• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: AudriusM blog'as

AudriusM blog'as 2012-10-06 17:29 #67253

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Spalio 6d.

Šiandieną mano valdose vyko būsimų varžybų "Rudeninė kibkit.lt taurė 2012" treniruotė.
Fiderio kolektyvas ir vienas kitas iš kibkit.lt bandė rasti bendrą kalbą su mano valdų žuveliokais.
Po pietų apsilankiau ir aš prie Nemuno, pasilabinti :labas: su visais ir aišku truputi pamojavau su spiningu. Norėjau patikrinti ką gero galima sužvejoti tokiu oru rudenį ant mikro masalų.
Žvejojantiems fideriu sekėsi nei labai blogai nei labai gerai. Kibimas yra, pagauti tikrai įmanoma bet labai didelės gausos žuvies sieteliuose nebuvo. Gal tik TADZIUS, gan neblogai papildė savo sietelį bet jam dabar lyg ir priklauso. :cha: Jis juk fiderio šampinijonas :cheer: :good: :cha: Ne ką blogiau sekėsi ir kitiems, o girinio neatlaikė nervas. Pūgšlių tai nebėr :cha: , tad po pietų išvyko namo.
Fideriais buvo pagauta kuojų, legalių žiobrių, šapalų, na o karšių šį kartą atrodo nepapuolė niekam.
Kagi, treniruotė įvyko. Belieka tik sulaukti sekančio savaitgalio ir tada jau bus :f: :f: :f: :good:
Na o aš nei treniravausi, nei kažką siekiau išsiaiškinti. Tiesiog buvo noras išmėginti tokiu vėliu rudens metu pažvejoti mikro masalais. Oras tikrai tam ne pats geriausias, bet šį bei tą sugraibiau.
Pūtė gan smarkokas pietvakarių vėjas. Kelis kartus buvo beveik nurimes ir net saulutė trumpam pasirodžiusi, bet vakarėjant vėl vėjas sustiprėjo ir pradėjo jau be perstojimo lyti įkyrus lietus.
Mikro masalus nors ir sunkiai bet vis dar tebevalgo ešeriukai, pakliuvo ir viena nedicka lydekaitė, bet labai gero kibimo nebuvo. Daugiau tik atsitiktiniai kibimai. Daug nerealizuotų kibimų. Lydekinių kibimų tik tą vieną atrodo ir teturėjau.
Žūklę baigiau jau su sunkiaja artilerija bet su ja gal tik du ašarukai pakibo o lydekinių atakų žvejojant didesniais masalais atrodo iš vis neturėjau.

Legali silkutė

Na ir tokie nelabai galingi ašarukai

Belieka tikėtis kad per ateinančias varžybas bus truputi malonesnis oras o gal ir kibimas spiningu bus geresnis. Spiningautojų bus nemažai tad manau vis vieną per visus kas nors pasikirs ir padorų bonusinį lydoką, kuris kažkam atneš pergalę.
Kaip ten bebūtų, bet maloniausia bus susitikti su tokiais pačiais ligoniais kaip ir pats esu, kartu pažvejoti, praleisti laiką draugiškai pasivaržant, o tiems ką lydės sėkmė, bus malonu paspausti ranką su pergale.
Tai tiek trumpai iš šios dienos. Ryt kiek žinau treniruotės bus dar tesiamos, tad tikriausiai ir aš prisijungsiu, tik ne treniruotis o susitikti su bendraminčiais ir pamojuosiu botkočiu savo malonumui :batas: :vooo:
Paskutinis taisymas: 2012-10-06 17:51 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

AudriusM blog'as 2012-10-07 16:02 #67281

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Vis dar spalis bet jau 7d.

Treniruočių maratonas mano valdose tęsiasi.
Šiandieną nuo pat ryto jau skraidė fiderių šėryklos į nemunėlį. Svečiuose RimasK ir Dolcas.
Nenusėdėjau namuose, prisijungiau ir aš, nes visada kažkaip traukia ten kur savi bendraminčiai :blush: ;) :cheer:

Kolektyvas šiandien negausus, bet buvo smagu susitikti su senai matytais. :labas: :good:
Vėliau dar buvo pasirodžiusi ir Vilkijos mafija. rammmas09 ir Metas su draugu. :labas: :yes: Bet jie kažkaip labai trumpai mojavo botagais. Nepasisekė nieko iškrapštyti :batas: ir išvyko kitur ieškoti laimės.
Dolcas su Rimu po truputi pagavo. Kibo tai geriau tai silpniau. Būrelis užplaukia tai kibimas po kibimo. Būrelis praplaukia ir ilgokai ramybė, bet pagavo po truputi abu. Dolcas ir žiobriukų legalių keletą iškrapštė, o Rimui kiek žinau daugiau tik kuojos drebino fiderio viršūnėlią.
Nešikenčiau ir aš nemojaves su savo botagu :blush: ;) . Pradžiai kol buvo silpnesnis vėjas mojavau su mikro maslais, o vėliau paleidau sunkiają artileriją į darbą.
Ant mikro masalų iškrapsčiau keletą ašarukų ir vieną 50cm silkutę. O su sunkiuoju spiningu nesisekė visai :batas: Nusimaliau tolėliau nuo būsimų varžybų vietos prie vieno pagilėjimo. Per kokias dašimt minučių keturios normalios lydekų atakos. visas trumpam pasivedžiojau ir visos kiek pasitąsiusios pabėgo :angry: :evil: :oo: Tik namuose dabar supratau kodėl. Galvakablio brokas :evil: :box: :box: Taigi, taip ir likau lyg musę kandęs su didesniais masalais, bet pasirodo pataikus pagauti ir lydoką galima. Kagi, varžybėlėse taip ir bus. Kas pataikys tinkamą skanėstą į tinkamą vietą užmest, tas ir turės :f: ;)
Oras šiandieną geresnis tai dar padariau keletą foto.

Dolco darbo vieta

Jau kaip "dėsiu" į Nemuno vidurį,- visos žuvys atguls į mano sietelį.... ;) :cheer:

Na negalvokit kad iš kart... užmetus reikia truputi palaukti :f:

Kuklus mano "grobis" :blush: :cheer:

"Šerys albinosas" :cheer:

Tai gal ir viskas iš šios spalio vejuotos ir šaltokos 7d.
Buvo smagu susitikti su senai matytais bičiuliais :labas: .Nors ir skirtingai žvejojome bet vis vieną drauge. :sokis:
Kagi, iki sekančio savaitgalio :fishing: :sokis: :1: :vooo:

AudriusM blog'as 2012-10-07 16:06 #67283

• RimasK
  • RimasK avataras
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Ispudingas eserys , labai grazios spalvos :good:

AudriusM blog'as 2012-10-07 16:13 #67285

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Žinoma Audriau, visada malonu susitikti :good: kas keisčiausiai, Rimui nekibo žiobriai :unsure: tuo tarpu aš pagavau tris ir dar kokie penki atitrūko.O atitrūko grynai dėl mano klaidų.Reikia daryti išvadas.Audriaus pagautas ešerys buvo daug gražesnis už egzotinę žuvelę :good: Dėkui draugams už puikią nuotaiką :)
Žvejoju,nes nemoku dirbti

AudriusM blog'as 2012-10-07 18:43 #67311

• donatasx3
  • donatasx3 avataras
  • Rimtas žvejys
  • pameškerioju
  • Žinutės: 1307
  • Gauta padėkų: 1753
Sveiki,AudriusM,susidomėjau-aprašyk trumpais pagrindais koks tas galvakablio brokas,man padėsi,o ir kiti atsimins.ačių :bye:

AudriusM blog'as 2012-10-07 18:55 #67317

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
donatasx3 parašė:
Sveiki,AudriusM,susidomėjau-aprašyk trumpais pagrindais koks tas galvakablio brokas,man padėsi,o ir kiti atsimins.ačių :bye:

Galvakablio kabliukas be jokios užkarpėlės :evil: Kinietis tikriausiai pamiršo padaryti :box: :lol:
Paskutinis taisymas: 2012-10-07 18:56 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: Arutis, donatasx3

AudriusM blog'as 2012-10-20 16:04 #68132

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Spalio 20d.

