Kaip buvo tartasi, šiandieną, su spiningais šturmavom Kėdainių balas

Jau ryte važiuojant link Kėdainių, buvo aišku, kad diena bus labai graži

. Žvejoti tokią dieną tikrai malonu

kai šiluma kaulus laužo, tik lydekiukams vargu ar tai patinką

, na bet jau nutarta tai pirmyn

...
Gal niekas nesupyks dėl šios foto

...gražios spalvos buvo tai neiškenčiau ir spragtelėjau telefonu
Na, gerai,- gana tos rudeniškos nodtalgijos

Prie Kėdainių balų buvau apie puse dešimtos. Susitikau su Dolcu ir Maironiu,

tuoj pat kaip žadėjas prisijungė ir Mėgėjas

. Kompanija nedidelė, bet galinga

Kagi jamsim Kėdainių balų lydžius

Pirmi metimai nuteikė visai neblogai. Tuoj pakliuvo nedidukė vos vos legali lydekaitė (nufilmavo Mėgėjas)

Dar po keletos metimų vėl ataką ir krantan keliauja kita truputi didesnė apie kilą lydekutė

Atrodė, va dabar tai dėsim Per Kėdainių balas

, visas išgaudysim

, bet apsirikau
.
Atrodė kad tik tos dvi čia ir tebuvo

. Pradėjom kaitinti tvenkinių vandenį bet nesisekė.

Kuibimų vienas kitas yra, bet labai nenoriai ragauja gumas ir pastebėjau, kad didesniuose gyliuose kaip du metrai iš vis nelabai kas domisi guminukais. Pasidarė akivaizdu. Didžiosios kiurkso savo gelmėse ir joms nei motais kiek kainuojančias ir kokių egzotinių spalvų mūsų guminukai, kaip įkyrios bitės, zuja apie jas.Nemėgstu bičiu,man nuo jų elergija,- tikriausiai tokia didesnių lydekų reakcija buvo į mūsų gumnukus. A nei krepšt

o mažesniuose gyliuose kartais neužaugos paragauja, bet irgi tik atbulais dantimis. Tai gumos uodegėlia atmičiai nusikanda, tai šeip pataso žvejui nerbus atsargiomis atakomis...Taip ir kaitinom vandenuką iki pietų be rimtesnio rezultato.
Tiesa Kėdainių balos garsios labai įvairia žuvimi. Taip, tuo įsitikinau ir aš
Užkandom pietų ir nutariau padėti sunkūjį spiningą ir pasiėmiau lengvesnį.Jautėsi, kad dažnai nedidelius guminuku "kapoja" ešeriukai, gal sakau bent tie ant mažų guminukų gerai kabaliosis.
Na taip,- kabaliojasi, venas, antras, trečias, bet dydžiai ne kas

Tik vienas iš jų buvo gal kažkiek vertas dėmesio, o kiti vos spirndis.
Nelabai galėjo laimikiu džiaugtis ir Mėgėjas, nieko rimto nepasisekė įkirsti ir vietiniams balų žinovams Dolcui ir Maironiui. Negana to po pietų užkaitino saulė

Na,ką padarysi. Kibimų vis yra bet nieko rimto

. Mėgėjas patikrina dar vieną Kėdainių balą. Iš ten parsineša telefone padarytą foto, bet apie tai jis pats manau parašys, o rimto lydekioko nepasiseka ir jam ten įkirsti .
Taip metimas po metimo šukavom tvenkinius be didesnių rezultatų. Pakliuvo dar viena nelegali, vėliau dar viena vos vos viršijusi legalumo dydį, pakliuvo dar ir keli ešeriokai. Taigi reziume: lydekos tikrai šiandieną neaktyvios. Keturi žvejai o rimtesnio rezultato nėra

. Didžiosios net nesieikia pakrutėti iš savo gilesnių slėptuvių, o mažosios nors ir kabaliojasi bet tikrai atbulais dantimis

.
Viso pagavau keturis lydekiukus. Vienas apie kilą, du vos vos ant legalumo ribos ir vieną visai pacankę (pati amnestavosi prie kojų

). Dar kelios nusipurtė, bet irgi tik smulkios.
Pabaigoje dar Mėgėjui nusišypsojo laimė ir įkirto legalų apie kilą lydekioką

.
Kagi, tai tiek. Laikas praleistas puikia, patirta daug malonių atsargių nors ir negalingų kibimų, smagiai pavaikščiota tvenkinių pakrantėmis, susitikta su bendraminčiais. Žodžiu laikas tikrai nepraėjo veltui

O tas laimikis??? Bala jo nematė, ne to juk ir važiavau. Įdomios man spiningauvimui Kėdainių balos

ir ten dar tikrai norisi apsilankyti

, gal ne šiais metais bet ......
Na visi mano pagauti žuveliukai ir toliau medžioja smulkmę Kėdainių balose ir sėkminga auga

Dėkui vyručiai už smagią kompaniją

Šauniai manau praleidom laiką, smagiai pasiplepėjom prie pietų stalo

Žodžiu kad ir kokia negausi laimikiais žūklė buvo bet ją manau tikrai užskaityti galima

Atsisveikinimui saulėlydis Kėdainių balose ...
Iki kitų susitikimų prie Kėdainių tvenkinių