Kabliukas parašė:
CITATA:
Įsigijus leidimą mėgėjiškai žūklei metams, bus galima žvejoti ir valstybiniuose vandens telkiniuose ir tuose 1,1 tūkst. telkinių, kurie yra išnuomoti. Tačiau nebus galima žvejyba privačiuose vandens telkiniuose.
Prie vandens telkinių gyvenantiems žmonėms leidimai kainuos pusę kainos.
Taigi prasom paaiskinti musu gerbiama Doleri,ar nusipirke ta leidima metams uz 50 litu galesim jo priziurimas balas be papildomo mokescio siaubti???
Kas tai yra "prie vandens telkinio gyvenantis zmogus"?Sakykim as gyvenu 200 metru nuo upes Maryte ir 500 metru nuo ezero Ezeriukas.Ar as galesiu uz puse kainos gaudyti upeje Maryte ir ezere Ezeriukas?
Ir trecias klausimas,as atvykes i savo soda prie Nemuno,galiu zuvauti uz puse kainos,ar jau reikalingas leidimas.Sode lyg ir negyveni,bet sodyba yra,tai lyg ir gyveni,lyg ir ne....
Kol kas cituoti nieko negaliu.Dar didesnė painiava nei buvo.Jei skaitysim aš prižiūriu vandens telkinį ir pagal įstatymus galės siaubti kas nori , tai nematau jokio tikslo toliau rūpintis vandens telkiniais.Tada tegul rūpinasi MŽD ar GA.Kas buvo sukurta per penkerius metus , per metus bus sunaikinta.Aš asmeniškai palauksiu pavasario ir tada spręsiu ar aplamai man tie telkiniai reikalingi.Abejoju , kad valstybė įžuvins skaitysim mano klubo ar kitų prižiūrimus telkinius.Gausis taip , kad aš žuvinu , o kiti neša.Čia jau gaunasi panašu į Jonavos telkinių įžuvinimą , kur stengiamasi išnešti iki paskutintos žuvies nepalikdami nieko ateičiai.Manau reikės pasikonsultuoti su MŽD ir GA , o tada matysim.