Įkišiu ir aš savo trigrašį

Kadangi apturėjau tokį patį galvos skausmą kaip Audrius, tai galiu pasidalinti savo pastebėjimais.Kad graužikai mėgsta PVC, didžiausia nesąmonė.Esmė yra tame, kad žvejai pagavę žuvį ją paprasčiausiai meta į valtį, ko pasekoje, PVC medžiaga puikiai sugeria žuvies kvapus, o graužikams tas patinka.Išeitis, visada turėti dėtuvę valtyje žuviai laikyti.Suoliukai.Tik slankiojantys, kitu atveju suoliukas gali tapti labiau nereikalingu atributu nei pagalbininku.Borto aukštis.Ne žemesnis nei 45cm., kitu atveju prieš bangas būsi šlapias kaip ančiukas, be to, ant tokio aukščio borto patogu sėdėti..Puiku, jei ant valties šonų bus įklijuota juosta bangų atmušimui.Medžiaga.Dažniausiai būna vokiečių gamybos arba korėjiečių.Labiausiai vertinamos 7 sluoksnių.Surinkimas.Nors medžiaga ir vokiečių ar korėjiečių, surinkimas dažniausiai būna kinų, bet tai tikrai nėra blogai, nes praktiškai viską atlieka robotai.Valties komplektacija.Čia jau keblumai.Paprastai dažniausiai gamintojai įklijuoja inkaro nuleidimo roliką, visa kita tenka prisitaisyti pačiam, bet tai nėra bėda, nes dabar priedų prie PVC valčių yra pilna.Spalva.Nors daugelis renkasi žalią spalvą, aš vis dėlto rinkčiausi šviesiai pilką.Pliusas, kad ji nesugeria saulės spindulių, minusas, labai gerai matosi visokie išterliojimai.Svoris.Kuo kokybiškesnė valtis, tuo didesnis svoris, o jei žvejoji vienas, tai jau keblumai.ratukai.Puikiai padeda valtį nustumti iki vandens ir atitraukti atgal, bet jei valtis sveria iki 30kg., nėra tikslo jų montuoti.Pirma, tai dar pridės svorį, antra, tai dar apie 150eu. investicija.Rankenos nešimui.Deja, kitos firmos sudeda per mažas rankenas, kurios tinkamos tik vaiko rankai užkišti, tad prieš perkant, į tai būtina atkreipti dėmesį, kitu atveju nafik ta rankena, jei pirštai netelpa.Dydis.Jei vienam, tai iki 2,8m., jei dviem, tai ne mažiau 3,6m.Kylis.Jis tiesiog būtinas.Pirma, tai labai sumažina valties grimzlę.Antra, duoda valčiai stabilumą.Trečia, geriau slysta vandeniu.Variklis.Jei upėje, tai vienareikšmiškai benzininis 5AG.Galingesniam jau reikės teisių.Minusas, teks valtį su varikliu registruoti.Patarimas, variklį registruoti atskirai.El.variklis.Kokios firmos rinktis, vienareikšmiško atsakymo nėra.Minn Kota, tai laiko patikrinti varikliai, deja, jie ir brangesni.Alternatyva, tai jau Baubo parašytas Flover, arba mano turimas Runos.Kaina skyriasi ženkliai, o kokybė panaši, be to, galima gauti atsarginių dalių.Galingumas.Jei valtis iki 3m., pilnai pakanka 36LBS., be to, reikia pripažinti, kad tie LBS pasireiškia tik 4-5 bėgiu, kitaip skirtumo nėra.Dar reikia nepamiršti, kad galingesnis variklis sunaudos ir daugiau energijos.Akumuliatorius.Galvos skausmas.Jei iš patikimų, tai Minn Kota arba Banner, bet ne mažiau kaip 100A.Būtinai gilaus išsikrovimo.Niekada nepirkite Jenox arba Enex.Šūdai paskutiniai.Akumuliatoriaus priežiūra.Negalima laikyti išsikrovusio.Net jei ir neplaukiojam, į mėnesį porą kartų verta dakrauti.Pakrovėjas.Mašininis deja netiks, teks pirkti tam skirtą.Būtina atkreipti dėmesį, kad pakrovėjas temptų bent iki 120A., kitu atveju rizikuojate sugadinti akumuliatorių.Dar vienas labai svarbus dalykas nusipirkus naują valtį, tai prieš įleidžiant į vandenį, būtina apdoroti transą, kitu atveju, po kokių 5-6 metų teks keisti transą

Čia aš parašiau tik savo nuomonę ir pastebėjimus, o vadovautis jais nebūtina

[/quot
Man žiurkės apgriaužė žvejybinį lietpaltį ,nes nukabinant nuo kabliuko žuvies gleivės lieka ant lietpalčio , o čia jos išdžiuvusios griaužikų skanumynas.