Ir aš jau namuose. Nesėkmingas kažkoks rytas papuolė.Primiausia tai pamigau ir išvažaivau žvejot Jau 6val. Važiavau į dar nemėgintą vietą tikėdamasis šapaliokų. Vos tik pradėjau krautis mantą iš mašinos net žagtelėjau. Kuoliukai, sietelis, kukurūzai liko namuose

teko grįžti pasiimti.Antra nesėkmė kai pradėjau žvejoti naujoje vietoje. Ten kur turėjo būti akmenynas ir kriauklės visas dugnas užneštas smėliu.Pusvalandį pamojaves spjoviau į ta vietą ir puskilometri pavažiavau aukštyn, tai čia viskas atrodė ok, tad čia ir įsikūriau.
Tolumoje kur baigiasi žolės matosi mano "darbo vieta"
Srovė gera, gylis normalus kriauklės dugne tad viskas ok.
Pažėriau keletą saujų kruopų ir pradėjau tik kažko nelabai norėjo kibti. Tiesa nuo vakar labai stipriai krites vanduo ir šiandieną vėl dideliu tempu kyla. Nevaikščiojo aplink jokia žuvis tik aukšliukai žaidė paviršiuje. Gal pusvalandis beveik be kibimo.Na bet matyt kruopos vis vieną suveikė nors ir ne tai greitai kaip priktiniai jaukai. Po truputi pradėjo atsirasti veiksmas.
Srovė tikrai toliau labai stipri tai vos ne po kiekvieno žuvelioko skriejo maža porcija kruopų.
Pamažu įsibėgėjo kibimas ir kibonormaliai. Pagrinde kaip ir visur kitur kuojos ir mažiau pakliuvo mamyčių, bet vis vieną mamyčiu po 300gr pagauta buvo nemažai. Kai srovė labai stipri tai ne taip paprasta su didesniosiomis susitvarkyti ir tenkdavo gan ilgaokai pavedžioti srovėje kol truputi nuvargavo.
Nežinau iš kur bet suliaukiau nekviesto svečio irjis tuoj pat pareiškė nuosavybės pretenzijas į mano sietelį su visu turiniu
Bet aš jam parodžiau kam jis gali atitekti jei dar ir toliau reikš nuosavybės teises į mano sietelį. Nenusileisi,- atiteksi šapalams
Šapalų pasirodo čia yra ir kartas nuo karto vis turiu šapalinį kibimą. Žaidžiau kol prisižaidžiau. Po pakirtimo kokią minute kova vyko ne mano naudai, čirškė ritės stabdis ir niekaip stiprioje srovėje nesulaikiau. (pavadėlis 0,12mm) Po truputi vis tiek prisitraukiau prie saves ir kai beliko jau ranka suimti, pasispardė ir ate

. Na matyt buvo nelemta jį pagauti tik kabliuką galėjo palikti

Visada didžiausi pabėga, ne išimtis ir šis kartas. Galėjo virš pusantro kg būti..deje.
na bet buvo mažesnių iki puskilio tai ir tie kartas nuo karto smagiai palankstydavo meškerės viršūnę ir pagrodavo ritės stabdžiais
Prieš dvyliktą val žvejybą baigiau. Kibimas neblogas nors gal ir ne toks aktyvus kaip kitomis dienomis, bet svarbiausia radau vieną kitą šapalioką. Dėl išgyventų kovojant su jais emocijų atsipirko visos tos pastangos.
Na o mano "asmens sargybinis" lydėjo mane kiekviename žingsnyje
Žūklė skaitau kad buvo sėkminga. Pagauta apie pusantros dienos normos, pakliuvo keli jau normalūs špaliukai, nemažai buvo ir kuojų mamyčių, tad ko daugiau reikia norint smagiai pamojuoti plūdine.
Keliavo dauguma žuvelių atgalios pas gentainius bet ne visos. Paėmiau šeimininkės įsakymu apie pora kg. (kepimui) tarp jų ir kelis gražesnius egzempliorius.
Kagi , tikriausiai viskas. Nežinau ką pasakyti kam nesiseka su kibimu. Jau ketvirtoje vietoje žvejoju ir bent kuojų vis vieną pasigauna. Šį kart ir šapalų pavyko naujoje vietoje rasti. Ši vietelė nutolusi nuo ankstesniu apie 6-7 km, bet kimba ir čia, o kad kuojos šį rytą kibo truputi silpniau tai galima dar pakaltinti ir labai staiga daug kritusį vandens lygį ir pasikeitusį staiga ora ir dar bala žino ką. Kibo silpniau bet vis vieną kibo puikiai.
Tai tiek žinių. Gal dar kokį sykį papludysiu plūdinę o vėliau vėl į rankas imsim spiningus....