• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Nemunas

: Nemunas 2012-05-21 11:37 #56034

• arassssssss
  • arassssssss avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 80
  • Gauta padėkų: 208
kaip ikelti foto paiskinkit jai galit is anksto dekui :blush: :cheer:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Nemunas 2012-05-21 11:47 #56036

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
arassssssss parašė:
kaip ikelti foto paiskinkit jai galit is anksto dekui :blush: :cheer:
kibkit.lt/forumas/30-informacija/990-nuotrauk-talpinimas-diskusijose
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

: Nemunas 2012-05-21 20:50 #56087

• Orass
  • Orass avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 87
  • Gauta padėkų: 503
nu va draugas siandien paprase aplankyt jo kranta, patikrint kai kurias vietas, tai patikrinau :blush: :)
Ant vienos geros dambos papuole sitas :oo: 40-ukas kaip vadinu :lol:

ir tokiu keleta pagavau :)

Na vakarejant uzsidejau fosforina guminuka, ir i Jigg'a ineriau :blush: vienoj vietoj ciupo nelegalas ~30-ukas ir atsipurte pats prie kranto :D
o temstant, maniau nieko nebus :unsure: uzsidejau morka.. metau metau ir zvagt.. sedi.. rimta stuka jauciu.. ir po keliu min kovos sitas pasirodo :) :cooll:

2.2kg 64cm :)
Paskutinis taisymas: 2012-05-21 20:53 nuo Orass.

: Nemunas 2012-05-22 04:12 #56091

• dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Vakar mėginau šamukus pakalbinti - pas mus visą dieną buvo labai tvanku, tad tikėjausi, jog aniems nakties plėšrūnams apetitas turi sukilti kaip reikalas :uj: Viliojimams pasirinkau įspūdingo dydžio duobę - gali mesti į abi puses kiek eina ir visvien būsi užmetęs duobės teritorijoje, o svarelio niekur neneš :hub:

Deja, meškerių galiukai nelinksėjo nei į kairę, nei į dešinę :nerd:

O čia - kas gaunasi, kai pradedi nuodugniau susipažinti su savo telefonu :lol:

Per visą vakarą - nei 1 rimto kibimo, tačiau rimtų žuvų šokių prisižiūrėjau į valias, tad, kaip sakė Švarcnegeris - I'll be back :ikio:
Paskutinis taisymas: 2012-05-22 04:14 nuo dainiuška.

: Nemunas 2012-05-22 19:58 #56178

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Valandžikei po darbo paklampojau Nemuno pakrantėmis prie savo namų. Jau pradeda atsirasti kažkokia gyvybė ir pas mane prie namų , kažkas pradeda judėti. Aukšlėms baigėsi katino dienos ir jau duoda joms "kruopų" salačiai, ant mano mėgstabiausios seklumos vienas kitas ūsiukas apsiverčia :hub: . Kita žuvis nelabai juda bet...gyvybės jau kažkiek atsiranda :uj:
Buvau pasiėmes muselinę ir lengvą spiningiuką, tai gal pusvalandį pamojavau su musele (treniruotė :blush: ), kitą pusvalandį mikrinau. Prie seklumos dabristi dar neišėjos o jos prieigose muselę graibė tik aukšlės, o su mirkiuku damečiau iki seklumos ir jau turėjau vieną rimtą šapalinį ar salačio smūgį :uj: bet tik tiek. Gal tai nieko įdomaus bet kai taip ilgai visai niekas nekibo tai jau labai didelė paguoda :blush: :cheer: . Na ir aišku ant mikriuko pasirankiojau ešeriukų. Gaila kad dar neina prieiti prie mano vietelių, vanduo atrodo salyginai kaip pavasarį žemas, bet gerūjų vietelių dar pasiekti neįmanoma, tik laimė kad jau visai nedaug tereikia iki laimės :cheer:

Gražus vakaras buvo, ir uodai po mano žvejybos turėjo likti sotūs :oo: . Netempiau labai į naktį ir mikliai nešiau muilą namo :evil: :cheer:

Jei labai nesudurnios oras tai savaitgalį gal jau kažkas pradės kibti ir pas mane :f:

: Nemunas 2012-05-27 06:37 #56417

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Na ką , vakar iš po palinkėjimu imam Nemuną gerai nusiteikę.Kal jau antras kartas nemeluos ir teks susikauti su rimtesniu priešininku negu karšis.Važiuojam tikrindami dambas. Vanduo gerokai pakilęs nuo praito karto ir mūsų numatytos dambos po vandeniu. Nebėda. Varom panemuneis prie kitų. Nagi priekyje stovyklavietė su vėliavna ir stalais.

