• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Dolco blog'as

Dolco blog'as 2015-01-03 11:49 #109426

• fanas
  • fanas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1547
  • Gauta padėkų: 1894
:vooo:

Dolcas atsirado,o mes visi pergyvenom,gal kas atsitiko. :clap: :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Dolco blog'as 2015-01-03 12:34 #109427

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Niekas man neatsitiko, paprasčiausiai nebuvo ką rašyti, nes nieko įdomaus nepagavau.
Žvejoju,nes nemoku dirbti

Dolco blog'as 2015-06-07 10:15 #111053

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Greitai parašysiu ką nors naujo :)

Dolco blog'as 2015-06-07 11:37 #111055

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Apdulkėjo mano blogas :( Laikas nupūsti dulkes, nes paskutinis laimikis privertė pajusti, ką reiškia "širdis kulnuose" :cheer: savaitę žvejojau kiekvieną dieną, prigaudžiau įvairios žuvies, daugelis keliavo augti, kai kas keliavo namo.Bemiegės naktys, nemažas miego trūkumas, bet.......Tokie mes jau esame.Supimasis valtyje, graži gamta, pasipizdavojimas valtyje su draugu (gerai, kad turiu draugą, kuris supranta mano ne visiems suprantomą jumorą) žvejybos tampa dar įdomesnės.Su Rimka taip nusprendėme, kad bandysim tiksligai gaudyti starkius dar neišbandytu mums būdu, tai yra gyva žuvele.Žinoma, gerai būtų pasigauti gružlių, bet deja, pas mus jų papraščiausiai nebėra :( Arba kalta vandens sudėtis, arba juos išnaikino plėšrūnai.Kadangi tikslas aiškus, žvejybos būdas taip pat, įsigyju teleskopinę meškerę.4,2m. ilgio, su užmetimu nuo 30 iki 120 gr. su daug žiedų.Dedu ant jos Rozemejerio sukurtą ritelę(Rozemejeris, pripažintas visame pasaulyje spiningistas, ir visi jo kūriniai yra labai kokybiški ir geidžiami), pagrindinį valą rišu 0,22mm. diametro(deja, neprisimenu kokios firmos), rišu slankiojančią sistemėlę, dedu 6 gr. plūdę ir rišu 0,17 fluorokarbono pavadėlį.Nors ant etikėtės rašo, kad jis laiko vos 2,1 kg. svorį, bet man tai nė motais.Man reikalinga kokybė, o ne tai ką rašo.Jei būtų parašyta, kad jis laiko 6kg., tai man kiltų abejonių, nes daugelis gamintojų ryškiai meluoja nurodydami ne tik valo storį, bet ir jo laikymo sąvybes.Kadangi starkiai mėgsta aukšles, suprantu, kad jas valtyje išlaikyti gyvas rimtas iššūkis, Vartau tiekėjų katalogus, ir randu tai, ko man reikia.Užsisakau orapūtę :) Pūtimas dviejų lygių.Galima tiek nuo paprastų baterijų, tiek nuo mašinino akumuliatoriaus.Kiek laikys, dar neaišku, bet kitos išeities papraščiauiai nėra.Mano sprendimas pasiteisino 100 proc.Aukšles gyvas pavyko išlaikyti visą parą, tiek valtyje, tiek namuose.Pasiruošiau kaip sakoma atsakančiai :cheer: Pats žvejybos būdas skiriasi nuo paprasto žvejybos būdo gaudant gyva žuvele.Pirma, tai dideli gyliai, antra, masalas aukšlė, o trečia, tai pastovi paieška plaukiant iš vienos vietos į kitą.Ko tik nepagauta.Nuo įspūdingų ešerių, bei starkių ir lydekų.Paskutinis laimikis tiesiog privertė drebėti taip, kad net valtis drebėjo :cheer: Kadangi masalui naudojama aukšlė, jos negali mėtyti, o papraščiausiai yra numetama kokie 3-4m. nuo valties į 4-5m. gylį.Užmetus žuvelę, plūdė staiga pakilo, po to, vėl atsistojo lyg ir normaliai, dar sykį atsigulė ir......paniro :) Panašu į ešerio kibimą, bet staiga, valas iš rytelės pradėjo vyniotis tokiu greičiu, kad supratau, kad tai tikrai ne ešerys.Užlenkiu lankelį, ir keru.Ritė taip suzvimbė, kad maniau dūmai pasirodys :cheer: Visas kūnas suvirpėjo :cheer: Rimkai liepiau traukti įnkarą, o sūnui paimti graibštą.Va čia viskas ir prasidėjo.Tikrai negalvojau, kad teks pasiplaukioti visą pusvalandį.Pirmą kartą prisitraukius žuvį prie valties, pamačiau tik jos uodegą.O dieve, kaip ją reiks ištraukti?Širdis nukrito į kulnus :cheer: Kadangi pagalvojau, kad tai starkis, per daug nesijaudinau, kad jis gali nutrūkti, bet kai prisitraukiau antrą kartą prie valties ir pamačiau, kat tai lydeka, drebėti pradėjau dar labiau :cheer: Rimka net klausė, kodėl visa valtis dreba :cheer: Tokio adrenalino dar neturėjau.Pavadėlis 0,17, laiko vos 2,1kg., kabliukas vienšakis, plonos vielos, o čia monstras įsikabinęs.Nežinau kiek kartų prie valties kėliau, bet ji niekaip nepasiduodavo.Kiekvieną kartą prisitraukius prie valties, ji vis paprašydavo nemenko kiekio valo.Sūnus su valtimi išmoningai vis manevravo, kad neleisti lydekai priplaukti prie kranto, tuo tarpu Rimka iš veiksmo, visą pusvalandį inkarą(plytą) rankose pralaikė :cheer: Šiaip ne taip pagaliau pavyko lydeką prisitraukti prie valties ir......., pagaliau ji graibšte.Drebėjimas įsimetė iš naujo :cheer: Esu matęs tokio ir didesnių dydžių lydekų, bet, kad užkibtų man...........Patys pagalvokit..0,17mm. pavadėlis su 2,1kg. keliamoji galia. o čia lydeka, 7,5kg. svorio ir 1,05m. ilgio.Rudenį su ikrais tiktai 9kg. būtų svėrus.Vienu žodžiu pusę valandos adrenalino, ir visų nuostaba namuose.Laimės pilnos kelnės :cheer: Tai kol kas mano didžiausias pagautas laimikis ir tikrai paliko neišdidomus įspūdžius.Tą linkiu patirti viesms skaitantiems mano blogą :)

