 #309

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Žuvienė

0,5 kg šviežios žuvies (bet kokios)
2 morkos
10 bulvių
1 svogūnas
pipirų
lauro lapų (Lauro lapas)
druskos
2 šaukštai miltų
1 stiklinė grietinės


Žuvį ir visas daržoves bei prieskonius sudėti į verdantį vandenį ir virti 20 minučių.
Prieš baigiant virti, supilti grietinę, sumaišytą su miltais.


Žuvienė suomiškai(4 porcijos)

Šalis: Suomija
1 kg šviežių žuvų
1 svogūnas
1 poras
4 bulvės
1 šaukštas miltų
1 stiklinė pieno
1 lauro lapelis (Lauro lapas)
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų (Kvapieji pipirai)
2 šaukštai smulkintų krapų
2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų



Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles.
Pakepinkite supjaustytą svogūną.
Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite.
Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves.
Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min.
Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min.
Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite.
Tada suberkite krapus ir svogūnus.

Žuvies barščiai

700 g žuvies
2 vidutinio dydžio burokėliai
100 g prieskoninių daržovių
1 svogūnas
5 džiovinti baravykai
citrinos sulčių
kvapniųjų pipirų (Kvapieji pipirai)
1 lauro lapelis (Lauro lapas)
cukrus
karčiųjų pipirų
druska





Burokėlių raugo receptas

Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje.
Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį.
Išvirus perkošti.
Atskirai išvirti burokėlius, nulupti ir stambiai sutarkuoti, sudėti į nuovirą, 1 stiklinę burokėlių raugo, įberti druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus ir įpilti citrinos sulčių.
Barščius patiekti su bulvėmis arba kietai išvirtų kiaušinių ketvirtadaliais.
Galima perkošti ir patiekti puodeliuose su paštetėliais (pyragėliais).

Karšis su bulvių koše
800 g bulvių
150–200 ml pieno
50 g sviesto
gūželės salotų
saujelės šviežių krapų
4 gabaliukų karšio filė
aliejaus
druskos, pipirų

Bulves nuskusti ir išvirti. Sugrūsti ir išmaišyti su pienu bei sviestu. Pakaitinti ant silpnos ugnies, įberti krapų, pasūdyti ir išmaišyti. Salotas nuplauti, nuvarvinti ir stambiai suplėšyti. Likusius krapus sukapoti. Žuvies gabaliukus nuplauti ir gerai nusausinti.

Žuvį iškepti aliejuje, pasūdyti, pagardinti pipirais, krapais. Perdėti į karščiui atsparų indą. Bulvių košę sukrėsti į konditerinį švirkštą. Bulvių košės užspausti ant žuvies. Pašildyti 5 min. iki 225°C įkaitintoje orkaitėje. Patiekti lėkštėse ant salotų lapų, papuošus krapais.

Suomiška žuvienė
1 kg šviežių žuvų,
1 svogūnas, 1 poras,
4 bulvės, 1 šaukštas miltų, 1 stiklinė pieno,
1 lauro lapelis,
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų, 2 šaukštai smulkintų krapų,
2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų.



Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite. Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves.

Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min. Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min. Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite. Tada suberkite krapus ir svogūnus.



Žuvies sriuba su kariu

80 g ryžių,
0,5 l sultinio,
400 g porų,
400 g menkės filė,
kario prieskonių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.

Pastatome virti ryžius pasūditame vandenyje ir, kol jie verda (15-20min.), paruošiame sultinį. Po to plonais žiedeliais supjaustome porą. Žuvies filė supjaustome nemažais kubeliais ir apkepiname aliejuje, pasūdome, papipiriname ir įdedame kario prieskonių. Į kepinamą žuvį sudedame supjaustytus porus ir viską kepiname dar apie 3 min. Paskui žuvį su porais sudedame į sultinį ir verdame ant vidutinio didumo ugnies 5-8 min. Sriuba patiekiama su atskirai įdėtais ryžiais. Tiršta žuvienė
1kg žuvies,
3 šaukštai miltų,
60g sviesto,
150g grietinės,
2 svogūnai,
petražolių,
1,5l vandens,
kvapniųjų pipirų,
druskos,pipirų.


Žuvį su prieskoniais išvirti. Išvirusią žuvį su prieskoniais permalti per mėsmalę arba gerai sutrinti. Svieste apkepinti miltus, paskui supilti grietinę, viską išmaišyti ir sumaišyti su žuvies mase. Maišant pamažu supilti sultinį, kuriame virė žuvis su prieskoniais. Tuomet užverdame dar kartą ir patiekiame su sklindžiais.


