Su tarptautine žvejų diena
Ta proga, buvom pakviesti pas mūsų gerb. senjorus ANRI į sodo namelį, tiesiog ant Neries kranto

Prie slenksčio jau laukė sutiktuvių šaltas šampanas
Tikriausiai niekados nenustos, savo svetingumu, stebinti Antanas ir Nijolė

Pradėjom nuo ūkio apžvalgos
Oras ne pats maloniausias, iškylauti beveik "gamotoje", bet juk tarptautinė kibkit.lt.....

tiksliau žvejų diena, tai kaip sako, žvejams blogo oro nebūna

.
Labai sužavėjo ANRI prietaisai, pagal kuriuos, sužino ką kabinti ant kabliuko ir kur žvejoti

, gal todėl jie visada pagauna

Rekomenduoju visiems tokius žūklės prognozės įrenginius įsigyti. Laimikių tikrai pagausės
Kagi, visus su žvejų diena....
Negalvokit, kad tik "šventėm" žvejo dieną

. Vakarui jau buvo paruoštas baseinas

, sukabintos pirtelėje vantos ir laikė dar visokiausi, kitokie malonumai

. Ir kada tie mūsų senjorai viską suspėja
Pasistiprinę

ir atstatę jėgas po kelionės, aš ir Nijolė susiruošėm į vakarinę žūklę

. Neris juk vos už keletos žingsnių

, nusileidus nuo statoko šlaito.
Antanas, mudu su Nijole į žūklę palydėjo žvejiška daina
Po tokio įspūdingo išlydėjimo, prigaudysim su Nijole tiek žuvies

, kad prieš statų Neries šlaitą, reikės samdyti vilkiką, kad užvilktų mudiejų laimikį
Kontrolė

, kad netinginiautume, o "dirbtume"

,na o už gerą darbą atlygis,- šaltas alutis
Graži Neris, o tos sraunios akmeningos seklumos

.... taip ir vaidensi akyse, kai ten slankioja kilograminiai tamsūs plačiaburnių siluetai, o gal net ir mano labiausiai gedžiami, srovių valdovai,- ūsai
Žūklės pertrauka
O po to, vėl į darbą
Neryje pasirodo yra daug tokių silkučių, tad vienoje vietoje,- kažkas buvo panašaus į greituminį aukšlių gaudymą

Visos aišku atgal, o kai įsitikinau, kad toje vietoje didesnių net nėra, daugiau į tą duobutę jau nemečiau guminukų
Žūklė buvo tik pramoginė, pasidairyti, pamatyti, susipažinti artimiau su ANRI valdomis, tai ir bonusai kuklūs

Kimba sunkiai ir čia, bet ešerių, paieškojus gilesnių duobučių, tikrai su spiningėliu prisigaudyti galima į valias. Šapalų nepapuolė, nepagavau ir didesnių lydekų ar salačių, nors....

.
Seklumos- sraunumos, kad ir kaip saldžiai mano sielai atrodė

, buvo visiškai tuščios. Nesilaikė jose jokia žuvis, net ešeriukai, bet tai manau nereiškia, kad ten taip yra visada

Oi jos traukia mano dūšelią

Kažkokių pagilėjimų aplinkui ten irgi nėra, tad teko džiaugtis tuom kas kimba. Svarbu, kad buvo veiksmas, o dar svarbiau, kad per žvejų dieną, rankos būtinai turi turėti žuvies kvapą
Nežinau ar galima viską pasakyti paprastai, kad praleidome laiką labai smagiai. Į tą žodį nesutelpa, malonus šiltas ANRI priėmimas, pirtelė, smagios vantos

, skanėstai, nuostabi Neries panorama, sraunumos, žūklė ir dar daug visko iki vėlios nakties....
Be galo didelis AČIŪ ANRI, Antanui ir Nijolei už svetingumą, už tikrai labai turiningai prabėgusią žvejų dieną, už pirtį ir... ir už tai, kad Jūs būtent tokie
O kai seklumose pradės kaišioti uodegas, Neries gyventojai, duokit žinią
Iki kitų kartų ir didelis AČIŪ už viską