• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Kėdainių regiono vandenys

: Kėdainių regiono vandenys 2011-08-03 15:15 #25183

• saulius67
  • saulius67 avataras
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
baigiam cia pliurpalizmu usiimineti,cia kedainiu raj. vandenys
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Dolcas, aras

: Kėdainių regiono vandenys 2011-08-05 09:43 #25400

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Pradžioj savaitės buvo nuspręsta padaryti eksperimentą.Su draugu nutarėme nenaudoti jokio pirktinio jauko,o pasišerti tuo,ką rasime maisto parduotuvėje,vienu žodžiu senoviškai.Prisipirkome perlinių kruopų,avižinių dribsnių,makaronų,miltų,išsivirėme žirnių ir kviečių.

Tikrai daug nepagavome,o ir mažesnės keliavo atgal,bet užtat pagavome kelis karšius.Kadangi ten jau šerta,šiandien po pietų važiuojame pabandyti vėl.

Žvejoju,nes nemoku dirbti
Jums padėkojo šie nariai: ZIUPKA, baubas, TADZIUS, simka, EdisJ, dumiukas, aras

: Kėdainių regiono vandenys 2011-08-05 10:45 #25401

• Zvejys1
  • Zvejys1 avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 111
  • Gauta padėkų: 8
Grazus laimikiai,o sumanymas dar grazesnis,na ir ant kurio masalo tie grazuoliai sukibo ? :good:

: Kėdainių regiono vandenys 2011-08-08 18:01 #25722

• Pokstas
  • Pokstas avataras
  • Pradedantysis
  • ;)
  • Žinutės: 462
  • Gauta padėkų: 216
Sudomino Dolco mintys, tai ir aš šiandien ja pasinaudojau. Šėriau dribsniais, kažkokia 3 grudų koše, perlinėm kruopom ir kukurūzais. Pirmas pusantros valandos kibo lapai atsargiai, vėliau taip pradėjo imti jog vieną meškere nebespėjau mosotis. Bet įspudingo nieko nebuvo karšiukai iki 300gr ir kuojytės keleta rimtesnių. Pastebėjau jog ta koše reikia atsargiau jaukinti, nes per didelį kiekį įmetus žuvis pasisotina ir kurį laiką dingsta iš jaukinimo vietos.
Žvejys iki kaulų smegenų ;D
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, senukazz, aras

Juodkiškių tv. 2011-08-16 09:00 #26594

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Na kam neišėjo dėl tam tikrų priežaščių sudalyvauti šamo žvejyboje ties laisvu nuo reikalų metu nutarė organizuotis prie Juodkiškio tvenkinio(Kėdainių raj.).Tikslas ap[tarti kai kuriuos reikaliukus bei pabandyti pažvejoti Pokšto siūlomoje vietoje, Juodkiškių tvenkinyje.Na su pertraukomis mūsų susirinko ir keletas žmogukių - Aras su savo žmonele, Chrustikas, Pokštas su drauge, vėliau Dolcas su Valioniu bei jūsų nuolankus tarnas.Taigi, gavosi visai nebloga kompanija.Susitikom apie vidurdienį prie telkinio.

]
Paskutinis taisymas: 2011-08-16 09:03 nuo nėra.

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:10 #26597

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Aras pasiruošė jauką skirtą stambiai žuviai, o aš savo įprastinį bet kokiai žuvytei.Buvo įdomu kaip kuriam tie jaukai suveiks.Abu žvejojome su 7m botais.Aras įsigijo visai šaunų ir nebrangų kotą kuris paliko gerą įspūdį.Gulis ant mūsų žvejojamų septinkių po vandeniu siekė apie 4-5metrus ir perkritimas staigiai nuo kranto iš karto gilėjo.Masalai tradiciniai - pinkos, musės lervos, kviečiai, kukurūzai, tešlos ir sliekai bei žirniai.Iš karto turiu pasakyti, kad žuvis reaguodavo į kiekvieną masalą tik nevienodai aktyviai, bet kibimu skųstis negalėjome.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:18 #26599