Vis rečiau ir rečiau patraukiu į žvejybą. Trūksta laiko, kad ir kokie dideli norai būtų bet,...Be to spalis, kur jau čia benulėksi, kad smagiai pažvejoti. Nemuno neptūnas aplamai šiais metais kažko rūstus, net tik dabar rudenį, bet ir visą sezoną, kažko labai šykščiai dalinosi savo dovanomis. O dabar ruduo, ir dar taip iškilo vandens lygis kad net minčių žvejoti Nemune nelabai ateina į makaule.
Savaitgalis. Prognozės fantastiškos tokiam metų laukui, net Šulija aikčioja kaip bus savaitgalį gražu. Nors namuose susikaupė nemažas kalnas "namų darbų", bet darbas ne vilkas,- į mišką nepabėgs, o va tokio oro gali daugiau ir nebūti. Taigi, truputi nugnybau laiko nuo darbų ir ryte išlėkiau ieškoti laimės. Mintis tik viena,- nors rankas žuvimi pasmardinti. Nuvažiavau ten kur niekad nespiningauju. Valanda o gal pusantros beveik tuščiai. Tiksliau visai tuščiai, nes nukasto guminuko uodega neįskaitoma :cheer: Taigi tvenkinys rezultato nedavė, nors ne kartą paskui guminukus atsekė nedideli ešeriukai, bet tik pastumdavo nosimi ir pasisukę pranykdavo tamsiose gelmėse. Na o uodegėlę nusikando manau visai padorus lydokas, nes pačio kibimo tiesiog nesupratau ir atrodė kaip kliuvinys, kuris po akimirkos pajudėjo. galvojau kokia šaka, deje tik po kokių poros sekundžių pajutau kaip per dantis sprūsta guminuko kabliukas, tada lengvas smūgis ir ate :bye: :evil:
Tai tiek žinių iš pirmo aplankyto tvenkinio.

Rudeninių spalvų atspindžiai nuo veidrodinio vandens,- tikras gražumėlis :good: :hub:

Štai taip lydokas išniekino fiziškai (o gal ir seksualiai) valgomą guminuką :evil: :box: :cheer:

Tai tikriausiai tiek iš pirmos užtvankos. Vėliau "ėmiau" antrą užtvanką. Apie pusvalandį pasivaidenau pakrantėse kaip koks vaiduoklis, nes nesimatė niekur jokio žvejo, susirinkau žaislus ir žūklę baigiau. Per tą laiką neturėjau jokio kibimo, niekas neatsivijo,- žodžiu visiškas :batas:
Na niekados šie tvenkiniai nepasižymėjo spininginiu kibimu, bet kai ruduo ir nelabai yra kur nulėkti tai nors buvo smagu pabūti labai gražioje gamtoje. Ta gamta jau net sulaukėjusi. Nebeliko aplink tvenkinius jokių keliukų, apžėlė krantai krūmynais, priėjimų prie vandens beveik neliko, o juk kažkada buvo tokie žuvingi ir žvejų lankomi tvenkiniai. Kai tokia situacija manau čia tik brakonierių rojus nes net prieiti ar privažiuoti arčiau vandens nebeliko jokių vietų.
Baiges "šukuoti" tvenkinius, susigėdau :blush: , kad nieko nepagavau ir atsiprašiau Nemuno :blush: :cheer: . Tik kur važiuoti kai taip stipriai iškiles vanduo ir plaukia kalnai šiukšlių. Tik važiuodamas panemuniais prisiminiau vieną pakrantę kur net kelis metus nesilankiau, o ten iškilus lygiui turėtų būti visai įmanoma žvejoti. Taip ir padariau...

Vaizdas kaip ir nujaučiau ne koks. Labai daug šiukšlių, bet pastebėjau kelis ešėrinius užvaikymus. Man tai jau geras ženklas :hub: :cheer:

Kiek pamėčius valgomą guminuką, sėdo visai padorus ir labai gražios ryškios orginalios spalvos rainius.

Po keletos metimų toje pat vietoje tuoj "sėdo" antrasis.

Dydžiu tik truputi nusileidžiantis pirmajam.

