• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: AudriusM blog'as

AudriusM blog'as 2014-11-23 17:28 #108956

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6129
  • Gauta padėkų: 8980
Lapkričio 23d.

Ne dėl didelio noro pažvejoti, o tik dėl naujo įrankiuko išbandymo, šiandieną pasivaikščiojau panemunėmis.
Lygis žemas kaip sausringą vasarą, vanduo vidutiniškai skaidrus, šaltas ir šlapias. Diena apniukusį, rūkas, drėgmė ir niekaip nesugebantis galutinai ištirpti sniegas.
Stojau prie Seredžiaus. Ten, žvejojant nuo dambų nereikia bristi, nes lysti į bridkelnes ir bristi,- jau jokio noro.

Kotukas dirba smagiai. Sunku dar vertinti galutinai, bet kaip ir tikėjausi už, ne kartą mėgintą calzante ex, šis man kažkodėl arčiau dūšios.
Apie parametrus kažką kalbėti anksti, o ir nesigilinu labai smulkmeniškai į visas smulkmenas. Jautrus, labai greitas ir atrodo ne skystesnis už mano turimą simphonia. Tuo įsitikinau išprašęs į krantą, 1,5kg lydekaitę.

Pasisekė patikrinti kotuko darbą ir su porele ešeriukų.

Na ir kas be ko, pasigalinėjau su karšiuku, bet kai liko jis nepakirstas, nes kibimo net nepajutau, tai patikrinęs ritės stabdžius, nuplaukė savo keliais.
Kol kas kotukui jokių priekaištų, nors buvau uždėjąs ant jo, nelabai jam tinkamą rioby slam ritukę ir žvejojau kiek per storu PE valiuku, bet viską susitygavus, atrodo gausis neblogas UL komplektukas.
Šiuo niūriu, darganoto rudens akordu, UL spiningavimo sezonas man jau uždarytas, nors karšinis kibimas, manau dar ne vieną, gražaus oro dieną, vilios užmesti mikro masaliuką.,,,

Paskutinis taisymas: 2014-11-23 17:31 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

AudriusM blog'as 2014-12-13 12:06 #109214

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Roges reikia ruošti vasarą o ratus...tiksliau meškeres- žiemą.

Pasipildė arsenalas naujais žaisliukais, bet tik šiandien artimiau susipažinau su jais.
Prieš tris savaites gavau MAJOR CRAFT UL spiningėlį CROSTAGE iš MEBARU-K serijos. Ėmiau ilgiausią variantą 237cm, išmetimas nuo 0,5gr iki 5gr. EXTRA FAST su SOLID viršūnėlia. Tai šiokia tokia alternatyva mano turimam GM SIMPHONIA , kurio išmetimas iki 8gr ir TABULAR viršūnė.
Nors žvejojant dažniausiai orientuojuosi į valo elgesį. o ne į spiningo viršūnę, tačiau gan dažnai tekdavo masalo "darbą" kontroliuoti viršūnės pagalba. SIMPHONIA ne visada tą parodydavo, ypač kai svoriai mažesni negu 2gr. Antra priežastis kodėl pasirinkau UL spiningėlį su dar mažesne gramatūra ir solid viršūnėlia ta, kad daugėja arsenale masalų ir priemonių žvejoti dar mažesniais svoriais.
Daug kartų 'kračiau "CALZANTE" ir buvo sunku apsispresti ar CALZANTE EX, ar būtent šį MAJOR CRAFT CROSTAGE kotuką pasirinkti. Pasirinkau šį ir atrodo neapsirikau. Neturiu nieko prieš CALZANTE bet dėl skonio nesiginčijama. Tai tikrai ne blogesnis kotukuas, aprengtas puikiais žiedais, akcija man pasirodė netgi malonesnė negu CALZANTE EX, tad nemanau juk šis kotukas nors ir pigesnis, kad bent kažkiek nusileidžia calzantei. Priešingai, - man jis visais parametrais ir "aprėdymu" atrodo gal net pranašesnis.

Nespėjau jo padoriai išmėginti žūklėje, nors jau teko jam susikauti su pusantro kg lydekaite ir keletu ešeriukų. Solidus įrankiukas ir kaip teko skaityti atsiliepimus tų, kas su juo jau žvejojo visą sezoną, parametrai atitinka žymiai brangesnių kotų parametrus. Gal būt,- nesiginčysiu, nes ir man paliko aukštos klasės koto įspūdį, o ar tai tiesa, parodys ateinantis sezonas....

Antras naujas žaisliukas mano arsenale tai FAVORITE EXCLUSIV L spiningėlis. Vėlgi, tai vienas iš ilgiausių jo modelių ( 251cm), išmetimas iki 10gr su TABULAR viršūne, extra fast.
Šis kotukas taip pat turėjo konkurentą ir daug dvejojau kurį pasirinkti. Tai buvo VARIVAS VIOLENTE VLL, ar šis. Net nepasakysiu kodėl pasirinkau šį... Gal tiesiog jis pasirodė labiau man tinkamas, gal perskaityti įvairiuose forumuose atsiliepimai savo padarė. Net nežinau, bet pasirinkau šį, nors tikrai žinau kad VARIVAS įrankiai tikrai labai aukšto lygio.
FAVORITE EXCLUSIV , labiausiai krito į akis tai jo sudaromas lengvumo įspūdis. Kotuko blankas, pagal tai kad jis 251cm ilgio yra labai mažo diametro net prie rankenos ir tikrai labai lengvas. Nemažai to lengvumo įspūdžio atrodo tenka ir super lengviems žiedeliams ant vienos kojelės.
Išmetimo gramatūra rinkausi būtent iki 10 gr, todėl, kad didžioji dauguma mano naudojamų masalų nelabai viršija šį svorį. Jei UL klasėje masalai nuo 1 iki 3-4gr, tai visi kiti masalai nuo 4 iki 6-8gr. SIMPHONIA spiningėlis su didesniais svoriais kaip 6gr jau sunkiai tvarkėsi, nors žvejoti dar buvo įmanoma, bet jautėsi jau perkrovimas, tad šis spiningėlis jau užpildys spragą visiems likusiems L klasės masalams. Na o TABULAR viršūnė suteikia kotui truputi daugiau universalumo. Tiks ir džigui, sukrei ar vobleriukui patampyt.
Nors su šiuo kotuku žvejoti dar neteko ir jei leis orai artimiausiu metu būtinai pamėginsiu, bet atrodo savo savybėmis jis niekuo nenusileidžia gerokai prabandesniems įrankiams tik su žymiai didesne kaina ir garbingu vardo užrašu ant koto. Kaip yra iš tiesų, pamatysim ateinantį sezoną, nors perskaičius gausybę atsiliepimų forumuose ir pan. šis kotukas daugumos prilyginamas, panašių paramtrų NUOVO FINEZZA'i. Finezzos neturiu, tad belieka tik tikėti ką išmintingieji kurmiai rašo....

