• R1
  • R2
  • R3
  • R4

Skaitomiausi straipsniai

Lietuvoje yra nemažai su mėgėjiška žvejyba susijusių tinklalapių. Vieni iš jų yra labai populiarūs, kiti – mažiau, dar kiti tik atsiranda, nespėja įsiliepsnoti ir vėl užgęsta. Prieš pusantrų metų Lietuvos internetinėje erdvėje pasirodęs tinklalapis kibkit.lt neatrodė kažkuo išskirtinis, tačiau per šį laikotarpį tinklalapio nariai nuveikė tiek, kiek gali pasigirti (o greičiausiai – ir negali) retas „didysis“ žvejų tinklalapis Lietuvoje. Ypač norisi pabrėžti tinklalapio narių susitikimų organizavimą – jų per pusantrų metų buvo beveik 15, tarp kurių – grandiozinis vienerių metukų gimtadienis! O kokie gi susitikimai be visus tinklalapio narius vienijančios aistros - žvejybos... Ypač padaugėjo susitikimų, kai šių metų žiemą įkurta viešoji ne pelno siekianti organizacija „kibkit.lt“ su nenustygstančiu vietoje, pilnu idėjų jos „vadu“ Tadu Andriušiu. Susitikimuose varžomasi įvairiose srityse – plūdinė, dugninė, spiningas, surengtos ir dvejos poledinės žūklės varžybos. Artimiausias susitikimas – gegužės 19 d. Kėdainiuose, Aristavos tvenkinyje, kur bus varžomasi plūdinės meškerės bei atskirai – spiningo įskaitose. Kviečiame prisijungti kiekvieną norintį!

Karštą balandžio 28-29 d. savaitgalį įvyko jau antrasis kibkit.lt organizuojamas susitikimas-varžybos pavadinimu KARŠIS. Jos, kaip ir pernai, organizuojamos pavasarį, apie balandžio pabaigą, netoli Nemuno Deltos regioninio parko ribų, prie Gėgės įtekėjimo į Nemuną  – daugelis žvejų žino šias vietas, kur kasmet pavasariais galima pagauti ne po vieną ir ne po du karšius. Ši vieta pasirinkta norint, kad kiekvienas varžybų dalyvis turėtų puikias galimybes pagauti tą mūsuose taip mėgstamą „petelnę“. O ji buvo labai geidžiama, kadangi karšių svoriai, atsižvelgiant į susitikimo/varžybų pavadinimą, buvo dauginami iš koeficiento 3. Šiemet ir orai buvo kaip pagal užsakymą – abi dienas skaisčiai tvieskė saulė, daugelis dalyvių nepabūgo atidaryti deginimosi sezono.

Į susitikimą atvyko bene 40 dalyvių, iš kurių varžybose dalyvavo lygiai dvi dešimtys. Burtų pagalba ištraukiame sektorius, čiumpame gausią įrangą ir kuriamės kruopščiai vėliavėlių pagalba pažymėtuose tarpeliuose. Po valandos laiko į vandenį pasileido sunkiasvorė artilerija – pašarų prikimštos šėryklos nuskrido į Nemuno vandenis. Po kelerių valandų, dalyviams atnešus laimikius į svėrimo vietą, paaiškėjo, kad, kaip nebūtų keista, pirmąją dieną buvo pagauti tik 3 karšiai. Dar įdomesnis sutapimas, jog juos pagavę du žvejai naudojosi STIL gamintojo produkcija – galbūt tai kažkoks slaptas ginklas? Tuo tarpu kiti dalyviai tenkinosi plakiais ir kuojytėmis. Vienas tinklalapyje pripažintas spiningautojas, kone prievarta į rankas pasiėmęs feeder tipo meškerę, į krantą išvelėjo virš 2 kg gražuolį, plačiaburnį šapalą. Kartais ne pro šalį pasipraktikuoti ir kitoje srityje  Karšių nenorą kibti aiškinome labai svyruojančiu vandens lygiu ir visas viltis dėjome į sekmadienio ankstyvą rytą – tikimės, juo tuomet daug kam „atsiriš“.

Vakaras prabėga greitai – kai aplink vien geri bičiuliai, skamba gitarų melodijos, atliekamos įvairios miklumą raginančios išmėginti rungtys, verdama skani žuvienė, ragaujamos prieš dieną išrūkintos kuojytės ar ant iešmo pamautas čirška sultingas, namuose pagal slaptą receptą užraugtas šašlykas – laikas bėga žaibo greičiu. Perfrazuojant įžymiają, žvejų mėgstamą frazę – laikas, praleistas susitikimuose, į gyvenimo trukmę neįskaičiuojamas

Keletas dalyvių į 7-tą valandą ryto prasidėjusio antrojo turo pradžią startavo tiesiai nuo laužavietės, nesudėję nei bluosto! Vėl į Nemuną skrieja šėryklos ir kabliukai su besirangančiomis musės lervomis ar mėšliniais/naktiniais sliekais. 20 porų akių atidžiai fiksavo kiekvieną viršūnės krustelėjimą, laukdami to išganingojo, stipraus, solidaus karšio kibimo. O jo kaip nėra – taip nėra. Vidurdienį nuskambėjo finišo signalas, skelbiantis varžybų pabaigą. Didžiausia antrojo turo žuvis – 700 g kuoja, taip vadinama „mamka“. Velnias žino, kas čia tiems karšiams pasidarė – gal ir jiems per karšta?... Bendroje įskaitoje buvo nepralenkiami du STIL jaukus naudoję žvejai, tik po pirmosios dienos jie apsikeitė vietomis ir kibkit.lt viešojo klubo pirmininkas Tadas Andriušis bendroje įskaitoje liko antras. Nugalėjo klaipėdietis Andrius Čebanauskas su 3 baudos taškais ir beveik 14 kg svoriu per abi dienas. Nugalėtojai gavo taures ir krūvą varžybų rėmėjo ROMADA prizų – didelis AČIŪ jiems už tai. Iki susitikimo sekančiame susitikime/varžybose!

 

Autorius Dainius Česynas.

Prisijungimo meniu

Pagrindinis meniu

Naujausi pranešmai

Susitikimų akimirkos

Atsitiktinis video

SEKITE MUS

UŽSISAKYTI NAUJIENAS

ORAI LIETUVOJE

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Šiauliuose Orai Kėdainiuose

 

MES FACEBOOK'E

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top