Megėjas parašė:
Yra tiesos Audriau tavo žodžiose bet kai kur ir ne.Nevisi visados turi laiko ir galimybių žvejot kada jiems patinka arba kai tokios oro sąlygos ir panašiai.Ne neturėjime ką valgyti kai kurie eina žvejoti ir t.t. Pačiam daugiau prie širdies yra spiningas vat gal dėl to toks požiūris.Aš asmeniškai žvejoju viskuom ir man tai patinka nes vienu būdų man paprasčiausiai pabosta žvejot,juk žvejot važiuojam savo malonumui.
Nemanau nieko blogo kad padiskutavom apie žvejybos būda ir t.t.ar nuo šios diskusijos mes dabar visi brakonieriai ??? aš labai abejoju tuom,tiesiog viska isiaiškinom kaip kas (juk nevisi kartais ir gilinasi į taisykles ir smulkmenas),ir kiti pasiskaitę tik gaus neblogos info iš to ar galima ar ne visgi žvejot ir dar su kitais pasidalins,manau tai tik į nauda.
Šitas sakinys " Negalima, tai negalima,- ir viskas aišku. Patys turėtų suprasti ir dar kitam pasakyti, deje....

" man ir užkliuvo,o gal aš kažką ne taip supratau tada SORY .[/quote]
Laiko ir galimybių pažvejoti turiu tikrai ne daugiau negu dsuguma. Tik savaitgaliais galiu pažvejoti, jei nepakilo vanduo, jei jis ne kaip kava, jei oras leidžia ir jei atlikti visi reikalai kurie susikaupė per visą darbo savaitę, nes tik savaitgalį galiu susimkėti mokesčius ir atlikti kitus namų darbus. Tad laiko ir galimybių

turiu ne daugiau negu kiti.
Būtent ne dėl maisto žvejojame, o dėl aktyviai- turiningai praleisto laisvalaikio ir poilsio gamtoje, todėl norint, kad žūklė būtų maloni, nereikėtų stengtis nuotaikos susigadinti, aiškinantis prieš inspektorius, buvo gyva ar negyva ta žuvelė, kai žvejojau per draudimą.
Žūklės taisyklių draudimo laikai, išdėlioti taip, kad galima žvejoti ištisus metus, išskyrus kai kuriuos laikotarpius kai vienokia ar kitokia žūklė draudžiama. Tad per draudimą galima pasirinkti būtent kitokį žūklės būdą kuris niekaip nesikerta su mėgėjiškos žūklės taisyklėmis. Tuomet nebus sugadinta nuotaika ir nereikės aiškinantis prieš inspektorius. Jei stengiamės ieškoti tose taisyklėse spragų, pusiau gyva, mailiukas, negyva ir tt. tai neatrodo, kad mes nors kiek gerbiam ne tik pačias taisykles, bet ir negerbiam patys savęs o svarbiausia gamtos . Jei esu žvejas tai manau, kad man turi rūpėti ir kad lydekos sėkmingai pasiruoštų nerštui, kad nebūtų išgaudomos gyva žuvele silkutės ir nuo ikrų apsunkusios ir tingios mamytės,kurios jau tingi vaikytis spiningautojo blizgę. Galų gale man tas draudimas visiškai netrukdo jo laikytis, nes taip pat žvejoju ir kitais būdais, ne vien spiningu.
Per sezoną yra visa puokštė visokiausių draudimų, bet nė vienam mylinčiam gamta žvejui manau tas netrukdo t.y netrukdo sėkmingai žvejoti kitais būdais, ar ten, kur nėra kažkokių žūklės vietų taikomų apribojimų.
Ne mes žvejai turime ieškoti spragų žūklės įstatymuose, kad juos galėtume apeiti ir kažką pergudrauti. Mes patys turėtume skatinti, kad tų taisyklių būtų laikomasi ir netoleruoti, tų kurie ieško spragų, kad būtų "tipo" gudresniais už kitus. Jei yra ieškojimas įstatymuose spragų, tuomet arba badas taip priverčia, arba nėra jokios žvejiškos kultūros, jokio gamtos mylėjimo tik vartojimas ir savo poreikių vardant malonumo ar net pilvo, tenkinimas.
Todėl šis sakinys "negalima tai negalima ir viskas aišku"- reiškia, kad bet kuriam žvejui kuris nors kiek myli gamtą tas draudimas yra manau be jokių išvedžiojimų suprantamas. Man jis suprantamas kaip ir neršto metu būna draudimas, kaip draudimai žvejoti neleistinais būdais, neleistinose vietose ir tt. Netampau liūto už ūsų neieškau jokių įstatymo spragų ir nereikia dairytis per petį ar niekas nemato, todėl žūklėje lieka tik tikras malonumas o ne baimė...
Ne bėda jei kažkas nusižengs draudimui per nežinojimą ar nesupratimą, visiems pasitaiko ir pats ne kartą padariau klaidų per žioplumą.
Daug didesnė problema yra požiūris, nenoras suprasti, nenoras pasijusti pačiam tos gamtos dalimi, pasijusti juk tas telkinys kuriame mirksta mano meškerė yra tuo pačiu mano namai, mano kiemas, mano oras o gal net dalims mano gyvenimo, be kurio aš tik egzistuočiau- vegetuočiau.... Man tas rūpi, man tas svarbu ir net nesinori man ieškoti jokių įstatymo spragų ir daryti dar kažkokius išvedžiojimus.
Netaikau čia tau Dariau asmeniškai. Čia tik šeip bendri pamastymai...