Paskutinis taisymas: 2014-12-13 12:16 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: Arutis, baubas, ANRI, Dolcas, Vitalijus, Vincas, reemis, fanas

AudriusM blog'as 2014-12-21 17:33 #109257

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gruodžio 21d.

Nors oras ne pats geriausias spiningauti mažais masalais, tačiau labai norėjosi išmėginti naują "žaisliuką".
Niekur nevažiavau, nieko neieškojau, o nusileidau į pakalnę prie Nemuno ir pamojavau, baigiančioje išnykti duobėje. Naujas spiningėlis FAVORITE EXCLUSIVE 251cm, iki 10gr. Kaip jau buvau numatęs, jam geriausiai limpa ritė, sverianti apie 200-230gr, tad labai neblogai tiko mano turima RYOBI SLAM 2000. Valas PE 0,128mm, ( 0,6 ), VARIVAS DOUBLE CROSS,
Su 6gr spiningėlis jaučiasi "kaip žuvis vandenyje", su 4gr taip pat darbuojasi labai gerai. kitais svoriais nežvejojau, tačiau jau užteko pajausti apytikslias jo ribas. Apatinė riba 3gr, iš bėdos gal ir su 2gr dar gyventi būtų galima, o didžiąją pusę 8gr drasiai, o su didesnio svorio masalais, reiktų pamėginti, bet atrodo perkrovos dar neturėtų jaustis.
Pati žūklė šiek tiek ekstremali, nes smarkokas vakarų pusės vėjas, mesti reikia gan toli, tad tokiame vėjyje kontroliuoti masalą jau šiek tiek sudėtinga, bet įmanoma. Ant 6gr galvos ir REINS 3 colių guminuko pirmas pasirašė ešeriukas. Gal sakau vis tik bus čia jų šioks toks susikaupimas prieš žiemojimą, deja, antrojo teko ilgokai laukti....

Antroji, ant to pačio guminuko "pasirašė" virš kilogramo lydekaitė.

Buvo įdomu stebėti kaip dirba kotukas, kovojant su didesne žuvimi. Nenuvylė ir paliko net labai gerą įspūdį.
Po kažkiek laiko, ant to paties REINS guminuko pasirašė dar vienas ešeraitis, bet jau buvo aišku, kad ešerių susibūrimo čia tikrai nėra.

Nors vėjas net nesiteikė silpnėti ir visą laiką, atrodė tik stiprėja, vis numesdamas kelis lašus lietaus, bet pabaigai pamėginau žvejoti mažesniais svoriais.
Dėjau 4gr čeburašką ir CRAZY FISH 2 colių VIBRO WORM. Žinau, kad čia tikrai turėtų laikytis karšys, o jei dar liko koks ešeraitis, tai ir jam šis masaliukais tikrai tiks.
Ešeriai daugiau "nepasirašė", ir manau, kad jų ten nelabai buvo. Per sekli tapo ši duobė ešeriams, neliko jokių staigesnių dugno gylių perkritimų, tad ir ešeriams šį vieta jau nepatraukli. Na o karšys vis dar lankosi, nes dugne atsirado dumblo.
Po antro, vos juntamo kibimo vis tik vieną išprašiau į krantą.

Ne tokio žinoma tikėjausi, nes šis net iki kilogramo dar nedaaugo, bet vis vieną malonu, kad mano šio sezono tradicijos vis dar tęsiasi. Jei neklystu tai jau 52 karšis šį sezoną, tikslingai pagautas su spiningėliu. Po kokių dešimties metimų, pasikabinu antra, tik antrojo taip ir nepaėmiau į rankas. Pabūgau sušlapinti pirštines, o jis tikriausiai nelabai norėjo pozuoti prieš objektyvą, tad vos ne iš rankų paspruko. Dydis toks pat kaip ir pirmojo.
Po pusvalandžio tuščio mojavimo, dar vieną pasikabinau. Dydis kaip ir anų,- standartinis, tik šis taip arti neprisileido. Paspruko pusiaukelėje. Daugiau kibimų atrodo neturėjau, o ir žūklę jau baiginėjau.
Spiningėlis "apžuvintas", dirba pasakiškai, labai jautrus, lengvas, labai maloniai meta mano naudotus šiandieną 4 ir 6gr svorius, puikiai tvarkosi su laimikiu ir jaučiasi, kad su juo, komfortiškai naudojamų masalų svorių diapazonas, gerokai platesnis už daugumos mano turėtų kotų . Patiko kol kas visais parametrais, kuriuos šiandien pavyko išmėginti. Patiko ir nesinorėjo net baigti žūklę, ant kiek buvo malonu mojuoti šiuo įrankiu....
Tikiuosi jam teks iš peties padirbėti visą ateinantį sezoną.

Visos sugautos žuvelės, tik fotografavosi šalia naujo įrankio ir keliavo atgal. Ne tam buvau atvykęs prie vandens, kad kažką partempti namo.

Nemunėlis vis dar žemas, nors lygis apie 30cm jau aukštesnis, negu paskutiniu metu buvo. Plaukė daugokai šiukšlių, vanduo bent pakraščiuose nuo bangavimo nelabai skaidrus. Jei nepašals ir leis orai, dar žvejoti ir žvejoti....

Paskutinis taisymas: 2014-12-21 18:56 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2014-12-26 17:43 #109304

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gruodžio 26d.

Buvau šiandien pasižiūrėti prie Nemunėlio ir aišku pamojavau su spiningėliu.
Pas mane spiningavimo sezonas 2014 jau atrodo užsidarė. Neturėjau nė vieno kibimo, nors pažvejojau net trijose skirtingose vietose,- duobėse. Gal nieko jose net nėra, o gal niekas nenorėjo kibti, nes vanduo vos ne metrą pakeltas, plaukia labai daug šiukšlių, o svarbiausia, vanduo beveik kaip kava.
Nepagavau tai nepagavau, bet nors laikas, po visokių kalėdinių persivalgymų, gamtoje praleistas labai smagiai, net oras buvo pasakiškas.

Tai tikriausiai jau viskas šiais metais.....o gal dar ne.....

Paskutinis taisymas: 2014-12-26 17:50 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2015-02-14 18:01 #109881

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Vasario 14d.

