Prieš išvykstant žvejot Nemunan, vis delsiau kad nors kas palinkėtų sėkmės

Vilčių kažką pagauti spiningėliu tokiu laiku ties mano namais jau nelabai yra

, bet turėjau viltį kad nors rankas pasismardinti žuvimi gal vis dar pavyks.

Va ir suveikė chrustiko palinkėjimas

Rankas pasismardinau

Jei rimtai, tai visos apylinkių lydekinės vietelės šiandieną prikimštos žvejoklių, kas ant gyvos, kas spiningais kaitina Nemuno vandenis. Žodžiu kolchozas, taigi likau prie namų, ten kur nelabai jau ką galima pagauti, bet oras kaip tokiam metų laikui fantastiškas

, vandens lygis kaip vasarą visai žemas

, taigi bus malonu praleisti laiką rudininėje gamtoje prie vandens, o gal dar ir rankas pasismardinsiu žuvimi

. Toli nuo kolchozo čia ramybė, tyla tik ančių būriai pakraščiuose, kartais sudrumsčia tylą.
Baigiasi jau spiningavimo sezonas, ant nosies jau žiema, todėl mėgaujuosi kiekviena minute prie vandens mojuodamas spiningu
Po kelių metimų atsargi ataka

. Na galvoju gal dar ne viskas prarasta ir rankas tikrai pasismardinsiu

.
Ilgai plakiau vandenį bet daugiau atakų nebuvo. Nuvėžliojau nusekusia pakrante į kitą vietelę. Ten irgi šiokia tokia duobutė yra. Po kelių metimų vėl atsargi ataka... Na kažko visai be apetito lydekiokai. Kaitalioju gumas. Pagalau yra....va tau ir ruduo, va tau ir nėra mano sekliose apylinkėse lydekiukų...

Nors tai tik mažylis apie 800gr, bet labai pamalonina.
Paprašiau trijų norų ir gražinau į savas valdas. Vėl apie gerą pusvalandį mojuota tuščiai. Užsidėjus dar kita gumą netyčia pakliuvo rainius

,tik tas rainius ne ką didesnis už- riperiuką

Ot sakau gobšumas

. Matyt toks alkanas buvo kad būtų ir didesnį už save už uodegos griebes
Vėl apie pusvalandis tik tuščias mojavimas. Tuščias bet labai malonus nes oras fantastiškas. Beveik jokio vėjuko, pro debesų tarpus šviečia saulutė, vanduo kaip veidrodis, tyla ramubė, rudeninių spalvų žaismas Nemuno pakrantėse.... Romatiška
Na ir pabaigai dar vienas kibimas. Vėl pagal pasipriešinima jaučiu kad nedidukė. Taip ir yra. Dar mažesnė už pirmają. Bet va rankos jau žuvimi pasmardintos, ir jokie tie palinkėjimai nieko blogo nepadarė

Rankos pasmardintos, to ir gana

Na o kad smulkmė, tai iš kitos pusės koks skirtumas kokios. Tik laiką praleist atvažiavau prie nemuno, tai koks skirtumas tas dydis, svarbu prie viso to rudeninio gamtos grožio prisidėjo dar ir keletas žuveliokų. Taigi laikas praleistas pilnavertiškai

Paskutinis lydekiukas.
Paleidžiant kažko labai jam patiko pozuoti prieš teleono oto objektyvą. Vis neskubėjo nuplaukti, slinko gelmėn labai palengva...na o aš pasinaudodamas proga vis "pleškinau"
Gal tai paskutinė šiais metais spiningu Nemune pagauta mano lydekutė, gal...o gal ir ne, bet pagal taip kaip nenoriai ji su manim atsisveikino, palengva toldama nuo manęs, manau kad tai jau paskutinė....