• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: AudriusM blog'as

AudriusM blog'as 2013-06-25 14:05 #90385

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
"Apakęs" nuo vakar ryte ūsorinių kibimų, plakiau tos seklumos vandenį vakar vakare, ir dar šiandien ryte.
Užsispyrę rupūžokai. Neima :evil: Skauda jau padus nuo stovėjimo beveik vienoje vietoje, bet tik vakar ryte tebuvo kibimai. Nė vakar vakare, nė šiandien ryte, ūsoriai nesusigundė kibti.
Kai žvejoji tik ūsorių, tai kitą žuvį pagauti beveik neįmanoma, bet vis tiek atsitiktinai nusikrapščiau vakar kelis šapaliukus nuo seklumos ir kaip visada, visą glėbį ešerių. Šapaliukai visai paliegėliai, o ešeriukai kai kurie visai verti nuodėmės, tad kokią dieną vėl teks juos susirinkti į rūkyklą :eat: :good: :cheer:

Šapaliukai tik tokie...

Nesupratau ką ant tos smarkios srovės seklumos galėjo veikti šaudyklėlė, bet mano nuostabai ant srauniausios vietos, vos 30cm gylyje tupėjo štai šį mažylė :cheer: Drasuolė,- sportininkė :cheer:

Žodžiu, mano užsidegimas paimti ūsą truputi išblėso. Gal leisiu tai vietai, kelias dienas pailsėti, atsipūsiu ir aš pats.
Šį rytą, kai nebuvo jokio ūsorinio kibimo, nuklampojau pasidairyt truputi svetur. Manau, kad lydekiukai Nemune tikrai truputi geriau kimba :t: . Apturėjau net kelis kibimus, tik :oo: , buvau be pavadėlių dantytosioms :blush: :cheer: , tai net nereikia sakyti ką jos padarė :evil: :cheer:
Iškrapščiau tik vieną, netoli kg. Pasigavo kaip visada ir ešeriukų. Riebiausią apie puskilio priglaudžiau :blush: Juk jei tik osūrius tegaudysiu :f: , galiu kartais net žuvies skonį pamiršti :cheer: , tad kaip kompensasciją ir kad nepamiršti žuvies skonio, lydekiukas ir didžiausias ešeiūkštis, keliavo su manimi ;)

Kaimynėliui šį rytą pasisekė geriau. Matyt turėjo pavadėlių ;) :cheer: Paėmė vieną bet padorią apie 3kg dantytają :good:

Na, o ką veikia kitos žuvys, net neįsivaizduojų :unsure: . Ryte šiek tiek matėsi karšių judesio :yes: , judėjo ir kuojos ar plakkiai, o gal net šapaliūkščiai. Lygis ryte kilo, bet kai judėjau namo, jau vėl krito.
Ūsai kibti atsisakė, belieka jamti lydį ;)
Paskutinis taisymas: 2013-06-25 14:07 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

AudriusM blog'as 2013-06-26 23:30 #90443

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Birželio 26d.

Kol kas niekas nesikeičia :evil: . Nemuno lygis vėl išlipo iš krantų :oo: , vėl pakraščių žolynai po vandeniu.
Ryte šiek tiek pamigęs bandžiau suvilioti lydį ;) . Stabesniais masalais per visą rytą, niekas net nekrepštelėjo kitame gale :batas: .
Baigiau anksti, nes jautėsi, juk nėra prasmės vargti, bet žūklės pabaigai trumpam pažaidžiau su lengvu spiningėlių mikriukais, tai rankas vis tiek pasmardinau keliais mažais rainiukais. Nenori kibti net tie :box: :batas: :evil: :cheer: .

Atėjus vakarui ilgai abejojau važiuoti ar ne. Pūtė smarkus pietys tiesiai į veidą, bet neišturėjau :blush: . Nuvažiavau ;) . Nieko neplanavau, nes jau net neaišku, kur ir kaip žvejoti, tad pasiėmiau tik lengva spiningiuką ir glėbį mikriukų.

Ešeriukai kibo labai sunkiai ir kaip jau darosi įprasta, ėmė masalus tik nuo dugno. Tai taip ir pražaidžiau apie porą valandžikių. Pagavau tik kelis nedidelius rainiukus ir manau atsitiktinai 700-800gr karšiuką. Susigundė REINS guminuku :good:

Norėjosi dar karšinių kibimų tai bandžiau pritaikyti labiau karšiui tinkamą mikriuką, bet vietoje karšio, pasikirtau tik gal porelę ešeriukų ir pabaigai, ne ką didesnį už karšiuką, lydekiuką.

