Gruodžio 21d.
Nors oras ne pats geriausias spiningauti mažais masalais, tačiau labai norėjosi išmėginti naują "žaisliuką".
Niekur nevažiavau, nieko neieškojau, o nusileidau į pakalnę prie Nemuno ir pamojavau, baigiančioje išnykti duobėje. Naujas spiningėlis FAVORITE EXCLUSIVE 251cm, iki 10gr. Kaip jau buvau numatęs, jam geriausiai limpa ritė, sverianti apie 200-230gr, tad labai neblogai tiko mano turima RYOBI SLAM 2000. Valas PE 0,128mm, ( 0,6 ), VARIVAS DOUBLE CROSS,
Su 6gr spiningėlis jaučiasi "kaip žuvis vandenyje", su 4gr taip pat darbuojasi labai gerai. kitais svoriais nežvejojau, tačiau jau užteko pajausti apytikslias jo ribas. Apatinė riba 3gr, iš bėdos gal ir su 2gr dar gyventi būtų galima, o didžiąją pusę 8gr drasiai, o su didesnio svorio masalais, reiktų pamėginti, bet atrodo perkrovos dar neturėtų jaustis.
Pati žūklė šiek tiek ekstremali, nes smarkokas vakarų pusės vėjas, mesti reikia gan toli, tad tokiame vėjyje kontroliuoti masalą jau šiek tiek sudėtinga, bet įmanoma. Ant 6gr galvos ir REINS 3 colių guminuko pirmas pasirašė ešeriukas. Gal sakau vis tik bus čia jų šioks toks susikaupimas prieš žiemojimą, deja, antrojo teko ilgokai laukti....
Antroji, ant to pačio guminuko "pasirašė" virš kilogramo lydekaitė.
Buvo įdomu stebėti kaip dirba kotukas, kovojant su didesne žuvimi. Nenuvylė ir paliko net labai gerą įspūdį.
Po kažkiek laiko, ant to paties REINS guminuko pasirašė dar vienas ešeraitis, bet jau buvo aišku, kad ešerių susibūrimo čia tikrai nėra.
Nors vėjas net nesiteikė silpnėti ir visą laiką, atrodė tik stiprėja, vis numesdamas kelis lašus lietaus, bet pabaigai pamėginau žvejoti mažesniais svoriais.
Dėjau 4gr čeburašką ir CRAZY FISH 2 colių VIBRO WORM. Žinau, kad čia tikrai turėtų laikytis karšys, o jei dar liko koks ešeraitis, tai ir jam šis masaliukais tikrai tiks.
Ešeriai daugiau "nepasirašė", ir manau, kad jų ten nelabai buvo. Per sekli tapo ši duobė ešeriams, neliko jokių staigesnių dugno gylių perkritimų, tad ir ešeriams šį vieta jau nepatraukli. Na o karšys vis dar lankosi, nes dugne atsirado dumblo.
Po antro, vos juntamo kibimo vis tik vieną išprašiau į krantą.
Ne tokio žinoma tikėjausi, nes šis net iki kilogramo dar nedaaugo, bet vis vieną malonu, kad mano šio sezono tradicijos vis dar tęsiasi. Jei neklystu tai jau 52 karšis šį sezoną, tikslingai pagautas su spiningėliu. Po kokių dešimties metimų, pasikabinu antra, tik antrojo taip ir nepaėmiau į rankas. Pabūgau sušlapinti pirštines, o jis tikriausiai nelabai norėjo pozuoti prieš objektyvą, tad vos ne iš rankų paspruko. Dydis toks pat kaip ir pirmojo.
Po pusvalandžio tuščio mojavimo, dar vieną pasikabinau. Dydis kaip ir anų,- standartinis, tik šis taip arti neprisileido. Paspruko pusiaukelėje. Daugiau kibimų atrodo neturėjau, o ir žūklę jau baiginėjau.
Spiningėlis "apžuvintas", dirba pasakiškai, labai jautrus, lengvas, labai maloniai meta mano naudotus šiandieną 4 ir 6gr svorius, puikiai tvarkosi su laimikiu ir jaučiasi, kad su juo, komfortiškai naudojamų masalų svorių diapazonas, gerokai platesnis už daugumos mano turėtų kotų . Patiko kol kas visais parametrais, kuriuos šiandien pavyko išmėginti. Patiko ir nesinorėjo net baigti žūklę, ant kiek buvo malonu mojuoti šiuo įrankiu....
Tikiuosi jam teks iš peties padirbėti visą ateinantį sezoną.
Visos sugautos žuvelės, tik fotografavosi šalia naujo įrankio ir keliavo atgal. Ne tam buvau atvykęs prie vandens, kad kažką partempti namo.
Nemunėlis vis dar žemas, nors lygis apie 30cm jau aukštesnis, negu paskutiniu metu buvo. Plaukė daugokai šiukšlių, vanduo bent pakraščiuose nuo bangavimo nelabai skaidrus. Jei nepašals ir leis orai, dar žvejoti ir žvejoti....