• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Spiningai

Spiningai 2014-06-13 13:42 #107215

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Nors tai biudžetinis spiningas, bet yra jame nemažai gerų, specifinių savybių.
MIKADO NIHONTO

Ilgis 255cm,
Išmetimas iki 13gr,
Akcija "Fast", nors nuo savęs pridėčiau,- extra fast.
Svoris 110gr,
Fuji žiedai (10vnt)
Fuji ritės laikiklis,
Blankas IM10 anglis su nauja blanko surišimo technologija NANO RESIN, kuri pagal aprašymus, dar pagerina koto jautrumą.
Dengtas matiniu laku.
Tai 100% džiginis kotukas su įklijuota jautria viršūne, skirtas lengviems masalams, bet ne mažoms žuvims :cheer:

Išmėginau šį įrankį realiai žūklėje.
Savotiškas spiningas ir gal būt ne kiekvienam jis "prilips" prie rankos. Pirmiausia tai jo ypatingai greita akcija ir galia. Blanko kamienas prie rankenos, netgi šiek tiek didesnio diametro negu,galėtų būti tokio ilgio koto. Viršūnė labai greita ( atitiktų "SS" tipo viršūnėlę), ritės laikiklis su pritaikytais prie rankos formos, išėmimais. Nežinau kas yra idealus spiningo subalansavimas, nes nė vieno tokio neturėjau. Ant visų uždėjus vienokią ar kitokią ritę, vis vieną negaunu optimalaus koto išbalansavimo, tad ir šis kotas nebuvo idealiai subalansuotas, nė su viena mano turima rite. Tačiau viską atperka koto svoris. Jis tėra 110gr (kaip biudžetiniui kotui, geras rodiklis) todėl uždėjus 270gr sveriantį RYOBI ZAUBER, didelio diskomforto rankoje nesijaučia ir manau be didelio nuovargio būtų galima mojuoti šiuo įrankiu visą dieną.
Nebuvo išmėginta visi komfortiškai dirbantys masalų svoriai su šiuo kotu, bet apatinė riba man baigėsi ties 2gr. Tuos 2gr dar galima užmetinėti be didelių pastangų, nors metimo komforto jau nėra. 3gr metasi jau puikiai ir viršūnė masalą jau kaip priklauso iššauna.
Didžiausia masalo svorį, kuri išmėginau su šiuo spiningu, buvo 8gr. Metasi puikiai ir didelės baimės, kad kotas jau perkraunamas, užmetimo metu, dar nesijaučia. Nors ant koto rašo iki 13gr, tačiau manau 10gr jam būtų riba, nuo kurios metimas taptų nemalonus lyg su perkrova.
Kadangi dažniausiai ir daugiausiai žvejoju nuo 2 iki 8gr masalais, man šis spiningas beveik universalus tinkantis pasiimti į žūklę beveik visais atvejais išskyrus starkiavimą. Aišku jam UL ribos yra jau sunkiau įveikiamos, tačiau su 3-5gr, dirba jau gerai.
Pati žūklė su šiuo kotu visai maloni, tik iš pradžių truputi trikdė labai greita akcija ir keistoka koto kamieno dalis su neįprastu man ritės laikikliu. Bet po valandėlės "prilipo" prie rankos, apsipratau su labai greita akcija ir žūklė tapo visai maloni ir komfortiška.
Kaip ir rašoma aprašymuose, jautrumas tikrai aukštame lygyje. Jei nebūtų vėjo ir srovės manau ir tie 2gr būtų fiksuojami viršūnėlės ir juntami ranka per spiningą. Su 4-6gr, net nereikia stebėti viršūnėlią, norint tiksliai fikstuoti masalo atsimušimą į dugną, ar atsargų kibimą. Viskas labai puikiai jaučiasi per patį spiningą į ranką.
Didelių apkrovų jis dar nematė, išskyrus kilograminį karšiuką ir keletą puskilinių lydekaičių, bet susidarė įspūdis, kad su žuvimi kovoja gerai. Neblogai ir vargint turėtų, nes spiningo blankas nors ir atrodo, ypač prie kamieno, stangrokas, tačiau su didesniu laimikiu linksta ne vien viršutinė dalis, bet pradeda dirbti ir visas spiningo blankas iki pat rankenos. Gal tik ešeriams jis jau per skaudus (per greitas), nes labai greita akcija jau nenugesina ešerinio kratymo, ko pasekoje turėtų dažniau išsiplėšti kabliukas iš delikačios ešerio bučiuoklės. Tai tik mano teorija, nes kol kas pagavau ne daug ešerių, kad daryti tokią išvadą. Dar vienas privalumas kuris man pasirodė svarbus tai koto rezervas. Su juo nebaisu pasikirsti jau ir gerokai rimtesnį laimikį.
Kagi, kol kas tiek apie šį spiningėlį. Mano atveju, kai dažniausiai žvejoju lengvais masalais, bet ne visada pačias mažiausias žuvis, šis kotukas turėtų prigyti mano arsenale. Senokai kažko panašaus pasigesdavau, tad gal būt jis, užpildys šią spragą. Prigyti mano arsenale turėtų ir dėl kitos priežasties,- tai universalumo. Juk su UL kotuku nemėtysi lydekinių guminukų ant 6-8gr galvakablių, nevalkiosi Nr2-3 sukrių ir nekovosi smarkioje srovėje, vidurį Nemuno su poros kg mekne ar šapalu. Šis spiningėlis manau man tiks kasdieninei duonai, kada išeini žvejoti, net neturėdamas kažkokio konkretaus tikslo. Svarbiausia su juo galima bus žvejoti nuo 2 iki 8-10gr masalais, nebijant pasikirsti ir kažko stambesnio.
Tikiuosi mano lūkesčiai, siejami su šiuo spiningu pasiteisins. Jei ne,- išleisim į marčias :cheer: ;)