Lydekiukas lygiai 50cm, tad visai neblogas, trumpos vakarinės žūklės komplektukas :good:
Ne stebūklai, bet kai nėra priėjimų prie žūklės vietų ir kai visiškai nėra kibimo, reikia džiaugtis, kad rankos vis dar nepraranda žuvies kvapo :cheer:
Temo. trumpa foto sesija ir namo.

AudriusM blog'as 2013-06-29 00:06 #90556

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Su tarptautine žvejų diena :labas: :clap:

Ta proga, buvom pakviesti pas mūsų gerb. senjorus ANRI į sodo namelį, tiesiog ant Neries kranto :hub: :good:
Prie slenksčio jau laukė sutiktuvių šaltas šampanas :blush: :good:

Tikriausiai niekados nenustos, savo svetingumu, stebinti Antanas ir Nijolė :labas: :drink: :clap:
Pradėjom nuo ūkio apžvalgos ;)

Oras ne pats maloniausias, iškylauti beveik "gamotoje", bet juk tarptautinė kibkit.lt..... :oo: tiksliau žvejų diena, tai kaip sako, žvejams blogo oro nebūna ;) .

Labai sužavėjo ANRI prietaisai, pagal kuriuos, sužino ką kabinti ant kabliuko ir kur žvejoti :good:, gal todėl jie visada pagauna :f: Rekomenduoju visiems tokius žūklės prognozės įrenginius įsigyti. Laimikių tikrai pagausės :good:

Kagi, visus su žvejų diena.... :drink: :labas: :vooo:

Negalvokit, kad tik "šventėm" žvejo dieną :blush: :drink: :tut: :cheer: . Vakarui jau buvo paruoštas baseinas :t: , sukabintos pirtelėje vantos ir laikė dar visokiausi, kitokie malonumai :10: . Ir kada tie mūsų senjorai viską suspėja ;) :good:

Pasistiprinę :alus: :drink: ir atstatę jėgas po kelionės, aš ir Nijolė susiruošėm į vakarinę žūklę :fishing: . Neris juk vos už keletos žingsnių :good: :hub: , nusileidus nuo statoko šlaito.

Antanas, mudu su Nijole į žūklę palydėjo žvejiška daina :grok: :good:

Po tokio įspūdingo išlydėjimo, prigaudysim su Nijole tiek žuvies :f: :f: :f: , kad prieš statų Neries šlaitą, reikės samdyti vilkiką, kad užvilktų mudiejų laimikį :cha:

Kontrolė :oo: , kad netinginiautume, o "dirbtume" :fishing: :cheer: ,na o už gerą darbą atlygis,- šaltas alutis :alus: :hub: :good:

Graži Neris, o tos sraunios akmeningos seklumos :hub: :hub: :hub:.... taip ir vaidensi akyse, kai ten slankioja kilograminiai tamsūs plačiaburnių siluetai, o gal net ir mano labiausiai gedžiami, srovių valdovai,- ūsai :hub:

Žūklės pertrauka ;)

:hub: :eat: :good:

O po to, vėl į darbą ;) :fishinggg: :cheer:

Neryje pasirodo yra daug tokių silkučių, tad vienoje vietoje,- kažkas buvo panašaus į greituminį aukšlių gaudymą :cheer: :good: Visos aišku atgal, o kai įsitikinau, kad toje vietoje didesnių net nėra, daugiau į tą duobutę jau nemečiau guminukų :bye:

Žūklė buvo tik pramoginė, pasidairyti, pamatyti, susipažinti artimiau su ANRI valdomis, tai ir bonusai kuklūs :blush: Kimba sunkiai ir čia, bet ešerių, paieškojus gilesnių duobučių, tikrai su spiningėliu prisigaudyti galima į valias. Šapalų nepapuolė, nepagavau ir didesnių lydekų ar salačių, nors.... :blush: ;) .
Seklumos- sraunumos, kad ir kaip saldžiai mano sielai atrodė :hub: :hub: :hub: , buvo visiškai tuščios. Nesilaikė jose jokia žuvis, net ešeriukai, bet tai manau nereiškia, kad ten taip yra visada ;) Oi jos traukia mano dūšelią :blush: :fishing: :f: ;)
Kažkokių pagilėjimų aplinkui ten irgi nėra, tad teko džiaugtis tuom kas kimba. Svarbu, kad buvo veiksmas, o dar svarbiau, kad per žvejų dieną, rankos būtinai turi turėti žuvies kvapą :blush: :cheer:

