• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Nemunas

: Nemunas 2012-04-20 18:55 #53971

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Vincas parašė:
na jei 4 karsiai, tai nesakyciau kad nieko gero :tut: nieko gero buna, kai vos kelios raudes ar plakiai per diena, arba kai su spiningu prasimakaluoji visa diena ir nei bakst :batas:

Mano valdose Nemune per visą vasarą jei keturis karšius pagauni tai jau geri metai skaitosi :blush: :cheer:

Šį vakarą su visa šeima, tiesiog pramogai, patikrinom kas vyksta su plūdine Nemune prie Veliuonos. Žvejojom tik virš valandos, nejaukinę ir tik šeip kad patikrinti kaip reikalai. Pasirodo reikalai jau paudėjo :yes: :fish: . Pagavom kuojų, kibo jau ir aukšlės, tad po truputi judesys atsiranda jau ir mano valdose :good:
Kuklus reportažiukas mano DIENORAŠTYJE
Paskutinis taisymas: 2012-04-20 18:55 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: tukas, aras, Vaidas48, zulikas

: Nemunas 2012-04-21 10:04 #53988

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Šį rytą ir aš ėmiau Nemunėlį, tik ne taip anksti kaip donatasx3. Prie vandens buvau apie 8 val. Oras pasakėlė...Nemuno kitą krantą slepia rūkas, krūmynuose pypauja skraiduonėliai, vandens paviršius kaip stiklas, ir pakraščiuose besiturškiantys aukšliukai :yes:

Jaukui nusipirkau žvejo tako srovinio jauko. Manau pavasarinei žūklei jo tikrai per akis.
Sudrėkinau ir kol išbrinks skubinu įmerkti paplavoką. Gal antru ar trečiu pravedimu "sėdo" kuoja mamytė. :yes:

Vėliau kelios mažesnės kuojūkštės, bet vos tik sumečiau jauko "apelsinus" kai viskas baigėsi :( Tiesa kibimas nesiliovė, kibo fantastiškai, bet tik aukšlės. Gerą valandą prasėdėjau bet tik aukšlės. Kai kurias didesnes paėmiau(šaltam rūkinimui tiks) o kitos liko toliau "straksėti" Nemuno vandenyse.
Galiausiai atsibodo visas šis reikalas ir iškeliavau į kitą vietą.
Ten vos tik įsikūrus iš krūmų išlindo kažkokia užsimiegojusi visai nebijanti manęs "varna"...ups,- antikė (zelziniukas) :cheer: Tokia jauki kad net sutiko pasipuikuoti prieš objektyvą.

Naujoje vietoje nejaukinau visai. Kibimai reti bet nepuola aukšlės. Ilgai laukti nereikėjo ir mamytės. Malonu kai tokia "sėda" ant kabliuko, suveikia ritės stabdis, perlinksta botkotis....tikrs smagumėlis :uj: Po to "sėda" dar ir dar .... :yes: Ne visos vertos mamytės vardo bet vis tiek malonu :blush: ;)

Viso pakibo penkios vertos mamytės vardo kuojūkštės ir keliasdešimt mažesnių. Aukšlės nejaukintoje vietoje atakavo daug rečiau, tad žūklę užskaitau kaip įvykusią visai šauniai :good:
Dienos normos kol kas neįveikiau :blush: tikriausiai pritrūko dar kokio vieno kg :blush: , na bet dar tik ankstyvas pavasaris. laiko tam manau yra užtektinai ;)
Reziume:
Jei norisi kuojų ir ypač mamyčių tai geriu net nejaukinti, kad neužpultų aukšlės :no: :evil: , masalui tiko tiek musės lervos tiek pinkai. Mėginau ir matylius verti ant kobinuko, bet su jais daugiau terlynės tai beveik viską sugraibiau musės lervutėmis. :good:
Visos kuojos pagautos vos keletos metrų atstumu nuo kranto linijos tiesiai po 5 metrų meškerės galu daug maž metro gylyje :good: Žodžiu tikra pavasarinė žuveliokų migracija pakrantėmis. Smagumėlis :good: :good:

Paskutinis taisymas: 2012-04-21 10:10 nuo AudriusM.

