Jo, nebliko vėgėlėlės, oj neliko ant Marijos žemelės

. Mažiause 5- metų reik kad populecija šiek tiek atsigautų. Suvalgė demonai ir ją. Pradėjau vėgėlių žvejybą apie 1980 m. Nuvažiuoji kur nori,netgi pasikalėt nėra su kuo. Tuščia žvejų nei vieno. Taip kabliaudavo - badydavo ir tais laikais. Nueis kaimietis prieš kūčias ant Nemuno, pasigaus maišioką ir gana. Jau apie 90m. vidurį, prie laisvos Lietuvos prasidėjo. Atkuto visi, technikos visi prisipirko. Atvažiuoji prie Nemuno o ten jau atvirkščiai. Sunku rasti vietą kad vienas pasėdėtum

. O ir kabliautojų tiek priviso ir jau vieną kartą nebeužtenka pasigaut. Kiekvieną vakarą varo ir ne po maišą, superka, lyčni-lengvi pinigai. Sutikti GA galima. Bet ką jie gali padaryt kai ant ledo vienoj vietoj 200-300 alkanų sėdi.O ir baudos jokingos.Įvestas draudimas ir pakilusios baudos jau sumažino kaubliautojus iki minimumo.Žinau ne vieną kuris peržegnojo kablius. kai gavo susimokėti už vieną št. 700 lt. Atsirado gudresni. Pulpa--priskiriama žieminiai blizgei. Gaudyti galima, legalu. O ir žvejyba nuo gruodžio 15 prie Nemuno nedraudžiama. Juk kas gali prisikabint prie manęs jeigu aš dugnine ir ant naktekio plaudas gaudau. Vėgėlių tai aš neturiu-senai pakasiau

. Na lygtai šiemet žada pasienis neleisti po 15 būti prie Nemuno. Duok diee kad tai būtų tiesa. Gal atsigaus vėgėlės ir nereiks važiuoti 3-kartus kad nors vieną pagauti.Nedarau aš problemos kad ir nepagaunu. Svarbu pats vėgėlizmo procesas