Dar keli metimai ir "sėdo" trečias, tik šis jau gerokai kuklesnis, deje pakeliui į mano prieglobstį sugebėjo ištrūkti. Net nusijuokiau kai pabėgo ir patikrinau ar ne kinietiškas kabliukas be "barzdelės" Pasirodo ne, viskas yra :cheer:

Daugiau kibimų toje vietoje neturėjau. Kaitaliojau masalus nuo mikro iki lydekinių, -deje :batas:
Tik nužygiavus apie puskilometrį žemiau sulaukiau kibimo. Manau atakavo lydokas. Vėliau iš tos duobės išėjimo kur beveik matosi visas dugnas sulaukiau dar vienos lydekinės atakos ir visą veiksmą mačiau "gyvai" kaip per metrą nuo masalo lygegrečiai pasirodė šešėlis. Vėliau staigiai metėsi į masalo pusę ir "sėdo"
Deje visiška silkutė, bet ataka super graži :good:

Kadangi žuvies pagauti ir pridaryti daug foto, nelabai jau išeina, tad įamžinau silkutės paleidimo ritualą ;)

Iki kitų susitikimų ;) mažylę :bye:

Tai tiek žinių iš šios dienos prasiblaškymo prie vandens. Daugiau kibimų neturėjau, bet ir laikas jau spaudė. Namuose tebelaukia "namų darbai" tad truputi po pietų buvau jau namuose.
Nors ir tuščiomis grįžau namo, bet tas nuolat graužantis žvejišką sąžinę, kirminas, trumpam numarintias :blush: tik manau neilgam ;) , nes ryt vėl žada gražius orus :vooo:
Paskutinis taisymas: 2012-10-20 16:15 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2012-10-21 14:28 #68187

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Spalio 21d.

Šiandien planuose bandymas užsidaryti plūdenos sezoną ;) .
Buvau planaves tai daryti kokioje užtvankoje, bet vakar jas aplankius noras praėjo :blush: Labai jau visos ramios pasirodė. Niekas nejuda, niekas nežvejoja, niekas nekimba (spiningu). Beliko atsiprašius Nemuno bandyti laimę jame :fishing: :f: . Tik kur žvejoti su plūdena, jau dilema. Mano vasarinės vietos užsemtos, sustiprėjusios srovės, gyliai maži. Nieko nebus. Reikia ieškoti.
Kiek pasivažinėjas po rajono apylinkes, radau. Tik pradėjus žvejoti tuoj pasidarė aišku, seklu - nieko nebus. Persikrausčiau už šimto metrų į kitą vietelę. Čia gylis gerokai didesnis, srovė ramesnė. Kas bus tas. Jamsim šią vietelę.
Jaukui turiu tik Kėdainių raudono pašariuko, kurmarausių susiradau pievoje. Masalams turiu visko ko reikia. Sliekai, dzikai, matyliai, kukurūzai. Tikiuosi gal pasiseks nors kokią žuvelę sugraibaibyti, na nors rankas pasmardinti. Juk uždarinėju plūdenos sezoną :blush: :cheer:
Pasišėres pradėjau žvejoti matyliais. Oplia :oo: kažkas vis patampo :evil: :yes: :hub: Nesitikėjau. Pradedu kaitalioti masaliukus ir jau kažką pasikertu. Pasirodo šapliūkštis. :hub: :good: :clap: :uj:

Suveikė kukurūzas. Tuoj mostelėjau saują palaidų kukurūzų į žūklavietę. Metimas ir vėl yra. :clap: :uj: :10:

Ko jau ko, bet šapalų kibimo visai nesitikėjau, juo labiau kad ne visai jau tokie menki. Pridedu prie koto. Pirmasis atrodo legalus, antrasis ant ribos.
Dirbu toliau. Kibimas praktiškai kiekvienu pravedimu, tik labai retą pasikertu. Kažką reikia keisti. Uždedu owner chinta nr10. Reikalai labai pasitaiso :clap: :uj: :f: :good: Jau tik kas antras ar trečias pakirtimas tuščias. Ir taip apie valandą. :f: Vėliau iš kažkur atslinko kaip kažkoks rūkas. Uždengė dangų, pasislėpė nuo pat ryto spiginusi saulė ir kibimas gerokai aprimo. Kibo, bet jau toli gražu ne kiekvienu pravedimu ir nuolat kibimas retėjo. Nepadėjo jau ir jaukas. Pakliuvo kelios nedidelės kuojikės, o šapalai vis rečiau ir rečiau skandindavo plūdeną.
Nežinau kelinta valanda buvo kai nusprendžiau,-gana. Sezoną atrodo uždariau.
Į sietelį mečiau tik didesniuosius, kurie buvo panašūs į legalius. Baiges žūklę kilstelėjau sietelį, o ten pasirodo arti dienos normos :uj: :uj: :uj: . Na gal truputi perdedu :cha: , gal nebuvo dienos normos, bet tikai nelabai toli :blush: :cheer: :good: ;)

Ruduo. Atrodo niekad jis man nebūna dosnus Nemune, net su spiningu retai ką pavyksta pagauti, o su plūdine net nebandydavau. Pasisekė rasti vietelę kur laikosi šapalai, pavyko prisitaikyti prie žūklės sąlygų, suveikė kažkiek ir jaukas tad žūklė ne tik kad užskaityta, bet sakyčiau netgi labai šauni. Netgi vasarą retai pavyksta taip smagiai pažvejoti ir ypač tokius įnoringus žuveliokus kaip šapalas.