Valentinovičiaus diena pasitaikė labai panaši į pavasarį, tad gera proga išlysti iš savo "urvo" ir nors šiek tiek pabūti gamtoje.
Svarbiausia labai norisi išmėginti naujus "žaisliukus". Nors dar tik vasario vidurys, bet Nemunas atrodo tam jau tinkamas.

Prasidedančiam sezonui, "UL" ir "L" įrankiai jau pilnai paruošti ir sukomplektuoti. Beliko pasirūpinti "XUL" ir kažkuo sunkesniuoju, tik kol kas nieko nerandu ką norėčiau turėti. Lauksiu pavasarinio prekybininkų užvežimo. Gal kas nors "prilips".
Taigi, šiandieną išmėginau naujas rites su naujais kotukais. Taip pat buvo išbandyti ir nauji PE valai.
Major craft crostage"UL" iki 5gr 237cm kotukui atiteko ilgai laukta SHIMANO ULTEGRA 2000s su Varivas Avani Light Game Super 0,09mm - 3,5kg valu.
Favorite Exclusive "L" iki 10gr 251cm kotukui atiteko SHIMANO ULTEGRA 2500 su Sunline SUPER PE 8 8lbs (0,128mm) valu.

Atrodo viskas daug maž susiderino. Neliko ir ankstesnių problemų su PE valais, nes atrodo tiek ritės tiek kotų žiedai tam įtakos tikrai turi, tad atrodo bus galima pereiti prie PE valų. Vienintelis minusas, kad Major craft kotukui galėtų būti truputi sunkesnė ritė, bet aš mažam disbalansui nelabai jautrus, tad viskas bus OK.

Na, o apie šios dienos laimikį, rašyti dar anksti, dar tik vasaris, dar dauguma nuo ledo žvejoja, dar visa Nemuno žuvis mano valdose, miega, tad mėnesiuką, ar šiek tiek daugiau reikės pakentėti. Neturėjau nė vieno prisilietimo prie masalų. Gal būtų kitaip jei būtų žvejota kažkokiose giliose, su ramia srove duobėse, bet niekur nevažiavau, neieškojau, o mano valdose net ir pakilus vandens lygiui nelabai 3m gylio dabar galima nuo kranto rasti. Procesas įvyko, labai smagiai pabuvau gryname ore- gamtoje, o svarbiausia jau susipažinau natūroje su kokiais įrankiais teks ateinantį sezoną žvejoti. Belieka tik dar šiek tiek pakentėti.....

Paskutinis taisymas: 2015-02-14 19:33 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2015-04-25 18:36 #110715

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Balandžio 25d.

Būtent nuo šios datos Nemune, mano valdose, prasideda rimta žvejyba. Kartais viskas prasideda anksčiau, kaip pernai, kartais net gerokai vėliau, tačiau šie metai labai tiksliai sutapo su įsisenėjusia tradicija.
Visos ankstesnės šių metų žvejybos Nemune, mano valdose su UL spiningu, nebuvo dosnios. Vienas puskilinis ešerys, keletas mažesnių, kelios kuojos su XUL spiningu ant avižėlės, bet tik dabar jau vidinis balsas kužda, - jau laikas, jau prasidės.....
Gaila, bet žūklei turiu tik rytinį pusdienį laiko, bet ir to užteko kad atsidaryti karšių sezoną su spiningu.
Kol ryte nebuvo vėjo žvejojau su nauju žaisliuku XUL spiningėliu iki 2gr. Masalas,- gramo nesverianti avižėlė su dirbtinais matyliukais.
Pirmas kibimas labai pamalonino. Karšiukas apie 700gr.

Po karšiuko, ilgokai buvo tuščia, bet kaip jau kirto, tai vos iš rankų XUL spiningėlis neiškrito. Ne taip lengviai pasidavė kova į mano pusė. Spiningėlis super liaunas, pavadėlis tik 0,12mm fliūrikas, tad teko pažaisti ir pasimėgauti galingais, pagal spiningėlio galinigumą, smūgiais. Labai buvo smalsu pamatyti kas čia tokią agresiją demonstruoja. Nustebino kai pamačiau. Pasirodo avižėle susigundė šapaliūkštis.

Kaip su XUL kotuku tai jau ne toks ir menkas.Iki kilogramo aišku dar jam tolokai, bet tikrai legalus. Kovą pasisekė laimėti, bet po foto sesijos, sugražinau į ten, iš kur ir paėmiau.
Apie pietus pradėjo stiprėti vėjas ir buvau priverstas XUL spiningėlį padžiauti ant linguojančių nuo vėjo karklų. Pradėjau žvejoti su UL koteliu ir dviejų gramų čeburaška. Masalus kaitaliojau daug kartų, bet pagavau tik vieną strazdanotą ešeriuką.

Galiausiai perėjau ant volframinių šeburaškų ir juntamai žvejoti per tokį vėjelį buvo geriau. Toliau užsimesdavo, geriau jautėsi masalas, geriau sekėsi kontroliuoti masaliuko darbą. Laikas skirtas žvejybai nenumaldomai ėjo į pabaigą, bet viltis miršta paskutinė ir tik pačią paskutine žūklės akimirką, tad netempiau gumos ir stengiausi išnaudoti kiekvieną minutę. Vis tik pasisekė. Ant pusantro gramo volframinės čeburaškos su mikro tvisteriuku, pasirašė, didžiausias šios dienos, trečias karšiukas.

Iš akies jau arti kilogramo. Buvo dar likęs pusvalandis iki žūklės pabaigos. Per tą laiką, turėjau dar du kibimus ir manau abu galėjo būti karšiniais. Deja, teko viską baigti ir rūkti namo.
Vėjas jau pradėjo rimti, dangus pamažu apsiblausė, atrodė tik žvejoti ir žvejoti....
Karšių su spiningu sezonas jau atidarytas. Tegu ir vėlai šį pavasarį, bet ledai jau pajudėjo.
Nesitikėjau kad su XUL koteliu aplamai pavyks susidoroti su karšiukais, bet kol kas su šiais nedideliais, nesiekiančiais kilogramo, susitarėme nesunkiai. Kiek sunkiau sekėsi su šapaliūkščiu dėl jo labai chuliganiško elgesio, bet ir tai kol kas įveikiamas laimikis.
Kagi, ryt gal vėl pavyks trumpam į pavakrę ištrūkti prie Nemuno....

AudriusM blog'as 2015-04-26 21:41 #110726

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Balandžio 26d.