Nežinau ar galima viską pasakyti paprastai, kad praleidome laiką labai smagiai. Į tą žodį nesutelpa, malonus šiltas ANRI priėmimas, pirtelė, smagios vantos :side: , skanėstai, nuostabi Neries panorama, sraunumos, žūklė ir dar daug visko iki vėlios nakties.... ;) :good:

Be galo didelis AČIŪ ANRI, Antanui ir Nijolei už svetingumą, už tikrai labai turiningai prabėgusią žvejų dieną, už pirtį ir... ir už tai, kad Jūs būtent tokie :good: :clap:

O kai seklumose pradės kaišioti uodegas, Neries gyventojai, duokit žinią ;)

Iki kitų kartų ir didelis AČIŪ už viską :vooo:
Paskutinis taisymas: 2013-06-29 00:19 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-06-29 12:59 #90562

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Birželio 29d.

Kai atostogos tai net pasimečiau kokia data ir savaitės diena :blush:

Vakar vakare, vos grįžus iš ANRI, dar spėjau nulėkti prie Nemuno. Ėmiau ūsorių :blush: :cheer: . Nepaėmiau, bet atrodo bandė :t: ;) Nuo ūsorinės seklumos, nulaipinau tik kelis nedidelius ašarukus ir šapliūkštį. Kadangi tik vienas, tai laisvė šapalams :bye:

Šiandien ryte, po žvejų dienos, išsimiegojas :blush: , ėmiau Nemuną :fishing:
Lygis kaip vasarai priklauso,- labai žemas :hub: :good: Norisi ir vienur ir kitur pažvejoti, priėjimai geri, tik laiko mažoka, kad visur suspėti. Pirmoje eilėje stojau "ant ūso" :blush:
Per kelias, vėlaus ryto valandas,- nulis. Neturėjau jokio ūsorinio kibimo :batas: Mėginau ir šapaliukšti suvilioti mikriukais. Taip pat :batas: Vėl tik keli ašarukai, bet atrodė, kad jiems visai nerūpi mano skanūs guminukai.
Vėliau nuslinkau į karšinę vietelę. Mėginau suerzinti kokia didesnę keptuvę. Bet vėl :batas: ir tik keli sprindiniai rainiai.
Galiausiai prieš važiuojant namo, dar nuklampojau iki lydekinės vietelės :blush: . O čia veiksmas yra :good: Lydžiai šiandien tikrai praalke :t: . Kimba ant bet kokio guminuko, daug nesiterliodami, tik iškilo problema. Mano, 100% fluoro karbono 0,3mm pavadėlį nukanda akimirksniu. Vieną, antrą, trečią :evil: :box: Jau ir nervas suima :evil: , tada vieną nenaudėlią išsikrapštau :box: :evil: . Aišku kai maža, tai nenukando :evil:

Po kelių metimų vėl kadaruoja tik fluoro karbono pavadėlio tuščias galas :evil:
O štai šiam drasuoliui siūlyčiau neplaukioti, kai lydžiai alkani. Gali kartais pačiupti už kojytės :cheer:

Tai pempiukas. Nuolat aplink mane sukiojosi. Tikriausiai kažkur arti lizdas. Galėjau paimti į rankas, bet tiek to. Čia jo teritorija, o aš tik įsibrovėlis. Šiaip net nežinojau kad pempės plaukioja ir dar toks viščiukas. Pasirodo plaukia, ir kaip greitai mina "pėdalus",- gražu žiūrėti :cheer: :good:

Kagi, su lydžiais nepamandravosi be volframo pavadėlio :oo: :( . Netekau keturių masalų. Kokio dydžio kibo lydekiukai, net neaišku, nes nė vieno nemačiau. Vos pakerti, ir jau tuščia.
Paėmiau tik vieną, apie 1,5kg.

Kai Jau buvo "išleistas" ir prisegtas prie diržo kukanas, tai pasirišau ir tris didesnius ešeriukus. Ešeriukų pagavau apie 10-15vnt, tik kad gan smulkūs.