Dolco blog'as 2015-06-07 12:08 #111056

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
"Baltai" pavydžiu, jėga... :f:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Paskutinis taisymas: 2015-06-07 12:09 nuo Arutis.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas

Dolco blog'as 2015-06-07 12:11 #111057

• chrustik
  • chrustik avataras
  • Administratorius
  • Forumo technikas
  • Žinutės: 3552
  • Gauta padėkų: 1756
ohoooo :ooo:
Visada duokit žmonėms antrą šansą ir niekada trečio!

Dolco blog'as 2015-06-07 13:52 #111058

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 768
  • Gauta padėkų: 841
Atsakantis pasiruošimas :good: superinis reportažas ir laimikis,kai tokie įrankiai :f:
Lengvai priklausomas nuo sito reikalo

Dolco blog'as 2015-06-07 14:23 #111060

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Dėl pasiruošimo, tai sutinku.Kiti taupo, o paskui keikiasi.Žvejybą turi teikti malonumą, o ne problemas :)

Dolco blog'as 2015-06-07 14:25 #111061

• Maironis
  • Maironis avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 332
  • Gauta padėkų: 240
Jus neisivaizduojat ka reiskia 0,35min be :beer2: :ooo: kai :alus: valtyje o jo negali pasekti per kazkokia :t: kas pabandis tures adrenolino pilnas kelnes :cheer:

Dolco blog'as 2015-06-07 16:35 #111062

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Sveikinimai Daliau su tokiu :pe: laimikiu ir dar su plonyčiais valiukais. Įspūdinga ir beskaitant man priminė 6kg ūsą , su kuriuo teko kažkada virš pusvalandžio galinėtis su 0,16mm mono valiuku. Įsimena tokios akimirkos ilgam, o adrenalinas per kelnių kalaškas varva :cheer: :good: Šaunuolis kad įveikiai, nes tikrai ne kiekvienam pakaktų meistriškumo nugalėti tokį monstra su tokiu plonu valiuku. :good: :clap:
Na o kad per tą pusvalandį liko nesuvartota dozė alelio, galima juk po to, tokiai progai ir trigubai atsiimti, be to ne vienas iškeistų ne vieną dėžę to alelio kad tik tokį monstra pagauti ;)