Privažiavę arčiau pamatom kat tai Tauragės žvejų klubas "Gramzas" myytina :good: . Sustojam pasilabinti. Pasiūlimai prie stalo :cheer: eiti įsidėti iš garuojančiuo puodo .

O puode skanumynai, troškinta karka su kopūstais, net seilėm gali užsprinkti. Atsisakėm, o tai jaučiu dar ir šendien būtume :drink: žvejoję :uj: Iki pat vidurnakčio kol baigėm žvejybą klausėmės akordijono melodijų :10: . Nors nuo jų buvom už gero km. :uj:
Taigi, varom toliau, renkamies vietas.

Maunam masalus ir leidžiam juos į Nemuno gelmias.Štai mano aukšlinis kabliukas :cooll:

Prasideda laukimo valandos. Na kaip visada aplankė Nemuno prižiūrėtojas :lol:

Na antras kartas irgi tuščias. Bet mas žemaičiai, kantrųs , savo vis vien sulauksim. Jei ne šiemet , tai kitą met :uj:
Tiesa turėjau gerą starkinį kibimą, susijaudinau kaip pirmą kart, kai jau drėskiau, mintis sukasi kad dar per anksti :uj: o vat rankos jau daro savo :uj: Tuščia , :nu: keikiu pats ant savęs, bet per vėlai :uj:
Tai tiek. Reiks šį vakarą varyt peržvejot į kokę balą :lol: . O nekibo todėl kad neturėjom rem. komplekto :cha:
Paskutinis taisymas: 2012-05-28 09:47 nuo baubas.

: Nemunas 2012-05-27 10:40 #56425

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Smalsumas ryte vėl atitempė mane prie Nemuno. Prie vandens buvau labai vėlai, (rytiniai ūkio reikalai) panašiai tik apie 9 val. Vakar jau truputi susierzinau nes pradeda atsirasti šioks toks judesys, tad namų darbai palauks :evil:
Nieko nerisuošes lengvą spiningėlį į saują ir į savo senas geras viečikes :cheer:
Ilgai vargti su mikriukais nereikėjo. Tuoj prisitatė rainiai :yes:
Keli štai tokie, o visi kiti nedidukai, bet kiek veiksmo :clap: :uj:

Užkaitino saulutė ir po truputi rainiukai raminosi, o gal tiesiog jau visi toje vietoje buvo paragavę mano morkinio skanėsto :lol: Neskaičiavau visų, bet į rūkyklą būtų užtekę, tik kaip visada nesiryžau rankioti.
O dabar spėkit kas čia per žuveliokas ant mikriuko ??? ;)

Kai nežinai savo vietose kur galima žvejoti karšius dugninėmis ar plūdine, tenka išsiaiškinti kur jie laikosi jau gerai žinomais įrankiais, t.y spiningu :clap: :good: Neiškentė vienas gražuoliukas apie 1,5 kg ir paragavo.... paragavo ir gavo į lūpa. Retai pasitaiko bet kartais jei apetitas jiems geras, galima ne vieną pagauti mirkiukais :good: . Šį kartą vientintelis. Kagi dabar žinosiu kur galima fiderius ant slieko užmesti :cheer:

Po sėkmingos žūklės mikro guminuku, dėjau sukrę, nes gumos net ešeriukai jau nelabai norėjo jamti. Ant sukrės tuoj pat prisistatė dantytosios nepilnametės nenaudėlės :evil: .

