• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Nemunas

: Nemunas 2011-07-18 18:45 #23543

• greitis2
  • greitis2 avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 37
  • Gauta padėkų: 29
Bandysim vel ryt na jei tik oras nesutrugdys.Nauja porcija kvieciu.Paserimui imaisem papildemai kanapiu na gal suaktyvins.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Nemunas 2011-07-18 18:57 #23545

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
kiborg123 parašė:
Andriau, kuomet grisi is zvejybos , pasidalink informacija :)
o ar tiktu vietos Kacergineje?

Jei žinočiau kokios ten vietos tai gal kažką ir patarčiau, bet tikrai nežinau nei koks dugnas, nei kas dugne, nei kokios srovės, gyliai ir tt. Savo apylinkėse žinau tai man kiek lengviau, o nuolat žvejodamas stebiu Nemuną kur kas laikosi kas kur šokinėja ir tt, tai einant žvejoti jau einu daug maž į konkrečia vietą, nes žinau koks dugnas, matai kokios žuvys ten dažniausiai pasirodo ir tt. O Kačerginė toli, nežinau ten tikrai nieko. Esu tik kelis kartus buves tai mačiau kad yra dambų ir kad jos netoli viena nuo kitos, tad tarp tų dambų manau silpna srovė ar iš vis atbula tai ten vargu ar gali kuojos kibti. Greičiau koks karšiokas nors ir tie kiek mačiau pas save vartosi labai toli nuo kranto pagrindinėje stiprioje srovėje. Dar bandžiau su plūdine,- be šansų.
Man atrodo kad reiktų ieškoti panašių vietų kuriose man paskutinėmis dienomis sekasi su kibimu.
Tai kriauklių kilimas dugne, akmenynas, beveik lygus dugnas stipri ir net labai stipri srovė, gyliai iki dviejų metrų ir apie 20-30 metrų atstumu nuo kranto. Aš tokiose vietose ir žvejojau ir ryt panašią vietelę mėgisniu.
Blogai kai bandote žvejoti visai nežinomose vietose. Manau lygiai taip pat sėkmingai nieko nepagaučiau visiškai man svetimoje vietoje į kurią tik kartą per gyvenimą atvažiuosiu. Tuomet nematai kas kur šokinėja, nežinai dugno realiefo, nežinai kas dugne, nežinai kaip "dirba" srovės , tad pasišėrus tik akiai gražioje vietoje gali visiškas šnipštas gautis.
Man atrodo belieka tik ieškoti ir eksperimentų keliu atrasti kur ir kaip reikia žvejoti, tik tai atima labai daug laiko ir gali tekti ilgai kankinti be kibimo, bet tikrai nereikia bijoti šertis ir žvejoti labai toli nuo kranto kur plūdė žūklavietę praskrieja akimirksniu ir nei prilaikyti nei suvaldyti kai dar beveik 10 metrų valo rangosi ant vandens, bet akmenyne su dreisenomis pašėrus biriu naturaliu jauku tai suveikia puikiai.

: Nemunas 2011-07-18 19:03 #23546

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
greitis2 parašė:
AudriusM parašė:
Skaitau ir sunku patikėti, bet kažkas nenormalaus kad taip kitiems nekimba. Jei oras leis ryt ryte dar kitose vietose vėl bandysiu šapalųrasti su plūdine, bet speciliai patikrinsiu ir kuojas. Nejau nuolat vis kažkur pataikau kur jos man kimba. Kažkaip nesitiki :unsure:

Patikek Audriau nevenodai visur.Kiek zinau ten zemiau gruntas skiresi.Galbut daugiau akmenetas.Pasmus zoles dabar nuo kramto.Visos zolese.Valai pilvai vien zolemis prikimsti.Ant dambos budavo geriau,bet velgi zole nespeji keisti kabliuku.O toliau uzmetus ten jos nesilaiko.

