Na šiek tiek apžvalgos, iš šios dienos lytekų šturmo. Kylam dar nešvitus. Kaimynas 6,30 jauskambina: tu kur esi, kiek galiu laukti daiktus susidėjęs prie vartų . Na stumiu atbulą prie jo vartų, dedam daiktus, nes mano jau nuo vakaro bagažinėj. Ar viską pasiėmei klausiu, jo viską, - inkarą turi--jo turiu viską. 6,45 mes jau trasoj. Rytas gražus , lengvas vėjelis,lietaus rodė , bet labai jau silpnai.Viskas rodo neblogą žvejybą. Slėgis barometre ir tas trečia diena nejuda. Na štai pagaliau numatyta vieta.
Dar ir kaimynas linksmas prie vandens puozoja. Metam iš bagažinės daiktus ir čia girdžiu

triaukščių keiksmažodžių iš įvairiausų raidžių serija. Kas; taigi B>>> K>>>> N>>>> ir t.t, pusę valties namuose paliko, tiksliau , irklus, inkarą , pompą, graipštą

. Dabar jau keikiam abudu

, aš ant kaimyno , kaimynas neaišku ant kuo

. Ką daryt? gryšt atgal, atstumas ne toks jau didelis apie 50 km. į vieną galą, bet laiko gaila. Nafik, nusprendžiam plaukti viena, kaimyno naujesnė ir didenė, tvarkomės.Kaškas tai pakrantėj suvaikė žuvytes imu spinigą ir leidiu Jūratę pagal krantą, keli pasukimai yra

, deja lydekiokas vos už blizgę didesnis
Na bet veiksmas yra.

Išplaukiam. Sekančio kibimo ilgai laukti nereikėjo.Šiek tiek didesnę pariša kaimynas.
Įkertu ir aš, lydekiokas 50 cm. , o jį dar kažkas tai mėgino suvalgyti.
Bedirban pasitaikiė ir šiek tiek didesnių. Pririšu 2,1 kg.
Taigi, pasižaidėm smagei, patikrinom išvis vieną naują senvagę, privažiavimas sunkus, bet įmanomas. Aš išviso ištraukiau 5- št., kaimynas 3.
Tai tiek žinių. mažesnės jau užšmožytos, tuoj keliaus į rūkyklą, varom alučio. Aišku ne karšis, bet bus

Mes dar ten sugryšim , tik jau su dviem valtim