Paskutinis taisymas: 2014-06-13 16:39 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, balys, Vitalijus, EsKoBaRaS, Vincas, fanas, Arta777

Spiningai 2014-06-20 19:56 #107323

Kas geriau Shimano catana CX ar Shimano scimitar AX

Spiningai 2014-06-20 21:36 #107325

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Edvinas22 parašė:
Kas geriau Shimano catana CX ar Shimano scimitar AX

Realiai nė vieno iš jų nečiupinėjau, bet kad nors minimaliai patarti, gal pradžiai reiktų žinoti kur dažniausiai žvejosi, nuo kranto ar iš valties, kokie dažniausiai bus naudojami masalai ir kokie masalų svoriai, nes tie kotukai matau gerokai vienas nuo kito skiriasi.

Spiningai 2014-06-20 21:51 #107326

su guminukais vobleriais blizgem geriausiai 2.40m 10-30gr

Spiningai 2014-06-20 22:51 #107327

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Tokiems dideliems svoriams jie abu bus jau panašūs savo darbu, gal tik džigaujant catana bus jautresnis, nes kiek supratau pas kai kuriuos yra įklijuota viršūnėlė. Man asmeniškai labiau būtų prie dūšios scimitar nes žvejojant dideliais svoriais, virš 10-15gr, beveik visos kotų darbinės savybės nublanksta, tad kurį rinktis, belieka skonio reikalas. ;)
Paskutinis taisymas: 2014-06-20 22:53 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: Edvinas22

Spiningai 2014-06-20 23:23 #107328

• Vuobleris
  • Vuobleris avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 150
  • Gauta padėkų: 713
Turiu catana cx 240 7-21, kotas liaunesnis, nei visų kitų kotų tokios pat gramatūros. Tikrai super kotas už savo kainą, jaučiasi kiekvienas prisilietimas su pintu valu dar viskas ryškiau, tenka karts nuo karto ir uncija mėtyt mariose, viskas tvarkoj, bet sunkesnių nemėtyčiau. Ir nuo cigaretkinio ešeriuko kotas smagiai dirba. Taip pat susidoroja ir su vobleriukais iki 6cm. Turėjęs ir brangesnių kotų, bet šis labiausiai limpa prie rankos. 240cm ilgis pats tas ir nuo kranto ir iš valties. Rekomenduoju :yes:
Jums padėkojo šie nariai: Edvinas22

Spiningai 2014-09-25 21:59 #108324

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Be brangių VARIVAS kotų, nusipirkti Lietuvoje XUL spiningą pasirodo neįmanoma. Tik reklamos e-parduotuvėse gražios, o realybėje net neturėjo :evil: Šiandieną skambinausi į spiningavimas.lt nes buvau išsirinkęs modeliuką . Neturim ir neturėsim nors e-parduotuvėje išdėlioti. Tai bl... kokio velnio žmonės erzina jei neturi ir neturės. Susiparinau. Runkelių šalis. Svarbiausia visokio brudo tai nors kibirais semk :no:
Jums padėkojo šie nariai: mekas, pasiklydes, reemis

Spiningai 2014-09-25 22:08 #108325

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 768
  • Gauta padėkų: 841
AudriusM parašė:
Be brangių VARIVAS kotų, nusipirkti Lietuvoje XUL spiningą pasirodo neįmanoma. Tik reklamos e-parduotuvėse gražios, o realybėje net neturėjo :evil: Šiandieną skambinausi į spiningavimas.lt nes buvau išsirinkęs modeliuką . Neturim ir neturėsim nors e-parduotuvėje išdėlioti. Tai bl... kokio velnio žmonės erzina jei neturi ir neturės. Susiparinau. Runkelių šalis. Svarbiausia visokio brudo tai nors kibirais semk :no:
O man spiningavimas.lt realiai atrodė vos ne solidžiausia int.parduotuvė.Dar geležinis lydys :vooo:
Lengvai priklausomas nuo sito reikalo

