• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Kotai

: Kotai 2011-07-29 09:51 #24571

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Pats gaudau browning feederiu ir shimano nexave... Seniai visam pasaulyje yra zinoma, kad stiklo pluosto virsuneles yra jautriausios. Pats ieskojau super jautriu virsuneliu savo shimano kotui, tai prisitaikiau pridejas rankas is pirktu zuklyje stiklo virsuneliu. Kiekviena virsunele be didelio proto ir pastangu - galima paploninti...kad tiktu istatymo diametras...

Dolcas parašė:
RimasK parašė:
Keiciamos vyrsunes yra prie kiekvieno feederio, standartas 3-4 virsuneles skirtingo jautrumo. Esant reikalui, visada galima prisitaikyt virsuneles kitu gamintoju.
Ir atsiminkit , kad pacios jautriausios virsuneles buna buten is stiklo pluosto padarytos...
Nesutiksiu,kad iš stiklo.Gaudau su dviem fyderiais,ir Browning fyderis žymiai jautresnis su anglinėmis nei kitas su paprastomis,o 4 viršūnėlės prie fyderio retenybė.Nuo kitų firmų irgi ne visos viršūnėlės irgi tiks,todėl,kad nėra vieno standarto,kaip ir viršūnėlių kietumas pagal spalvas.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Kotai 2011-07-29 10:08 #24574

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Šiaip tikrai nematau tikslo ginčytis,paprasčiausiai žmogus nori fyderio iki tam tikros sumos,o shimano ar browning už tokius pinigus normalaus nenupirksi.Be to ne įrankis gaudo.Jei žvejys pats nemoka,tai niekas nepadės.Manau daug ką reiškia ir įgūdžiai.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

: Kotai 2011-07-29 10:16 #24575

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Teisingai sakai :good:
O ir protingiausias variantas perkant meskere, ziureti ne i pavadinima, o tai kas limpa rankoj. Pigesni kotai (bent as kitokiu nezinau) yra standesni, pagrinde dirba tik virsutine dalis, kas blogai gaudant pintu valu, nes kotas zuvies smugius sugeria silpnai, kruvis tenka valui,ko pasekoj turi zvejoti gerokai storesniais pavadeliais ir t.t
Geriau butu konkretesni klausimai, nes niuansu daugybe , ir vieno koto visoms salygoms nebuna ;)

Dolcas parašė:
Šiaip tikrai nematau tikslo ginčytis,paprasčiausiai žmogus nori fyderio iki tam tikros sumos,o shimano ar browning už tokius pinigus normalaus nenupirksi.Be to ne įrankis gaudo.Jei žvejys pats nemoka,tai niekas nepadės.Manau daug ką reiškia ir įgūdžiai.
Paskutinis taisymas: 2011-07-29 10:17 nuo RimasK.

: Kotai 2011-07-29 10:22 #24576

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6133
  • Gauta padėkų: 8980
Na taip...įgūdžių nulis :blush: :lol: O tie jautrumai tamsus miškas :P :lol:
Kol kas iki tokių subtilybių dar man toliai ;) O pradžiai labai kažko prabangaus gal ir nenoriu. Pirma man atrodo reikia perprasti tokią žūklę o tik paskui žiūrėti rimčiau ko reikia, kas geriau, kas aktualu ir tt. Suprantau kad ilgis Nemune ne mažiau 3.9m, ir kad reikia bent kelių jutrumų viršūnėlių

: Kotai 2011-07-29 10:29 #24577

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Taip, minimum 3.9m, o virsuneles komplekte prie kiekvieno feederio bus bent 3.
Ta kur idejau mikado firmos feederio nuoroda, teko rankoj laikyti ji, nes mano kolega juo zvejoja, tikrai kokybes ir kainos santykis labai geras :yes: . Tuos kotus pirko pas Gyti urmo bazej po 140lt, bet kaip matot, zuklyje jie net pigiau.
O visa kita ateis su patirtimi, pradzioj pradek zvejoti, o tada viskas ir paciam aiskiau bus :)
Paskutinis taisymas: 2011-07-29 10:31 nuo RimasK.