Sezoną uždariau su kaupu :10: :good: o gal dar neuždariau :oo: ?????? :blush:

Šiandien gana, o ar tas sezonas uždarytas bus dar matyt ;)
Kad negrįžti namo tuščiomis, atsirinkau keturis didžiausius į keptuvę, nes be žuvies iš žūklės namo jau geriau man negrįžti :tut: :oo: :box: :cheer: , na o kiti sėkmingai reabilitavosi :fish: :fish: :bye:

Parsitempęs mantą iki auto, nusprendžiau naują vietą nors trumpam pašukuoti su spiningu. Kaip rudeninė žūklė be spiningavimo :cha:

Apie valandžiukę pamojavau. Rezultatas irgi manau visai normalus. Viena lydekinė ataka ir nukasta guminuko uodeka, kita lydekinė ataka realizuota. Lydokas nesvertas, bet arti dviejų kg :good: :clap: Buvo dar keli ešeriniai papurtymai bet nepasikirto. Matyt mažuliai buvo.
Lydekutės kibo ant "reins' guminukų.

Na ir tai kas turėjo garbės keliauti kartu su manimi ;)

Jau senokai taip smagiai pažvejojau su plūdine. Nesitikėjau, bet žūklėje nieko numatyti iš anksto neįmanoma. Šį kartą netsitikėjau, net minčių nebuvo kad gali taip smagiai kibti. Tegu nepapuolė nė vieno didesnio šapalo. Didžiausi gal apie 400gr, bet pakovoti lengva sistemėlia su 0,12 pavadėliu tikrai malonu. Nudžiugino tokia žūklė, ir visai nesvarbu kad tai ne kašys, kad ne motininės kuojos ar puskilograminiai žiobriai. Juk ne žuvyje esmė, o procese, o proceso ir ypač su šapalais buvo net labai daug :clap:
Tai tiek iš bandymo uždaryti sezoną :vooo:

AudriusM blog'as 2012-10-27 12:48 #68463

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Spalio 27d.

Nemunas, tvenkinys, Nemunas, tvenkinys....Neapsisprendžiau.
Pradžiai jamsim Nemuną.
Vos atvažiavus prie vandens vaizdelis nuvylė. Vėl vanduo iškiles be proto daug. Neša šiukšles, pakrantėmis praėjimo nėra. Visur reikia iki juosmens bristi kad apeiti užlietus pakrantės krūmus.
Na kad jau atvažiavau reikia vis tiek mėginti.

Kiek žinau kažkur savo valdose su fideriais mirkta girinis. Nepavydžiu jam kai tiek žolių plaukia.
Susiskambinom. Kol kas tuščia tiek pas mane tiek pas jį.
Žingsinis po žingsnio, besibraudamas iki juosmens vandenyje per užlietus karklynus- žolynus, nusimalu iki vienos duobelės. Pusvalandis darbo be jokio kibimo. Užsidedu "reins" ne patį mažiausią guminuką. Taikinys juk lydys.

Ne už ilgo jau keliant guminką duobės šlaitu link pavirčiau kibimas. Silkutė,- pagalvojau "sėdo" tad nieko daug nežaisdamas keliuosi artyn paviršiaus. O čia dabar kas :oo: Dar iš pradžių net nesupratau kas??? Po antro bandymo pasikelti į paviršių paaiškėjo,- karšis :oo: :clap: :kkk: :lol: :good: Neturiu komentarų :oo: Tiesiog nežinau ką pasakyti. Kibo jis ar tik atsitiktinai guminukas už jo užkliuvo dabar tik jis pats galėtų paskayti jei mokėtų kalbėti, deje. Taigi neturiu ką pakomentuoti. Guminukas kaip karšiui truputi jau didokas, bet pagal tai kaip įsikabines panašu kad bandė paragauti. Tiek jau to kaip ten buvo. Faktas, kad pagautas :oo: :good:

Manau apie kilogramą... Ir suprask tuos karšius šiais metais. Sąskaitoje vienuoliktas, pagautas kimbant spiningu. Na šitas dar nelabai net įprastu karšiui mano valdose metų laiku. Kagi, be komentarų.... bet vis viena malonus laimikis.

