• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Spiningai

Spiningai 2013-01-24 14:11 #76301

• Mariniss
  • Mariniss avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 8
Valtis butu 3+1 vietų. Larus DSD 320
Paskutinis taisymas: 2013-01-24 14:15 nuo Mariniss.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Spiningai 2013-01-24 18:47 #76332

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Koks ilgis geriau, apsipręsti manau reikia tik pačiam. Sakoma valtyje su trumpesniu lengviau paimti laimikį, o nuo kranto geriau ilgesnis, bet ....
Žvejoju dažniausiai įsibridęs ir tik ilgais kotais, (270-300cm) nes labiau vertinu masalo valdymo galimybes su ilgesniu kotu, negu galimybe lengviau pasiimti žuvį. Didžiają daugumą savo laimikių pasiimu į rankas dar vandenyje, kartais labai toli nuo kranto įsibridęs. Jei nėra būtinybės, niekad nevelku laimikio į krantą, išskyrus didžiuosius monstriukus. Tad jei laimikį galima puikiai pasiimti įsibridus į rankas su ilgu kotu, tai tą patį manau puikiausiai galima padaryti, tuo ilgesniu kotuku žvejojant ir valtyje.
Nenaudoju jokių "paėmimo replių" , jokių graibštų ir pabėgimų, paėmimo metu, tikrai ne daugiau negu vedant į krantą. Pasiimti žuvį toliau nuo kranto vandenyje man yra daug paprasčiau negu ją privesti prie kranto ir praktiškai išvilkti į krantą. Žuvis pamačiusi krantą ir sukaupusi paskutines jėgas būtinai pasipriešins visa savo galybe ir čia dažniausiai lieka kadaruoti tušti kabliukai, o kada ji paimama toliau nuo kranto, ji daug lengviau pasiduoda mūsų norams. Tas pats žvejojant ir iš valties.
Nežinau ką kiti pasakys į tokią mano rašliavą, bet man taip sekasi geriausiai :blush: tad renkantis koto ilgį gal reiktų kažkiek atsižvelgti ir į tai, ar tas trumpas kotukas bus privalumas prieš ilgesnio kotuko suteikiamą galimybę geriau valdyti masalą ????....
Jums padėkojo šie nariai: girinis37, donatasx3

Spiningai 2013-01-24 19:23 #76333

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
AudriusM parašė:
Koks ilgis geriau, apsipręsti manau reikia tik pačiam. Sakoma valtyje su trumpesniu lengviau paimti laimikį, o nuo kranto geriau ilgesnis, bet ....
......... Tas pats žvejojant ir iš valties.
Nežinau ką kiti pasakys į tokią mano rašliavą, bet man taip sekasi geriausiai :blush: tad renkantis koto ilgį gal reiktų kažkiek atsižvelgti ir į tai, ar tas trumpas kotukas bus privalumas prieš ilgesnio kotuko suteikiamą galimybę geriau valdyti masalą ????....
Skirtumas tas kad žvejojant iš valtės nereikalingi tokie tolimi metimai,tai pirma.įsibridus daug lengviau valdyti ilgą spinigą, o valtyje sėdi ir reikalingas privedimas prie borto ką su ilgu sunku padaryt ypač su didesniu laimikiu, todėl labiau pasiteisina trumpas. Čia tik mano nuomonė. Nuo kranto naudoju 3 m, o valtį 2,10m. :good:
Jums padėkojo šie nariai: girinis37

Spiningai 2013-01-25 06:45 #76341

• girinis37
  • girinis37 avataras
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
as tai su 2.70 is valties gaudydavau,pripratau prie tokio ilgio ir man dzin buvo susitvarkyt su rybka,bet su graibstu aisku semdavau,zinoma noras buvo ysigyt trumpa spina iki 2.40 ilgio,tai butu geriausias variantas ir patogiausias ,o nuo kranto tai zinoma kad 2.70 ar 3.00 metru geriausiai zvejot, :ohmy:

Spiningai 2013-01-25 08:01 #76363

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
  • XUL,SUL,UL,JIG spiningas("valgoma" guma)
  • Žinutės: 360
  • Gauta padėkų: 324
girinis37 parašė:
as tai su 2.70 is valties gaudydavau,pripratau prie tokio ilgio ir man dzin buvo susitvarkyt su rybka,bet su graibstu aisku semdavau,zinoma noras buvo ysigyt trumpa spina iki 2.40 ilgio,tai butu geriausias variantas ir patogiausias ,o nuo kranto tai zinoma kad 2.70 ar 3.00 metru geriausiai zvejot, :ohmy:
Visiskai pritariu! :good: Noret galima dauk ko bet kai pagalvoji kartai,o ir pamatai begaudydamas ,nu kad puikiai issiverti ir su tuo ilgesniu,pats gaudau jau ne viena desimtmeti Kauno mariose starkius,eserius ir kai kada kita zuvi,niekada netrugde spiningo kazkada pasirinktas ilgis,nemanau kad kazka labai ipatingo pajusi turedamas spininga 2.70cm ir perejes prie 2.40cm. Visai kas kita manau butu pereiti prie apie 7 pedas turincio spiningo,..nors ka as zinau kiekvienam savo,yra artistiniu sugebejimu turinciu zmoniu kurie gaudydami jaucia rites svorio diskomforta kuris buna viso labo tik 15gr... man asmeniskai nesuvokiamas dalykas kaip galima pajausti toki svori laikant pilnai sukomplektuota spininga?
Jums padėkojo šie nariai: girinis37

Spiningai 2013-02-06 09:22 #77596

• Mariniss
  • Mariniss avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 8
Gal kas esat išbandę spiningą Shimano Beastmaster BX 240ML arba 210ML? Užmetimas 5-20.

Spiningai 2013-02-06 09:55 #77604

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
Isbande..... pagal savo gramatura sunkus kotas,o be to shimano meskerykociu ir valu industrijoj sakyciau kad labai silpni arba daro tai visai atzagariom rankom............... Shimano tik rites vertos demesio... :good:
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas

Spiningai 2013-02-06 11:08 #77619

• pasiklydes
  • pasiklydes avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1254
  • Gauta padėkų: 427
o apie robinson kotus ka galetu specai pasakyt? ziurinejau viena 270 ilgio uzmetimas nuo 5 iki 12g? :)

Spiningai 2013-02-06 11:33 #77622

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
pasiklydes parašė:
o apie robinson kotus ka galetu specai pasakyt? ziurinejau viena 270 ilgio uzmetimas nuo 5 iki 12g? :)
O ka noretum kad apasakytu?
Visi kotai dar karta pasikartosiu!!! BIUDZETINIAI!! yra vienodi ir renkami tuose paciose kinijos!! gamyklose! tas gali buti kitaip??

Spiningai 2013-02-06 11:42 #77625

• pasiklydes
  • pasiklydes avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1254
  • Gauta padėkų: 427
antistatic333 parašė:
pasiklydes parašė:
Visi kotai dar karta pasikartosiu!!! BIUDZETINIAI!! yra vienodi ir renkami tuose paciose kinijos!! gamyklose! tas gali buti kitaip??

na apie shimano randat ka pasakyt :lalk:

Spiningai 2013-02-06 12:13 #77626

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
pasiklydes parašė:
antistatic333 parašė:
pasiklydes parašė:

na apie shimano randat ka pasakyt :lalk:
Shimano kotai irgi galima taip pasakyti yra is dideles S... raides..

Spiningai 2013-02-06 12:46 #77628

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Cia pas kai kuriuos, panasiai,kaip pas siguti budavo,kuo jis gaudydavo,tas geriausia,kuo kiti,tai is dideles s...

kad simano valys gamina blogus,tai totali nesamone

Spiningai 2013-02-06 12:55 #77630

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
Tu pats Tadai su spiningu gaudai?? Kaip pradesi gaudyt tada parasysi kurie kotai geri,kai pralaikysi rankose 100 ar daugiau kotu tada galesi parasyt kokia nuomone apie toki ar kitoki spininga.. Be to ka klause ta atsakau,lyginant visus isvardintus kotus jie yra niekam verti,jei nepradesime lyginti vienu su kitais ,PASIKARTOSIU visi isvardinti kotai yra is tos pacios teslos tad apie juos atskirai rasineti nera tikslo todel subendrinau juos bendarai ir parasiau trumpai kad tai S... o ar jis bus raudonai nudazytas ar juodai jau esmes nesudaro...

