Skaitau ir netikiu. Vėl ginčai, vėl piktumai

. Nejau ramiai negalima bendrauti apie žūklę

, bet būtinai reikia pyktis

. Ar mes žvejai ar turginės bobutės

.
Neturiu nei aš, nei kiti tiek laiko, kad nuolat sėdėti per dienas prie kompiuterio ir kontroliuoti kiekvieną prašytą komentarą

. Patys paverčiam rimtas temas santykių aiškinimosi ir mūšio lauku, prirašom visokių bereikšmių beprasmių komentarų

, o vėliau patys keikiam kad moderai nedirba, kad reikia trinti, reikia perkelti ir tt. Šiukšlinam patys savam kieme ir paskui braidydami iki kelių tose šiukšlėse išekom kaltų, tik kalti ne šiukšlintojai, o tie, kurie tų šiukšlių nesurenka (moderatoriai), o jei pratrina visą puslapį nesamongų, ne vietoje parašytų komentarų, vėl negerai,- vėl triukšmas, kad moderai savivaliauja

.
Man atrodo kad taip pastatote tvarkos sergėtojus (moderatorius) į kampą ir nepaliekate jokios jiems išeities. Palikti negalima,- trinti taip pat

. Kai tokia situacija, tuomet ne vienam iš vis nusvyra rankos kažką čia tvarkyti

.
Jau keletą kartų susiduriau su šia situacija, susidūrė su ją ir visi kiti modertoriai. Tai gal metas apsipresti ar šiukšlinam toliau ir viskuom kaltiname tik modertorius ir visus kitus, ar keičiam požiūrį į " savo kiemą" ir nešiukšlinam per visas temas, juo labiau nesiaiškinam viešai tarpusavio santykių

. Skaito juk puse Lietuvos, turėtų būti gėda patiems

. Diskusijos skirtos pokalbiams apie žūklę ir tt. bet ne tarpusavio santykų aiškinimuosi, juo labiau kiršinimui

.
Galit mane keikti, kad nusikalbu

, bet pasižvalgykit kuom pavirto daugelis rimtų temų. Jau daugelyje nebelieka jokio temų informatyvumo tik pliurpalai ar pastangos kažkam įkasti

.
Mano paraginimas visiems neplėtoti rimtose temose taprusavio santykių aiškinomosi

, neplėtoti bereikšmių komentarų jei jie neturi jokios informacijos susijusios su tema, o moderatoriams šalinti bereikšmius komentarus, nepriklausomai patiks tai šiukšlintojams ar ne

. Niekas kitas čia tą betvarkę nepadaro,- padarom mes patys, patys vėliau ir piktinamės, kad prišiukšlinta tik viskuom kalti jau moderatoriai kad neištrynė, arba prišingai,- kalti kad ištrynė

.
Tad leiskim dirbti moderatoriams savo labai prieštaringą ir nelabai malonų darbą, o patys pasistenkime nedaryti šiukšlių ir nereikės vėliau pykti kad dingo mūsų komentarai

.
Rašau tai viešai nes tai liečia ne vien moderatorius bet visus aktyvius diskusijų dalyvius.
Jei pradings bereikšmiai komentarai rimtose temose kaltinkit tik patys save