Kaip gražu Nemuno temoje

.Ištisi reportažiukai

ir nepakartojamos Dainiaus meninės nuotraukos

Reportažų daugėja vadinasi šioks toks kibimas Nemune jau yra.

Po vakarykščių darbų namuose šiandieną nuo ankstaus ryto jau tupėjau prie Nemuno. Diena suplanuota,nes atvyksta svečiai,tad pamėginau suderinti žvejybą su svečių apsilankymu. Taigi vostik prašvito aš jau prie Nemuno. Neplanuoju labai rimtai žvejoti nes vėliaulau piknikas susvečiais,tad kiek pažaides su paprasta plūdele, imuosi surfo.
Su paprasta plūdine prigraibiau smulkmės būsimo pikniko žuvienei. Kaip ir tikėjausi nieko rimtesnio nepakliuvo. Plakiukai, kuojikės, priglaužiau į sietelį ir keleta smotoninių akšliukų. Jaukinau žvejo tako jauku karšis. Masalui musės lervutės. Kukurūzo iš vis niekas nekrutino. Nepasiteisino ir sliekas.
Vos tik atvyko mano svečiai kai tuoj pat atėmė mano sietelį su žuveliokais, tad net nuotraukos nespėjau padaryti

. Tik paskui kai ruošė žuvienę dar spragtelėjau telefonu. Nežinau kiek buvo bet netoli dienos normos turėjo būti.
Kiek papliurpes su svečiais palikau juos žmonos globoje, o pats kibau į darbą su surfu.
Šeip diena žūkliai su plūdine buvo labai nepalanki. PPradėjo pūsti rytinis vėjalis, vandens paviršius padengtas pienių ir karklų pūkais, žuvies judesio iš vis jokio, bet kas belieka. Užsidegiau žūkle su surf plūdėmis, tad jos man jau kaip liga, be to tik su ja ir beliko žvejoti nes paprastą plūdelę kai rytinis vėjalis prilaikyti iš vis neįmanoma.
Meškerė match 4.5 metro. pagrindinis valas 0,16, pavadėlis 0,14. Surfas 6gr. Kabliukas owner chinta nr10. Pirktiniu jauku nutariau nebomborduoti žūklavietės tad pradėjau žerti kruopas. Žūklavietę pasirinkau gerokai toliau nuo kranto ( apie 20-30m) tiek kiek leido stovint krante užmesti 6gr surfą. Masalas musės lerva. Pradžia visai nieko gero nežadėjo tad daugiau dėmesio skyriau ne žuvies gaudymui o eksperimentavau su surf plūde. Atsisakiau instrukcijose nurodytos sistemėlės, nes ji nuolat painiojasi ir vietoje svarelų karolių, ant valo padariau viena slankiojantį svarelį (1,6gr) . Pavadėlis apie 25-30cm, o pagrindinį svarelį nedariau iš keletos užpaudžiamų šretelių, o suvėriau reikiamą plūdės persvėrimą ant plieninio strypelio ir užfiksavau jį prie valo kembrikais. Taip galima keisti ne tik persvėrimą bet ir atstumą reguliuoti iki slankiojančio svarelio kuris atsiremia į pavadėlio suktuką. Taip pakeitus sitemėlią ji beveik nesipainiojo užmetant, o reguliuojant pagridinio persveriančio svarelio padėtį buvo galima labai gerai atreguliuoti sistemėlės jautruma.
Jaukinimas ne pirktiniu jauku suveikė lėtai kaip ir tikėjausi, bet tarp vienos kitos smetoninės aukšlės vis dažniau pakliuvo ir viena kita stambi kuoja ar plakis.
Tarp rimtesnių kuojų papuolė ir gerokai didesnių plakiukų. Keletas kuojikiu galėjo būti iki 400gr
Nekroviau žuvies į sietelį, nes svečių vaikai kaip mat jas realizuodavo pas šeimininkes. Kitas išmokinau gražiai paleidinėti.
Vėliau prie manes prisijungė ir mano žmona, dar vėliau ji savo meškerę perdavė svečių vaikams ir visi vieną po kitos traukė aukšles. Na vaikų džiaugsmui nebuvo ribų, nes tai pirmos jų sugautos žuvelės gyvenime, tad emocijos liejosi per kraštus
Visame tame šurmulyje netoli mano žūklavietės netikėtai ir aš pasikinkiau kažką rimtesnio. Po netrumpos kovos krantą pasiekė pirmas kilinis karšiukas.

. Tuoj pažėriau kelias saujas kruopų ir vėl kibau į darbą su surfu. Po keletos nemažų kuojų sekė antras karšiukas ir jau kiek didesnis. Vėliau po kilusio šurmulio gal pusvalandis buvo beveik tuščias ...ir vėl sėdi. Pagaliau ledai su surfu pralaužti. Karšiukų pasirodo pagauti surfuojant tikrai galima ir nemanau kad su paprasta plūdele nors vieną būčiau pagaves. Tiesiog ne tokiais atstumais su paprasta plūdele žvejojama. Surfa užmetu gal 20-30 metrų nuo saves ( nuo kranto) ir be jokių problemų jį tokiame atstume valdau ir išlaikau griežtame prilaikyme su 4,5 metro matchu. Taigi ir karšiukų taip įmanoma pagauti o ir šeip gerokai stabesnių žuveliokų prigaudžiau. Vienas karšiokas atiteko svečiams kaip lauktuvės, o kiti liko gyventi toliau kaip ir stambios kuojos ir plakiai. Neėmėm nes nebuvo kur dėti. Viso pagavau gal dvidešim stambių kuojų keleta stambių plakių, keleta nedidelių šapaliukų ir tris karsiukus. Iš jų du apie kilogramą ir vienas turėjo būti virš pusantro.
Taigi piknikas praėjo super maloniai ne tik žūklės atžvilgiu. Paskanavom žuvienės
Prakepėm šašlykiuką, vėliau dar kažkas kepė rytinius žuveliokus. Buvo smagu ir laikas praleistas puikiai.
O cralusso surf plūdei lenkiu žemai galvą