Taigi, jei kas turi noro susigrumti Nemune su lydekiukais, naudokitės proga ;) . Vanduo žemas ir atrodo yra kibimas :t: . Vakare gal ir aš jau su pavadėliais nueisiu "ant lydoko" :blush:, :vooo:
Paskutinis taisymas: 2013-06-29 13:03 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: baubas, dainiuška, ANRI, Dolcas, Kabliukas, Pelekas, Megėjas, mode, donatasx3

AudriusM blog'as 2013-06-29 13:13 #90563

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Va dėkui :cooll: , kaip tik buvo iškilęs klausimėlis dėl vandens lygio. Žadu apie 15v. kilti pamėtyti. Dabar bus lengviau apsispręsti į kurią vietą pasiduoti :good:

AudriusM blog'as 2013-06-29 23:25 #90580

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Nu kū, vakare ėmiau lydį ir sušlapau....kairę koją :cheer: Bridkelės leidžia :evil:
O lydys ėmėsi puikiai :good: Prie vandens buvau apie 17 val.

Po kelių metimų, silkutė, dar po keletos minučių, kita. Gaila, bet nelabai legalios, arba ant ribos, o viena papuolė, iš vis monstras :oo: :cheer: , ir agresyvi kaip kilograminė :cheer:

Neturėjau kaip matuoti :blush: , tai įtartino dydžio paleidinėjau, o vertos nuodėmės pakliuvo tik trys.
Didžiausioji virš dviejų kg, mažesnės manau, nelabai siekė kilogramą.
Per visą žūklę, tik dar vieną, apie poros kg, buvau pasikirtęs, bet... :bye: , visos kitos, palaikytos rankose,- smulkios. Buvo šiek tiek ir ešerių.
Pagavęs didžiausiają, radau net dovanėlią :cheer: . Prie uodegos, nugaroje, buvo įsisegusi nr1 sukriukė, o prie sukriukės dar keli metrai plono, mono valo. Žvejui, kuriam nutraukė tą valą, manau tikrai turėjo atrodyti, kad turėjo pasikabinęs monstrą :cheer: :good: .
Gera žūklė ;) . Lydokas ir priedas,- beveik nauja sukriukė :good:

Leidžiantis saulei, išsitraukiau starkinį kuolą ir mėginau paerzinti starkius. Deje,- dėjo jie ant tų mano valgomų gumų. Apie valandą pamojavau, palikau tris gumas, nusispjoviau ir namo :cheer: Starkių atrodo nėra :( , bet žūklė pirmą kart šiais metais buvo tokia smagi :good: :vooo:
Paskutinis taisymas: 2013-06-29 23:56 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-07-02 14:28 #90709

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Liepos 2d.

Kažko nesiseka paskutiniu metu. Jei einu "ant lydžio" pagaunu tik ešerių. Jei atvirkščiai, einu "ant ešerio",- būtinai užkibs lydys ir nuvalgys guminuką :evil:
Negaliu sakyti, kad lydekos visai nekimba. Kimba, kur jos dėsis neėdusios ;) :cheer: tik su pagavimu ne prūdai :evil: . Gal ranka atpratus :blush: , o gal tikrai kažkaip labai atsargiai kimba, kad iš daugelio kibimų, tik vieną kitą, pasiseka paimti :box: :cheer: .
Na, o ešeriai, tai kaip jiems užplaukia, bet taip pat labai pasyvūs. Kartais geriau, kartais prasčiau, kai kada desnii, o kaip šį rytą tik smulkūs ir gan sunkiai...
Vėl sujudo šapalai. Ryte ant sraunumos apturėjau porą galingų atakų, tik su guminuku visada sunkiai pasikerta. Gal klystu, tačiau šį rytą pasirodė, kad atgijo ir salačiai. Matyt atšilus, sukilo smulkmė į paviršių, tai daužė smulkmę prie pakrančių :good:

Šį rytą vėl ėjau "ant ešerio" bet jau su pavadėliu nuo lydoko dantų.
Po vakarykštės nesėkmės, geriau pagausiu mažiau rainiukų, bet tokie monstrai daugiau nekandžios man guminukų :evil: :box: :cheer:
Pavadėlis padėjo :good: Ne monstras, bet ir apie pusantro kg sueis kaip už gerą :blush: .

