Kalėdų pirma diena.Atsikeliu anksti ryte, o ten termometras rodo 0 laipsnių.Paneršiu po forumą, pasiskaitau laikraščius.Vėl žvilgteliu į termometrą, o ten jau +1.Pietūs žada būti apie 14val., todėl nusprendžiu eiti pažvejoti

Žmona eilinį kartą pasukioja pirštu kažkodėl pagal savo smilkinį(kaip supratau durnas tai aš, ne ji

), bet man vienodai.Aš ne durnas(bent jau man taip atrodo), aš ligonis.Kraunuosi žaislus į roges ir pirmyn.Gal pagaliau pavyks pagauti kalėdinę lydeką.Užsuku į parduotunę ir nusiperku pašaro žuviai.O jis paprastas.Džiūvėsiai ir manų kruopos.
Pasitaisau pašariuką, ir eidamas link numatytos vietos, vis pašeriu tikėdamasis, kad kažkurioj eketėj žuvytė atsišauks.Pradėjus žvejoti, maloniai nustembu.Kimba tiek šertose, tiek nešertose eketėse, todėl masalinių žuvelių pasigaunu labai greitai
pastatau 3 vėlevėlęs ir bandau laimę eidamas per šertas eketes.Žuvys kimba kaip išprotėjusios.Jei taip visas imčiau, dienos normą prilupčiau kaip nieko, bet ką su jomis veikti, juo labiau, kad dydžiai neįspūdingi.
Kuojytės, ešeriukai iš karto keliauja atgal.
Pagaunu tikrai kepamą ešerį
Ai, kam jis man vienas? Paleidžiu.Po to, pagaunu dar du panašaus dydžio.Kadangi neėmiau pirmo, tai paleidžiu žinoma ir tuos du

Pamatau, kad išmušta viena vėlevėlė
Deja, tai ne lydeka, o paprasčiausiai arši masalinė žuvelė

Vėl likau be kalėdinės lydekos
Žvejybą baigiu apie 15val.Pasiimu su savimi žuvelių tiek, kiek reikia katinukams
Pati žvejyba buvo labai maloni.Pirštinių nereikėjo, ekečių daug grežioti nereikėjo, ledas pakankamo storumo, kad galėtum vaikščioti drąsiai.Žvejyba pavyko