: Kotai 2011-07-29 10:39 #24579

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Žūklys netoli nuo darbo tai prisitaikes po atostogų gal užlėksiu, o kur minėjo Dolcas NEW HUNTER esu lyg tai Jurbarke mates tai su mano nuolaida apie 100 dinarų gautūsi. Žodžiu reikia palaikyti rankose.
Dar klausimas iškilo iš diskusijos. Gal pintam valui yra kažkokia atskira tų kotų klasė ar tiesiog renkantis reikia atkreipti dėmesį į lankstumo parametrus, tikintis žvejoti ne vien mono valu.

: Kotai 2011-07-29 10:47 #24581

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Zvejojant pintu valu ar plonu mono valu, geriausiai "parabolikas", puikiai sugeria smugius, ko pasekoj pirmu atveju atlaiko plonyciai pavadeliai, antru atveju plonytis pagrindinis mono valas nenutruksta. Ir ne visada akcentuokis i pinta vala, geriausia tureti viena rites bugneli su pintu valu kuris reikalingas didelej srovej ir gaudant toli nuo kranto, o antra bugneli su mono valu, kaip gaudai netoli kranto, arba tikintis trofejaus.

AudriusM parašė:
Žūklys netoli nuo darbo tai prisitaikes po atostogų gal užlėksiu, o kur minėjo Dolcas NEW HUNTER esu lyg tai Jurbarke mates tai su mano nuolaida apie 100 dinarų gautūsi. Žodžiu reikia palaikyti rankose.
Dar klausimas iškilo iš diskusijos. Gal pintam valui yra kažkokia atskira tų kotų klasė ar tiesiog renkantis reikia atkreipti dėmesį į lankstumo parametrus, tikintis žvejoti ne vien mono valu.
Paskutinis taisymas: 2011-07-29 10:48 nuo RimasK.

: Kotai 2011-07-29 10:49 #24582

• saulius67
  • saulius67 avataras
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
Dolcas parašė:
Šiaip tikrai nematau tikslo ginčytis,paprasčiausiai žmogus nori fyderio iki tam tikros sumos,o shimano ar browning už tokius pinigus normalaus nenupirksi.Be to ne įrankis gaudo.Jei žvejys pats nemoka,tai niekas nepadės.Manau daug ką reiškia ir ygūdžiai.
truputi su tavim nesutinku ,aisku gudzei savo darba atlieka bet jai zvejosi sluotos kotu dai gali but koks nori asas vistiek nieko nesigaus taip kad irankio kokybe tikrai daug ka liamia,cia visuose zvejybos stiliuose ir jai as neteisus tai gali uzdet man - :cha:
Paskutinis taisymas: 2011-07-29 10:52 nuo saulius67.

: Kotai 2011-07-29 10:52 #24584

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
RimasK parašė:
Zvejojant pintu valu ar plonu mono valu, geriausiai "parabolikas", puikiai sugeria smugius, ko pasekoj pirmu atveju atlaiko plonyciai pavadeliai, antru atveju plonytis pagrindinis mono valas nenutruksta. Ir ne visada akcentuokis i pinta vala, geriausia tureti viena rites bugneli su pintu valu kuris reikalingas didelej srovej ir gaudant toli nuo kranto, o antra bugneli su mono valu, kaip gaudai netoli kranto, arba tikintis trofejaus.

AudriusM parašė:

Supratau.
Na pinto valo minusus jau patebėjau spiningaudamas, bet kai pagrindą sudaro nelabai didelės žuvys tai nieko blogo, o tikintis rimtų žuveliokų ir rimtos kovos vis tiek pirmenybę atiduočiau mono valui. Fyderiui manau tai dar labiau aktualu nes ploni pavadėliai.
Na po truputi jau susidarau vaizdą ką reikia rinktis ir kas aktualu :good:
Paskutinis taisymas: 2011-07-29 10:55 nuo AudriusM.