AudriusM blog'as 2013-07-03 17:06 #90816

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Vieną rytinę žūklę skyriau naujiems, lietuviškiems "APETITO BAITS" ;)
Ką galiu pasakyt.
Šiais metais Nemune kibimas aplamai nėra pats geriausias, nesvarbu ar valgomas silikonas, ar metalas ar tiesiog su plūdine ar dugnine žvejoti. Žuvis ypatingai pasyvi. Pagauni ešeriukus, jie net dėlikėmis apkibę nuo gulėjimo vienoje vietoje. Nevaikšto, nemedžioja kaip įprastai, o daugumas plėšrūnų tiesiog leidžia dienas sėsliai, niekur daug nemigruodami.
Labai retai pavyksta pamatyti lydekos ar salačio išėjimų, dar rečiau šapalų medžioklės požymių, tik patys mažiausi ešeriukai, matyt alkio genami semia, dideliais šaukštais, kaip sriubą, pakrančių žolynuose besišildantį mailiuką.
Taigi, kad kimba ant APETITO BAITS ešeriukai, jau ne kartą teko įsitikinti, tik yra viena problema, kad šią vasarą, beveik visais atvejais, geriau pasiteisina riperiukai, negu twisteriai.
Visą rytą pražvejojau išskirtinai tik lietuviškais guminukais ir nieko blogo negaliu pasakyti. ( valas pintas su fluorokarbono 0,17mm pavadėliu. Galvakablis 4gr) Kibo tikrai ne blogiau, negu žvejojant kitais masalais. Žvejojau prie labai sraunios seklumos, tikėjausi šapalų, o už seklumos ešerių.
Per rytą, ešerių pagauta apie trisdešimt tik visi labai smulkūs, o nuo sraunios seklumos pavyko nusikrapštyti kelis šapaliukus ir du salačius. Dydžiais neįspūdingi, 400-600gr, bet svarbiusia, šis masalas dirba tik reikėjo ypatingai lėto pravedimo, kad teiktūsi, ponai šapalai, juos atakuoti.

Na ir salatukai. Vienas virš kg.

Antrasis iki kg.

Taigi, masaliukai APETITO BAITS , visai neblogai debiutavo mano arsenale. ;)
Silikonas tikriai labai patvarus, dirba labai tikroviškai, imituodamas kažką "gyvo", gal tik kvapo galėtų daugiau būti, tačiau smarkioje srovėje, tas jau nebuvo labai aktualu.

Masalų testas visiškai sėkmingas :good: . Ačiū tiems, kas man jų visą glėbį dovanojo eksperimentams :ty:

P.S
Kad nebūtų neaiškumų, paimtas tik vienas didžiausias salatis ir didžiausias šapalas.
Paskutinis taisymas: 2013-07-03 17:14 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-08-04 21:38 #92402

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Mano valdose šiemet kimba labai sunkiai, tai šiandien ėmėmės kraštuinių priemonių. Nutarėm su valtele, prabangiai pavelkiaut ir tuo pačiu apžvelgti mano valdas iš pauksščio :oo: iš laivelio skrydžio ;)
Laivelis jau laukia.

Prieš velkiavimą įsikuriame, pasistatome palapines, pasipjaustom lašinukų, kuklus rem komplektukas :blush: ir pirmyn :ikio: .

DianaM prižiūrės kad viskas būtų čiki briki :clap:

Velnias, pamiršau kur nukišau irklus :blush:

Nu ką, - pirmyn į trasą po mano valdas. Dabar pažiūrėsim kur išsislapstė šiais metais visa žuvis mano valdose :evil:

Mano valdos, žuvies čia tikrai nėra :batas:

Na o kol velkiaujant sulauksim pirmų kibimų, reikia truputi pasistiprint :oo: :alus: ;)

Kapitone, suk dešinau, ten dideli lydžiai prie dugno guli :cheer:

Nekimba, gal tikrai čia tos žuvies net su žiburiu neitų rasti :oo:

Jau ir Veliuoną praplaukėm o kibimo kaip nėra, taip nėra, bet už tai alutis jau atšalo :alus: :yes: :cheer:

Patikrinom net klubo pamėgtą vietelę. Nejama nors tu ką :evil: :cheer:

Žvejų pakrantėmis netrūksta, bet kiek klausiau, visiems ne kas :batas: , o gal meluoja :cheer:

Kapitone, imk kairiau, ten lydžiai baisuliniai ganosi :f:

Ot velniava :evil: Farvateryje echolotas parodė vos metrą gylio :oo: . Net vanduo už valtelės susidrumstė. Vos nesėdom :evil: :cheer:

Aūūū Petruk, kaip kimba,- prastai, labai prastai ... nuo ryto tik vienas karšiukas....