Gaila kad tik į pavakarę galėjau šiandieną pažvejoti. Rytas buvo išskirtinai ramus, lengvai apniukęs ir šiltas, o štai vakare Nemunas pasitiko ne visai svetingai.

Vandens lygis nuo vakar krito apie pusmetrį o vakaris lenkė, vos pradedančius žaliuoti karklus, prie žemės. XUL kotuko net neėmiau iš mašinos. Beviltiška. Su UL koteliu taip pat ne pats didžiausias komfortas, bet su juo pradėjau ir žvejojau iki galo. Tikėjausi, kad su 1,5gr volframo čeburaška bus jau neįmanoma. Pabandžiau,- pasirodo dar įmanoma, tad nors ir labai vėjuota, bet visą šį vakarą su tokiu svoriu ir pražvejojau. Ekstremalu, bet tame yra ir daug žavesio, kai darai ne tai kas lengviausia, o tai kas sunkiausia.
Gal dėl smarkaus vėjo, o gal dėl staigiai kritusio vandens lygio, šį vakarą sumedžiojau tik vieną arti kilogramo karšiuką.

Priešingai negu vakar, buvo labai agresyvios žolinukės, kurių rankose palaikiau net keturias ir dar tiek pat paspruko. Netekau ir vieno čeburaškino su guminuku.

Taip pat priešingai negu vakar, šiandieną po truputi kibo ir ešeriukai, deja visi smulkūs, tad net nepapuolė į kadrą....
Jei vakar nepagavau nė vienos kuojos tai šiandieną net tris, tik viena taip pat buvo per maža fotografuotis, o kita net verta mamytės vardo apie 500gr.

Trumpai, ekstremaliai, bet pažvejota vėl smagiai. Svariausia, kad į šių metų sąskaitą, per dvi šio savaitgalio dienas, įrašiau jau ketvirtą, šio sezono karšiuką, pagauta spiningu.Kaip ir pernai, mėginsiu vėl skaičiuoti, kiek per sezoną pasiseks jų pagauti mikro masaliukais. Tikiuosi kad praėjusių metų skaičių (52vnt) kaip nors pasieksiu.

Dabar savaitei poilsis nuo žvejybos.......
Paskutinis taisymas: 2015-04-26 21:51 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2015-05-01 16:37 #110778

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 1d.

Tai šilta, tai vėl šalta.
Prognozės orams nenuspėjamos. vieną dieną karšta, o kitą jau be šiltos striukės per šalta. Šį kartą prognozės rodė neblogą gegužės 1d. rytą. Vėliau kils labai nepalankus pietryčių vėjas o vakare net pradės lyti, todėl į žūklę pajudėjau ryte.
Vandens lygis vidutiniškai žemas, nors matėsi kad visai nesenai jis buvo gerokai aukštesnis. Vėjo kol kas nulis, Nemunas kaip veidrodis. Kai kur jau matėsi šiokie tokie žuvų išėjimai, kas labai teigiamai nuteikė prieš žūklę.
Kadangi visiškai be vėjo, į rankas ėmiau XUL iki 2gr spiningėlį. Pirmas pusvalandis padovanojo net du karšius. Vienas kilograminis, kitas jau virš kilogramo. Smagu buvo net gramo nesveriančia avižėle ir super liaunu spiningėliu kovoti su tokio dydžio plačiašoniais.

Sunku su tokiu liaunu įrankiu priversti karšį iškilti į paviršių, dar sunkiau jį pasiguldyti ant šono, tad emocijų "pilnos bridkelnės'.....
Vėliau sekė kažkoks nepaaiškinamas štilius. Nurimo judėjusios pakrantėse aukšlės, nurimo visi žuvų išėjimai, nurimo ir kibimas. Tikriausiai apie valandą mojauvau visai tuščiai su XUL spiningėliu. Tiesa per tą laika netekau keturių ar penkių avižėlių. Jas nukando lydekos. Pasirodo joms labai patinka "avižadrebis" tad progos grybštelti nepraleidžia nė viena. tik viena iš jų buvo gal apie kilogramo, nes šiek tiek pasirodė, o kitos mažiukės, gal net nelegalios, tačiau avižėles vis vieną praradau ir man nuo to nebuvo nė kiek linksmiau. Galiausiai ėmiau UL spiningėlį ir mėginau su juo. Kaip ir praėjusį kartą, beveik nulis. Vos keli ešeriukų atsargūs papurtymai.
Jau ir rytas ėjo į pabaigą, kai vėl padėjau UL spiningą džiūti ant karklų ir tesiau spiningavimą su XUL kotuku. Ir vėl netikėtai karšiukas.

Vėl netekau dviejų avižėlių ir jau pasidarė visai neramu, nes pačios "einamiausios" avižėlės baigėsi, o kitomis kažkodėl nepasitikėjau nes viską buvau tiek praėjusią žūklę, tiek dabar sugaudęs ant vienos rūšies avižėlių.
Tikriausiai be reikalo bijojau rišti kitokią avižėlę, nes po eilinio nukandimo, vėl pasikirtau karšį.

Vėliau dar ir dar.. tik tų jau į rankas negavau palaikyti. Vis tik kitokia avižėlė tikriausiai savo padarė. Trys pabėgimai iš eilės, o gal tiesiog sutapimas, o gal tik mano toks įsitikinimas....gal , o gal.... Galiausiai ir tos avižėlės netekau, bet šį kartą nenukando o tiesiog nurovė, kažkas žymiai didesnio ir agresyvesnio už karšį. Ritės stabdis nors ir taip laisvas kai pavadėlis vos 0,12mm, tačiau per staigiai viskas vyko ir pavadėlis tiesiog nutrūko.
Neskaitant keleteos visai mažų ešeriukų pagavau dar du, visai mažus šapaliukus.

Apie pietus sukilo pietryčių vėjas, kaip ir buvo prognozuota, tad mėginau dar su UL koteliu pasišvaistyti. Vėl kelis ešeriniai bandymai kibti ir vienas taip pat visai smagus kibimas, apie kurį nieko negaliu pasakyti. Gal šapalas, gal meknė gal..... bet tikrai ne karšis ir ne lydeka. Paskutinį žūklės pusvalandį žvejojau jau pučiant labai smarkiam prietryčių vėjui, per kurį, net ir su UL spningėliu nelabai sekėsi žvejoti.
Rezultatas net labai puikus ir viskas sugauta XUL spiningėliu iki 2gr, su vieno gramo nesveriančia avižėle.
Daug emocijų, daug smagios ir ilgos kovos, daug ritės stabdžių muzikos ir dar visko daug.....
Šauni medžioklė buvo.