Vos tik sukrę pravedi kažkur arčiau kranto,- tuo sėda išdykėlės. Visos aišku keliavo atgalios, ir laimei kad niekas dar čia jų neužtiko, nes vargu ar kiti vietiniai žvejokliai paleidinėtų. Pritrauktų tokios smulkmės ir visam kaimui girtūsi,- dėšimt lydekų ryte pagavau. :nu: :box: Tiek panašiai pakibo ir man, bet tikuosi paragavusios sukrės gal greitai jomis nesusigundys ir išgyvens kitų žvejų :cha:

Visa ta mano žūklė vyko tik apie 30metrų pakrantės ruože, bet netoliese yra sekluma, tad nepatingėjau paklampoti po dublėta- žolėtą pakrantę ir nusigauti iki tos seklumos.
Ant sukrės ten turėti du galingi kibimai, vienas manau tikrai gan rimta paraiška buvo į stambų žuvelioka (įtariu salatį), prie kranto pabėgo kilinis lydekiukas (žvejoju ant seklumų be pavadėlio), bet vis vieną pavyko iškrapštyti vieną apie kilo salačiuką.

Kuriam suteikta amnestija :bye:

Ir pabaigai iškrapščiau virš pusantro kg mekniuką, tik likau dumblinas nuo jo iki ausų :blush: :cheer: :evil: Pakrantėje dumblynas ir vandenyje žolės. Isivedžiau į tą žolyną ir niekaip nesugraibiau. Privėlė valo ant žolių, tad ilgokai toje klampynėje mankiausi kol pagaliau pakliuvo į mano rankas :cheer: Gražus rupūžokas ir kaip mekniukas jau visai nemažas :good: Manau apie 1,6-1,8 kg :good:

Tai tiek.
Judesys didėja, vėl mačiau savo labiausiai geidžiamų monstrų,- ūsorių ir labai įspūdingo dydžio tik pasiekti juos dar nėra kaip :oo: . Juda po truputi ir kiti žuveliokai. Pakrantėse vėl daužėsi salačiai, kartais ir nuo vandens paviršiaus kažkas didesnio surinkdavo vabaliukus. Na atrodo po truputi viskas atgyja Nemune ir mano tėviškėje :clap:
Paskutinis taisymas: 2012-05-27 10:41 nuo AudriusM.

: Nemunas 2012-05-27 12:58 #56427

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Na ką Audriau, atsirado ūpas ?... ;) O tu pergyvenai... :good: :10: :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...

: Nemunas 2012-05-27 18:29 #56443

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Karsis,tai matyt hesinis,arba is pardes,nes pas Audriu ju ner :tut: ,bent jis taip sako :lol: ,Audriau,o tu sakai,kad pas tave nekimba :lol:
Paskutinis taisymas: 2012-05-27 18:55 nuo TADZIUS.

: Nemunas 2012-05-27 18:45 #56444

• saulius67
  • saulius67 avataras
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
ne nu pas ji vabse zuvies ner :lol:

: Nemunas 2012-05-29 23:20 #56630

• Orass
  • Orass avataras
  • Naujokas
Na vakaro belaukiant paspiningavau :)

Na o sulaukus vakaro... :oops: be to su vandeniu nervavo hesas.. tai prikelia tai leidzia, tai prikelia tai leidzia.. :piktas: vakare jau maniau eisiu namo bet nusprendziau aplankyt "savo" dambike.. na kibimu turejau siek tiek.. bet 1 vistiek pagavau :roll:

P.S visos zuveles paleistos atgalios :)