Spiningai 2013-02-06 13:03 #77631

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
Taip gaudau spiningu ir buvo laikas,kai uz tave tikrai daugiau gaudziau,pvz imant menesio laikotarpy is 31 dienos27 buda o su spiningu rankose,taip kad....

Spiningai 2013-02-06 13:10 #77632

• antistatic333
  • antistatic333 avataras
  • Pradedantysis
TADZIUS parašė:
Taip gaudau spiningu ir buvo laikas,kai uz tave tikrai daugiau gaudziau,pvz imant menesio laikotarpy is 31 dienos27 buda o su spiningu rankose,taip kad....
Nu idomu idomu..o is kur tu zinai kiek as su spiningu gaudau? stovejai salia ir ziurejai?
Ir jei tu taip supranti viska tai parasyk zmonems savo nuomone kada nors o nemalk sudo kad supranti visose srityse..Paskaicius tavo komentarus tai zinai ne tik juokas ima bet ir i tualeta uzsimanai.. Jei taip supranti viska tai prasau pakomentuok apie tarkime Tokiu kotukus kaip : Shimano Vengeance AX Shad,Shimano Alivio Sensitive,Alivio BX,Shimano Catana CX,ForceMaster AX,BeastMaster Drop Shot...ir.t.t. nu pirmyn prasau parasyk kuom jie skiriasi vienas nuo kito, sudetis kur pagaminti..prasau? labai laukiu tavo visazinio paaiskinimo.

Spiningai 2013-02-06 13:23 #77633

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
As tiek neapsiskaites,kaip tu,todel ir sudo nemalu,kaip tu,o paikciau ir paaiskinciau zmogui,kad tas ir tas kotukas,toks ir toks,o nerekciau,kad simano sudas,o amerikonas ar japonas epogejaus virsune,o jei tau vidurius paleido,tai jau matyt netvarkoj kazkas,daryk isvadas,gal jau i medicina reik kreiptis,arba melyniu nuoviro isgerk,sako nuo viduriavimo padeda

Spiningai 2013-02-06 13:59 #77636

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
pasiklydes parašė:

Kol Antistatikas su Tadziumi riejasi, parašysiu, kas man iš taip vadinamų biudžetinių taip prie rankos prilipo, kad net gaila buvo parduoti, bet pavasarį tikiuosi gausiu.Tai RON THOMPSON FLEXIDE V2.Jų yra įvairaus ilgio bei užmetimo svorio.Aš sau ieškojau ešerinio koto, tai jis buvo minėtos firmos 1,9m.ilgio ir 4-12 užmetimo svorio.Kaip pačioj žvejyboj, negaliu pasakyti, bet pats spiningiukas įspūdį paliko, beje ir kaina jo neįspūdinga, berods 160lt. kainavo.Šiaip aš asmeniškai šimano spinngu esu nusivylęs.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Spiningai 2013-02-06 17:55 #77645

