Bent aš su ritėmis vargstu lig šiol

bet atrodo vieną kartą reikią nepagailėti monetų ir ryžtis nusipirkti normalią. Naudojau RYOBI ZAUBER, ABU GARCIA ORA, ir dar kelias neaiškios kilmės, bet su ploniausiais valais visoms sekėsi prastokai. Gal ne tiek dėl painiavų, kiek aplamai iškyla visokių nesklandumų. Tai kilpa lieka būgnelyje, tai po lankelio užlenkimo valas patenka ne ten kur reikia, tai galiausiai užlenkus lankelį valas pataiko ne į būgnelį, o net ant priekinio stabdžio reguliatoriaus ir tt. Blogo gal ir nieko, bet aš daugiausiai mirkstu Nemune ir dažniausiai stipriose srovėse, kur kartais ritę tenka pradėti sukti vos masalui palietus vandenį, tad nebūna kada stebėti, kas vyksta ritėje, o tada

ir turi bėdą

Darau išvadą, kad be SHIMANO ar DAIWA ritukės reikalai nelabai pasitaisys, tad su rite kol kas vis dar paieškose

Manau geriau pasitaupyt nepirkinėjant bet ką ir jamti shimano

PE valai gal kažkam geri ir pasiteisina. Man kol kas jie visiškai "neprilipo" Išmėginau tik vieną ir to užteko.
.
Pirmiausia nepatiko, kad jis visiškai kitaip, negu paprasti pinti valai slysta nuo ritės būgnelio. Dėl didesnio savo svorio vyniojantis nuo ritės, daro plačias kilpas. Metimo metu tos plačios kilpos labai nori apasivyti apie pirmajį nuo ritės spiningo žiedą. Jei užsimeta ant žiedo, būna mirtinas "STOP"

Gadinasi valas ir nervai

Matyt ne be reikalo yra gaminami spiningai su speciliais PE valui skirtais žiedeliais.
Antras dalykas PE valo "muzika".Man taip pat deklaravo, kad valas super tylus.
Kol traukiu vos kelis gramus sverentį guminuką,- taip jis tylus, bet jei užkimba 100gr ešeriukas, jis taip užgroja, kad net varnos iš Nemuno pakrančių neša plunksnasį kitą krantą.

Vienintelį PE valo privaluma kol kas matau tame, kad jis sunkus ir žvejojant per vėją, lengviau kontroliuojamas masalas.
Beje PE valas supintas ne iš vientiso pluošto plaušialių , o iš vientiso polietileninio polimero. Gal būt yra jų ir geresnių charakteristikų už mano išmėgintą PE, bet kol kas savo žvejyboje Nemune, jam pritaikymo neradau

. Paprastas pintas valas man jį pranoksta beveik visais atvejais

. Ne paskutinėje vietoje ir kaina.

Iš paprastų pintų valų rekomenduočiau paieškoti "KAMATSU TECHRON"
Nemunui patikimesnio kol kas dar neradau

. Amžiaus prailginimui verta prieš ir po žvejybos, ritės būgnelyje jį supurkšti WD-40 purškalu. Tarnaus bent dvigubai ilgiau. Išmėginta

Puse bėdos ir "BARKLEY" pintukai, tik plonų diametrų pasirinkimas skurdokas.