: Nemunas 2012-04-21 10:11 #53989

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Ne į temą bet negaliu... už vyriško vardo diskriminavimą :cheer: Ten antinas (gaigalas) vyriškos giminės individas plaukioja :uj: Prašyčiau pagarbos vyriškai giminiai :uj:
Jums padėkojo šie nariai: aras, Igoriss, Vincas

: Nemunas 2012-04-22 05:15 #54021

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Visą savaitę audžiau mintį šeštadienį apsilankyti Baubo valdose, tačiau vienas po kito atkrito ekipažo nariai ir likau "ant ledo" :zip: Tačiau nuodėmė tokiu puikiu oru tupėti namuose, tad bandžiau "imti" Nemuną ties savimi. Turėjau kokius 10 kibimų, žuvies - 0 :uj: Greičiausiai kukurūzus nukaldavo nedičkai šapaliukai arba plačiau neprasižiojančios kuojytės. Batonas, sliekai, uodo trūklio lerva, netgi sraigių mėsa - neveikė. Ką padarysi, būna ir taip :batas: Pasidalinsiu keliomis nuotraukomis - gausis a la reportažas :lol:

Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, samir, baubas, Shtriomukas, ANRI, TADZIUS, zvejyskolia, Gražvydas

: Nemunas 2012-04-22 05:23 #54023

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Nemunas.Plūdinė.

Paskutinis taisymas: 2012-04-22 05:24 nuo nėra.
Jums padėkojo šie nariai: aras, greitis2, Vaidas48

: Nemunas 2012-04-22 08:45 #54039

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Šį rytą vėl buvau Nemune, bet šį kartą didelė baronkos skylė :batas: . Vandens lygis per naktį nukrito vos ne pusmetrį. Pradėjau prieš 8 val bet po poros valandų mečiau šį reikalą. Kibo tik aukšlės ir tos pačios visai vangiai o kuojų beveik nulis neskaitant kelių neužaugų. Nepadėjo net jaukinimas. Aukšlių kibimas pagerėjo, bet vis vieną jau ne tas kas buvo praeitomis dienomis. Prie viso nekibimo dar prisidėjo rytinis vėjukas pučiantis pasroviui. Rezultatas gal kilas nedidelių kuojikių, aukšlių nerinkau bet kai tik tiek pasigavo tai visos sugrįžo į Nemunėlį.
Po tokios plūdinės žūklės, kišau meškerę bagažinėn ir išsitraukiau sunkūjį spiningą. Prie manęs prisijungė ir vienas vitinis spiningautojas (žvejojau prie Raudonės). Gerą valandą abu pamojavom bet kaip ir su plūdine :batas: . Per tą laiką visiškai apsiniaukė, pradėjo pūsti visai nemalonus rytys, tad susirinkom žaisliukus ir namo.
Tai tiek žinių iš mano valdų Nemune :(
Jums padėkojo šie nariai: baubas, TADZIUS, saulius67, aras, zvejyskolia, Megėjas, Vaidas48

: Nemunas 2012-04-22 12:32 #54073

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
Nu kūūū, ėmėm šį rytą Nemuną ir mes. Oriukas :good: , keli lašiukai nukrito iš ankstyvo ryto ir viskas , tas žvejybai netrugdė :cheer: . Iš namų iškylam apie 5,30. Jau šviesu, buvo galima ir dar ankščiau išvažiuoti. Nemuno vandenėlis per savaitę gal ir nukrito kelis cm. bet ne daugiau . Ruošiamės

Pasiruošiau žvejybai pagal viską :good: . Atsivežėm džiovintos žuvytės :lol: , Lydeks sėkmės neužmiršo palinkėt.

Bet vis vien įkertu pirmas žuvelioką , na, kad ir plakis, bet pirmas :lol: Pūgžlei irgi nesnaudė, savo valytuvų darbo neužmiršę iš po žiemos.Bet kokie stambumo, svėrėm, net 70 g. tempė :10:

Nedrasei , bet pasirodė ir vienas kitas karšis :cooll:

Na nestambūs , bet karšei :cooll: Pasitaikė ir viena kita kuoja.