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Kotas "Š..." ar ne,- man atrodo kiekvienas sprendžiam iš savo varpinės. Jei mano spiningas kainuoja apie 100 ir man jis "limpa" tai jį ir vertinsiu teigiamai, bet jį pakeitęs jau už 200, geresnių parametrų kotuku, girsiu tik jį, o tie pigiausieji jau atrodys atgyvena. Dar po pusmečio nusipirksiu už 500 ir tie visi pigesnieji jau bus visiškas "Š...". Na o kai nusipirksiu už 2000, tai visi likusieji jau bus "š.." o apie tuos už 100 ar 200 net neturėsiu ką pasakyti. Nemoralizuoju, bet manau būtent taip yra gyvenime, tad bereikalingas ginčas, nes tai yra visiškai skirtingos vertinimo ir kokybės kategorijos.
Negaliu nieko pasakyti apie kotus kainuojančius virš 500. Neturiu ir neturėsiu, nes per brangu brautis per panemunės karklynus, nugriuvusiais šlaitais ir braidant srovėse akmenynuose, laikyti rankose tokius kotukus. Visi mano arsenale pigesni ir ne apie vieną galiu kažką gero ar nelabai, pasakyti, nors jie gal iškepti pagal vieną "kurpalių", bet ir jų tarpe yra ir niekam tikusių ir visai puikių už tą pačią nedidelę kainą. Taip,- blanko medžiagos, žiedeliai, rankenos ir tt. gal būt nėra aukštos klasės, bet juk ne kiekvienas iš mūsų turim galimybes įpirkti ir sau leisti turėti įrankius kainuojančius tūkstančius ar pan. Ne visi važinėjame PHAETON ar LEXUS limuzinais, tad sakyti kad visos kitos auto yra "Š..." tikrai nereikia.
Iš Shimano, turiu tik vieną SUPER SENSITIV 270 JIG kotuką. Viskas su juo ok, nors turi du man nepatinkančius minusus. Tai ritės laikiklis ir žiedelių išdėstymas, o blankas nors ir pigus bet dirba man be priekaištų, nors esu nusistates prieš shimanus.
Iš Robinson turėjau diaflex 295 7-21 kotuką kurį pardaviau. Fantastiškas įrankis, aišku ir ne pats pigiausias bet ne kosmosas. Vertinčiau tik teigiamai.
Turėjau LARUS amber (ar pan.) Taip pat tik teigiamai galiu atsiliepti. Geri mano atsiliepimai ir apie NEW HUNTER kotukus.
Turėjau net kelis MISTRALL kotukus. Visus taip pat išskyrus vieną, vertinčiau teigiamai.
Visiškai nepatiko iš to ką turėjau DAM ir SALMO. Gal nepataikiau nusipirkti, bet vienas buvo su broku, kitas sezono neatlaikė. Jų kainos buvo arti 200.
Teko truputi paturėti CORMORAN BLAC bull serijos brangesnį JIG kotuką. Taip pat tik teigiamai vertinčiau, neskaitant žiedelių išdėstymą.
Taigi pavadinti juos visus "Š..." tikrai nesiverčia liežuvis, nes jais pagauta gausybė žuvies ir kartais ne pačios mažiausios. Daugelis jų atidirbo pačiomis bjauriausiomis sąlygomis ir nieko,- atlaikė ir suteikė pakankamai daug žūklės malonumo.
Na o kad juos visus gamina china, nors rašo japan ar germany, - man ne taip jau svarbu. Beveik viskas dabar juk china. Ne įrankio kaina ar skambus pavadinimas žvejoja ir pagauna, tad kiekvienas renkamės pagal savo galimybes ir būtinybes. :vooo:
Paskutinis taisymas: 2013-02-06 20:26 nuo AudriusM.

Spiningai 2013-02-06 20:15 #77658

• Pelekas
  • Pelekas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 980
  • Gauta padėkų: 1332
pasiklydes parašė:

Be reikalo tikrai cia vyrai pykstates. Is kitos puses net keista ir klausti apie kotus kainuojancius 100 lt, ieskoti juose kazko :unsure: Nebent galima butu suformuluoti klausima: kas turejes toki ? Va tada suprantu...Kas liecia Shimano, tai ne is vieno girdejau : nepatogus, sunkus, grubus...Kita vertus, jei limpa i ranka, tai pirk ir gaudyk ir nekreipk demesio i subtilumus, ne s ju ten tiesiog nera... :)
Jums padėkojo šie nariai: girinis37, Dolcas, koko, pasiklydes

Spiningai 2013-02-25 08:15 #79542

• saulele
  • saulele avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 125
  • Gauta padėkų: 108
gal kas turit toki vienos dalies spinigeli www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katalogas/spiningavimas/meskeres-81/2/spiningas-wft-penzill-572
kokie atsiliepimai
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.071 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top