Du karšiukai keliavo su manimi, o kiti du liko plaukioti.
Netoliese žvejojo du kolektyvai su fideriais ir plūdinėmis. Man šį kartą sekėsi žymiai geriau. 4:0.

Su šia žūkle, jau 8 karšys šį sezoną pagauti spiningu.

AudriusM blog'as 2015-05-01 22:17 #110779

• Dalius. Kaunas
  • Dalius. Kaunas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2242
  • Gauta padėkų: 1456
:good: nu, matai, Audriuks ėmė žuvis ir atėjo...nebūna gyvenimas vien iš minusų, o sakai nėra, nėra :f: tavo valdose... :blush: alia, pagaut su spiningu :f: tai jau čia tikrai ne visi...kur čia ne visi - nieks nemoka, nebent koks Arta "tycharia" išmoks. :cooll: Respektuks, :clap: blyn, kaip noriu karšio rūkyto , šviežio, kvepiančio dūmu :pop: o dar su :alus: :alus: ...

AudriusM blog'as 2015-05-01 23:04 #110781

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 768
  • Gauta padėkų: 841
Eeee,Dalius,a prie ko čia tycharia :cha: Šiaip jau Arta dalinasi,va,kad pats užsitycharyjęs kaži kiek laiko buvai-blynas :bumm: O nori karšio-aik ir pasiimk :uj: Aplamai čia Audriaus chata :vooo:
Lengvai priklausomas nuo sito reikalo
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

AudriusM blog'as 2015-05-02 13:35 #110786

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 2d.

Nors ir labai vėjuotą bet iš ryto neiškenčiau ir atsidūriau prie Nemuno. Nuo vakar lygis labai stipriai krito, pučia smarkus pietvakarių vėjas, ir net pasigailėjau kad nepasiėmiau pirštinių. Šalta.
Atvykęs prie Nemuno sutikau svečių, tai Arnoldą ir Peleką, kurie tikriausiai jau nuo tamsos mojavo spiningais. Rezultatas,- vienas nedidelis Arnoldo suviliotas karšiukas.
Pradžiai mėginau žvejoti su XUL spiningu ant avižėlės, bet vos po kelių metimų ją praradau, o rišti kitą jau nebuvo noro. Sugrubo rankos, be to nelabai kas avižėlių ir beliko mano kukliame arsenale, tad į darbą leidau UL spiningėlį su 1,5gr volframine čeburaška ir 2,5cm twisteriukais.
Tuoj pat pirmas kilograminis karšiukas patikrino ritės stabdžius. Po pusvalandžio antras karšiukas , kuris nelabai klausė mano "komandų" ir darė tai kas jam patinka. Po ilgoko varginimo pagaliau išprašiau gražuolį į krantą. Tai jau apie 2kg plačiašonis.. Trečio karšiuko teko šiek tiek palaukti. Tas vėl kilograminis. Žūklės pabaigoje pasisekė ir Pelekui su XUL koteliu ant avižėlės išprašyti kilograminį karšiuką į krantą.
Taigi, per šį rytą į mano, sąskaitą, įkrito dar tris solidūs karšiai pagauti spininu.

Po vieną karšiuką pagavo ir svečiai, tad ko daugiau reikia. Laiką praleidom labai puikiai, neskaitant veidus talžančio smarkaus pietvakarių vėjo.
Su šiais gražuoliais, mano sąskaitoje šį sezoną jau 11 karšių su spiningu.

Su manimi namo keliavo tik didysis plačiašonis.
Ačiū kolegoms už puikiai praleistą šaltą žvarbų ir vėjuotą rytą. Rezultatas vėl puikus

AudriusM blog'as 2015-05-02 15:04 #110787

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Šauniai tu čia Audriau :yes: Mum su dugninėm ar plūdėm nėra ten ko važiuoti :cheer: Dabar surpantu, kodėl pas tave Nemune žuvies nėra :lol:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Paskutinis taisymas: 2015-05-02 15:04 nuo Dolcas.

AudriusM blog'as 2015-05-03 18:51 #110798

• fanas
  • fanas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1547
  • Gauta padėkų: 1894
:vooo:

Audrius šaunolis :yes:

AudriusM blog'as 2015-05-03 19:13 #110799

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 3d.

Šiandieną planuose nelabai buvau numatęs žvejybą, bet "vilko akys visada į mišką žiūri"
Apie 10:30 jau buvau prie vandens. Rytinis kibimas aišku jau senei praėjo, bet oras palyginti su vakar, žymiai geresnis, todėl visai malonu pabūti prie vandens. Kaip visada rankose UL spiningėlis su 1,5gr volframine čeburaška, o tikslas,- aišku karšis bet jau norisi ir kažko įdomesnio, todėl nuo pat pirmų metimų pradedu išradinėti dviratį. Mėginu kitokius pravedimo- erzinimo būdus, bandau vietas kur ne tik karšį galima sutykoti, bet kaip visada pirmieji susigundo karšiukai.

Pradedu eksperimentuoti su masaliukais ir pravedimais, bet vis vieną vėl karšis.

Žinoma malonu, nors ir nedidukai vos 700-800gr, bet vis vieną pamalonina ir prie esamų 11vnt., pagautų šį sezoną spiningu karšiukų, prisideda ir tie du.
Pradėjau spiningauti sraunumoje, kur stiproka srovė ir žvyruotas dugnas. Pagaliau sulaukiau ir kažko įdomesnio.

Matyt nespėjo su sviškiais į nerštą, tai ir pakliuvo ant mikro tvisteriuko. Žinoma Dubysoje per jų šėlsmą manau galima pritraukti jų su UL spiningėliu be skaičiaus, bet kolchozai man nepatinka, todėl ignoruoju tokią žvejybą, nors tikrai būtų įdomu pažiūrėti kaip sektūsi.
Tiesa šiandieną jau pradėjo judėti smulkūs ešeriukai. Kol prieš pietus dar nešvietė saulė, nepagavau nė vieno, bet apie pietus pradėjus pro debesis rodytis saulutės spinduliams, pradėjo kibti ir ešeriukai. Tiesa smulkūs ir pavieniai, bet ir tai jau geras ženklas.

Taip eksperimentuodamas su masalais ir pravedimais, po truputi atsidūriau prie duobės. Čia vėl pagavau du nedidelius karšiukus.

