Daugelis iš mūsų sulaužome įvairius įrankius skirtus žvejybai,ir tik nedaugelis prisipažįstam padarę klaidą.Mano asmeninės klaidos.Su vienu spiningu pražvejojau kokius 3 metus,kol vienąsyk bemėtydamas palei nendrynus ir įsibridęs dariau staigoką mostą,kai pasigirdo garsus POKŠT.Spiningas sulūžo į tris dalis,o priežastis užsikabinęs vobleris už meldų.Visada gerai pasižiūrėkite,kas yra jums už nugaros.Jei namuose turite katę,tai irgi gali tapti jūsų brangaus daikto priežastimi.Ne katė žvejoti neis,bet paprasčiausiai jūs žvejodami vienaip ar kitaip išterliojate spiningą,ar tai meškerę žuvimi,o katei kaip žinote žuvies kvapas patinka.Jinai paprasčiausiai apkandžioja jūsų įrankį aštriais savo dantukais ir to užtenka,kad blankas toj vietoj būtų pažeistas ir silpnas.Katės nušauti nereikia,paprasčiausiai laikykite vertingas meškeres dėkluose.Labai svarbus niuansas yra įrankio užmetimas,ir valo storis.Kiti gamintojai net nurodo,kad jūs galite žvejoti su šiuo įrankiu naudodami valą,kuris atlaiko ne daugiau,kaip 3kg.svorio.Žvejodami didesnės galios valu,jūs jau rizikuojate sulaužyti įrankį.Esu matęs,kaip žvejys su matchu gaudo lynus žolėse su 0,25mm. valu.Paklausęs kodėl jis ant tokio įrankio naudoja tokį storą valą,atsakymas buvo paprastas.Čia žolės ir su plonesniu valu nepažvejosi.O kaip jam paaiškint,kad toks įrankis ne tam ir skirtas,o sulaužęs aišku keiks pardavėjus,gamintojus bet ne save.Jei esate naujokas ir susigaudyti sunku,tai manau rimtoj parduotuvėj jums nesistengs ikišti bet ką,o patars kas ir kaip,tik kad daugelis arba gėdijasi paklausti patarimo,arba jaučiasi ant tiek prisiskaitę ir išprusę,kad žino viską.Naujovės,technologijos viskas juda gana sparčiai į priekį ir aš nemanau kad Lietuvoje atsirastų nors vienas ekspertas kuris viską žinotų.Kol kas tiek.Bus daugiau.