Kiek teko važiuoti pro šalį, kiek teko stebėti Kėdainių tvankinius pro automobilio langą, bet taip juose niekados neteko užmesti meškeres. Atrodo tiek visur būta, tiek įvairių ežeriukų aplankyta, o čia nuolat buvo kažkokia tamsi dėmė mūsų turistinių kelionių žemėlapyje. Tikriausia viskam ateina savas laikas, o gal tiesiog subręsta tas reikalas, ir vieną dieną visai neplanuotai imi ir padarai tai ką nuolat atidėlioji. Taip nutiko ir šį kartą. Chrustiko paskatintas nusprandžiau nors trumpam , nors mažai akimirkai apsilnaktyti Kėdainių tvenkiniuose. Gaila kad pats chrustikas negalėjo sudalyvauti, bet juk Dolcas visada išties pagalbos ranką, visada patars, tad netikėtai įvyko super mažas mini meetukas

. Neturėjome jokių piktų kėslų nusiaubti kėdainių tvankinius, tad po ilgo blaškymosi po ne vienrias kapines aplankant tėvų senelių kapus ir po ilgokos kelionės, užsukome trumpam prie Kėdainių tvankinių.
Čia mus tuoj pat dulkėtu keliuku pasitiko Dolcas.
Štai jis jau atrieda su juodu labai žemu "volvo"

. Pagaliau baigsis mūsų kančios kepant ant saulės belaukiant
Diena tikrai labai karšta ir tvakinio pakrantėse daug poilsiautojų, tad geriausios vietelės jau užimtos. Bet Dolcas šių vietų karalius žino ir slaptų vietelių, tad ilgai netrukus mes jau puikioje pūšų paunksmėje. Dar neįsikūrus poilsevietėje, tuoj pat foto aparato objektyvu nužvelgiu tvenkinį.
Kaip nebūtų keista, bet labiausiai žvejoti ištroškusi mano šeimininkė, tad nieko nelaukus ir net neįsikūrus poilsiavietėje ji jau skuba užmesti meškerę.
Po ilgoko blaškymosi Lietuvos keleliais po kaimus ir kapų lankymo, praalkom, tad iš kart kukliai papietaujame (ir be jokio "GERULIO"

)
O štai ir pirmas žmonos pagautas " karšis"
Jaukas užmaišytas, musės lervos "pripūstos"

tad į darba su septynke kimba ir Dolcas.
Pirma smulki žmonos pagauta žuvelė
Metimas kitas ir jau kita spurda žmonos rankose
Dolco jaukas taip pat priviliojo žuveliokų. Kibimai atsargūs, trumpi, bet nėra ką norėti kai taip karšta. Kelis kartus net pagavojau, kad keista juk per tokią katrą vidurdienį iš vis dar gali kažkas domėtis masalais.
Bet domėsjosi ir Dolcas nors su pertraukomis bet taip pat treukė žuveles vieną po kitos.
O štai ir Dolcas pagauna pirmą "karšį". Masalas musės lerva, pagautas septynke. Kova truko apie puse minutės
Mano šeimininkė taip pat ne iš kelmo spirta.

Neilgai trukus ir ji ištraukia ( jau antrą šiandieną) "karšį"
Savaime suprantama kad po ilgokos mano šeimininkės kovos su "karšimi" žuvis žūklavietėje truputi išsibaidė, tad vėl pradėjo kibti tik smulkmė
Kas gali būti maloniau vyro žvejo akiai. Ramus vanduo, nuostabus peizažas ir ...ir žmona sėdinti prie vandens su meškere rankose
Jei kibimas nors truputi nurimsta, Dolcas tuoj pat "bomborduoja" jauku žuklavietes ir kibimas tuoj pat vėl pasitaiso
Kagi, atvykus tik po pietų, diena prabėgo nepastebimai. Dar atrodo žvejoti ir žvejoti. Saulutė dar aukštokai vieš horizonto, deje kelias netrumpas ir dar su pasukimais į šonus su reikalais tad po truputi pažintinis pasisėdėjimas Kėdainiu tvenkiniuose eina jau į pabaiga.
Štai žmonos ir Dolco lamikis viename sietelyje. Manau apie 3kg žuvelių yra.

Kai tokie orai, ir gan trumpai žvejota, tai rezultatas galėjo būti ir blogesnis.Taigi žuvies Kėdainių tvenkiniuose įsitikinome kad tikrai yra.
Na o štai antrame sitelyje mano laimikis. Kodėl tiek mažai?? Na nemažai , juk kibo tai prastai.Bandžiau aišku apkaltinti musės lervas kad mažai pagavau, bet joms nei motais mano kaltinimai. Jos ir toliau sėkmingai rangėsi dėžutėje prieš saulutę ir skubino virsti kokonais, kad tik nepakliūtų ant kabliuko. Tada mėginau apkaltinti kukurūzus, bet jiems visai dzin. Net nesujudėjo skardinėje nuo mano kaltinimų

. Beliko kaltinti jauką, bet žuvelės kurias pagavo savo jauku jaukintoje vietoje Dolcas kažkodė buvo net persivalgiusios nuo mano ktos spalvos jauko

. Bandžiau apkaltinti vakarykščia dieną, bet pasirodo kad ir vakar kibo prastai. Na daugiau nieko nebeliko kaip apkalinti orą. Dolcui ir žmonai kibo geriau, nes jiems nei motais geras oras, o man norėjosi pasilepinti prieš saulutę tad meškerė per daug dažnai liko be akylos mano akies žvilgsnio, o čia kaip taisyklė. Tik nusuk akis į šalį kai tuoj pat žuveliokas panardiną plūdę. Atsisuki o ji jau išnyra...

Na o galiausiai, tai iš vis man atostogos, tad tegu žvejoja ir pagauna kiti
Kaip ir pridera visos žuvytės sugrįžo pas savo tėvelius ir mamas dar paūgėti
Kagi. Diena baigiasi. Pagaliau aplankėm ir trumpai susipažinom su Kėdainių tvenkiniais, pabuvom prie vandens, stipriai įdegėm saulutėje, pasigrožėjom gamta...

Atėjo metas atsisveikinti su tvankinio kaip stiklas vandeniu ir ruoštis vykti namo. Prieš viską paliekant, dar keletas žvilgsnių foto aparato objektyvu į vakarinį tvenkinį.
Norisi padėkoti Dolcui už labai šiltą priėmimą, už puikiai praleistą laiką, už dėmesį skirtą mums ir už tai kad mes čia dar tikrai norėsime ne kartą apsilankyti.
O dabar rimtai. Tvenkinys tikrai žuvingas, puikios vietos poilsiauti ar žvejoti. Geri privažaivimai, puikiai sutvarkutos nušienautos pakrantės, nesimėtų šiukšlės. Visa tai pastebėjome ir tik geru žodžiu prisiminsim šiuos tvenkinius.
O žvejoti mes dar čia atvyksime, ir atvyksime kai nebus aplink besimaudantys, kai nebus pilnos pakrantės poilsiautojų ir kai nesvilins taip saulė. Mes dar čia tikrai sugrįšime žvejoti

Dar kartą AČIŪ Dolcui už mums skirta laiką ir pukkią kompaniją.