Ir vėl abu apie 700-800gr, tad jau keturi šiandieną ir jau 15vnt šį sezoną. Džiaugiuosi mintyse, kad pats sau įrodau, juk karšiukus žvejoti spiningu, mikro masaliukais galima be jokių problemų . Taip besidžiaugiant sėkme daėjau iki duobės pabaigos, kur jau smarkėja srovė, tad masaliuką nuolat išneša į pakrantę, kur status šlaitas ir į vandenį nusvirusią pernykščiai žolynai. Žinau kad tokias vientas mėgsta lankyti pavasariniai šapalai, mėgsta kuojos, karšys ir senais laikais tokias vietas mėgdavo laukiniai Nemuno karosai.
Senei turiu tokią svajonę, spiningu pagauti tikrą laukinį, o ne iš kokios kūdros, karosą. Šį kartą mano svajonė ėmė ir išsipildė. Gal tik metro atstume nuo kranto nusvirusio žolyno, vos gero pusmetrio gylyje kibimas. Pagal elgesį tikėjausi kad tai galėtų būti didesnis žiobris, nes elgėsi gan agresyviai, bet kai pamačiau, net aiktelėjau. Pagaliau viena mano spiningavimo svajonė išsipildė.....

Tai tikras, laukinis, ne iš kūdros, Nemuninis karosas. Svoris apie 800gr. Vėl pilnos bridkelnės laimės, kad naujas tikslas pasiektas. Labai stengiausi pernai pavasarį sumedžioti pavasarinį, Nemuninį karosą, deją... O šiais metais pagaliau šį svajonė išsipildė. Iš karto į atmintį įstrigo ir kaip vyko kibimas, koks buvo tuo metu pravedimas ir pan. Taip, tai visai kitas žvejybos būdas negu gaudant spiningu karšius, tad manau ateityje kol pavasaris bandysiu šią techniką ištobulinti ir gal pasiseks pagauti daugiau.
Bemedžiojant karosus, visai pakraštyje vėl užkibo karšiukas. Tai jau penktas per šiandieninę žvejybą. Manau net plūdininkui gali kilti pavydas, bet jau senei įsitikinau kad su spiningu galima žvejoti beveik visą taikią žuvį, tereikia tik prisitaikyti, atidirbti techniką ir vuolia....
Tuo žūklę nusprendžiau baigti, nes jau spaudė laikas. Reikia į namus, aplankyti kapus ir tt., nors oras kaip tyčia po pietų išsitaisė, visiškai nurimo vėjas, išlindo saulutė ir Nemune pasirodė vėl gyvybė. Deja,- ne visada mūsų norai sutampa su galimybėmis. Teko palikti pavasarėjantį Nemuną ir sukti vairą link namų.

Pavadinčiau šios dienos trumpą žūklę nuo 10:30 iki 15val. net labai puikia. Daug emocijų, daug įvairesnė žuvis negu praėjusiais kartais ir galiausiai netgi pasiektas, senei puoselėtas tikslas, pagauti Nemuno karosą. Pailsėjau pasakiškai prieš ateinančią darbo savaitę, o į spiningavimo šį sezoną sąskaitą įrašiau 16,- liktą karšiuką. Negana to pirmas Nemuninis karosas spiningu.

Du žuveliokai negrįžo į savo valdas Kiti amnestuoti,
Geros visiems savaitės, o man vėl savaitei poilsis nuo žvejybos....

AudriusM blog'as 2015-05-04 22:02 #110814

• FanaticFlyer
  • FanaticFlyer avataras
  • Pradedantysis
  • pagauk savo svajoniu zuvi - nuzudyk svajone...
  • Žinutės: 332
  • Gauta padėkų: 597
Zaviuosi tavo zuklemis, lenkiu galva ;) :vooo:

AudriusM blog'as 2015-05-08 22:22 #110849

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 8d.

Po darbo, dieną užbaigiau Nemune.Nors oras atrodė neblogas, bet prie Nemuno ne tik kad smarkokas vakaris, bet ir šilumos pasirodė juk žymiai mažiau negu namuose termometras rodo.
Su XUL spiningėliu ir avižėlėmis, visai galima sakyti tuščiai mojavau. Du kancaro dydžio ešeriukai. jokių kuojų, jokių kitokių kibimų.

Su UL koteliu taip pat ne ką geriau. Tik vienas vertas šiek tiek dėmesio rainius.

Papuolė ir vienas arti kilogramo karšiukas, deja jis vienintelis, ir tik tas vienintelis karšinis kibimas tebuvo.

Na dar viena silkutė....

Ir galima sakyti viskas.
Susidarė įspūdis kad šiandien vakare,- visiškas nekibadienis. Aprimus prieš saulėlydį vėjui, nesimatė ant vandens jokios gyvybės. Vandens lygis nors ir pakilęs, bet pakraščiai tušti. Visa žuvis pasitraukusi kažkur tolyn nuo krantų ir visiškai pasyvi.
Tikiuosi ryt gal bus geriau, nes planuose numatyta nemažai laiko skirti žvejybai.
Na o šiandieną po darbo iki saulėlydžio sugautas vienintelis karšiukas, šį sezoną bus jau septynioliktas.

Vakaras....

Jums padėkojo šie nariai: Salatis, donce999, Vitalijus, Ramas02, pasiklydes, fanas, Arta777

AudriusM blog'as 2015-05-09 17:41 #110850

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 9d.

Šį rytą miegojau jau trumpiau, bet vis vieną prie vandens atsiradau tik apie 7val. ryto.
Šį rytą susitikom su Arta777 ir jo kolega, truputi žemiau Seredžiaus. Visų pagrindinis tikslas karšis.
Truputi aišku nuvylė, kad susitikimo vietoje jau buvo žvejų visas tuzinas, bet mes jiems gal nemaišysim sėdėti su dugninėmis ir patraukėm Nemuno pakrantėmis, žemyn, ieškoti savo laimės.....Vandens lygis žemas kaip vasarą, plaukia iš po nakties kažkokios šiukšlės, o mūsų žvejybinė pakrantė gan srauni, bet karšiukų pasirodo yra ir čia. Pirmasis karšiukas ant mikro masaliuko užkimba Artos kolegai, vėliau pasiseka ir man.

Toje pačioje vietoje mikro kirminiuku ant 1,5gr volframo čeburaškino susigundo net padori meknė.

Karšiukas arti kilogramo, meknė gerokai virš kilogramo. Vėliau kibimas pradėjo rimti, nors dar ne kartą jaučiau kaip mikro masaliuką pačiumpa karšis, bet kadangi aš ne vietinis tai nepanoro su manimi susipažinti. Pamažu išsisklaidė vietomis Nemuną dengęs rūkas.