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Realiai žvejoti pradėjome apie 14val.Oras buvo stipriai įsielektrinęs nes mažiausias automobilių durų trinktelėjimas ar kitas triukšmas ir vanduo "užvirdavo" nuo žuvies sujudimo.Lietau negavome nei vien dieną todėl nuotaikos niekas negadino.Taigi pradėjus žvejoti, jaukintis žuvytę, kibimo laukti ilgai nereikėjo.Žuvis be jokių kaprizų noriai griebdavo mano kukurūzą ar kvietuką, o Aras dėdamas musės lervas truputį "kankinosi" su aukšlėmis.Aukšlės nors ir įspūdingo ilgio(17-19cm), bet truputį užknisdavo.Aš šito beveik išvengiau nes naudojau augalinį masalą.Žodis po žodžio, kybis po kybio ir dienos kaip nebūta.Tiksliau ne visai taip.Man žvejyba baigėsi 17val. nes reikėjo sveikinti žmonelę su tortadieniu, o Aras pasiliko žvejoti toliau.Trejetas kilogramų gražių kuojų spurdėjo sietelyje toks vos kelių valandų laimikis.Tiesa pirmą dieną oras kiek turėjo įtakos žuvies aktyvumui, bet vakarop, man išvykus, Aras sakė kad su kybiu reikalai stipriai pasitaisė.Aras jau pilnai susikomplektavęs savo meškerę, sistemėles kaip tikras profas traukė žuvį po žuvies.Žvejojome abu 3gr. plūdelėmis.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:22 #26601

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Išvykdamas, pažadėjau kitą dieną atvežti rūkytos žuvies Arui su žmona paragauti.Žodis brangesnis už auksą jei jo laikaisi.Nieko kito neliko kaip tvarkyti po truputį žuvytę.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:26 #26602

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Tur būt esu jau minėjęs, bet dar sykį pasikartosiu, kad esu pasigaminęs iš elektros skydelio gana šaunią rūkyklėlę kurios dėka galima greitai išsirūkyti žuvį.Tai 30x40 centimetrų (maždaug) dydžio dėžutė į kurią galima sudėti aukšles, kuojas ar kitą smulkesnę žuvį.Na, o jei tai būtų stambus karšis tai vieną būtų galima irgi puikiai išrūkinti.Žodžiu tai ne masinės gamibos, bet greitam savo poreikiui pagaminta rūkyklėlė.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:31 #26603

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Tuo pačiu tam reikalui (į gamtą) esu pasigaminęs ir kiek didesnę šašlykinę su nuimamom kojom.Visas patogumas tame, kad šašlykinėje dega malkos, o ant viršaus rūkinasi žuvis.Išrūkinus žuvį, rūkykla nuimama ir ant susidarusių žarijų kepami šašlykai.Telpa 5 iešmai ant kurių kievieno galima sumauti po 1.5kg. mėsos.Baigus kepti šašlykus abi dėžės išvalomos nuo pelenų ir rūkyklėlė puikiai telpa į šašlykinės vidų, o pastaroji į stiklo audinio ar paprastą maišą.Kompatiška ir patogu nes taip nušaunami vienu šūviu du zuikiai :good:

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:34 #26604

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Žuvis rūkinasi 5-10 minučių, priklausomai nuo karščio.Išrūkinus vieną partiją, tuoj pat užtaisoma sekanti.Belieka įsipilti :alus: ir kaip sakoma: - gero apetito.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:39 #26606

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Užbaigiau pirmą dieną prie rūkyklos ir aš.Jei prie tvenkinio praktiškai nelijo tai už 14km kur teko rūkinti žuvį, keli lašai nukrito.Spėjo net vaivorykštė sužibėti.Pasigėrėjęs gamta, paragavęs rūkytos žuvies, susiruošiau poilsio ir aš.Ryte žadėjo vėl prisijungti Chrustikas, Pokštas bei kt. vyrai.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:42 #26607

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Rytas mus pasitiko vėsus (+14 šilumos) ir apgaubęs labai tirštu rūku.Žinojome, kad po tokio rūko bus tikrai šauni diena tik klausimas kiek ilgai jis mus kankins neišsisklaidęs.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:45 #26608

