Kadangi niekas neatsako į mano klausimus,tai manau reiktų pateikti ir pasiūlymus,gal ir padės.Daugelis iš mūsų važiuojame į mokomus telkinius ir ten mokame tikrai nemažus pinigus.Kodėl mes,eiliniai žvejai turime kažkam mokėti,jei tą patį galime padaryti ir daugelyje telkinių?Jūs pagalvosite,-tai NEREALU.O be reikalo.Viskas slepiasi mūsų vyriausybėje bei įstatymuose,o gal būt ir pačioj politikoj,juk tarkim komerciniai telkiniai ir gyvena iš mūsų,nes telkiniuose žuvies mažai,o norint smagiai pažvejoti,tenka važiuoti į komercinius telkinius {Aš čia nekalbu apie kaimo turizmą}.Darykit kaip norit,žuvinkit kiek norit,statykit inspektorių prie kiekvieno telkinio,rėkit per visas įmanomas žiniasklaidos priemones,vistiek padėtis nepagerės.Jūs pagalvosite,tai dar vieno kažkokio sapalionės ?Gal būt,o gal ir ne.Mano o o gal ir daugelio svajonės gali tapti realybe,jei kai ką pakeistume.Pirmiausiai,reikia steigti žvejų klubus ir jiems priskirti vandens telkinius.Dar sykį pasikartosiu-klubus,o ne konkrečiai kuriam nors asmeniui.Klubai turėtų priklausyti MŽD pagal rajoną.Kiekvienam klubui suteikti teisę nustatyti savas taisykles bei kainas,kurias patvirtintų to rajono kuriame randasi vandens telkinys GA dapartamentas.Aišku,taisyklės turėtų atitikti vyriausybės nustatytas nuostatas su nedideliais pataisymais.Tarkim,telkinys 50ha.Susiformuoja žvejų klubas iš 50asmenų.Tie patys asmenys išduotų ir leidimus žūklei,ir tuo pačiu saugotų nuo brakonierių,o kaip jiems pasiskirstyti,čia jau klubo reikalai.Pagal dabartinius įstatymus,diena žūklei kainuoja 2lt.Komerciniuose telkiniuose 40-100lt.Gal vyriausybė specialiai vandenis stekena,kad komerciniai gyvuotu?Kodėl aš gyvendamas netoli telkinio turiu važiuoti į komercinį,jei ir čia vanduo toks pats?Galima žuvinti,saugoti,tik ar mūsų įstatymai tam palankūs?Turėtų vandenys savo šeimininkus,tai ir GA lengviau,ir brakonieriam sunkiau.Jei kas turite kokių minčių kaip pagerinti padėtį mūsų telkiniuose,tai rašykite.Rašykite ir tie,kas su manimi nesutinka