Noriu pakalbeti apie musu tinklapi.Paskaiciau ryte blevyzgas,koriose gan retai lankausi,matau- vyksta diskusija del admino,del tinklapio ir pansiai.Tad tinkamas metas ir man pasisakyti.Zodziu,nieko nenoriu teisinti,nieko nenoriu apkaltinti,tiesiog noriu issakyti tik savo nuomone.
Taigi dar pernai norejau parasyti del tinklapio politikos,bet del svenciu atidejau tai kitiems metams,kad nesigadinti nuotaiku ir nesivelti i barnius.Pirma,apie ka noriu pakalbeti,tai banu skyrimas nusizengusiems nariams.Mano nuomone,nevertetu taip grieztai bausti nusizengusius,tipo "be termino".Gal reiketu sukurti taisykles,kuriomis vadovaujantis butu skiriamas uzbaninimo terminas.Sakykim,pirma karta banas 2-4 dienoms,antra karta savaitei,trecia karta menesiui.Cia tik,kaip pavyzdi pateikiu.Tokiam,kaip Dolcas ir tas keliu dienu draudimas prieiti prie tinklapio galetu infarkta ivaryti,tai ka jau kalbeti apie grieztesnes sankcijas.Manau ir toks uzbanynimo terminas butu veiksminagas.Kam taip grieztai bausti(neterminuotai)?!!?O tai dabar buvo banai uzdeti 2 asmenims,kurie gan aktyviai forume reiskesi,zvejybos aprasymus dejo.Buvo ir gincu,barniu su jais,bet,kaip sakoma,"nera namu be dumu"...Po teisybe,tai truko man ju forume.Beje,kaip supratau,mazeikiskis buvo uzbanytas po pasisakymo temoje "Blevyzgos apie viska ir nieko rimtai".
Antras dalykas,kuris man labai nepatiko ir norejau jau anksciau pasakyti,tai musu atsakymai forumo naujokams.Paraso naujokas neuzsipildes avataro,koki klausima uzduoda ir tuoj gauna "kaip slapiu skuduru per veida"su tokiais atsakymais:
tu pirma uzsipildyk avatara...
nezinau,koks tavo amzius ir is kur esi,todel negaliu patarti...
kai uzsipildysi avatara,tada gal ka pakomentuosim...
Ir kitokie panasus "atsakymai"uzklausejui.Kas tai ...?Ar cia pazinciu portalas,kad butinai nario amziu zinoti norite ir gyvenamaja vieta???Man galvoje mintys sukosi: nu,koks jusu reikalas,kiek jam metu ir kokiam mieste gyvena?!?!? Gal zmogus,del vienu,ar kitu priezasciu,to atskleisti nenori,o cia vos ne prokurorisku tonu reikalaujama tai padaryti.Sutinku,kad gyvenamoji vieta svarbu,bet naujokas apsils forume,nores artimiau susipazinti,pabendrauti-pats pabaigs pildyti avatara.Ar ne korektiskiau butu vietoj to paklausti,koks naujojo nario zvejybinis stazas,su kokiomis meskeremis zvejojes,o ne amziaus?!!?!?Juk galima apie zveja susidaryti nuomone ir is to ,su kokiomis jis meskeremis zvejoja,kaip zvejoja.Nes,jei zmogus sakosi turys teleskopa uz 30 litu su 120gr.uzmetimu ir gaudo su pludele karosiukus kaimo prude,tai galima suprasti,kad zmogus tikrai ne is sportines zukles pasaulio atejes.Kur dingo Zuvutevas(ir kiti nariai),kuris aprasyti zukle tikrai graziai mokejo?!?!?Gal ir ne del jam skirtu tiesmukisku repliku jis cia nesilanko,gal kur isvaziavo.Nezinau...Dabar,kas forume raso,zvejybu aprasymus deda,tai vis tie patys nariai.Gal tik koks 10 zmoniu pastoviai forume"sukasi",blevyzgose bendrauja,gaunasi kazkas panasau i zveju bureli. Kur tie visi naujokai ir ne visai naujokai,kurie tik stebi,bet nedrysta patys pasisakyti?!?!?Dar vienas pastebejimas dal tinklapio prieziuros,tai,kaip Meistras siandien ir paminejo blevyzgu temoje,tai blevyzgos.Ir ne siaip blevyzgos,kuriu tema pas mus pati populiariausi,bet ir blevyzgos per visas temas,komentuojant beverciais komentarais.Tai prie ko tai nuves?Man asmeniskai,tai geriau glausciau,bet konkreti informacija,nei tokie atsakymai,kaip: "gerai cia suskelei","aciu,kad patalpinai","grazios nuotraukos","puiki tavo zvejyba buvo" ir panasiai,kuriuos kuo puikiausiai gali pakeisti padekos mygtuko paspaudimas.Kur tie visi musu moderatoriai,kurie turetu pratrinti tokias zinutes?!?!?Paprasau,kad pratrintu,bet kazko nereaguoja.Tipo,ne mano darzas-ne mano pupos.Gal reiketu moderatoriams pasiskirstyti temas,tada jau butu konkretu,suprastu,ka ir kur jam,kaip savo kiema priziureti reikia.
Dar karta noriu pamineti,kad cia issakiau tik savo nuomone,kurios nepersu ir nereikalauju priimti.Tai tiek,tikiuosi suprasit pagrindines mintis,nes neturiu as to talento viska sklandziai ir suprantamai surasyti.
p.s. iskart atsiprasau,jei kas isizeis-izeisti specialiai tikrai nenoriu.