Na reziume ištraukti, kaimyno du karšiokai, mano du karšiokai. Vienas priminė kad reik kartais ir pasaitus pasikeisti, zaraza nutrūko netoli kranto ir dar kokie 3-4 nerelizuoti karšinei kibimai :good: Vienu žodžiu po truputį pradeda valgyt, dar nerimtai , bet susimetėm su kaimynu ir tuoj kišim į rukyklą :joint: vot tada jau bus rimčiau :cha:
Paskutinis taisymas: 2012-04-22 12:35 nuo baubas.

: Nemunas 2012-04-22 16:07 #54081

• zulikas
  • zulikas avataras
  • Rimtas žvejys
  • kibo vakar, kibs rytoj, bet ne siandien
  • Žinutės: 1167
  • Gauta padėkų: 790
foto neturiu bet snd atidariau lydekioku sezona nemune viena susigunde :f: apie puskilio, gyvena ir augina svory toliau :t:
Jums padėkojo šie nariai: saulius67, zvejyskolia, Vaidas48, Vitalijus

: Nemunas 2012-04-22 16:54 #54087

• Gražvydas
  • Gražvydas avataras
  • Pradedantysis
  • Nei žvyno, nei karosiuko!
  • Žinutės: 111
  • Gauta padėkų: 67
Sveiki. Tai va ši diena liks giliuose mano atsiminimuose. :good: :grok: Tai va, prie Nemuno buvau 16:30val. ši vieta tiesiog 100m-200m nuo mano namų. Žaidžiau su spiningu ir už poros metimų, vo ne vidurį Nemuno su šalvine blizge pakirtau gražuolį. :ty: Kova buvo labai įdomi, net kvapą užgniaužė,kai pamačiau tokį Nemuno vandenyse retą padarą. :uj:

Bet ot netikęs, taip prarijo blizgę, tad teko gan paplušėti, kol išėmiau blizgę iš jo nasrų. Paleidau, tikiuosi išgyvens :fish: Svarstyklių neturėjau, bet svėrė tikrai virš kilogramo :f:
Paskutinis taisymas: 2012-04-22 16:55 nuo Gražvydas.

: Nemunas 2012-04-22 17:39 #54095

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Tokios egzotikos kaip Gražvydas deje man šiandieną pagauti nepavyko :blush: :cheer: :yes: . Tiesiog vakarop jau ne aš, o mano jau šeimyna, ištempė mane prie Nemuno :blush: :cheer: Patiko aukšlių ir kuojų žūklė tad vėl sumerkėm plūdines o sūnus "valė" Nemuno dugną su spiningu :lol: :batas:
Jei ryte su kibimu visai buvo ne kas tai dabar vėl po truputi kibimas buvo, tik kai taip stipriai ir staigiai krites vanduo, visas veiksmas jau toliau nuo kranto. Na o laimikis panašus kaip ir kitomis preėjusiomis dienomis tik skaičiumi gal mažiau buvo pagauta. Žvejojom nuo 18 iki 20 val. Per abu gal dienos normą ir įveikėm, o gal ir nelabai :blush: Žmona daugiau gaudė aukšles, o aš stengiausi nuo jų apsiriboti bet vis tiek viena kita papuolė.Kuojikės kibo vangiai, mamytės pakliuvo tik kelios bet irgi ne pačios dar didžiausios. Trūksta dar normalios šilumos, nes vakarėjant visai pasidarė nemalonu prie Nemunėlio, pradėjo kilti perkūnija tad nešėm klumpes namo.

Žmonos sitelis :clap:

Mano kuklus sietelio turinys :blush:

Na ir laimikis sudėjus į vieną vietą :cheer:

Tai tikriausiai tiek iš šios dienos, na ir iš viso šio savaitgalio. Iki Balandžio 25d beliko tik keletas dienų. Paprastai tik po balandžio 25d. prasideda tikrasis kibimas Nemune mano valdose, tad nors ir ne po daug buvo pagauta, nors ir ne pačios didžiausios pavasarinės mamytės, bet kai tokiu laiku galima tik pasidžiaugti tokia ankstyva žūkle. Ne kiekvienais metais taip anksti mano valdose atsidaro sezonas, o čia per šį avaitgalį prigaudyta tiek, kad ir rūkinimą bus galima padaryti.
Kagi, Nemunėlis kol kas gan dosnus ir tikiuosi kad toks išliks visą šį sezoną.
Dabar pažvejosiu tikriausiai tik per susitikimą Gėgėje :vooo:
Paskutinis taisymas: 2012-04-22 18:04 nuo AudriusM.