Pirmoje žūklėje žvejojau prie Veliuonos tai ten (matosi nuotraukose) irgi žolynai pakraštyje ir pilna juose ne tik kuojų bet ir ešeriokai malasi kaip pašėlia. Tuoj pat už žoliu gylis apie metrą, kai kur daugiau ir rami srovė, atrodo žvejok ir žvejok. Bet jokio kibimo o kai perbridau tas žoles Iki juosmens) ir mečiau dar apie 15 metrų kur jau labai stipri srovė (tikėjausi šapalų)(gylis iki 2 metrų) akmenuotas su kriauklėmis dugnas, kibo puikiai. ...Nežinau ką pasakyti :unsure:
Paskutinis taisymas: 2011-07-18 19:04 nuo AudriusM.

: Nemunas 2011-07-18 19:15 #23550

• greitis2
  • greitis2 avataras
  • Naujokas
Tikra tiesa taip ir yra tenais gruntas skiresi nuo musu.Symet netgi nuo Kacergines,Zapyskis,Kulautuva aisku musu puseje. Mazai kas ka pagauna.Netgi ir zveju gerokai sumazejo.Netiek kiek anksciau ju tenais budavo pristoje.Dede gyvena Klausucuose.Tai jis sako kad pas juos ir perdaug nepagauna,bet papuola ir karsei ir plotkutes kaip ir kimba. :unsure: O mes jau karsiu nebepagaunam nuo balandzio menesio.Ju netgi nesimato kaip vaiksto.Ir plotkutes anksciau sokinedavo dabar ramybe :(

: Nemunas 2011-07-18 19:18 #23551

• Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
greitis2 parašė:
Patikek Audriau nevenodai visur.Kiek zinau ten zemiau gruntas skiresi.Galbut daugiau akmenetas.Pasmus zoles dabar nuo kramto.Visos zolese.Valai pilvai vien zolemis prikimsti.Ant dambos budavo geriau,bet velgi zole nespeji keisti kabliuku.O toliau uzmetus ten jos nesilaiko.
Sorry,nesupratau tiksliai,nes be kableliu rasai.Norejai paskyti,kad zuvu pilvuose ju surytu zoliu pilna?Jei taip,tai kodel nebandai ant tu zoliu ir gaudyti?!!?!?!?!?!Manau :yes: butu,juk kuom maitinasi,ant to ir gaudyti reikia.
Ne i tema,bet noriu paklausti AudriausM.Anksciau cia rasei,kad nenaudoji braidymo kelniu,nes daug kas anapilin isejo.Cia kaip suprasti tai?Tipo,jei netyciom pargriuni i Nemuno vandeni,tai per tas braidymo kelnes atsistoti nebegali ir paskesti?O tai is ju islyst(nusimauti) po vandeniu neina?Juk labai lengvai atsisega.Pats turiu iki krutines is PVC,pirkau specialiai braidymui,bet taip ir neprisiruosiu ibrist i Nemuna.Tamsus miskas man zvejyba sroveje.Bet vis viliojuosi,ypac cia paskaites :)
p.s. maciau spec.braidymo batu tokiu aptemtu,biski i baletinius batukus nesa :) ,tik skylutes pade yra vandeniui isbegti.Bet,kad nepatogus buvo,tai nepirkau.Ka pats apsiauni brisdamas i Nemuna?
Astrus....
Paskutinis taisymas: 2011-07-18 19:23 nuo Kabliukas.

: Nemunas 2011-07-18 19:27 #23552

• kiborg123
  • kiborg123 avataras
  • Naujokas
  • Žinutės: 97
  • Gauta padėkų: 11
o gal yra Zvejokliu is Vilkijos- Seredziaus? :sokis:

: Nemunas 2011-07-18 19:30 #23553

• greitis2
  • greitis2 avataras
  • Naujokas
:) Na zinai visa laika me cinais gaudeme plotkytes ant kvieviu,kokuruzu ,kruopu.Jokio kito masalo kaip ir nenaudodavom ir jokiu problemu nebuvo.Po 2 sietkutes namo tempem.O zoles tai nezinau.Esu girdejes kad kiti gaudo paciam neteko bandyti.O pilvuose juju tai tie vadinami dumblei.Vargu ar juos jau seip uzmausi. :unsure:

: Nemunas 2011-07-18 19:47 #23557

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Kabliukas parašė:
greitis2 parašė:
Sorry,nesupratau tiksliai,nes be kableliu rasai.Norejai paskyti,kad zuvu pilvuose ju surytu zoliu pilna?Jei taip,tai kodel nebandai ant tu zoliu ir gaudyti?!!?!?!?!?!Manau :yes: butu,juk kuom maitinasi,ant to ir gaudyti reikia.
Ne i tema,bet noriu paklausti AudriausM.Anksciau cia rasei,kad nenaudoji braidymo kelniu,nes daug kas anapilin isejo.Cia kaip suprasti tai?Tipo,jei netyciom pargriuni i Nemuno vandeni,tai per tas braidymo kelnes atsistoti nebegali ir paskesti?O tai is ju islyst(nusimauti) po vandeniu neina?Juk labai lengvai atsisega.Pats turiu iki krutines is PVC,pirkau specialiai braidymui,bet taip ir neprisiruosiu ibrist i Nemuna.Tamsus miskas man zvejyba sroveje.Bet vis viliojuosi,ypac cia paskaites :)
p.s. maciau spec.braidymo batu tokiu aptemtu,biski i baletinius batukus nesa :) ,tik skylutes pade yra vandeniui isbegti.Bet,kad nepatogus buvo,tai nepirkau.Ka pats apsiauni brisdamas i Nemuna?

Pririjusios tų žalių dumblių ir pas mane kuojikės. Esu girdėjas kad ant jų sėkmingai žvejoja, bet niekad net nebandžiau, gal irgi kibtų :unsure:
Na o su bridkelnėms vienas nevietinis žvejas mano apylinkėse išėjo anapilin. (gal prieš kokius 5 metus) Reikalas tas kad pagrinde pakrantės čia seklios ir galima kartais nubristi vos ne į vidurį nemuno ir bus tik iki juosmens. Bet prieš gerą dešimt metų kai supylė šakių pusėje smėlines dambas tai kasė su kaušu žvyrą iš dugno ir pylė ant tų dambų galų. Prikasė aibės visokių duobių. Dugnas kietas tai ir duobių šlaitai labai statūs. Taigi braidydamas spiningautojas nežinodamas kur tos duobės įsmuko į vieną iš ju ir ate )srovė vietomis super stipri)...Prisisėmė bridkelnės vandens ir neiškilo. O kitas atvejis buvo atrodo prieš du metus. Taip pat atvykstantis spiningautojas malėsi vos ne po vidurį nemuno su bridkelnėms. Įsmuko tik tam dar pasisekė pasiekti dugną, ir netolies mes žvejojom ir matėm visą tą nelaime. daugiau sakė niekados gyvenime čia nežejos.
Todėl ir braidau be bridkelnių o ir judesius nevaržo ir saugiau. Į bridkelnes įlendu tik rudenį kai jau šalta bet tada ir braidyti ten nereikia

: Nemunas 2011-07-18 19:49 #23558

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
kiborg123 parašė:
o gal yra Zvejokliu is Vilkijos- Seredziaus? :sokis:

girinis37 iš Vilkijos. Mano valdos Veliuonoje.

: Nemunas 2011-07-18 20:11 #23565

• kiborg123
  • kiborg123 avataras
  • Naujokas
o tai su kuo tu braidai?

: Nemunas 2011-07-19 02:52 #23569

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Braidau su šortais o avalynė seniau su pliažankėm bet tas kartais pameti sorvėse :lol: tai dabar prisipirkau speciliai braidymui skirtos avalynės. Visose norfose jos yra po 15 pinigiukų.Sezona atlaiko.
Na oras labai panašus kad lis bet bandau lėkti nemunan :f: :bye:

: Nemunas 2011-07-19 07:37 #23574

• greitis2
  • greitis2 avataras
  • Naujokas
Sveikucei :bye: Syritinis bandymas.Zzuvavom ant kvieciu ir kukuruzu.Laikas nuo laiko lengvai pasiserdami Karsiniu pasaru.Rezultatai liudni tik keli vienetai :( :batas:

Stai toks tik laimikis :(
Paskutinis taisymas: 2011-07-19 07:38 nuo greitis2.
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