Po tokios netikėtos sėkmės, truputi pakoregavau sistemėlia. Tiesiog prie volframinio lydekinio pavadėlio parišau 0,16 mono valo atkarpėlią ir užsidėjau mikriuką su "čeburaškos" svareliu. Jei kibo vienas tai pamėginsiu tikslingai, o šeip ir ešerys neturėtų spjauti į tokį skanėstą.
Vėl tikriausiai pusvalandis tuščiai :( Keista kad net ešeriai neragauja. Pradėjo darytis šaltoka rankos. Pirštinės tai liko namuose, o čia prie vandens retsykiais pūsteli šioks toks pietryčių vėjukas tai rankom ne kas.
Parūkau, rankas susikišes į kišenes ir vėl kimbu į "darbą"

Rezultatas po parūkymo :cheer:

Vėliau situacija pasikartojo kaip ir su karšio kibimu. Keliant guminuką duobės šlaitu kažkas "sėdo". Gal vėl karšis :hub: :uj: ....oi ne :oo: nepanašu.....gal koks perauges šapalas :hub: :clap: ....ui,- irgi ne :oo: :tut: ...kažkas didoko kad nusileido į duobės dugna ir nepasiduoda :tut: .
Nelabai ką galiu pamandrauti kai prie pinto valo parištas 0,16mm mono pavadėlis su plonu mikriuko kabliuku. Pasidaro aišku kad tenks "žaisti". Apie dešimt minučių "žaidėm" tai aš truputi link savęs, tai tas kažkas aname gale link savęs.... :oo: O taip norisi pamatyti kas per žuvėnas ten suvalgė mano mikro guminuką.
Tikriausiai tik po gerų dešimties minučių to žaidimo paviršiuje pamačiau pirmuosius verpetus,o žuvvies vis dar ne :tut: :oo: :evil: :evil: :evil: . Na bet vis vieną tas lengvas pasitasymas pirmyn - atgal, krypo į mano pusę.... Net žagtelėjau :kkk: LYDYS :kkk: :oo: ir toks ne visai silkutė.
Ką man su juo daryti kai stoviu įsibridęs iki klyno žolėse, ir dar visas tas žolynas prineštas begalės šiukšlių, šakų ir tt. Valiukas tai plonytis ir bet kurią akimirką gali būti nukąstas.
Bet matyt lydokas jau pavargo. Labai nesipriešindamas įsmuko į kupstą su šiukšlėmis ir sustojo. Beliko vos ne iki alūnės sukišti ranką į tą šiukšlių "savartyną" ir pasiimti. Tiesiog manau pasisekė kad visos aplinkybės susiklostė būtent taip o ne kitaip. Nenukando, pasisekė įsivilioti į tą šiukšlyną ir pasisekė gerai suimti už sprando nors jį jau vos apkabinau.... turiu :f: :clap: :uj: :good: :vooo:
Paradoksai šiais metais dar nesibaigia. Kai gaudai dideles žuvis,- paguni tik mažas. Kai gaudai mažas, kažkodėl užkimba didelės ir paskui daug vargo su jomis....Bet vis tiek buvo labai pamalonintas tokios kovos....

Mikro masaliukas vos įkibęs į viršutinės lupos priekį. Laimės kūdykiu pasijutau, kad nepapuolė mono valiukas šiam krokodiliukui tarp dantų :cha: :cheer: :good: :f:

Paakintas manau atsitiktinės sėkmės, dar apie gerą valandą spiningavau, bet lydekinių- karšinių :cheer: kibimų neturėjau. Pasisekė tik šiaip ne taip iškrapštyti dar vieną ašaruką

Pažvejojau nuo 11 iki panašiai 14 val. Manau laimikio užtektinai :good: :f: Šala rankos ir stovėti vandenyje iki klyno su bridkelnėmis ne per didžiausias malonumas. Gana.
Prieš vykstant namo , trumpa šios dienos laimikio foto sesija.

