Tur būt niekam ne naujiena, kad žūklėje patogiai padėtas "po ranka" daiktas taupo tiek laiką, tiek nervus.Žiūrėk kitas žvejas kol pradeda žvejoti daugiau 10 kartų laksto libnk mašinos, tranko durim ir vis niekaip pradėti negali, o ką jau šnekėti jei tai ne eilinė žvejyba, bet treniruotė ar pačios varžybos.Todėl noriu papasakoti kaip aš ruošiuosi varžybom ir išdėstau savo inventorių.
Paveikslėlyje pažymėtu numeriu 1 aš susidedu arčiausiai savęs ant specialių stovelių trumpąsias meškerytes skirtas itin smulkiai žuviai gaudyti.Antruoju numeriu pažymėtos mano ilgosios (5-9m) meškerės skirtos stambesniai žuviai gaudyti.Tai ir didesnės kuojos, plakiai, karšiai, žiobriai ar kitos žuvys.Trečiu numeriu pažymėta kėdutėm platforma ar šiaip vieta ant kurios sėdžiu žvejybos metu.Pagal taisykles kartais platforma leidžiama statyti į vandenį paliekant tik galines kojas ant kranto.Todėl ji gali būti statoma įvairiai- toliau ar arčiau nuo vandens.Skiaurė (ji pažymėta ketvirtuoju numeriu) kaip taisyklė statoma priešais pat kėdutę arba kiek dešiniau.Tai priklauso nuo to kokią žuvį ruošiamasi gaudyti.Penktu numeriu pažymėtas stovelis su vandeniu ir atskirais indeliais masalams laikyti.Jie turi būti po ranka, arti pasiekiami ir patogiam žvejui aukštyje.Šeštuoju numeriu tarp stovelio su masalais ir kėdutės guldomas graibštas.Jei žvejojama nuo lygaus kranto tada srovėje graibštas būna ilgesnis, o stovinčiame vandenyje trumpesnis.Jis turi būti patogus, lengvas ir greitai pasiekiamas esant reikalui.Septintuyoju numeriu pažymėti keletas kibirų su jaukais, vandeniu jiems skiesti bei rankom sudrėkinti.Vieni jų būna didesnės taros kiti mažesnės arba bliudelio formos, priklausomai kokią žuvį ruošiamės gaudyti ir kokius jaukus esame paruošę.Kibirai turi dangčius kurie apsaugo jaukus nuo saulės, lietaus ir pn. dalykų.Kartais kibiras būna pridengtas rankšluoščiu kuriuo žvejybos metu valomės rankas.Tuoj už nugaros aštuntuoju numeriu pažymėti randasi svarbiausi žvejo daiktai.Tai dėžutės su švineliais, valais, kabliukais, pavadėliam skirti dėklai, plūdžių, sistemėlių rinkiniai.Žodžiu viskas ko netikėtai gali prireikti žvejui žvejybos metu.Dar toliau žvejui už nugaros randasi rūbai nuo lietaus, pirštinės, kepuraitė, samteliai, sieteliai įvairūs, gaivinantys gėrimai ir t.t... Galiausiai paskutiniu numeriu, dešimtuoju pažymėtas žvejo dėklas į kurį dedamos meškerės su apsauginėmis tūbomis, įvairūs stoveliai, skėtis nuo lietaus, svarstyklės, kitos smulkmenos kurių gali kartais prisireikti.
Štai taip viskas išdėstoma dešimties metrų pločio pakrantės juostoje esančioje netoli vandens.Dar nepaminėjau, kad žvejai kartais atskirose tarose ir nuošaliau laiko uždengtus gyvus masalus taip slėpdami nuo saulės ir norėdami ilgiau išsaugoti jų gyvybingumą.Maždaug šitaip pasiruošus jau galima galvoti apie normalesnę treniruotę be nuolatinio bėgiojimo pirmyn - atgal.Man belieka tik palinkėti gero poilsio ir malonios žvejybos prie vandens telkinių