: Nemunas 2011-07-19 10:13 #23579

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Ir aš jau namuose. Nesėkmingas kažkoks rytas papuolė.Primiausia tai pamigau ir išvažaivau žvejot Jau 6val. Važiavau į dar nemėgintą vietą tikėdamasis šapaliokų. Vos tik pradėjau krautis mantą iš mašinos net žagtelėjau. Kuoliukai, sietelis, kukurūzai liko namuose :angry:
teko grįžti pasiimti.Antra nesėkmė kai pradėjau žvejoti naujoje vietoje. Ten kur turėjo būti akmenynas ir kriauklės visas dugnas užneštas smėliu.Pusvalandį pamojaves spjoviau į ta vietą ir puskilometri pavažiavau aukštyn, tai čia viskas atrodė ok, tad čia ir įsikūriau.

Tolumoje kur baigiasi žolės matosi mano "darbo vieta" :P

Srovė gera, gylis normalus kriauklės dugne tad viskas ok.
Pažėriau keletą saujų kruopų ir pradėjau tik kažko nelabai norėjo kibti. Tiesa nuo vakar labai stipriai krites vanduo ir šiandieną vėl dideliu tempu kyla. Nevaikščiojo aplink jokia žuvis tik aukšliukai žaidė paviršiuje. Gal pusvalandis beveik be kibimo.Na bet matyt kruopos vis vieną suveikė nors ir ne tai greitai kaip priktiniai jaukai. Po truputi pradėjo atsirasti veiksmas.

Srovė tikrai toliau labai stipri tai vos ne po kiekvieno žuvelioko skriejo maža porcija kruopų.

Pamažu įsibėgėjo kibimas ir kibonormaliai. Pagrinde kaip ir visur kitur kuojos ir mažiau pakliuvo mamyčių, bet vis vieną mamyčiu po 300gr pagauta buvo nemažai. Kai srovė labai stipri tai ne taip paprasta su didesniosiomis susitvarkyti ir tenkdavo gan ilgaokai pavedžioti srovėje kol truputi nuvargavo.

Nežinau iš kur bet suliaukiau nekviesto svečio irjis tuoj pat pareiškė nuosavybės pretenzijas į mano sietelį su visu turiniu :lol:

Bet aš jam parodžiau kam jis gali atitekti jei dar ir toliau reikš nuosavybės teises į mano sietelį. Nenusileisi,- atiteksi šapalams :P :cheer:

Šapalų pasirodo čia yra ir kartas nuo karto vis turiu šapalinį kibimą. Žaidžiau kol prisižaidžiau. Po pakirtimo kokią minute kova vyko ne mano naudai, čirškė ritės stabdis ir niekaip stiprioje srovėje nesulaikiau. (pavadėlis 0,12mm) Po truputi vis tiek prisitraukiau prie saves ir kai beliko jau ranka suimti, pasispardė ir ate :angry: . Na matyt buvo nelemta jį pagauti tik kabliuką galėjo palikti :cha: Visada didžiausi pabėga, ne išimtis ir šis kartas. Galėjo virš pusantro kg būti..deje.
na bet buvo mažesnių iki puskilio tai ir tie kartas nuo karto smagiai palankstydavo meškerės viršūnę ir pagrodavo ritės stabdžiais :yes:

Prieš dvyliktą val žvejybą baigiau. Kibimas neblogas nors gal ir ne toks aktyvus kaip kitomis dienomis, bet svarbiausia radau vieną kitą šapalioką. Dėl išgyventų kovojant su jais emocijų atsipirko visos tos pastangos.
Na o mano "asmens sargybinis" lydėjo mane kiekviename žingsnyje :lol:

Žūklė skaitau kad buvo sėkminga. Pagauta apie pusantros dienos normos, pakliuvo keli jau normalūs špaliukai, nemažai buvo ir kuojų mamyčių, tad ko daugiau reikia norint smagiai pamojuoti plūdine.

Keliavo dauguma žuvelių atgalios pas gentainius bet ne visos. Paėmiau šeimininkės įsakymu apie pora kg. (kepimui) tarp jų ir kelis gražesnius egzempliorius.

