Apdulkėjo mano blogas

Laikas nupūsti dulkes, nes paskutinis laimikis privertė pajusti, ką reiškia "širdis kulnuose"

savaitę žvejojau kiekvieną dieną, prigaudžiau įvairios žuvies, daugelis keliavo augti, kai kas keliavo namo.Bemiegės naktys, nemažas miego trūkumas, bet.......Tokie mes jau esame.Supimasis valtyje, graži gamta, pasipizdavojimas valtyje su draugu (gerai, kad turiu draugą, kuris supranta mano ne visiems suprantomą jumorą) žvejybos tampa dar įdomesnės.Su Rimka taip nusprendėme, kad bandysim tiksligai gaudyti starkius dar neišbandytu mums būdu, tai yra gyva žuvele.Žinoma, gerai būtų pasigauti gružlių, bet deja, pas mus jų papraščiausiai nebėra

Arba kalta vandens sudėtis, arba juos išnaikino plėšrūnai.Kadangi tikslas aiškus, žvejybos būdas taip pat, įsigyju teleskopinę meškerę.4,2m. ilgio, su užmetimu nuo 30 iki 120 gr. su daug žiedų.Dedu ant jos Rozemejerio sukurtą ritelę(Rozemejeris, pripažintas visame pasaulyje spiningistas, ir visi jo kūriniai yra labai kokybiški ir geidžiami), pagrindinį valą rišu 0,22mm. diametro(deja, neprisimenu kokios firmos), rišu slankiojančią sistemėlę, dedu 6 gr. plūdę ir rišu 0,17 fluorokarbono pavadėlį.Nors ant etikėtės rašo, kad jis laiko vos 2,1 kg. svorį, bet man tai nė motais.Man reikalinga kokybė, o ne tai ką rašo.Jei būtų parašyta, kad jis laiko 6kg., tai man kiltų abejonių, nes daugelis gamintojų ryškiai meluoja nurodydami ne tik valo storį, bet ir jo laikymo sąvybes.Kadangi starkiai mėgsta aukšles, suprantu, kad jas valtyje išlaikyti gyvas rimtas iššūkis, Vartau tiekėjų katalogus, ir randu tai, ko man reikia.Užsisakau orapūtę

Pūtimas dviejų lygių.Galima tiek nuo paprastų baterijų, tiek nuo mašinino akumuliatoriaus.Kiek laikys, dar neaišku, bet kitos išeities papraščiauiai nėra.Mano sprendimas pasiteisino 100 proc.Aukšles gyvas pavyko išlaikyti visą parą, tiek valtyje, tiek namuose.Pasiruošiau kaip sakoma atsakančiai

Pats žvejybos būdas skiriasi nuo paprasto žvejybos būdo gaudant gyva žuvele.Pirma, tai dideli gyliai, antra, masalas aukšlė, o trečia, tai pastovi paieška plaukiant iš vienos vietos į kitą.Ko tik nepagauta.Nuo įspūdingų ešerių, bei starkių ir lydekų.Paskutinis laimikis tiesiog privertė drebėti taip, kad net valtis drebėjo

Kadangi masalui naudojama aukšlė, jos negali mėtyti, o papraščiausiai yra numetama kokie 3-4m. nuo valties į 4-5m. gylį.Užmetus žuvelę, plūdė staiga pakilo, po to, vėl atsistojo lyg ir normaliai, dar sykį atsigulė ir......paniro

Panašu į ešerio kibimą, bet staiga, valas iš rytelės pradėjo vyniotis tokiu greičiu, kad supratau, kad tai tikrai ne ešerys.Užlenkiu lankelį, ir keru.Ritė taip suzvimbė, kad maniau dūmai pasirodys

Visas kūnas suvirpėjo

Rimkai liepiau traukti įnkarą, o sūnui paimti graibštą.Va čia viskas ir prasidėjo.Tikrai negalvojau, kad teks pasiplaukioti visą pusvalandį.Pirmą kartą prisitraukius žuvį prie valties, pamačiau tik jos uodegą.O dieve, kaip ją reiks ištraukti?Širdis nukrito į kulnus

Kadangi pagalvojau, kad tai starkis, per daug nesijaudinau, kad jis gali nutrūkti, bet kai prisitraukiau antrą kartą prie valties ir pamačiau, kat tai lydeka, drebėti pradėjau dar labiau

Rimka net klausė, kodėl visa valtis dreba

Tokio adrenalino dar neturėjau.Pavadėlis 0,17, laiko vos 2,1kg., kabliukas vienšakis, plonos vielos, o čia monstras įsikabinęs.Nežinau kiek kartų prie valties kėliau, bet ji niekaip nepasiduodavo.Kiekvieną kartą prisitraukius prie valties, ji vis paprašydavo nemenko kiekio valo.Sūnus su valtimi išmoningai vis manevravo, kad neleisti lydekai priplaukti prie kranto, tuo tarpu Rimka iš veiksmo, visą pusvalandį inkarą(plytą) rankose pralaikė

Šiaip ne taip pagaliau pavyko lydeką prisitraukti prie valties ir......., pagaliau ji graibšte.Drebėjimas įsimetė iš naujo

Esu matęs tokio ir didesnių dydžių lydekų, bet, kad užkibtų man...........Patys pagalvokit..0,17mm. pavadėlis su 2,1kg. keliamoji galia. o čia lydeka, 7,5kg. svorio ir 1,05m. ilgio.Rudenį su ikrais tiktai 9kg. būtų svėrus.Vienu žodžiu pusę valandos adrenalino, ir visų nuostaba namuose.Laimės pilnos kelnės

Tai kol kas mano didžiausias pagautas laimikis ir tikrai paliko neišdidomus įspūdžius.Tą linkiu patirti viesms skaitantiems mano blogą