Virta žuvis su česnaku

500 g žuvies,
petražolių,
saliero,
poras,
morka,
lauro lapas,
2 kvapnieji pipirai,
krapų,
galvutė česnako,
druskos.

Iš smulkmės su priekoninėmis daržovėmis bei prieskoniais pasūdę išvirkite sultinį. Išvirusią smulkmę išmeskite, o sultinyje virkte stambius žuvies gabalus.
Smulkiai supjaustytą česnaką sutrinkite su druska ir, sudėję podukan, įpilkite du šaukštus sultinio. Gerai išmaišę, česnaku užpilkite išvirusius žuvies gabalus.
Užsigerti galite sultiniu.Norvegiška žuvienė

NORVEGIŠKA ŽUVIENĖ

700g žuvies filė
1 l mėsos sultinio
30g aliejaus
5 bulvės
1 stiklinė sauso baltojo vyno
2 svogūnai
1 poras
lauro lapo, druskos
skiltelė česnako
kvapniųjų pipirų

Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kvapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 min. Pasūdykite. Pavirinę sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Virkite ant silpnos ugnies. Nukaitę supilkite vyną.
700g žuvies filė,
1l mėsos sultinio,
30g aliejaus,
5 bulves,
stiklinė sauso baltojo vyno,
2 svogūnai,
poras, lauro lapas,
druskos, pipirų,
skiltelė česnako.

Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kvapniaisiais pipirais. Sudėkite į 4 dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 min. Pasūdykite. apvirinę sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Virkite ant silpnos ugnies Nukaitę supilkite vyną.
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Lydeka, aras

: Žuvienės 2010-12-02 19:55 #452

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Žuvienė, virta piene.

1.5 litro kaimiško pieno,
300gr išvalytos ir be žvynų žuvies,
Viena, didesnė, svogūno galvutė,
50gr sviesto,
Juodieji pipirai, druska

Užviriname pieną, sudedam svogūnus, pipirus, druską. Apie 5-10 min. verdame, kol suminkštėja svogūnas. Tada sudedame žuvį ir verdame dar apie 15 min.

Skanaus ! ! !
Paskutinis taisymas: 2010-12-03 18:49 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras, antistatic333

Žuvienė 2013-01-07 08:54 #74308

  • antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • XUL,SUL,UL,JIG spiningas("valgoma" guma)
  • Žinutės: 360
  • Gauta padėkų: 324
Daugumai turbut begaudant žuvį žiemą, iškyla klausimas, ką daryti su pagauta žuvimi?
Kur ją dėti ir nerasdami tinkamo sprendimo, dažnai visą smulkmę, žvejai atiduoda alkaniems naminiams gyvūnams ar tiesiog "tingėdami" išdoroti žuvį,- ją išmeta...
Bet yra tinkamas sprendimas, tai skani žuvienė, apie kurią ir norėčiau pasidalinti su visais. Beje šios žuvienės receptas yra labai senas ir atkeliavęs net iš tolimos Rusijos kampelio. Šį receptą man atskleidė, vienas mano susirašinėjimų internetu draugų iš Rusijos, Astrachanės krašto. Kaip turbūt daugelis žino, kad šis Rusijos federacijos regionas, randasi Kaspijos jūros deltoje, kuri yra be galo vandeninga ir labai žuvinga.
Taigi žuvienė...



Žuvienė – dvasios atgaiva.

Ar žinote, kas yra tikra ir skani žuvienė? Tai ypatingas patiekalas ir jį gaminti reikia labai ypatingai. Kaip kalba patyrę spiningautojai iš Rusijos, pati skaniausia žuvienė, gaminama ir gaunasi iš pūgžlio. O toliau jau seka ešerys ir sterkas. Jų skani žuviena su savomis specifinėmis savybėmis, labiausiai tinka, tikrai žvejo žuvienei virti. O iš visų kitų pagaunamų žuvų gaunasi jau ne kas kitą, kaip žuvies sriuba.



