• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Žuvies rūkinimas

Žuvies rūkinimas 2011-04-22 15:58 #14822

  • chrustik
  • chrustik avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
Murmeklis parašė:
Aš čia savo rūkyklą aprašiau, komentaruose receptas, gal kam pravers www.biteplius.lt/lt/2content.diary_view_my/1243613-=(621023812
PS Neveikia nuoroda, vakare pataisysiu
Geriau kopink visą aprašymą čia, o ne nuorodą kelk :)))
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-24 11:55 #14929

  • tukas
  • tukas avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
juozai kai tu gamini pjuvenas benzo pjuklu kaip su tepalu daryt kur tepa grandine? :unsure: ar pilt lauk ir kriokint ta benzopjukla kol tepalo neliks? :unsure:
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-24 12:38 #14930

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
tukas parašė:
juozai kai tu gamini pjuvenas benzo pjuklu kaip su tepalu daryt kur tepa grandine? :unsure: ar pilt lauk ir kriokint ta benzopjukla kol tepalo neliks? :unsure:
galima ir į lenpjūvę nuvažiuot ir iš po gaterio pasiimt, bet tik lapuočio.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-24 17:25 #14937

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Galima ir peiliuku pasidrožt, ar kirvuku pasiskaldyt... :unsure: Kam kaip patogiau... ;) :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Paskutinis taisymas: 2011-04-24 17:27 nuo Arutis.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-24 17:39 #14938

  • trukeris
  • trukeris avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 75
  • Gauta padėkų: 7
issirukinom zuvi ir det i saldytuva o paskum i mikrokrosni-nesuprasiu,
druska ir pipirai patys geriausi prieskoniai,pjuvenu tikrai yra pirkt rukinimui,kaip jau minejo as irgi pries rukinima nupurtau prieskonius ir zuvi palaikau ant vejo,ir dar nuplauta isdarineta zuvi nusausinu popieriniu ranksluosciu,karsto rukymo rukykloj rukinant po kokio gero pusvalandzio nukeliu dangteli keliom minutem ir pridengiu kai nusileidzia garas zuvis gaunas labiau rukyta nei tusinta,na isrukius irgi palaikau ant vejo paskum kertu kiti iskart doroja kaip kam patinka


Uploaded with ImageShack.us
Paskutinis taisymas: 2011-04-24 17:50 nuo trukeris.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-26 18:08 #15098

  • Juliuss
  • Juliuss avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 139
  • Gauta padėkų: 31
O ar galima rukinti saldyta zuvi? tarkim pagaunu 1kg kuoju, uzsaldau, pagaunu po savaites dar 1 kg ir juos atsildes rukinu? Stipriai nukencia skonis? :unsure:
Žvejojau, žvejoju ir žvejosiu!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-26 18:38 #15105

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Galima,tik reikia atsargiau rūkyti,nes mėsa būna jau minkštesnė,o šiaip dėl skonio kažko tokio nepastebėjau.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-26 18:54 #15106

  • Juliuss
  • Juliuss avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 139
  • Gauta padėkų: 31
O saldyti jau isskrostas ir nuvalytas?
Žvejojau, žvejoju ir žvejosiu!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-26 18:57 #15107

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Sušaldytos ir vėl atlaidintos skonis gal labai nesiskirs bet jau tikrai nebus tokia kaip šviežiai pagauta ir išrūkinta.
Geriausia kai keleta iš eilės dineų yra galimybė pažvejoti tai iš pirmos žūklės nuvales pasūdau emaliuotame puode, kitą dieną prigaudes vėl kartu su pimosiomios sumaišau ir pasūdau. Per keletą dienų prikaupiu didesnį kiekį rūkinimui. (puode žuvį gerai būtų bent du kartus per parą pamaišyti kad tos kur dugne atsidurtų viršuje)
Puodą su pasūdyta žuvimi laikau šaltame rūsyje bet jei vietos yra ir šaldytuve manau galima laikyti. Ilgiausiai esu pasūdines ir taip laikes keturias paras. Viskas gaunasi :good: Tik prieš rūkinimą reikia iš to puodo visą žuvį išimti sudėti į kitą inda užpilti šaltu vandeniu ir gerai perplauti. Nepakenks ir per du vandenis perplauti. O prieš rūkinant labai gerai būtų leisti žuviai nusivarvėti kad pradėjus rūkinti ji būtų jau sausa.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-26 18:59 #15108

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
lastonestanding parašė:
O saldyti jau isskrostas ir nuvalytas?

