Laikas pūsti dulkes nuo savo blogo

Pagaliau sulaukiau pirmo ledo, nors jis turėjo būti jau vidurinis

.Prieš gamtą nepašokinėsi.Yra kaip yra.Taip jau gavosi, kad per šalčius turėjau dirbti, o štai šiandien nuvažiavus, ledo storis per savaitę pasiekė visus 40cm.

Ledas visiškai skaidrus, sniego lopinėliai kur ne kur.Žiūrint gali pagalvoti, kad tai lapkričio pabaiga, bet deja, realybė kitokia.Sausio 26d.Pats viduržiemis, o aš ant pirmo ledo, kažkoks nesusipratimas

Nieko tokio.Kadangi aš tinginys nuo mažumės, tai aišku ir dabar, kad ešerių neieškosiu, o paprasčiausiai statysiu jurtą ir gaudysiu baltą žuvį.Šiandien jos negaudysiu, nes ją dar reikia prisijaukinti.Kas sugalvosite gaudyti kaip aš, tai yra viena taisyklė.Šalia turi būti skardis, kelmynas ar dideli perkritimai.Pirmą kartą vežuosi echolotą, kad surasčiau skardžio kraštą.Ten, kur baigiasi skardis su kelmynais, didžiausia tikimybė, kad gali pagauti ir karšių.Gręžiu eketes vieną po kitos, kol pagaliau randu tai ko man reikia.Štai čia ir šersiu

Kiekvienas telkinys turi savo specifiką, tad kiekvienas telkinys yra savaip savotiškas, todėl į mano pastebėjimus ar patarimus nereikia reaguoti kaip į profesianalaus žvejo, juo labiau, kad aš tos ir nesu.Aš paprasčiausiai dalijuosi tuom, kas yra sukrauta per 15 metų(kur anksčiau buvau 30 metų, chrien žino), tuo pačiu noriu, kad nekartotumėte mano klaidų.Pasakysiu, kad tai yra ilgalaikis šėrimas, ir nėra ko tikėtis pirmą ar antrą dieną jau puikiai kibs.Kovo mėnesį bus viskas kitaip, bet dabar sausis, po to bus vasaris kuris yra nenuspėjamas.Aplamai, šie metai ne tokie.Turim, ką turim

Taigi, susirandam šlaito kraštą :
Prieš tai dar reikia atidirbti namų darbus.Kiekvienas yra individualistas, kiekvienas daro viską savaip.Ir aš darau savaip

Bet aš ne taip, kaip kiti, nieko neslėpsiu.Šiandien sekmadienis, sausio 26d., už lango -14 tikrai ne metas gaudyti baltą žuvį, bet.......aš bandysiu.Susiperku pašarus iš karto visai savaitei.Tiek užteks penkioms žvejyboms.
Tiesa, makaronų užteks dviems mėnesiams, nes jų reikia dėti po nedidelę saujelę, kaip ne kaip, ne vasara.
Viską sudėjus, pašaras atrodo maždaug taip
Jei į pašarą nedėsim gyvų masalų, efekto gali ir nebūti.Pirma taisyklė, tai skardis su kelmynais, antra, šlaito kraštas, trečia, tai pašaras su gyvais masalais.
Žvejosiu bent penkias dienas ir kiekvieną dieną pateiksiu rezultatus, nesvarbu, pagavau ką ar ne.Kita vertus, baiminuosi dėl taip vadinamų "alkanų", kurie nieko nenori daryti, o nori daug pagauti

Tokie paprastai pripila chrien znajet ko, ir kas po to chrien znajet kibs

Pasišėriau, eketės nebuvo nei vienos.Tiesa, matavus gylį, echolotas rodė žuvį

Šiandien pašėriau, rytoj bandysiu, nors nieko įspūdingo ir nesitikiu.Kaip bebūtų, rytoj parašysiu nieko neslėpdamas.