Nusprendėm nužygiuoti prie kitų duobių, tad savo laimikio nutariau su savimi nevalkioti. Trumpa foto sesija ir aš jų jau nebeturiu......

Persikrausčius šiek tiek tolėliau nuo dugnininkų, atradom vietelę, kur vėl buvo galima tikėti karšio.
Vos pirmi metimai ir yra.

Po keletos minučių jau antras groja UL spiningėlio ritės stabdžiais.

Vėliau trečias.

Ketvirtas penktas ir tt. Iki popietės viso per šią žūklę buvau sugavęs jau 7vnt. Artūrui pasisekė suvilioti 2vnt, su kuo jį ir sveikinu nes kiek žinau tai pirmeiji šį sezoną jo karšiukai, o kolegai 1vnt, tačiau tai ne pabaiga. Jie liko dar žvejoti, o aš jau turėjau vykti namo. Užteks. Su manimi pasiliko tik keturi karšiukai, Kiti, kaip padėka dosniam šios dienos Nemuno neptūnui, liko Nemune.
Be karšiukų daugiau nelabai ką pavyko suvilioti išskyrus meknę. Ešeriukų šiek tiek pagavau bet dauguma visai mažyliai ir kimba tik atsitiktinai.

Pakliuvo ir kelios mažos kuojikės.

Na o su XUL koteliu ir avižėlėmis nekibo niekas. Tikriausiai todėl kad daug kritęs vandens lygis ir visa žuvis gerokai atsitraukusi nuo krantų. reikalingi tolimi metimai ir didesni gyliai. Na bet su avižėle pagavau to ko dar nebuvau pagavęs.

O čia Artūras su vienu iš savo sugautų karšiukų, su UL spiningu, kuris taip pat liko Nemune.

Tiesa karšiukai pagrinde nedideli ir kai kurie net kilogramo nesiekia. Aš mano pagautų gal tik du buvo apie kilogramą, tačiau ar jie didesni ar mažesni, karšių žūklės spiningo žavesys nuo to nesumažėja.
Labai šauniai pamedžiojome su UL spiningėliais karšiukus, oras pasakiškas, laikas prabėgo puikiai.

Su šios dienos sugautais 7 karšiais, ši sezoną tai jau 24 karšys tikslingai sužvejoti spiningu.

Ačiū kolegoms už smagiai praleistą laiką, kartu mojuojant ir medžiojant su UL spiningėliais Nemuno plačiašonius.
Kadangi jie dar liko žvejoti tikiuosi parašys kaip sekėsi sulaukti vakaro.
Paskutinis taisymas: 2015-05-09 17:51 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2015-05-10 13:55 #110854

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 10d.

Šiandieną rytas jau visai kitoks negu vakar. Prie Nemuno savo valdose buvau tik apie 7val ryto, bet rpei vandens jau pūtė lengvas pietryčių vėjelis, kuris pats netinkamiausias žvejoti mikro masalais ir ypač karšį. Be to šį ryta nuvykau į dar nežvejotą šį sezoną, savo valdų ruožą.
Yra karšių ir čia.

Per valandėlią, du kilograminiai Vėliau smarkėjant įkyriam pietryčių vėjui, spiningauti 1,5gr masaliukais darėsi vis sudėtingiau, tad dar pasisekė pagauti tik vieną jau nesiekiantį kilogramo karšikką (puskaršį).

Vėliau dėl pietryčių vėjo, darėsi beveik neįmanoma žvejoti tokio svorio masalais, todėl mėginau didesniais ir sunkesniais masalais. Galiausiai, jau ant L kotuko susirišau drop shot sistemėlią ir dar apie pusvalandį pamojavau vis smarkėjančiame vėjyje. Turėjau vieną karšio kibimą ir atrodo tas karšis buvo šio sezono rekordininkas, bet kol kas su juo nesusipažinau. Apie penketą minučių " važinėjomės" po gelmę, vis grodami ritės stabdžiais, bet taip ir nepavyko pasikelti arčiau paviršiaus, kad bent pamatyti dydį. Atsikabino. Senei kovojau su tokiu galingu karšiu.
Kagi, šia kova laimėjo žuvis. Tai jos buvo šansas ir ji juo pasinaudojo.
Be šio galiūno turėjau ir kitą standartinį karšiuką pasikirtęs. Paspruko ir tas. Pietryčių vėjas padarė savo ir net su drop shot sistemėle, kur svoriai gerokai didesni, vis vieną buvo sunku jausti kas vyksta kitame gale.
Tiek to,- užteks. Vėjas atrodo nesiliaus, tad galima ramia sąžine judėti namo.

Trys karšiukai per trumpą rytinę žūklę. Visi liko Nemune.
Su šiais karšiukais, tai jau 27 karšys, tikslingai pagauti spiningu šį sezoną.

AudriusM blog'as 2015-05-26 21:01 #110982

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 24d.

Taip susiklostė, kad tik šį savaitgalį buvo galima kažkiek mėginti pažvejoti. Prieš tai buvęs savaitgalis nesižarstė gerais orais, tad spiningėliai dulkėjo ant sienos. Šis savaitgalis nors ir žadėjo gražius orus, bet nė vieno gero žodžio apie kibimą Nemune, mano valdose.
Per šį savaitgalį buvau net du kartus, o pasidžiaugti laimikiu negaliu. Nekibo,- ne tas žodis "nekibo". Kažkodėl Nemunas buvo panašesnis į baigiantį žolėmis užželti balą, be jokios gyvybės. Jokių žuvų išėjimų, jokių kuojų judėjimo, jokių aukšlių, o apie itas žuvis net nekalbu.
Dvi žvejybos, bet tik dėl proceso, dėl poilsio gamtos ramybėje, prie lėtai slankančio žemyn Nemunėlio vandens.
Pirma žūklė buvo išskirtinai tik UL spiningu, per kurią tesugebėjau suvilioti vos kelis piršto dydžio ešeriukus. Jokių karšių ar didesnių ešerių.
Antroje žūklėje jau susikroviau į automobilį pusę spiningavimo arsenalo, nuo XUL iki starkinio koto su 32gr išmetimu.
Su XUL tik tokie, bet norint tokį surasti dar reikia nejuokais pamojuoti ir pasivaikščioti po pamėgtas ešerių vietas.

Su sunkiuoju spiningu patikrinau buvusias starkines vietas, išmaišiau ir lydekų mėgstamas vietas, o ant stambokų guminukų pagavau, taip pat tik kelis truputi didesnius ešeriukus

Na, o su UL spiningėliu vos porelė tokių ašarukų.