: Nemunas 2012-04-24 16:30 #54222

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gal dėl vakarykščio galingo lietučio, o gal šeip Kauno hesas kranelius atsuko, bet vandens lygis nuo vakar iki šio vakaro Nemune pakilo panašiai apie metrą ir atrodo tebekyla :oo: :(

: Nemunas 2012-04-24 16:46 #54225

• Čebas
  • Čebas avataras
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
AudriusM parašė:
Gal dėl vakarykščio galingo lietučio, o gal šeip Kauno hesas kranelius atsuko, bet vandens lygis nuo vakar iki šio vakaro Nemune pakilo panašiai apie metrą ir atrodo tebekyla :oo: :(
Kaip suprantu, tokie smarkus vandens lygio kilimai liecia ir meeto vieta ? tai gali tekti ir su didele srove kovoti ir kliova neigiamai itakoti ?
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.

: Nemunas 2012-04-24 16:58 #54228

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Sunku pasakyti...ten link žemupio mažiau jaučiasi tie lygio svyravimai o dar ir laiko yra. Gal labai daug jau neiškils ir iki savaitgalio kažkiek pakris. Svarbiausia kad po tokių liūčių nebūtų labai drumstas nes tada tikrai gali būti :batas:

: Nemunas 2012-04-24 17:04 #54229

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
Teko važiuoti šendien į sostinę, Dubysa pusaiu dumblina, Nevėžis tragiškai dumblinas :lol: , na o Nemunas pas mus bus tikrai švarus :good:

: Nemunas 2012-04-24 18:02 #54239

• Vincas
  • Vincas avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 257
  • Gauta padėkų: 461
na tas vandens kilnojimas labai bjaurus dalykas. Mano zvejybos vietos zemiau Kauno ties Vilkija, Bruze, Seredzium, tai kartais atvaziuoji ir tenka namo varyt, nes vanduo uzkeltas, plaukia visokie krumai ir rastai. Pavydziu tiems kurie pastovu vandeni turi, na bet tenka prisitaikyt ir zuvi iskrapstyti :fishing:

: Nemunas 2012-04-24 18:14 #54242

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Žvejybai labai trukdo :angry: , bet ne iš bado juk žvejojam tai kartais :batas: dar nieko baisaus. Labiausiai man nepatinka kai per nerštą kaitalioja tą lygi. Staigiai kritus lygiui daug ikrų "kolonijų" lieka sausumoje :( :( :(

: Nemunas 2012-04-25 16:33 #54323

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Nuo vakar vandens lygis šį rytą buvo iš vis košmariškas :oo: :( . Užliejo dalį pievos ties Veliuona, o prieplaukos suliukų tik viršus kyšojo :unsure: Nuo vakar vakaro šį ryta panašiai dar apie pusmetri buvo pakiles :oo: . Dabar vakare suoliukai jau ant kranto :yes: . Labai staigiai krenta, tad savaitgaliui manau jau bus viskas daug maž ok :good: :fishing: :f:

: Nemunas 2012-04-25 16:48 #54326

• Čebas
  • Čebas avataras
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Apasna per daug arti vandens lankose palapine ir masina statyti..nueini miegoti sausas, o ryte jau plaukioji...arba isvis atsibundi palapineje kaip plauste kur nors pakeliui i zemupi :D
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.

: Nemunas 2012-04-25 16:55 #54327

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Man atrodo kad ne hesas o tas smarkus pietus tą potvynį padarė, nes labai staigiai pakilo, bet taip pat staigiai jau krenta. Vanduo žiūrint nuo kelio dar atrodė drumstokas bet iki savaitgalio tikrai turėtų nuskaidrėti, o ir lietaus tokio gausaus atrodo jau nežada, tad viskas ok. Vargas karšiams prie Gėgės :fishing: :ikio: :f: :vooo:

: Nemunas 2012-04-25 16:58 #54328

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
AudriusM parašė:
.... Vargas karšiams prie Gėgės :fishing: :ikio: :f: :vooo:
Dės tie karšei skersą ant mūsų, jie žino kad mes ne jų važiuojam :cha: :uj:
Jums padėkojo šie nariai: aras, zvejyskolia, Megėjas
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.096 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family