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Mes su Aru vėl ėmėme ruošti jaukus tik truputį juo pakoreguodami ir tikėjomės, kad ši diena turėtų būti daug gausesnė laimikiais.To priežastis būsimas geras oras ir iš vakaryščios dienos pajaukinta žvejybos vieta.Jauko korekcija tikėjomės, kad irgi turėtų duoti naudos.Laikrodis rodė 7val. ryto todėl reikėjo paskubėti.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:49 #26609

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Apie 8 valandą davę jaukui pilnai išbrinkti ir "subręsti" mes pradėjome žvejybą.Pasirodė ir pirmasis lydekautojas, bet mums puikiai kibo balta žuvis todėl dėmesys buvo sutelktas tik į ją.Aš žvejojau arčiau kranto nes gaudžiau su 5-ke, o Aras žvejojo ten pat kaip ir vakar su 7m botu.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:54 #26610

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Turiu pastebėti, kad jei vakar aš truputį apgaudžiau Arą tai šiandien man su 5-ke jau buvo sunku atsilaikyti prieš Aro galingą spaudimą.Aš žvejojau tarsi naujoje vietoje ir arčiau kranto todėl uždėjus musės lervą žaibiškai sureaguodavo aukšlės, o Aras žvejojo dau giliau ir su 3gr. plūdele.Jam ant musės lervų puikiai kibo stambios kuojos bei karšiai (iki kilogramo) :P Mano sistemėlę sudarė 1gr.plūdelė su lėtai besileidžiančia sistema kuri puikiai tiko aukšlių gaudymui, o ir gylis buvo metru, pusantro mažesnis.Visa tai įtakojo bendram rezultatui.Džiugu, kad Arui taip gerai sekėsi žvejoti :f:

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 09:57 #26611

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Aras pasakojo, kad jam neužilgo nusimato šiokios tokios varžybėlės todėl ką mokėjau ir žinojau pats, stengiausi viską perduoti savo "krikštasūniui".Norisi, kad žmogus kuris domisi žvejyba, joje tobulėtų, o neužsistovėtų vietoje.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 10:02 #26612

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Vėliau prie pusryčių stalo prisijungė ir Aro antra pusė Aušra.Sėdome pusryčiauti, o ir pasikalbėti buvo apie ką.Kartais ir dešimt žmonių neranda kalbos, bet čia buvo tas atvejis kada kaip sakoma: -kompanija buvo maža, bet šauni.Keletą žvejybos pamokėlė davė ir Chrustikas.Aras tikrai matėsi, kad nori išmokti gerai žvejoti, pažinti žvejybos paslaptis ir pilanai pastatyti koją (gal būt) į sportinės žūklės pasaulį.Na mus tai, aišku, tik džiugina tai.Matėsi Aro didelės investicijos į inventorių, priedus ir visa kita.O kiek jis dar numatęs ateičiai, kad jūs žinotumėte.Belieka tik džiaugtis už šį žmogų ir jo žmoną Aušrą kuri jį palaiko ir supranta.

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 10:07 #26613

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Pasirodo, kada žvejus vienija vienas tikslas tada nei amžius nei kitos priežastys tam nėra kliūtys.Tiek Pokštas, tiek Chrustikas rado apie ką pasikalbėti su mumis.Dėlko sakau su mumis.Pirmiausia tai, kad jie yra vietiniai, o mes svečiai ir antra, kad jie yra jauni, o mes jau truputį gyvenimo vėtyti ir mėtyti.Tačiau kada yra bendras interesas tada viskas būna :good: :good: :good:

]

: Bendros išvykos į žūklę organizavimas 2011-08-16 10:11 #26614

• nėra
  • nėra avataras
  • User is blocked
Antrą dieną žuvis tikrai buvo ženkliai aktyvesnė, labiau griebė masalą, o ir sugauti dienos normą nesudarė jokių sunkumų.Visa bėda tame, kad aš anksti (apie 12val.) turėjau išvažiuoti.Vėliau Aras gal ir įkels (prie progos) mano laimikį, o savąjį jis dar liko prie vandens ir papildė ne viena gražia sugauta žuvimi.Šis žmogus tikrai turi užsispyrimo ir noro - jis dar pagaus ne vieną savo svajonių žuvį.

]
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.057 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top