Kalbama, kad iki revoliucinės Rusijos į Imperatoriaus kiemą, nuolatos tiekdavo šviežius, pūgžlius būtent gaminti skaniai žuvienei. Ir virdavo žuvienę iš karto su visomis pūgžlių gleivėmis. Juk visa paslaptis ir slepiasi būtent – gleivese. Taip,- Jums ne pasigirdo. Nuskusti žuvies žvynų , jokiais būdais negalima. Būtent šis momentas ir priduos Jūsų žuvienei nepakartojamą, pikantišką skonį.
Todėl imame žuvį tokią, kokia pas jus šiuo momentu yra. Jau aišku, kad pugžlys, savo skoniu yra pirmoje vietoje, bet jeigu pugžlių neturite, maža bėda. Tada aišku imame ešerius ar gražuolį sterką. Valome žuvį, išimame vidurius ir žiaunas. Galvų nupjauti nereiktų, gleivių ir žvynų skusti taip pat nerekomenduoju! Viskas,-žuvis paruošta gaminti.



Pilame į puodą vandens ir statome ant ugnies. Dar šaltame vandenyje, dedame nuvalytas bulves. Nulupame didelę galvą ropinio svogūno. Svogūno galvą, nepjaustytą, dedame į puodą, kad verdant ji neiširtų. Bet tam, kad svogūnas „atiduotų“ visą savo aromatą ir sultis, aštriu peilio galiuku padarome kelias gilias įpjovas.Kaip tik vanduo užvirs dedame 2 -3 vidutinio dydžio šviežius pomidorus. Ir kaip tik bulvės jau bus išvirę, dedame žuvį (kuo daugiau,tuo geriau) ir verdame apie 6 -7 minutes. Po to sūdome pagal skonį, įdedame pora lauro lapelių ir kelias nemaltas juodojo pipiro uogas. Tas, kas mėgsta aštriau, pagardiname dar maltais juodaisiais pipirais, tik reiktų atminti kad, žuvienė turėtų būti aštri, todėl pipirų negailėkime. Pačiame virimo proceso baigtyje, dedame smulkiai pjaustytų šviežių petražolių lapelių. Viskas žuvienė baigta. Teisingai išvirta žuvienė pastovėjus kurį laiką šaltai, turėtų pavirsti į žele. Skanaus.

Paskutinis taisymas: 2013-01-07 17:03 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Arutis, girinis37, saulius67, donatasx3

Žuvienė 2013-01-07 18:44 #74380

  • donce999
  • donce999 avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Ne visi broliai zvejai,bet visi zvejai broliai
  • Žinutės: 812
  • Gauta padėkų: 505
Tai ar zuvis isverda per 6-7 min? :unsure:
NEVISI BROLIAI ZVEJAI,BET VISI ZVEJAI BROLIAI!
Paskutinis taisymas: 2013-01-07 18:44 nuo donce999.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-01-07 19:22 #74392

  • antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • XUL,SUL,UL,JIG spiningas("valgoma" guma)
  • Žinutės: 360
  • Gauta padėkų: 324
donce999 parašė:
Tai ar zuvis isverda per 6-7 min? :unsure:
O tu pabandyk ir suzinosi,pakviesk draugus,pavaisink jie pasakys..
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-01-07 19:57 #74398

  • donce999
  • donce999 avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Ne visi broliai zvejai,bet visi zvejai broliai
  • Žinutės: 812
  • Gauta padėkų: 505
Vires zuviene tikrai nekarta,ir megstu as ja,nu bet per tiek laiko,ji net kvapo nepaskleis normaliai,jau nekalbu apie drebucius,kurie turi atsirasti atsalus,cia bus klaidele,gal nuliu truksta prie skaiciuku,nors maziems pukzliukams gal ir pusvalandzio uztektu.
NEVISI BROLIAI ZVEJAI,BET VISI ZVEJAI BROLIAI!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-01-07 20:08 #74402

  • pasiklydes
  • pasiklydes avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1254
  • Gauta padėkų: 427
man tai is vis tos su galvom tai ne vaizdas :) kazkaip nekelia apetito :) aisku cia skonio reikalas :joint:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-01-07 20:19 #74406

  • donce999
  • donce999 avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Ne visi broliai zvejai,bet visi zvejai broliai
  • Žinutės: 812
  • Gauta padėkų: 505
Reikia nepatinget ir isrinkt,erba per sieteli pertrint,zuviene su kaulais man irgi nekaip.
NEVISI BROLIAI ZVEJAI,BET VISI ZVEJAI BROLIAI!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-01-07 20:36 #74414

