Paskutinė vasaros diena
Nupūčiau dulkes nuo spiningo

Prie vandens jau radau visą būrį svečių

Norėjau aišku imti sunkiają artileriją

, bet kolegų įkalbėtas sunkesnį spiningą, dar šiam kartui palikau automobilyje, o į rankas čiupau lengvesnį
Pasilabinom

, šokdami į bridekelnes paplepėjom

, susipakavom spininginę mantą ir patraukėm ieškoti Nemuno dovanų
Nelabai sekėsi. Guminukų nenorėjo šį rytą valgyti net ešeriukai

. Jie naivuoliai vis dar tiki vasara ir blaškosi pasklidę, kas kur

Matyt užmiršo, kad nuo rytojaus jau ruduo, kad laikas burtis į didesnius būrius ir susirasti saugesnę duobę žiemojimui. Bet ne, jie pasklidę plačiai, tad ir kibimai tik atsitiktiniai. Karšys taip pat neragavo "smirdukų"

. Jau per daug priprato prie saldžių mano kukurūzų

. Na nieko, pabus keletą dienų ant dietos,- valgys ir guminukus

Taip, nelabai rezultatyviai ir leidom ryto valandas.
Kai supratau, kad nieko įdomensio nebus, nubridau ant sraunių seklumų. Lygis žemas, prieiti įmanoma, tad kodėl nepabandžius. Vėliau prisijungė ir kolegos
Nedaug judesio ir seklumose, bet ten bent malonūs kibimai. Tai mekniukas, tai šapaliukas, tai žiūrėk net rainius, suspurda kitame gale.
Taip ir užbaigėm rytinę žūklę srauniose seklumose

.
Nieko įspūdingesnio nepagavom, nors man intrigos buvo, kai pakibo ūsorius

. Nemanau, kad jis man kibo, skersai srovės traukiant sukrę, greičiau aš jį tik užkliudžiau. Apie minutę laikiau, vėliau tik zvimbė ritės stabdis ir...ir ate

Nurėžė į kriaukles valą

. Ir vėl matyt nelemta

Gaila, nusinešė su savimi tokią kibią sukrę

Kolegoms sekėsi truputi sunkiau, tačiau jie gal būt nelabai buvo prisitaikę, tokiai žūklei sraunumose, tad viskas suprantama

Kuklus mano laimikis

. Buvo jo aišku daugiau, bet viskas ne įspūdingų dydžių, tik veiksmas
Kaip sekėsi kolegoms, kokie įspūdžiai nuo sraunių seklumų gal parašys patys
Lengvi pietūs po žūklės ir keliavom į namus.
Ačiū, kad apsilankėt

. Smagiai pažvejojom ir net mano nuostabai, šį bei tą, nukrapštėm nuo sraunių Nemuno seklumų

.
Gal dar, ne paskutinį kartą, susitinkam šiais metais, mano valdose. Iki kitų kartų