• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 20:58 #105503

• saulius67
  • saulius67 avataras
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
Arta777 parašė:
Ir dar-o koki mono valiuka tu patartum sitam reikalui :unsure: ,koki pats naudoji,firmos cia klausiu
owner broad as naudoju ,man jisai liux ,bet tik avizelem i da visokiom smulkmenom
Paskutinis taisymas: 2014-03-26 21:00 nuo saulius67.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Arta777

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 21:02 #105504

• tamsosvaikis
  • tamsosvaikis avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 131
  • Gauta padėkų: 32
AudriusM parašė:
Exusima nebloga, bet kaip ir Saulius sako, man atrodo kad plonesniu kaip 0,1 pintuku gali nelabai susitvarkyti, juo labiau jei tai varivas PE valas. Tuomet tikrai geriau nerizikuoti padaryti barzdą iki ritės dugno :oo: :evil: ;) Aplamai PE valai visai kitaip "dirba" negu paprasti pinti valai.
Renkatės aiškų Jūs, bet rekomenduočiau pasidairyti paprasto pinto valiuko ir visai nereikia bijoti 0,06 ar 0,04 storio. Su tokiais diametrais ne tik bus daug malonesnė žvejyba, bet ir kokybiškai kontroliuosit lengvutį masaliuką, toliau užmesit plunksnelės svorius, o baimė, kad žuvis nuraus, tikrai bereikalinga. Su tokiais diametrais drasiai galit mesti masaliukai, 3-5 kg lydokui į dantytą kramtyklę. Pažaisit ritės stabdžiu, pavedžiosit ir nesunkiai išprašysit ją į krantą.
tikra teisybe-0,04 pintuko uztenka :good:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 22:18 #105506

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 768
  • Gauta padėkų: 841
Aciu tamsosvaikiui uz issamu paaiskinima,gal dar galit nors trumpai nusviest PE,kas tas yr :joint: Man aiskino,kad Varivas superkokybiskas valas,astuongyslis,patvarus,mazai triuksmo ir tikrai puikiai tinkantis UL spiningavimui :good: Koks tas kitoks darbas,ar kazkaip sukandus dantis ait pirkt brangesne rite kuri idealiai klotu valiuka.Siaip nebijau subtiliais irankeliais ir plonu valu vargint didesne zuvi,darbas malonus,tevulis Nemunas pamokino.Norisi tik kiek tai imanoma,apsidraust nuo pintuko barzdu :ty: Laukiu bet kokiu patarimu,nuomoniu :bye:
Lengvai priklausomas nuo sito reikalo

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 22:22 #105507

• tamsosvaikis
  • tamsosvaikis avataras
  • Pradedantysis
Arta777 parašė:
Aciu tamsosvaikiui uz issamu paaiskinima,gal dar galit nors trumpai nusviest PE,kas tas yr :joint: Man aiskino,kad Varivas superkokybiskas valas,astuongyslis,patvarus,mazai triuksmo ir tikrai puikiai tinkantis UL spiningavimui :good: Koks tas kitoks darbas,ar kazkaip sukandus dantis ait pirkt brangesne rite kuri idealiai klotu valiuka.Siaip nebijau subtiliais irankeliais ir plonu valu vargint didesne zuvi,darbas malonus,tevulis Nemunas pamokino.Norisi tik kiek tai imanoma,apsidraust nuo pintuko barzdu :ty: Laukiu bet kokiu patarimu,nuomoniu :bye:
siaip cia audriui dekoti reikia jis cia apsviete :cheer: ir apie valus manau jis geriau papasakos :vooo:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 22:22 #105508

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Audrius aiskino,o apsizioplines dekojau tamsosvaikiui.Tad dekui abiem

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 22:32 #105509

• tamsosvaikis
  • tamsosvaikis avataras
  • Pradedantysis
pas mane rituke shimano technium 1000 fb -nezinau ar tokia papuole bet naudojau trys metai ir barzdos neturejau(gal per mazai gaudau :) tik kas nervuoja su plonu pintuku-tai uzrisimas,ant to punkto tai bent man mono geresnis,senstu -akys ir rankos ne tokios :cheer:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 23:13 #105511

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Bent aš su ritėmis vargstu lig šiol :blush: bet atrodo vieną kartą reikią nepagailėti monetų ir ryžtis nusipirkti normalią. Naudojau RYOBI ZAUBER, ABU GARCIA ORA, ir dar kelias neaiškios kilmės, bet su ploniausiais valais visoms sekėsi prastokai. Gal ne tiek dėl painiavų, kiek aplamai iškyla visokių nesklandumų. Tai kilpa lieka būgnelyje, tai po lankelio užlenkimo valas patenka ne ten kur reikia, tai galiausiai užlenkus lankelį valas pataiko ne į būgnelį, o net ant priekinio stabdžio reguliatoriaus ir tt. Blogo gal ir nieko, bet aš daugiausiai mirkstu Nemune ir dažniausiai stipriose srovėse, kur kartais ritę tenka pradėti sukti vos masalui palietus vandenį, tad nebūna kada stebėti, kas vyksta ritėje, o tada :oo: ir turi bėdą :evil: :cheer:
Darau išvadą, kad be SHIMANO ar DAIWA ritukės reikalai nelabai pasitaisys, tad su rite kol kas vis dar paieškose :blush: Manau geriau pasitaupyt nepirkinėjant bet ką ir jamti shimano :evil: :cheer:
PE valai gal kažkam geri ir pasiteisina. Man kol kas jie visiškai "neprilipo" Išmėginau tik vieną ir to užteko.