Kaitaliojau masaliukus, bandžiau ir su pravedimais išradinėti dviratį, tačiau atrodė kad Nemune yra tik vandens, bet ne žuvies.
Vienoje duobėje, kur kritus vandens lygiui vanduo tapo beveik stovintis, ant CRAZY FICH wibro worm 5cm. Sėdo ir kažkas labai labai nejuokingo. Pirmas įspūdis kad įkabinau į kliuvinį. Net mintyse nusikeikiau,- ir vėl..... Staiga tas kliuvinys pajudėjo, tik ne į mano pusę, o tolyn nuo manęs. Taip be jokių smūgių, be jokių patampymų, tiesiog tolygiau grodamas ritės stabdžių, nuvažiavao apie 20m tolyn ir atsikabino. Kas ten buvo, neįsivaizduojų. Aišku adrenalino dozė kaip reikiant pakuteno, tačiau būtų buvę daug įdomiau bent pamatyti, kas per monstras kitame gale. Tik dabar spėju, kad kirbančiu dugne wibro wormu galėjo toje vietoje susigundyti, koks prigulęs duobės dugne pailsėti šamaūsis...
Bandant visokius masalus atradau ir vieną naujovę. Nesitikėjau nieko, tad mėginau viską ką turiu rankinėje, netgi tai, kas atrodė niekados nesuveiks. Ir štai netyčinis atradimas. Šiuo masalu pagavau apie dešimtį ešerių, kurie jokio kito masalo iš vis nelietė ir netgi arti kilogramo karšiuką.

Visada sau sakau, kad reikia turėti visko ir būti pasiruošus įvairiems atvejams. Šį kartą visai nenaudojami ir beveik nurašyti masaliukai, parodė save net iš labai geros pusės. Štai šis gardėsis, kuris vienintelis per tokią nekibą, sugebėjo pažadinti visiškai pasyvių žuvų apetitą.

Žvejojau su pusele šio masaliuko nes visas, ant 1,5gr čeburaškos jau atrodė per didelis.
Tai 28- tas, su labai daug pastangų pagautas karšiukas šį sezoną su spiningu.

Nuo sekančios savaitė atostogos. Tikiuosi, kad mano valdose Nemunas pagyvės.
Vanduo kaip vasarą žemas, jau prižėlė begalės žolių, net didesniuose gyliuose ir kol kas visiškas tyla, lyg Nemuno vandenyse nėra jokios gyvybės.
Tiesa baigia neršti karšiai, atrodo tą patį daro ir kuojos o gal ir dar kai kas. Gal todėl taip tylu žvejybinėse vietose.

AudriusM blog'as 2015-05-29 22:49 #111003

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gegužės 29d.

Štai ir sulaukiau atostogų. Visi metai ištempti, tad sulaukus atostogų, pasijunti kaip šuo nutrūkęs nuo grandinės, tad pirmas reikalas patikrinti Nemuną.
Laiko po paskutinės darbo dienos, ne marios, bet manau susipažinimui, kas Nemunėlyje vyksta, to trumpo pavakarojimo užteks.
O reikalai tokie kaip ir prieš savaitę. Jokios gyvybės, jokio judesio. Teka ramus Nemuno vandenėlis žemyn ir atrodo kad jame nėra nė gyvos dvasios.
Kažkur kažkas pagauna, kažkur kimba, bet ne mano valdose.
Į kompaniją prie manęs prisijungė Ramūnas, tad dviese ištverti tokią nekibą, bus lengviau.
Per tas kelias vakaro valandas, net piršto dydžio ešeriuką pagauti jau buvo rimtas iššūkis. Per visą vakarą gal kokį dešimtuką tokių neužaugų ir surinkau, o karšių pakliuvo tik vienas vienintelis, tiesa visai solidus.

Tas vienintelis karšinis kibimas ir tebuvo. Ramūnui kol kas susitarti su karšiukais nepavyko, nelabai kibo ir ešeriukai, bet atrodo jam užsispyrimo ir kantrybės užteks ir nenumes UL spiningėlio į kampą dulkėti. Bus kantrybės, bus ir laimikių. Jau šį vakarą buvo paskatintas sugauta mekne. Gaila tik, kad liko nenufotografuota.
Na, o saulei leidžiantis pamėginau ešerines gumas pavaikyti. Gal sakau koks solidesnis rainius praalko, o gal ir koks starkiukas bus užklydęs netyčia į mano valdas. Nė vieno, nė kito nesugundžiau, bet vėl kaip sėdo kažkas ant masalo, tai vos išjudinau iš vietos. Po gan ilgoko važinėjimosi ir ritės stabdžių muzikos vis tik prisitraukiau prie kranto. Bėda kad visa pakrantė jau metro gylyje prižėlusi žolių. Isipainiojo į žolių kupstą. Kai besitampant su nelabai manęs klausančiu laiminkių, nupjaustėm valu visą žolyno kupsta, tuoj pat įsivėlė į kitą. Bridau artyn nes jau reikėjo kažką daryti. Beveik nupjausčius su valu antrą žolių plantaciją, šeip ne taip, pasisekė nelemtą galingą priešininką, pasikelti į paviršių. Lydys ir ne šeip lydekiūkštis, bet pagal UL įrankius jau visas monstras. Mus teskyrė vos pusmetris, beveik galėjau paliesti ranka, kai vėl verpetas ir vėl pjaustom su valu eilinį žolyną. Gaila, bet tuo viskas ir baigėsi. 1:0, lydekos naudai. Pabėgo. Gaila aišku, bet kovojom lygiomis teisėmis, be graibštų, be lydekinio pavadėlio, ploniausiais valiukais ir liaunais įrankiukais. Kadangi iš labai arti mažiau jos galvą tai mintyse spėjau ir pasverti. Nors žvejai mėgsta pasūdyti, bet man labai nepersūdžius pasirodė kad apie 4-6kg.
Tuo žvejybą ir baigiau nors šalia, pasiruošęs padėti išimti mostrą stovėjo Ramūnas, bet po tokios baigties, tolimesnė žūklė prarado prasmę. Užteks.

Tai 29-tas šiais metais karšiukas, pagautas spiningu ir jau žymiai virš kg.
Lygis Nemune nuolat svyruoja, bet visumoje žemas. Vakarop nurimo įkyrus vakarų vėjas, dėl kurio visai nesijautė, kad tuoj prasidės tikra vasara....

Jums padėkojo šie nariai: Gedas, ANRI, Dolcas, donce999, Maironis, Vitalijus, Ramas02, fanas, IvanTek, Arta777
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.331 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top