Ir kur čia pasiduoti kai visur :batas:

Visi nuėjo šalto alučio, vis tiek nekimba :evil: :batas:

Gal reikia pamėginti ant boilių :unsure: :cheer:

Nejama net tų, bet už tai šaltas alutis oi kaip gerai kimba :blush: :good: :hub:

Jau į pabaigą mano valdos o :batas: Gal tikrai čia žuvies nėra, nebuvo ir nebus. Suksim atgal.

Raudonės pilis iš paukščio...tfu,- iš laivo skrydžio :cheer:

Na taip, apsisuksi čia. Gylio echolotas parodė tai vos 70 cm :oo: . Vėl vos vos nesėdom :evil: Vėl laivelio gale rūksta drumslės :oo:

Na kai kibimo nėra :batas: tai velkiavimas visiems pasidarė dzin :cheer:

Pagaliau išsikapstėm iš seklumos farvateryje ir bandysim plaukti atgalios.

DianaM, vynas tai šiltas, būk atsargi nenukrisk :cheer:

Nutarėm leisti kapitonams pailsėti. Nežino jie kibių vietelių mano valdose, tad imsim vairą į savo rankas :evil: :cheer:

Pradžioje mėgino DianaM praplaukti pro kibiausias vieteles :evil: :cheer:

Kliovo vis tiek nėra :evil: :batas: , tada jau visą šį reikalą ėmiau į savo rankas :box: :evil: :cheer:

O kapitoną pasodinom ant atsarginio suolelio, tegu pailsi :cha: :cheer:

Velkiavimas eina į pabaigą, laikas paskambinti varpeliu kad visi išsitrauktų savo meškeres ;)

Štai ir prieplauka, suk kairiau.

Pasirodo DianaM, dabar einanti vyr kapitono pareigas, pamiršo vairą ir mėgaujasi šapto alučio malonumais :evil: , na o mūsų uostas jau kaip ir tolsta :oo:

Visi panikoje, kas dabar bus :oo: :cheer:

Veliuona tolsta tolsta tolsta.... :oo: :oo: :oo:

Kas dbar bus, jau ir lašinukų neliko, ir šaltas alutis baigiasi o mes nevaldomi plaukiam be kapitono :oo:

Ei kapitone, tu mus parveši namo ar jau mums dabar visiems bus chana :ikio:

Pagaliau apsisukom ir grįžtam į prieplauką, o ji dar didžiuojasi...ką noriu tą darau :evil: :box: :cheer:

Ech tos moterys, duok joms valdžią tai velniai žino kur gali atsidurti :evil: :cheer:

Pagaliau krantas :vooo:

Nors nieko rimtesnio velkiaudami nepagavom :batas: , bet karštos merginos ir šaltas alus, kai vasara ateina, atgaivina mus.... žūklė manau pavyko :good: :uj: :clap:

Mūsų valtelė velkiavimui su visais "žvejais" :clap: :good:

Nu kū, buvo smagiai pasižvalgyta po mano valdas. Žuvies čia tikrai nėra :batas: :cheer:
Ačiū visiems "žvejams" ir kapitonams už puikų kuklų kruizą Nemunu po mano valdas :ty: :vooo:
Paskutinis taisymas: 2013-08-04 22:25 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-08-05 12:19 #92418

• baubas
  • baubas avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Ne nu Audriau :evil: , pilnas laivas gražių moterų o jis čia apie velkiavimą svaigsta :lol: . Čia jau reikia ant gyvo masalo mėginti suvilioti :cooll:
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

AudriusM blog'as 2013-08-05 12:56 #92420

• Dalius. Kaunas
  • Dalius. Kaunas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2242
  • Gauta padėkų: 1456
;) Tai kad viskas teisingai, Česlovai, velkiavo - už šturvalo nuotraukoje juk Audrius, o visos moterys už jo kaip žuvytės negalėjo akių atitraukt nuo Kapitono :uj: irgi velkiavoooooo :sokis:
:clap: Na, o jei iš tiesų, tai vis grįžtu ir grįžtu į šį Audriaus reportažą. Koks jis gigantiškai fantastiškas. :good: Supper nuotaika sudėta, Nemuno galybė, gamtos grožis. Pasakiškas oras. Tokią atrakciją galima ir ant sienos namuose pasikabint. Neišdildomų įspūdžių pasisėmėt. Bravo :cooll:
Paskutinis taisymas: 2013-08-05 12:57 nuo Dalius. Kaunas.