.

Pirmiausia nepatiko, kad jis visiškai kitaip, negu paprasti pinti valai slysta nuo ritės būgnelio. Dėl didesnio savo svorio vyniojantis nuo ritės, daro plačias kilpas. Metimo metu tos plačios kilpos labai nori apasivyti apie pirmajį nuo ritės spiningo žiedą. Jei užsimeta ant žiedo, būna mirtinas "STOP" :oo: :angry: Gadinasi valas ir nervai :no: Matyt ne be reikalo yra gaminami spiningai su speciliais PE valui skirtais žiedeliais.
Antras dalykas PE valo "muzika".Man taip pat deklaravo, kad valas super tylus.
Kol traukiu vos kelis gramus sverentį guminuką,- taip jis tylus, bet jei užkimba 100gr ešeriukas, jis taip užgroja, kad net varnos iš Nemuno pakrančių neša plunksnasį kitą krantą. :cheer:
Vienintelį PE valo privaluma kol kas matau tame, kad jis sunkus ir žvejojant per vėją, lengviau kontroliuojamas masalas.
Beje PE valas supintas ne iš vientiso pluošto plaušialių , o iš vientiso polietileninio polimero. Gal būt yra jų ir geresnių charakteristikų už mano išmėgintą PE, bet kol kas savo žvejyboje Nemune, jam pritaikymo neradau :blush: . Paprastas pintas valas man jį pranoksta beveik visais atvejais :good: . Ne paskutinėje vietoje ir kaina. ;)
Iš paprastų pintų valų rekomenduočiau paieškoti "KAMATSU TECHRON"

Nemunui patikimesnio kol kas dar neradau :blush: . Amžiaus prailginimui verta prieš ir po žvejybos, ritės būgnelyje jį supurkšti WD-40 purškalu. Tarnaus bent dvigubai ilgiau. Išmėginta ;)
Puse bėdos ir "BARKLEY" pintukai, tik plonų diametrų pasirinkimas skurdokas.
Paskutinis taisymas: 2014-03-26 23:28 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: Arta777, tamsosvaikis

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-26 23:43 #105512

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Dejo Audrius lekcija :clap: Aciu tau.Matai,o TECHRONA man pats pardavejas isbrokino,ta prasme,pats ji prekyboj turedamas,sake per prastas tau zaist su UL.Aik ir nusipirk ta Varivas ,nes jo parduotuvej jis neturejo.TECHRONO 0,10 man visas ritinelis per viena zukle velniop barzdom nuejo,nors gaudziau panasiais valo veikimui masalais-vartiklytem ir nedideliais guminukais,svoriai panasus,rite tada naudojau Abu Garsia Cardinal.Maciau,jau pradejes zuvaut,kad ji kloja vala ne kaip,bet,kad taip,per viena zukle :evil:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-27 13:09 #105522

• Pelekas
  • Pelekas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 980
  • Gauta padėkų: 1332
Galiu pasakyt kad ir ne visos Shimankes gerai dirba su itin plonais pintalais, ta galiu drasiai teigti nes nemazai shimano riciu turejau, gal koki apie 10. Is viso to, ka turejau pagirciau vidutineje kainu kategorijoje tai Ultegra, Nasci, Technium, auksciau - Rarenium, Biomaster, Twin power. Dabar aisku yra Stella ir Vanquish, bet cia jau kainos :kkk:
O kas liecia Daiwa, tai esu nusipirkes Legalis uz 300 lt, kol kas bedu neturiu, ant jos gana plonas pintas valas, ne barzdu, nei kazkokiu kilpu uzmetimu ar keistu uzvyniojimu ant bugno neturejau. Tokia kaina pas Daiwa jau skaitosi varguoliska. Kas dar man Daiwose patiko - sklandus sukimasis, atrodo, kad ore suki :cheer: Problema pas jas kai kuriuose modeliuose su papildomais bugneliais, o gauti kita papildoma kainuoja nenormalius pinigus :no: Optimalus Daiwa modelis yra Caldia ir kiti modeliai, kurie gaminami ant Caldia bazes ( Kix, Theory, TD Sol, Emeraldas)

Kas liecia pacius pintus valus ir UL, tai kol kas lyderiai islieka Varivas ir Sunline, cia omenyje turiu labai plonus pintus. Kita vertus, galima gaudyt ir su pigesniais auksciau isvardintais, tik itin plonu diametru gauti tarp ju sunku arba visai nera...
Paskutinis taisymas: 2014-03-27 13:23 nuo Pelekas.
Jums padėkojo šie nariai: Arta777, tamsosvaikis