: Kotai 2011-07-29 10:57 #24585

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
Visiskai teisingai :good:
Bet kaip veiksmas vyksta labai toli nuo kranto, ir kur sroves poveikis didelis, si teisybe netiks, tada prie plono pinto valo risasi mono valo atkarpa, kuri padeda gesinti dideles zuvies smugius.

AudriusM parašė:
RimasK parašė:

Supratau.
Na pinto valo minusus jau patebėjau spiningaudamas, bet kai pagrindą sudaro nelabai didelės žuvys tai nieko blogo, o tikintis rimtų žuveliokų ir rimtos kovos vis tiek pirmenybę atiduočiau mono valui. Fyderiui manau tai dar labiau
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

: Kotai 2011-07-29 11:17 #24588

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
saulius67 parašė:
Dolcas parašė:
Šiaip tikrai nematau tikslo ginčytis,paprasčiausiai žmogus nori fyderio iki tam tikros sumos,o shimano ar browning už tokius pinigus normalaus nenupirksi.Be to ne įrankis gaudo.Jei žvejys pats nemoka,tai niekas nepadės.Manau daug ką reiškia ir ygūdžiai.
truputi su tavim nesutinku ,aisku gudzei savo darba atlieka bet jai zvejosi sluotos kotu dai gali but koks nori asas vistiek nieko nesigaus taip kad irankio kokybe tikrai daug ka liamia,cia visuose zvejybos stiliuose ir jai as neteisus tai gali uzdet man - :cha:
ra

Dalis tiesos yra , bet tikrai ne vien geras įrankis lemią sėkmę. Geras įrankis man atrodo tik padeda žvejui realizuoti savo sumanymus ir žvejo fantaziją, o jei tie sumanymai , fantazija ir žūklės supratimas minimalūs tai kotas jau nieko nepadės kad ir koks jis geras. Negaudo pats kotas vienas, negaudo geras jaukas, ir negaudo aštrus kabliukas. Tai tik priemonės kurios realizuoja žvejo sumanymus. Labai patyres žvejas ir su kuolu man atrodo pagaus, tik seksis prastai nes realizuoti savo žinias su nevykusiu įrankiu bus labai sunku. :blush:

: Kotai 2011-07-29 11:21 #24590

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
RimasK parašė:
Visiskai teisingai :good:
Bet kaip veiksmas vyksta labai toli nuo kranto, ir kur sroves poveikis didelis, si teisybe netiks, tada prie plono pinto valo risasi mono valo atkarpa, kuri padeda gesinti dideles zuvies smugius.

AudriusM parašė:
RimasK parašė:

Supratau.
Na pinto valo minusus jau patebėjau spiningaudamas, bet kai pagrindą sudaro nelabai didelės žuvys tai nieko blogo, o tikintis rimtų žuveliokų ir rimtos kovos vis tiek pirmenybę atiduočiau mono valui. Fyderiui manau tai dar labiau

Įdomus pastebėjimas :yes:
Aišku pintukas jautriau kai toli toli užmesta, bet jei rimti žuveliokai, tai gal ir išeitis dalį valo dėti mono vien dėl amortizacinių savybių. Na man dar toli iki tokių subtilybių :blush: :lol:

: Kotai 2011-07-29 11:29 #24592

• saulius67
  • saulius67 avataras
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
AudriusM parašė:
saulius67 parašė:
Dolcas parašė:
ra