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
as jai tingiu galvas iskaulint,tai su trintuvia sugrudziu beverdan,o baigus virt sultini,nukosiu per sieteli :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-01-07 21:09 #74422

  • antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • XUL,SUL,UL,JIG spiningas("valgoma" guma)
  • Žinutės: 360
  • Gauta padėkų: 324
....
Paskutinis taisymas: 2013-04-23 17:21 nuo antistatic333.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: saulius67, donatasx3

Žuvienė 2013-01-08 16:28 #74499

  • donce999
  • donce999 avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Ne visi broliai zvejai,bet visi zvejai broliai
  • Žinutės: 812
  • Gauta padėkų: 505
antistatic333 parašė:
cia jau ne zuviene chebra o koseliena..o be to cia ne diskusiju tema o zuvies virimo.. :tut:
Nepatenkintam asmeniui paskysiu tik tiek kad per 6 -7 minutes zuviene isverda paskaitom kokios zuvys verdamos ir kaip gaminama ir nesvaigciojam kad neimanoma,sitas recepta isbandytas zinomu spiningistu (aisku ne LT) :bumm: tad kelkites i diskusiju poteme ir malkit dideli S... :eat:

Ponas antistatic333 skirkit parinimus nuo pasitikslinimu.
NEVISI BROLIAI ZVEJAI,BET VISI ZVEJAI BROLIAI!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-05-17 00:59 #88344

Ponas Didysis Ekspertas kai prigaudo mažų žuviukų, per tvorą juos sumeta kaimynų katinui. Tas kilniai priima auką, manydamas, kad tai apdovanojimas už jo grožį.
Bet kartais Ponas Didysis Ekspertas verda superžuvienę.
Išverda ešeriukus, išgriebia, tada sultinyje verda bulves, morkas ir smulkius makaroniukus. O pabaigoje paturbina nuo kaulų nurinkta mėsa.
Tiksliau receptas čia
www.7ravioli.com/zuviene/html
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Arutis

Žuvienė 2013-06-06 20:49 #89545

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Ilgokas darymo laikas, bet pam4ginti galima :lol:
www.5braskes.lt/vaiva/tradicine-astri-zuviene.d?id=61562264
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvienė 2013-06-06 20:59 #89546

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Ilgai verdamą žuvienę viriau pernai per Feeder Cup II turą Bubiuose. Turint laiko gaunasi riebi ir soti žuvienė. ;) :pop: :eat:

Čia yra tai, iš ko galima kažkiek pasimokinti virti žuvienę, aš vis pasižiūriu prieš virdamas... :lol: :



"Pagrindinis tradicinės lietuviškos žuvienės komponentas yra žuvis. Kuo žuvies daugiau, tuo žuvienės skonis intensyvesnis. Tačiau ne tik nuo žuvies kiekio, bet ir nuo žuvies rūšies priklauso žuvienės skonis. Labai gardi žuvienė būna ją verdant iš ungurio. Gardi ir iš pūgžlių išvirta žuvienė, tačiau pūgžliai turi daug gleivių (ne veltui juos vadina snargliais), o tų gleivių atsikratyti nėra paprasta. Ešeriai – taip pat labai puikios žuvys, jei kalbame apie žuvienės ruošimą. Skani žuvienė išeina verdant ją iš karšio ar karpio. O iš lydekos ar kuojų žuvienės geriau nevirti – šios žuvys neduos žuvienei reikiamo skonio ir patiekalas nebus toks skanus, kaip norėtųsi.

Kas dar turi būti žuvienėje? Be žuvies, į žuvienę dedamas svogūnas, pipirai, lauro lapas ir krapai. Daugiau nieko nereikia. Yra nemažai žmonių, kurie vertina žuvienę, išvirtą iš žuvies ir ką tik paminėtų produktų. Neva tik tokia žuvienė yra tikroji, o visa kita – ne žuvienė, o paprasčiausia žuvies sriuba. Tačiau kur kas daugiau žmonių tokios žuvienės gali neįvertinti. Jie pripažins, kad žuvienės skonis yra puikus, bet primins, kad norisi ir pavalgyti, o ne tik išgerti sultinio. Todėl į žuvienę reikėtų įdėti bulvių. Žemaitijoje žuvienės be bulvių net nesiūlykite – žemaičiai net neragavę tokią žuvienę sudirbs į miltus, nes tame Lietuvos krašte žuvienėje privalo būti bulvių.