AudriusM blog'as 2013-08-05 20:38 #92428

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Buvo tikrai smagu :good: Mielai pakartočiau velkiavimą dabar jau į kitą pusę :blush: :cheer:
Beje gyvi masalai labai nerimavo dėžutėje ;) :cheer:
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas, Pokstas

AudriusM blog'as 2013-08-08 12:24 #92523

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Teisinga pastaba.
Ne laikas dabar teisintis, del nedarasyto sakinio, apie visas aplinkybes, kodel tiek, o ne maziau. Jau po fakto.
KALTAS
Virsijau greiti ir tik nevairuojantis, nerasantis, nezvejojantis ir nepagaunantis niekad nesuklysta.
Vairuoju, rasau, zvejoju, pagaunu ir kartais klystu...

AudriusM blog'as 2013-08-09 22:29 #92587

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Rugpjūčio 9d.

Nemune po darbo nuo 19val iki 20:30, spiningu, mikro masalais.

Paskutinis taisymas: 2013-08-09 23:50 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-08-10 12:27 #92600

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Šiandien ryte tik apie 9 val nustojo lyti :no: . Iškentėjo be lietaus iki 10:30 :( . Tiek ir tepažvejojau. Vėl užėjo smarkus lietus ir teko nešti klumpes namo :evil: .

Mikro masaliukais, beveik vidurį Nemuno ant seklumų.

Dar pasigavo puskilinė lydekutė ir 4-5 vidutiniai rainiai.

AudriusM blog'as 2013-08-11 13:24 #92647

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Rugpjūčio 11d.

Foto dariau mažai, tad trumpai aprašysiu.

Rytas buvo labai apniukęs, vos vos dangus sulaikė lietaus lašus, bet ramu tylu. Ore kabo, vakar dieną ir naktį išlyta drėgmė, nešalta ir jokio vėjuko.
Vandens lygis Nemune kinta dabar nedaug, tad apie 7 val jau bridau per smarkią srovę, per akmenis, link labai toli nuo kranto, esančių seklumų.
Seklumose kaip niekad šiais metais, matėsi didelis sujudimas :fish: , vartėsi meknės, kartais iššokdavo koks šapaliukas, pakrantėse mailiuką tai vienur tai kitur, "valgė" :ikio: salačiukai.
Žemiau seklumų, kur srovė jau rami, nugaras kaišiojo gelsvais šonais, karšiai.
Užbridus beveik šimtą metrų nuo kranto, prieš akis "atsiveria" net trys seklumos ir norint nuo vienos, pereiti prie kitos, nereikia jau bristi į krantą :good: .
Tas tris seklumas ir apžvejojau šį rytą :ikio: :fishing: :ikio: .
Nenoriu neigti ar laužyti kažkokių mitų, kaip tai daro kiti :lol: :kkk: , bet šį rytą kibo tikrai labai puikiai :good: :uj: .
Kibo kol buvo apsiniaukę :yes: , vėliau išlindo saulutė ir staiga aprimo :batas: . Pakaitaliojau truputi masalus , pabandžiau vienaip, kitaip, bet abejoju ar tas padėjo :batas: . Po pusvalandžio vėl pradėjo kibti, nepriklausomai nuo mano pastangų :cheer: , pritaikyti masalus prie pasikeitusio apšvietimo :good: :f:

Kibo pagrinde 400-800gr meknės :yes: . Pagavau kelis šapaliukus tik nedidukai 300-500gr.
Viena papuolė meknė apie 1,5kg, kita apie 1kg :hub: :good: .
Pamečiau skaičių, kiek iš viso buvo palaikyta rankose, per šį rytą žuvų :oo: :blush: . Galvoju, kad apie 20-30 meknių, apie 10 šapaliukų ir keli ešeriai! ! ! ! ! :good: :good: :good:
Keletos žuvelių paleidimus filmavau , o nuotraukų taip pat padariau tik kelias. Nejau kai, vos ne kiekvienu metimu yra žuvis, būtina visas nufilmuoti kaip paleidi, ar nufotografuoti :) . Visos jos juk daug maž vienodos :blush: , bet to nebuvo kada žaisti kai taip kimba :evil: :cheer: .