: Nemunas 2012-05-30 19:57 #56700

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Šiandieną po darbo mano valdose apsilankė kolektyvas iš Kauno, tad pavakarieneves su sūnumi atsidūriau prie vandens, pasilabinti su bendraminčiais :labas: ir padėti jiems gaudyti svajonių žuvį ;)
Labai kažko gal ir nesitikėjom, oras nelabai malonus, vėjas bangos ir gan vėsoka, bet veiksmas yra. Kai atvažiavau prie vandens jau kolektyvas buvo pritraukes ašarukų, turėjo pagavę ir paleide nelegalių lydekiukų, tad nors ir nieko rimto bet svarbiausia juk veiksmas :sokis:
Prisijungiau ir aš su lengvu spiningėliu pamikrinti rainiukus o vakarop dar buvo mintis patikrinti seklumą, ką ten veikia ūsoriai, o gal ir koks šapaliukas bus užklydes.
Kolktyvas jau buvo sotūs nuo ašariukų tai spiningaaudami nuklampojo pakrantėmis į vieną lydekinę duobutę, mane lydžiai nelabai domina tai likau prie seklumos. Arba viskas arba nieko :cheer:
Na rankos pramankštinimui išsitraukiau gal desėtką smulkių ašariukų ir tris nelegalias lydekutes, o paskui stojau jamti "rimtą" žuvelioką.
Turėjau porą panašu šapalinių sukrės grybštelėjimų, o ant ūsorinės gumos nesusigundė niekas. Gal net ūsorių tuo metu nelabai buvo, nes vakarėjant gerokai atvėso ir net aukšlės nuo paviršiaus pradingo.Na o kolektyvas papildė savo ašariukų "vėrinį" dar keleta normalių lydekaičių.

Mano nepilnametės :cheer:

Ušeriukai kaip visada nelabai dideli iki 200 gr nors dauguma net tiek nesiekė, tačiau šis šį vakrą sumušė visus mano rekordus :cheer:

Tik visai leidžiantis saulei pradėjo rimti šaltas šiaurės vakarų vėjas.

Sauliukas su ašariukų "karoliais" :yes:

Dar vieni "karoliai" su keletu pilnamečių lydekaičių. :yes:

Mano valdų svečiai. Smagi buvo žūklė nors man po darbo ji buvo labai trumpa.

Šalta, ir net per daug šalta kad būtų rimtas kibimas. Veiksmas buvo bet galėjo būti daug geresnis. Vasara dar prieš akis, vandens lygis pamažu vis kranta nors šį vakarą truputuką nuo savaitgalio pakilo, bet....diena iš dienos oras vėl pagerės, dar nukris vandens lygis ir manau dar ne kartą mano valdas Nemune aplankys svečiai, smagiai pažvejoti ant sraunių seklumų. :vooo:

Dėkui vyručiai kad ištempėt mane iš namų nes būčiau murksojas namuose ir ilsėjasis po darbo, o dabar puikiai praleidau laiką, aplankiau savo valdų vieteles, smagiai paplepėjom, pažvejojom ir net rankas žuvimi pasismardinau. :uj: :good:
Paskutinis taisymas: 2012-05-30 20:20 nuo AudriusM.

: Nemunas 2012-06-01 13:30 #56873

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
Nu kųų, šiek tiek apie vakarykštį pasisėdėjimą prie Nemuno :good: Ant nemuno kranto atsirandam apie 19 v. , laiko iki sutemų dar daug. O ir starkis tuo labiau šamas vakaro žuvis. Gaudom ką nors porcijom. sekasi gan sunkei. Pagaliau papuolė viena "plaudelė" , skeliu per pusę ir dvi sistemos keliauja vandenin.Pirmas kibijas jau apie 19,30 v. ir starkiukas 2,19 kg. krante.

Šeip tai jau visai didelis , kol nepasitaiko didesnių :clap: . Sėdim , laukiam toliau. Murmeklis įkala ašaruką, visai neblogas 0,75 kg. Į rūkyklą pats tas :good:

Vakaras tylus, Nemunas ramus ramutėlis. Džiaugemės ištaikę gerą oriuką, atsižvelgiant į tai kas laukia pagal sinoptikus savaitgalį. Klausomės lakštingalų suokimo, žiūrim į pastovų bebrų kursavimą. Taip ir reikia juos vaikyti kad į valus neatsimuštų. išnaglėję tiek kad nieko nebijo. Murmeklis ima spiniga ir eina patikrinti didžiūjų plautų, bet šį vakarą jų šokio nesigirdėjo, neaktyviuos. O aš tuo tarpu uždedu naują porciją ir tik ....skimt, skimt , skambutis tarška kai išprotėjęs. Kertu yra, yra ir geras. blyn vienas, graipštas kitam dambos gale. Na bet nieko, neskubėdamas dasivedžiau iki kranto ir Nemuno gražuolis starkezas krante :hub: akys ir pačiam išlipo ant kaktos kai paėmiau į rankas, tikras pabaisa. Laikrodis rodė 21,30 v.