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-27 20:54 #105541

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Laba vakareli :zip: Siandien ciupinejau TECHRONA juoda0,06.Sake neuzilgo atvaziuos ir0,04,bus su nuolaidom apie 50lt.Taigi,beveik apsisprendziau, :blush: beveik,klausyt Audriaus ir pirmaji savo sezona tokios zvejybos,pasimokysiu gaudyt su savo Ecusima uzsivyniojes Techrona.O,bet,taciau,kur galima Kaune arba Vilniuj nueit ir rast Daiwa riteliu,paciupinet :nerd:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-27 21:14 #105545

• saulius67
  • saulius67 avataras
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
vilniui tai tikriausiai trituruose o kaune kazka romada turi

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-28 21:52 #105583

• Pelekas
  • Pelekas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 980
  • Gauta padėkų: 1332
Daiwu galima paciupinet taip Romadoje, Silainiu turguje pas brolius ir Petrasiunuose "Zvejuvoje"

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-28 23:01 #105589

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Aciu Pelekai :good: Visgi apsistoju ties Technium-u,aplekiau kelias pardes visur sneka savaip,darbas tokis,ju :bskbl: grizau i savo pamegtaja, dar perciupinejau viska-Biomaster,Symetre,TwinPower, 1kart gyvenime-STELA :good: ,Bet ivertines viska,pirmiausia slamancius aisku :nerd: chapnijau Techniuma 2500,Lentynoj uz 480lt.rudijo,man naslaiciui-410lt.Uz kiek kitur jas pardavineja-nesidomejau,bet viskas,padaryta ir kvit :cooll:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-29 16:03 #105611

• tamsosvaikis
  • tamsosvaikis avataras
  • Pradedantysis
Arta777 parašė:
Aciu Pelekai :good: Visgi apsistoju ties Technium-u,aplekiau kelias pardes visur sneka savaip,darbas tokis,ju :bskbl: grizau i savo pamegtaja, dar perciupinejau viska-Biomaster,Symetre,TwinPower, 1kart gyvenime-STELA :good: ,Bet ivertines viska,pirmiausia slamancius aisku :nerd: chapnijau Techniuma 2500,Lentynoj uz 480lt.rudijo,man naslaiciui-410lt.Uz kiek kitur jas pardavineja-nesidomejau,bet viskas,padaryta ir kvit :cooll:
jei spiningelis ultra-nebus sunkoka rite 2500,nors bendrai ziurint koks spiningas

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-03-30 18:18 #105649

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
O spiningelis Tamsosvaiki,yr Konger World Champion Mikros,215 ilgio 0-5 uzmetimas,110gr.svorio

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-04-03 14:24 #105787

• Zvejys1
  • Zvejys1 avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 111
  • Gauta padėkų: 8
Sveiki,gal kas konkreciai savo ultralight tipo masalu arsenale turi ir zvejoja cikadomis ar mikro vartyklemis?kokie butu atsiliepimai ir pastebejimai?aciu

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-04-03 19:15 #105794

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Zvejys1 parašė:
Sveiki,gal kas konkreciai savo ultralight tipo masalu arsenale turi ir zvejoja cikadomis ar mikro vartyklemis?kokie butu atsiliepimai ir pastebejimai?aciu

Pačių mažiausių mikro vartiklių tik šiemet keletą įsigijau :blush: tai apie jas bus žinių sezono pabaigoje ;) , o su cikadomis mėginau daug kartų ir Nemune ir tvenkiniuose. Rezultatas, - didelis :batas: :batas: :batas: :blush: Dirba smagiai, atrodo turėtų vilioti plėšrūnus, deja, bent man nepadovanojo jokios žuvelės :blush: Gal nemoku su jomis :fishing: :(
Paskutinis taisymas: 2014-04-03 19:25 nuo AudriusM.

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-04-03 21:33 #105820

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
cikados ir man nieko nepagavo,suds kazkoks,o gal zvejot nemokejau :unsure:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-04-03 22:26 #105822

• Zvejys1
  • Zvejys1 avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 111
  • Gauta padėkų: 8
vadinasi niekam tike masalai iesli ribi nietu :batas:

Spiningavimas "ultralight" ir "light" tipo masalais 2014-04-04 22:27 #105852

• Ramas02
  • Ramas02 avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1134
  • Gauta padėkų: 1084
su cikadom esu keletą lydekiukų pagavęs Molėtų krašto ežeruose, bet prieš daug metų, kai jas aš tik pamačiau, gal prieš 10... bet neprilipo gaudymas jomis, nors darbas labai gražiai jaučiasi..... Matyt nemokam mes jų naudot... :oo: Ai, yra kitokių, mums kiekvienam savų, prigijusių ar eksperimentuojamų masalų masaliukų :good: Gal kam ir cikados pats geriausias masalas plėšrūną suviliot :fishing: :f:
Linkiu, kad pas Jus visko būtų, ir už tai Jums nieko nebūtų :)
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.125 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family