Dolco blog'as 2015-06-07 17:05 #111064

• Arta777
  • Arta777 avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 768
  • Gauta padėkų: 841
Maironiui atrodo kitaip :cha: Čia kalbant apie pivasių :beer2:
Lengvai priklausomas nuo sito reikalo

Dolco blog'as 2015-06-07 18:44 #111066

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Dėl alaus paaiškinsiu :) Rimka alaus nevartoja, o štai aš butelaitį isimetu.Plaukkojam 5-8 val., tai ne griechas ir gurkštelti.Kadangi su lydeka ilgai kankinausi, tai ir pizdavojo, ar nereikia alaus paduoti :cheer:
Jums padėkojo šie nariai: Arta777

Dolco blog'as 2015-06-11 20:00 #111092

• Lydeka
  • Lydeka avataras
  • Moderatorius
  • Žinutės: 2333
  • Gauta padėkų: 940
Dolcas parašė:
Dėl alaus paaiškinsiu :) Rimka alaus nevartoja, o štai aš butelaitį isimetu.Plaukkojam 5-8 val., tai ne griechas ir gurkštelti.Kadangi su lydeka ilgai kankinausi, tai ir pizdavojo, ar nereikia alaus paduoti :cheer:

O kur su manim kankinaisi, aš šiuo metu po EU vandenis :t: plaukioju :lol:
Paskutinis taisymas: 2015-06-11 20:01 nuo Lydeka.

Dolco blog'as 2015-06-12 08:02 #111094

• Maironis
  • Maironis avataras
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 332
  • Gauta padėkų: 240
tai gal kaip grisi nesakyk kur i vandeni iplauksi nes DOLCAS ant lydeku pasineses tai tau gali buti chana :eat:

Dolco blog'as 2018-01-10 12:25 #115563

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Laikas nupūsti dulkes.Paskutiniu laiku pasinešiau ant vekiavimo.Nors iš pažiūros vadinama tinginio žvejyba, anaiptol taip nėra.Reikia labai daug kilometrų praplaukti, išbandyti ne vieną dešimtį voblerių, kol susigaudai kuriam koks greitis reikalingas, kokia vandens spalva ir temperatūra.Be echoloto to padaryti nepavyks :) Kadangi visada plaukiojam dviese su Rimka, tai ir nuotraukuose laimikiai bendri.Šiaip nesvarbu, kuris daugiau pagaunam, papraščiausiai pasidalinam ir tiek.Labai įspūdingų egzempliorių deja nepapuolė.Rimkos didžiausias starkis 6,4kg., mano didžiausias starkis 4,6kg., ir lydeka 4,2 kg.Kitą sezoną rezultatus pagerinsim :cheer: Šiaip sezonas užskaitytas, tikrai buvo daug įspūdingų akimirkų :uj:

P.S.Bus papildyta :)
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, donce999, Kabliukas, Vitalijus, fanas

Dolco blog'as 2018-01-10 13:49 #115564

• fanas
  • fanas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1547
  • Gauta padėkų: 1894
:vooo:

Daliau, tu dar planuoji šiais metais pagerinti rezultatą, nu duodi tikrai neliks nei lydekų, nei starkių tavo baloje. :batas:

Dolco blog'as 2018-01-10 14:28 #115565

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Gaudau visame rajone, viena bala neįdomu :)

Čia žinoma ne viskas, bet manau užteks.Išmaišytos beveik visos Kėdainių raj. balos :cheer:
Priedai:
Paskutinis taisymas: 2018-01-10 14:36 nuo Dolcas.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Lydeka, Kabliukas, fox, GedWu, Vitalijus, fanas, IvanTek

Dolco blog'as 2018-06-24 19:26 #115888

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
Įspūdžiai iš Norvegijos
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Lydeka, danilas, Maironis, Vitalijus, Padre

Dolco blog'as 2021-12-15 15:03 #116049

Dolcas parašė:
Apdulkėjo mano blogas :( Laikas nupūsti dulkes, nes....

Gaila nebepapildote :) :fishing:
Žvejyba geriausias dalykas atsipalaidavmui nuo nuolatinio bėgimo darbuose :)

dirbu su geriausia skaitmeninės reklamos agentūra :)
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.113 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top