Kaip išvirti skanią žuvienę? Sakykime, prigaudėme kalną mažų ešeriukų ir vieną didelį karšį. Išvalykime ešeriukus (išimkime vidurius, ištraukime žiaunas, kurios žuvienę apkartina) ir neskutę žvynų dėkime į puodą. Karšį nuskuskime, išvalykime, supjaustykime gabalais ir atidėkime į šalį.

Taigi ešeriai jau puode. Kuo jų daugiau, tuo geriau. Pripilkime vandens, kad apsemtų žuvį (vandens gali būti ir per porą pirštų daugiau nei žuvies, bet jei turite mažai žuvies, nesistenkite iš jos išvirti daug žuvienės – bus tik žuvies skonio vanduo). Dedame puodą ant ugnies ir laukiame, kol vanduo užvirs, užputos. Kai viskas nurimsta ir virimas įgauna stabilumo, į žuvienę dedame svogūno galvą, lauro lapų, pipirų (juodųjų, kvepiančiųjų), pasūdome ir verdame apie pusvalandį. Po pusvalandžio žuvienę išpilame į kitą puodą ir visas mažas žuveles išmetame, o žuvies sultinį vėl pilame atgal į puodą, kuriame toliau virsime žuvienę. Dabar į žuvienę dedame smulkiai supjaustytas bulves ir laukiame, kol užvirs. Žuvienei užvirus, dar keletą minučių palaukiame ir dedame stambesnės žuvies (pavyzdžiui, karšio) gabalus. Juos reikia virti apie 15 minučių. Po tiek laiko žuvis bus išvirusi (bet ne suvirusi), bulvės taip pat bus išvirusios, tad paragaukime, jei reikia, pasūdykime ir kaip baigiamąjį akcentą įberkime smulkiai supjaustytų krapų. Štai ir viskas. Tiesa, reikia priminti, kad viso šio proceso (nuo pradžios iki galo) metu puodas turi būti atviras. Žuvienė verdama neuždengtame puode.

O jei mažų žuvelių neturime, turime tik dideles? Iš pradžių išverdame sultinį iš žuvų galvų (būtinai išėmę žiaunas), pelekų ir uodegų.

Ką daryti, jei kyla nenumaldomas noras į žuvienę įdėti dar ko nors, pavyzdžiui, smulkiai supjaustytų morkų. Pabandykite numarinti tą norą, o jei nepavyksta, tai įdėkite tų morkų – labai nepakenksite. Bet šis kraštutinumas yra vienintelis, kurį jums atleis klasikinės žuvienės mėgėjai.

Būna, kad į žuvienę, jai jau išvirus, dedama grietinės. Taip galite elgtis tik tuomet, jei jums žuvienė apskritai nepatinka, nes grietinė nuslopina žuvienės tikrą skonį. Kai kurie pamario krašto gyventojai baigiant virti į žuvienę įpila stiklinę kaimiško pieno ir palaukę, kol žuvienė vėl užvirs, nukaičia puodą. Taip gaunama baltoji žuvienė. Pienas taip pat sušvelnina žuvienės skonį.
Yra dar pora triukų, kurie ir efektingi, ir nekenkia žuvienės skoniui. Pirmas: nukėlus puodą nuo ugnies įpilti šlakelį degtinės. Antras: žuvienės grūdinimas. Norint tai padaryti, reikia paimti žalia alksnio šaką (iš bėdos tinka ir beržas), nuskusti žievę ir, kol žuvienė verda, nuskustą galą deginti lauže. Kai žuvienė išvirs, puodą nukelti ir dėti ant žemės. Tada šaką ištraukti iš laužo ir nieko nelaukiant apdegusį galą įkišti į žuvienę. Žuvienė smagiai užputos, o jūs nustebusiems žiūrovams galėsite aiškinti, kad tokiu būdu suteikėte žuvienei nepakartojamo skonio."
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Paskutinis taisymas: 2013-06-06 21:04 nuo Arutis.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas, Kabliukas, selmis, donatasx3, pasiklydes

Žuvienė 2016-01-11 09:22 #112764

  • karolis190
  • karolis190 avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 6
  • Gauta padėkų: 4
Nelabai mėgstu ir žuvienę ir žuvį (tik žvejybą dievinu :D) Tačiau teko vieną kart tobulai paruošta valgyti, bandėm namie, bet tokia skani nepavyko. Tai dabar pagal Aručio receptą bandysim! :labas:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Arutis
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.046 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top