Dalis tiesos yra , bet tikrai ne vien geras įrankis lemią sėkmę. Geras įrankis man atrodo tik padeda žvejui realizuoti savo sumanymus ir žvejo fantaziją, o jei tie sumanymai , fantazija ir žūklės supratimas minimalūs tai kotas jau nieko nepadės kad ir koks jis geras. Negaudo pats kotas vienas, negaudo geras jaukas, ir negaudo aštrus kabliukas. Tai tik priemonės kurios realizuoja žvejo sumanymus. Labai patyres žvejas ir su kuolu man atrodo pagaus, tik seksis prastai nes realizuoti savo žinias su nevykusiu įrankiu bus labai sunku. :blush:
audriau jai yrankis bus prastas ir nebus subalansuotas tam zvejybos buduj tai bus kancia ir sekanti karta tu jo i rankas neimsi nes sakysi kam man kankintis o pasiimsi savo megstama spininga ar pludine ir aisi zvejot su jais nes nuo to jauti malonuma

: Kotai 2011-07-29 12:01 #24596

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Jau vyrai pradedame nukrypti nuo temos.Tiek Audrius,tiek mes visi žinome,kad įrankis ne tik padeda žvejoti,bet ir nuo jo priklauso žvejo malonumo pojūčiai(ne mėsoje esmė),kam mes teikiame pirmenybę.Tiksliai subalansuotas įrankis dovanos neišdildomus įspūdžius tiek gaudant plūdine,dugnine,spiningu,museline.Net ir pats procesas teikia malonumą.

: Kotai 2011-07-29 16:36 #24609

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
as ZVEJOJU,SU MIKADO FYDERIUKAIS,IR VIENAS IS JU TOKS KOKI REKOMENDUOJE rIMAS,MAN TAI JU PILNOS AKYS

: Kotai 2011-07-29 18:16 #24622

• Geras
  • Geras avataras
Gaila,kad mažai žvejų gaudo pikeriais.Tai tikrai labai smagus (ir reikalingas-ypač pavasarį) daiktas.Nereikia toli mesti,labai gerai matomas kibimas,o kai trauki didelę žuvį,adrenlino dozę gauni nemažą.Neseniai Vilkokšny ištraukiau kilograminį karšį senu "Trabucco" multipikeriu.Įspūdis toks,kad luptum šamą...

: Kotai 2011-07-29 18:39 #24625

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Tikrai žvejoju su pikeriu,kaip ir minėta pavasarį ar rudenį.Firmos nesureikšminu,bet žvejyba iš ties įdomi,tik,kad man kažkaip sunku su pakirtimais.Tai yra noriu pasakyti,kad su fyderiu tuščių kibimų žymiai mažiau.

: Kotai 2011-07-29 19:42 #24628

• aras
  • aras avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 417
Turiu multi pikerį 2,70m. ilgio, kartais užsimetu. Teko traukti 77 cm. ilgio ungurį, įspūdis tai tikrai :good: :good: :good:
8-)

: Kotai 2011-07-30 22:04 #24811

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
Dolcas parašė:
Tikrai žvejoju su pikeriu,kaip ir minėta pavasarį ar rudenį.Firmos nesureikšminu,bet žvejyba iš ties įdomi,tik,kad man kažkaip sunku su pakirtimais.Tai yra noriu pasakyti,kad su fyderiu tuščių kibimų žymiai mažiau.
As irgi zvejojau kelis kartus su pikeriu ir pastebejau ta pacia problema.Manau,kad tai del to,kad ant pikerio naudojami ploni valai(mano atveju 0,14),o plonas mono valas labiau tempiasi,to pasekoje kibimas ir pakirtimas veluoja.Speju,geriausia naudoti plona pintuka arba fluorokarbona.As jau uzsisakiau fluorokarbono vala Seaguar.Kita savaite isbandysiu ta vala naujaji val ir parasysiu,ar labai matosi skirtumas.Iki :bye:
Astrus....

: Kotai 2011-07-31 07:47 #24822

• Grafas
  • Grafas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 209
  • Gauta padėkų: 122
Sveiki gal kas turit larus balonine 6 metru ir galit parasyt trukumus ir privalumus :fishing: :batas: :ice:
Moderatoriai: Čebas, Lydeka, Dolcas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.057 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top