Kagi , tikriausiai viskas. Nežinau ką pasakyti kam nesiseka su kibimu. Jau ketvirtoje vietoje žvejoju ir bent kuojų vis vieną pasigauna. Šį kart ir šapalų pavyko naujoje vietoje rasti. Ši vietelė nutolusi nuo ankstesniu apie 6-7 km, bet kimba ir čia, o kad kuojos šį rytą kibo truputi silpniau tai galima dar pakaltinti ir labai staiga daug kritusį vandens lygį ir pasikeitusį staiga ora ir dar bala žino ką. Kibo silpniau bet vis vieną kibo puikiai.
Tai tiek žinių. Gal dar kokį sykį papludysiu plūdinę o vėliau vėl į rankas imsim spiningus.... :bye:
Jums padėkojo šie nariai: ZIUPKA, Dalius. Kaunas, baubas, TATA, TADZIUS, Kabliukas, greitis2

: Nemunas 2011-07-19 10:40 #23584

• greitis2
  • greitis2 avataras
  • Naujokas
B) nuostabu Audriau gera zukle :good: Na tikrai jau pradedu manyti kad pas tave uzkeretos vietos :lol: Juokauju.Na pas mus tai nekaip.Vanduo isties krites kai buvom ryte.Bandysim vel vakarop iseiti gal pasiseks.Bandeme uzmesti toliau beveik prie pagindines vagos sroves.Kibimo taip ir nesulaukeme.Na o prie zoliu laikas nuo laiko kibimas budavo.Opo kurio laiko visai nustojo kibti.Tad iki kitu ziniu :bye:

: Nemunas 2011-07-19 10:47 #23585

• greitis2
  • greitis2 avataras
  • Naujokas
Audriau jei nepaslaptis koke plude naudojei ne Surf ? Ant sroves.

: Nemunas 2011-07-19 10:53 #23586

• kiborg123
  • kiborg123 avataras
  • Naujokas
Jau man nusibodo vaziuot i kita puse (pavilki), reiks nusipirkt Jurabarkini ir vaziuot i kita puse. Jau noriu zuvies pasigaut. :evil:

O Andriau, tu šeri ir gaudai and Perliniu kruopu?

: Nemunas 2011-07-19 11:07 #23587

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Tik pirmą kartą kai žvejojau naudojau surf ir tai ne visą žūklę. Kažkodėl nenoriai ragavo ant griežto prilaikymo o ir nebuvo būtinybės. Šiandieną taip pat nes kiek supratau geriau kimba pravedant o ne prilaikant.
Plūdė srovinė (burbuliukas) 4gr, labai ilgu kyliu, stora antena (ir taip iš toli vos įžiūrėjau :blush: :lol: ). Kai nedarau prilaikymo (neįmanoma nes toli užmesta) dedu svarelį ne slyvelę (svarelį) o svarelius paskirstau į du taškus. Vienas taškas apie 2 gr per 30-40cm nuo kabliuko o kitas apie pusmetrį aukščiau nei apatinis svarelių taškas. Apatinis svarelis slankiojantis nors kai ant dugno neleidi tai jokio skirtumo. Pagrindinis valas 0,16mm, pavadėlis 0,12mm. Kabliukai owner chinta nr 10 (tinka ir kruopai ir kukurūzui). Masalas tiek kruopa tiek kukurūzas šiandieną dirbo tikriausiai vienodai. Pagavau tą patį ir ant kruopos ir ant kukurūzo. Jaukinau tik biriomis kruopomis, mėčiau mėtykle
Mesti reikėjo truputi mažiau (apie gerus 10m) žūklavietės ilgis kuriame kibo apie 30 metrų.
Paskutinis taisymas: 2011-07-19 11:08 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: greitis2

: Nemunas 2011-07-19 11:38 #23590

• kiborg123
  • kiborg123 avataras
  • Naujokas
Na norejau paklausti ar naudoji Perlines kuorpas ar Kvietines?

: Nemunas 2011-07-19 12:13 #23593

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Kruopos perlinės iš maximos, beveik parą mirkinu ir gerą valandą šutinu.

: Nemunas 2011-07-19 12:36 #23595

• kiborg123
  • kiborg123 avataras
  • Naujokas
O yra skirtumas ar Kvietines virtos ar perlines?
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.078 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top