Taigi , pagaliau aš jį paėmiau :cooll: . Pernai panašų buvau pasirišęs, deja tada jis įveikė mane. Šį kartą man pasisekė apgauti :cooll:
Susikauti su tokiu priešininku visada kaifas :cooll: . Reziume; dvi žuvytės mano, dvi murmeklio :good:

Na mes dar sugryšim , nebūtinai į tą vietą, Nemune daug vietų o ir starkių yra :good: tiesa svoris, štai jis

Na tam kartu tiek :bye: .

: Nemunas 2012-06-02 10:10 #56921

• Salatis
  • Salatis avataras
  • Pradedantysis
  • Megstu zvejoti
  • Žinutės: 211
  • Gauta padėkų: 329
Nu cia gerulis, starkis ciut ne uz pati didesnis :cheer:
:good: :10:
SMITH CAMION !!!!!!!

: Nemunas 2012-06-02 10:51 #56922

• Edga
  • Edga avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 10
  • Gauta padėkų: 22
Rekordinis egzemplioriushttphttp://kibkit.lt/components/com_kunena/template/default/images/emoticons/liezuvis.gif

: Nemunas 2012-06-03 18:04 #57029

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Šį vakarą su sūnum trumpam patikrinom mano mėgiamas sraunias seklumas. Nubristi jau įmanoma beveik iki Nemuno vidurio.

Jei ryte dar papuolė meknė, tai vakare visai šnipštas :batas: . Kai atvykom į vietą dar buvo smarkus vėjas, vėliau nurimo, pašildė saulutė tik tos šilumos nelabai jautėsi, tad ir ant seklumų beveik jokios gyvybės nebuvo. Bandžiau mikrinti meknę arba šapalą, bet tik du mikriukus lydekiukai nusikando atminčiai. Dėjau volframą ir mikrinau toliau. Pakliuvo apie dešimt rūkinamų ešeriokų ir porelė nepilno kilo lydekiukai. Vieną tokį patį dar paėmė ir sūnus nuo kranto. Ir viskas. Jokios šapalinės atakos, jokio rimtesnio smūgio kitame gale. Kai nurimo vėjas tai vandens paviršių nesujudino jokia žuvytė. Ramiai sau teka Nemunėlis baubo valdų link ir tiek. :no:
Kažkodėl šiais metais pas mane žuveliokai atsuko man uodegą .... :evil:

Ir kur ta vasaros šiluma. Dar taip nėra buvę kad birželio pradžioje vidurdienį reiktų pirštinių žvejojant :kkk: dėl to tikriausiai pas mane ir niekas nenori kibti nes Nemunėlis čia labai seklus.... :batas:
Jums padėkojo šie nariai: baubas, dainiuška, ANRI, TADZIUS, saulius67, aras, greitis2, Vaidas48

: Nemunas 2012-06-03 18:14 #57033

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
Nu kai tokios kataklizmos gamtoj tai +30 C tai kaip šendien 12 v. dienos tik + 7 C. tai ir žuvis nežino ką daryt. Na bet vidurį savaitės manau reiks ir man kilti link Nemunėlio :cooll:

: Nemunas 2012-06-03 21:07 #57047

• Edga
  • Edga avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 10
  • Gauta padėkų: 22
Siandien su draugu tikrinom Nemuna ties Kriukais,eseriai kimba neblogai ant ivairiu masalu,turejau du lydekos kibimus ant riperio prisitraukdavau prie kranto, jas pamatydavau ir abi atsikabino,draugas pagavo eseriu ir viena kilogramine lydekaite.

: Nemunas 2012-06-03 22:26 #57048

• Orass
  • Orass avataras
  • Naujokas

:D

: Nemunas 2012-06-04 06:34 #57050

• Pelekas
  • Pelekas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 980
  • Gauta padėkų: 1332
:good: mano vieteles :) oi kiek ten mekniu,eseriu ir salaciu pagauta, bet starkio ne vieno :blush: liuks vyriokai :good: reiks kada kartu susitikt pasvaidyt :cooll:
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.096 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top