Spiningai 2014-09-25 22:14 #108326

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Arta777 parašė:
AudriusM parašė:
O man spiningavimas.lt realiai atrodė vos ne solidžiausia int.parduotuvė.Dar geležinis lydys :vooo:

Anksčiau buvo...
Paskutiniu metu ne kartą nusivyliau ne aš vienas. teoriškai prekė yra,o kai bandai pirkti - nėra ir nebus.... :no:
Paskutinis taisymas: 2014-09-25 22:16 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: Pokstas, reemis

Spiningai 2014-09-25 22:57 #108329

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
  • XUL,SUL,UL,JIG spiningas("valgoma" guma)
  • Žinutės: 360
  • Gauta padėkų: 324
...Kaip jau minejes anksciau. Mesk Audriu tu tuos LT sopus ir uzsisakinek tiesiogiai is Japu nes matai kad cia tik paveiksliukais prekiauja.O jei ka ir turi tai kainos nezmoniskos.

Spiningai 2014-09-27 15:44 #108362

• Vincas
  • Vincas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 257
  • Gauta padėkų: 461
ieskojau anksciau spiningo, tas pats buvo, tik paveiksliukyje, kazkada parasiau del bridkelniu tai net neatsake, tai nusipirkau kitur, baisi beda, tik tiek kad ten daugiau tikrai nerasysiu ir nepirksiu nieko (apie spiningavimas lt cia)
Paskutinis taisymas: 2014-09-27 15:44 nuo Vincas.

Spiningai 2014-09-27 16:15 #108363

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Internetinės parduotuvės taip ir gyvena.Pirma sumoki pinigus, o tada jie jau ieško kur paimti.Net ir sumokėjus nėra garantijos, kad gausi būtent tai ko nori.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Jums padėkojo šie nariai: reemis

Spiningai 2014-10-16 11:43 #108544

Kokią ritę pasiūlytumėt už 200lt vieną nusižiūrėjau Okuma trio20 bet gal kas geresnio yra už tokia kainą.

Spiningai 2014-10-16 14:53 #108549

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
  • XUL,SUL,UL,JIG spiningas("valgoma" guma)
  • Žinutės: 360
  • Gauta padėkų: 324
Geriau jau is riobi ka nors paieskokite,maziau galvos skausmo.

Spiningai 2014-10-16 15:40 #108550

Kodėl?

Spiningai 2014-10-16 15:45 #108551

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Edvinas22 parašė:
Kodėl?

Todėl, kad Ryobi nuo senų laikų turi gerą vardą tarp ričių.Jei man reiktų rinktis tarp Shimano ir Ryobi, ( jau nekalbant apie Okuma) rinkčiausi Ryobi :)

Spiningai 2014-12-28 14:51 #109326

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Šiandieną dėl įdomumo uždėjau ant tikslių svarstyklėlių naujus kotukus :blush: ;) tad gal kažkam bus įdomu rezultatai :cheer:
.
Kažkur buvau radęs kad "favorite exclusive" 251cm iki 10gr sveria 110gr. Pasirodo melavo į gerąją pusę.

Svoris 95gr. :good:

Antras ant svarstyklių atsigulė "major craft crostage" mebaru serijos UL kotukas. 237cm iki 5gr. Apie jo svorį niekur neradau informacijos.

Svoris 92gr .

Trečią dėl įdomumo pasvėriau GM simphonia 244cm iki 8gr. Visur rašo kad sveria 89gr.

Svoris 90gr.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, EsKoBaRaS, Vincas, reemis, Arta777

Spiningai 2015-03-05 18:17 #110091

• zyrtecs
  • zyrtecs avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 5
sveiki., noreciau jusu patarimo: ieskau universalaus spiningo - gal galit ka patarti.
ka manot apie si: Spiningas Jaxon XT-PRO NG Spin 5-25g - gal teko kam susidurt.

Spiningai 2015-03-05 18:44 #110092

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
zyrtecs parašė:
sveiki., noreciau jusu patarimo: ieskau universalaus spiningo - gal galit ka patarti.
ka manot apie si: Spiningas Jaxon XT-PRO NG Spin 5-25g - gal teko kam susidurt.

Man teko, be to, turiu ir sportinę, ir bolonkę ir spiningą ir telematchą šio gamintojo.Viskas su jais gerai :) Firma lenkų, bet gamina kinai.Oficialus atstovas Lietuvoje "STRAIDERIS".

Spiningai 2015-03-05 22:55 #110097

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 768
  • Gauta padėkų: 841
Turiu Jaxon Odeon,džiginį kotelį iki 17gr.3m.ilgio.Pirktas prieš 11m.įvertinčiau 8 iš 10 balų ir tai tuos du skiriu morališkam pasenimui :cheer: Guli dabar garbingai kampe,tik dėl to,kad susirgau mikromasalais ir naudoju mažesnės gramatūros kotelius.
Lengvai priklausomas nuo sito reikalo
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.191 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top