Nors tai biudžetinis spiningas, bet yra jame nemažai gerų, specifinių savybių.
MIKADO NIHONTO
Ilgis 255cm,
Išmetimas iki 13gr,
Akcija "Fast", nors nuo savęs pridėčiau,- extra fast.
Svoris 110gr,
Fuji žiedai (10vnt)
Fuji ritės laikiklis,
Blankas IM10 anglis su nauja blanko surišimo technologija NANO RESIN, kuri pagal aprašymus, dar pagerina koto jautrumą.
Dengtas matiniu laku.
Tai 100% džiginis kotukas su įklijuota jautria viršūne, skirtas lengviems masalams, bet ne mažoms žuvims
Išmėginau šį įrankį realiai žūklėje.
Savotiškas spiningas ir gal būt ne kiekvienam jis "prilips" prie rankos. Pirmiausia tai jo ypatingai greita akcija ir galia. Blanko kamienas prie rankenos, netgi šiek tiek didesnio diametro negu,galėtų būti tokio ilgio koto. Viršūnė labai greita ( atitiktų "SS" tipo viršūnėlę), ritės laikiklis su pritaikytais prie rankos formos, išėmimais. Nežinau kas yra idealus spiningo subalansavimas, nes nė vieno tokio neturėjau. Ant visų uždėjus vienokią ar kitokią ritę, vis vieną negaunu optimalaus koto išbalansavimo, tad ir šis kotas nebuvo idealiai subalansuotas, nė su viena mano turima rite. Tačiau viską atperka koto svoris. Jis tėra 110gr (kaip biudžetiniui kotui, geras rodiklis) todėl uždėjus 270gr sveriantį RYOBI ZAUBER, didelio diskomforto rankoje nesijaučia ir manau be didelio nuovargio būtų galima mojuoti šiuo įrankiu visą dieną.
Nebuvo išmėginta visi komfortiškai dirbantys masalų svoriai su šiuo kotu, bet apatinė riba man baigėsi ties 2gr. Tuos 2gr dar galima užmetinėti be didelių pastangų, nors metimo komforto jau nėra. 3gr metasi jau puikiai ir viršūnė masalą jau kaip priklauso iššauna.
Didžiausia masalo svorį, kuri išmėginau su šiuo spiningu, buvo 8gr. Metasi puikiai ir didelės baimės, kad kotas jau perkraunamas, užmetimo metu, dar nesijaučia. Nors ant koto rašo iki 13gr, tačiau manau 10gr jam būtų riba, nuo kurios metimas taptų nemalonus lyg su perkrova.
Kadangi dažniausiai ir daugiausiai žvejoju nuo 2 iki 8gr masalais, man šis spiningas beveik universalus tinkantis pasiimti į žūklę beveik visais atvejais išskyrus starkiavimą. Aišku jam UL ribos yra jau sunkiau įveikiamos, tačiau su 3-5gr, dirba jau gerai.
Pati žūklė su šiuo kotu visai maloni, tik iš pradžių truputi trikdė labai greita akcija ir keistoka koto kamieno dalis su neįprastu man ritės laikikliu. Bet po valandėlės "prilipo" prie rankos, apsipratau su labai greita akcija ir žūklė tapo visai maloni ir komfortiška.
Kaip ir rašoma aprašymuose, jautrumas tikrai aukštame lygyje. Jei nebūtų vėjo ir srovės manau ir tie 2gr būtų fiksuojami viršūnėlės ir juntami ranka per spiningą. Su 4-6gr, net nereikia stebėti viršūnėlią, norint tiksliai fikstuoti masalo atsimušimą į dugną, ar atsargų kibimą. Viskas labai puikiai jaučiasi per patį spiningą į ranką.
Didelių apkrovų jis dar nematė, išskyrus kilograminį karšiuką ir keletą puskilinių lydekaičių, bet susidarė įspūdis, kad su žuvimi kovoja gerai. Neblogai ir vargint turėtų, nes spiningo blankas nors ir atrodo, ypač prie kamieno, stangrokas, tačiau su didesniu laimikiu linksta ne vien viršutinė dalis, bet pradeda dirbti ir visas spiningo blankas iki pat rankenos. Gal tik ešeriams jis jau per skaudus (per greitas), nes labai greita akcija jau nenugesina ešerinio kratymo, ko pasekoje turėtų dažniau išsiplėšti kabliukas iš delikačios ešerio bučiuoklės. Tai tik mano teorija, nes kol kas pagavau ne daug ešerių, kad daryti tokią išvadą. Dar vienas privalumas kuris man pasirodė svarbus tai koto rezervas. Su juo nebaisu pasikirsti jau ir gerokai rimtesnį laimikį.
Kagi, kol kas tiek apie šį spiningėlį. Mano atveju, kai dažniausiai žvejoju lengvais masalais, bet ne visada pačias mažiausias žuvis, šis kotukas turėtų prigyti mano arsenale. Senokai kažko panašaus pasigesdavau, tad gal būt jis, užpildys šią spragą. Prigyti mano arsenale turėtų ir dėl kitos priežasties,- tai universalumo. Juk su UL kotuku nemėtysi lydekinių guminukų ant 6-8gr galvakablių, nevalkiosi Nr2-3 sukrių ir nekovosi smarkioje srovėje, vidurį Nemuno su poros kg mekne ar šapalu. Šis spiningėlis manau man tiks kasdieninei duonai, kada išeini žvejoti, net neturėdamas kažkokio konkretaus tikslo. Svarbiausia su juo galima bus žvejoti nuo 2 iki 8-10gr masalais, nebijant pasikirsti ir kažko stambesnio.
Tikiuosi mano lūkesčiai, siejami su šiuo spiningu pasiteisins. Jei ne,- išleisim į marčias