Visos nuo kabliuko krito atgal į smarkią srovę (yra keletas paleidimų nufilmuota), o paimtos tik dvi didžiausios apie 1,5kg ir apie 1,0kg ir viena mažesnė, nes jau per smarkiai buvo įsikabinusi kad išgyventų. Reikėjo chirurgijos :blush:

Nepamenu kada paskutiniu metu, taip smagiai spiningavau ant sraunių seklumų :uj: :clap: :good: Žuvys ne pačios didžiausios, bet buvo ką veikti, ir po kiekvienos atakos patirtas stiprus smūgis, ritės sužviegimas, kas kart priversdavo širdžiai smarkiau varinėti kraują po kūną :blush: :cheer:
Gal būt tai buvo auksinė, šių metų žūklė :good: :good: :good:
Paskutinis taisymas: 2013-08-11 17:11 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-08-11 14:20 #92649

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Daugelis iš mūsų esame patyrę įspūdingų žūklių, bet Audriaus reportažai vis stebina.Malonu skaityti, malonu pažiūrėti, o kas svarbiausiai, jokio pavydo nejaučiu.Atrodo žurnalą atsiverti ir paskaitai.Šaunu :yes:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Pokstas

AudriusM blog'as 2013-08-12 00:53 #92709

• Pelekas
  • Pelekas avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 980
  • Gauta padėkų: 1332
Audriau, nepyk...Tau reikia uzdraust zvejot ... :cheer: :kkk: O siaip, super zvejybos pas tave :good:

AudriusM blog'as 2013-08-12 09:16 #92715

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Auksinės dienos, ne veltui vadinamos auksinėmis. Ateina netikėtai :hub: , trunka labai trumpai :oo: ir kaip netikėtai ateina, taip netikėtai praeina :( .

Rugpjūčio 11d. vakaras.

Dieną praėjo keli debesiukai su perkūnu ir smarkiu lietume, o apie 18 val viskas lyg ir aprimo, todėl labai norėjosi dar palaižyti to, "auksinės dienos" medaus :f: . Deje "palaižiau tik per stiklą :oo:
Pakeliui į savo valdas dar apsilankė Vincas :labas: , tad "ėmėm" :fishing: seklumas kartu :ikio: .
Po valandos mojavimo spiningais, neturėjome kuom pasidžiaugti :( . Nekibo visiškai :batas:
Jei ryte kibimas buvo kas keli metimai, tai dabar net dviese mojavom tuščiai :batas: Tiesiog kažkur dingo visos meknės, dingo šapalai ir niekas nešokinėjo. Ramu kaip šulinyje :oo:
Jautėsi kaip stipriai vėsta oras :( , o galiausiai dar gavom lietaus su perkūnu :oo: .

Jei kas norėsit įsigyti geros firminės vasarinės aprangos nuo lietaus, kreipkitės į Vincą :cheer: :good: Jis žino kur gauti papigiai :cheer: :cheer:

Apie porą valandų šukavom seklumas, deje :batas: Tik puskilinis salatukas tesugebėjo man užkibti. Per abu turėjom vos keletą neryškių meknių atakų, bet rezultatas nulinis :batas: .
Net nežinau kaip paaiškinti tokį staigų pasikeitimą, kai ryte kibimas buvo super puikus, o vakare visiškas :batas: . Gal orai, gal nuolat einančios perkūnijos su smarkiu lietumi, gal staiga atvėsęs oras, o gal jau neliko ant seklumų žuvies, kuri nepabuvo mano rankose :oo: :cheer:

Kad nelikti visai musę kandus, pabaigai nubridom ten kur turėtų ešeriai gyventi. Juk reikia kažkaip rankas pasmardinti žuvimi :blush: .
Ešeriai kibo, bet ir jiems didelio apetito nebuvo. Pasigavom po kelis ir tuom vakarinę žūklę baigėm. Kilo vėl naujas debesis su perkūnų, tad susirinkom žaisliukus ir išsiskirstėm abu savo keliais :bye:

Ešeriukų pagavom tik tiek :no:

Paaiškinimo jokio, bet labiausiai tikėtina kad viską lėmė, labai staigiai besikeičiantis oras.
Atvėso,- gal laikas jau jamti lydi.....

AudriusM blog'as 2013-08-12 11:22 #92719

• Salatis
  • Salatis avataras
  • Pradedantysis
  • Megstu zvejoti
  • Žinutės: 211
  • Gauta padėkų: 329
Ir gerai kad paaiskinimo ner, o tai jei viskas butu aisku, visai butu nebeidomu ;)
Ir tas gerai, svarbu procesas :good:
SMITH CAMION !!!!!!!
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.100 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family