Šaldyk tik nuvalytas nes atlaidinta žuvis suminkštėja ir tikrai sunkiai valosi.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-26 19:38 #15116

  • trukeris
  • trukeris avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 75
  • Gauta padėkų: 7
kiek teko skaityt tai visdelto saldyt siulo neskruostas,atsieit islieka visas zuvies skonis,na lieka zuvis savose sultyse,taip ir darau tik asildzius turi iskart isvalyt,tai kad visu iskart neatsildyt zuvis sudedu porcijoj i atskirus indelius
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-26 19:42 #15117

  • trukeris
  • trukeris avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 75
  • Gauta padėkų: 7
nepamaisys perziuret
www.salapin.ru/video1575.html
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, selmis

Žuvies rūkinimas 2011-04-27 04:40 #15126

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Visiškai pritariu Audriukui - šaldytą žuvį ką valyti tai aš geriau kam nors atiduosiu nes man žmonos gaila.Pagal sunkumą valyti sunkiausia yra pasūdytą, o antroje vietoje šaldytą žuvį.Rašau tai iš ilgametės patirties
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-27 05:23 #15136

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Jeigu norit kad žuvis taip neišsausėtų, šaldykit tik nevalytą žuvį, sudėkit į plastikinį maišelį ir įpilkit šiek tiek vandens. Maišelius užriškit ir pavartukit kad žuvis sušlaptų, o tada į šaldiklį. Lede užšalusi žuvis išsilaikys ilgiau ir taip neišsausės. Bet vis vien ilgiau kaip porą , trejatą mėnesių šaldiklį nelaikykit.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-27 07:34 #15149

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
tokia saldyta zuvi vadinu fosilija :uj: ,man skaniausia ta zuvis kuri negavus saldytuvo ,sviezia vadinasi :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-27 17:26 #15197

  • trukeris
  • trukeris avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 75
  • Gauta padėkų: 7
SIGUTIS parašė:
Visiškai pritariu Audriukui - šaldytą žuvį ką valyti tai aš geriau kam nors atiduosiu nes man žmonos gaila.Pagal sunkumą valyti sunkiausia yra pasūdytą, o antroje vietoje šaldytą žuvį.Rašau tai iš ilgametės patirties

zmonai nedaviau ir neleidau prie zuvies liestis o dar kaska gamint,siaip darineju tik pilnai atsildzius ir tikrai nemaciau skirtumo,ir prieskoniai dedami tik tada kada ji isdarineta
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-27 17:48 #15208

  • tukas
  • tukas avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
o jeigu nuskustas uzsaldai? kas ten po to tik zarnas isverti ir tiek. :unsure:
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-27 18:18 #15213

  • trukeris
  • trukeris avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 75
  • Gauta padėkų: 7
tukas parašė:
o jeigu nuskustas uzsaldai? kas ten po to tik zarnas isverti ir tiek. :unsure:
na jei jau nuskututai tai ir darinek,matai nesaldyciau zuvies,bet tenka nes is reiso parleki pazvejoji ir vel reisan,zmona tik retkarciais zuvi issikepa
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-27 18:31 #15217

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
tukas parašė:
o jeigu nuskustas uzsaldai? kas ten po to tik zarnas isverti ir tiek. :unsure:

Tai kam nuvalydi bet palikti užšaldyti vidurius. Jei valyti tai iki galo. ;) Paskui tik atšildysi ir daryk su ja ka nori. Nereikės terliotis, o ir valosi atlaidinta sunkiau. Nieko aišku neatsitiks ir jei šaldysi visai nevalyta. Rudenį visada užšaldome žuvies (bet mes visada nuvalom). Sudedam porcijomis į atskirus maišelius tai paskutines tik po naujų suvartojam (kepam, darom kodletus, verdam). Nieko joms blogo neatsitinka,jei užšaldai, bet šviežia yra šviežia, ypač jei rūkinimui. :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Žuvies rūkinimas 2011-04-30 14:32 #15414

  • trukeris
  • trukeris avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 75
  • Gauta padėkų: 7
dar dadesiu,nors tai kiekvieno asm.reikalas,
vytinant zuvi su viduriais zymiai skanesne nei isvalyta
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.078 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top