Namuose lydoką su sūnum pakabinom ant "firminių" :blush: mano svarstyklių. Rodyklė apsistojo ties 5.2 - 5.3kg :clap: :good: Kagi, atrodo šiais metais tai bus didžiausias mano sugautas lydys :clap: :good: :f:

Nesibaigia šiais metais keisti paradoksai žūklėje. Tai ūsorius 6kg su tokiu pat mono valiuku, tai dabar šis lydys, tai karšis vėlų rudenį su gan dideliu valgomu guminuku ir dar su vilframiniu pavadėliu. Keisti metai, nors kartais tos staigmenos kaip ši visai malonios :clap:
Žūklę užskaitau su kaupu nors gal būt joje labai daug atsitiktinumų bet tokie atsitiktinumai- staigmenos dar maloniau už eilinę standartinę žūklę... :vooo:
Paskutinis taisymas: 2013-01-21 21:36 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2012-10-28 13:30 #68539

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Spalio 28d.

Šiandieną jau į savo valdas net nevažiavau :tut: . Viskas man atrodo ir taip senei nužvejota :f: :cha: Vakar manau buvo paskutinė sėkminga žūklė mano valdose su spiningu. Dabar jau beliko ieškoti kažko svetur.
Pavažiavau prie Raudonės. Ten žinau kelias padorias gilias duobutes ir bristi beveik nereikia. Išvykau vėlokai. Juk ruduo, nėra kur skubėti. Ryte pirmoji kieme padori šalna. Viskas balta, bet oras atrodo kol kas bus gražus.
Nežinau kelintą atsidūriau prie numatytos duobės bet tuo metu smagiai spinigino saulutė.

Gyliai čia gal ne tokie kaip baubo valdose bet 4-5 metriukai jau irgi šis tas.
Pradėjau "darbą" nuo pirmos duobės. Ji truputi seklesnė.

Nekibo. Kaitaliojau masalus nuo mikro iki stambių lydekinių. Nei krepšt. Mintyse jau po truputi keiksnojau tuos kurie nieko nepalinkėjo... :evil: :cha: :cheer:
Taip po truputi atsidūriau prie antros duobės pradžios.
Čia reiktų dar labiau iškeikti tuos kurie nepalinkėjo sėkmės.
Kibimas ir kažkas yra. Pradžioje pagalvojau kad nelabai didelis lydokas. Krantas status ir vos nužengus nuo žolėto šlaitelio iš kart iki juosmens gylio. Prisitraukiau tą vadinamą lydeką iki tos stačios pakrantės. Kai pagaliau pamačiau, širdis į kulnis nusmuko :oo: Taigi starkis :hub: :hub: :hub: :good: :uj: Nedidelis, gal 1,5kg su trupučiu. Va čia tai smagumėlis. Nesitikėjau :hub: Staigmenėlė kaip reikiant :good: Deje deje...visai prisivedus prie stataus šlaituko kai jau lenkiausi suimti, mano guminukas išskrido auk iš jo šuniškų žabtų :oo: :box: :no: :no: :no: :oo: Jei kas būtų girdėją tai būtų sužinoje kiek daug aš žinau keiksmažodžių... :evil: :evil: :evil: Ir vėl tikriausiai todėl kad niekas nieko nepalinkėjo. :box:
Ilgai dar drožiau tą vietelę. Išmaišiau duobę skersai- išilgai ir prapy..džiui...a nei krepšt daugiau :batas: :(
Tik gerokai vėliau jau iš pirmosios duobės iškrapščiau silkutę ir net du kartus iš duobės gelmių atsivijo dideli ešeriai bet tik vienas (o gal net tas pats) prie pat kranto patempė guminuką už uodegos, apsisuko ir atgal į gelmę :evil:

Gaila, nes ešeriai tikrai labai stambus arti kilo ( bent taip pasirodė , nes vandenyje visada atrodo didesni). Daugiau kibimų kaip ir neturėjau arba jie buvo tokie atsargūs kad nelabai juos jutau.
Išmėginau visus masalus ką tik turėjau. Įvairūs guminukai nuo valgomų iki ryškiaspalvių, išmėginau sukres, blizges, net voblerį trumpai pamėčiau. Nekibo nors tu ką.
Žinau kad tose duobėse gyvena ne vienas plėšrūnas ir kiek supratau yra net "deficitų" (kaip starkis) yra manau ir padorių lydžių bet tikriausiai ne tam diena kad kibtų. Tie patys ešeriai ir tie nelabai stipriai domėjosi masalais.
Gal jau o gal dar ne, bet spiningavimo sezonas Nemune atrodo jau į pabaigą. Dar spiningai liks pilnoje parengtyje bet visko gali būti kad šį žūklė Nemune su spiningu jau buvo paskutinė.
Tą byloje ir šiandieną panaudoti paskutiniai volframiniai pavadėliai. (pavasarį užsipirkau 30 pakelių), visai baigiasi spiningo pintas valas (puikiai tarnaves nuo vasaros pradžios :good: ) baigiasi ir guminukų arsenalas. Tikriausiai metas pailsėti ne tik man nuo spiningavimo Nemune, bet ir žuveliokams.... :vooo:

AudriusM blog'as 2012-11-02 15:31 #68907

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Lapkričio 2d.
Diena nei šiokia, nei tokia :zip: Truputi apsirgo auto :oo: , pridaviau nenaudėlią renimacijai, o pačiam kur dingti. Į darbą jau nenuvažiavau :evil: :cha: , bet ir pažvejot neišeina be auto :( :no: Beliko sukiotis savo "palėpėje" :blush:
Taigi, turėjau progos nors truputi pasidaryti šiokią tokią tvarką betvarkėje :kkk: :cheer: . Žinau kad kiekvienoje betvarkėje yra sava tvarka ;) ir viską puikiai pavyksta rasti, na o dabar padarius tvarką, jau kažką rasti atrodo bus nelengva :cheer:
Pirmieji, tvarkos paragavo paplavokai. Dalis nukeliavo į krosnelę :cheer: kita dalis keliavo į "universalią" dėžę, kurioje oi kiek daug visokio nelabai reikalingo turto :P :cheer:. Senos ritės, galvakabliai, nelabai naudojamos plūdės,šp9lės su naujo valo likučiais ir tt ir tt.
Na o šios likusios gal dar turės progos pažvejoti ir keliauja į pagarbę vietelę ;)

Spininginės taip pat paragavo tvarkos, bet kad tik tiek jų ir beliko :oo:

Vėliau pakliuvo po ranka "vašęliai" :cheer:
Pusę, o gal ir daugiau viso kuklaus, plūdinės kabliukų arsenalo, tai jau praimti pokeliai :evil: :cheer: . Kai kuriuose likę tik keletas kabliukų :blush: kituose vos du trys :oo: :cheer: , tad kad nelaikyti pustuščių pakelių, šiaip ne taip užteko kantrybės ;) supilstyti likučius pagal dydžius ir kodus į pilnus pakelius. Gavosi dar kuklesnis arsenalas ir atgulė žiemojimui ;)

Liko dar dugninių kabliukų arsenalas, bet pritrūko kantrybės :blush: :cheer: Na ten jų ne naug ir yra, o didieji iš vis dėžutėse tad peržiemos ir be mano įsikišimo :cha: .

Kai įsisukau į guminukus, pradėjau galvoti, kad gal nereikėjo net pradėti. :oo: :cheer: Laikau užspaudžiamuose polietileniniuose maišeliuose, o tų maišelių iškrausčius spiningines rankines, diržą ir visas dėžės, gavosi pilna didelė kartoninė dėžė :kkk: Vienų tik po keletą vienetų, kitų po visą saują, vienį kibūs kiti tik po pirmų pabandymų taip ir dulka kažkur dėžės dugne.
Rūšiavau rūšiavau, dėliojau dėliojau :kkk: :kkk: :kkk: baigėsi kantrybė. Tikriausiai du tračdalius sugrūdau į tą kitą "universalią" didelią kartoninę dėžią (bus sūnui ar kam atiduosiu) o pasilikau tik tas rūšis kurie man kibūs ir kurių turiu užtektinai dar visam ateinančiam sezonui. Tad liko tik tokios rūšys :clap: :good: Patys "mikriškiausi" guminukai šiemet liko beveik nepajudinti, tad su jais tvarkos daryti net nepradėjau :blush:

"Universali " dėžė sparčiai pildosi, nesinori visko išmesti, nesinori ir šeip netekti, o gal dar kažko prireiks gal dar pasidarys kažkas reiklalinga, juk žūklėje kartais sunku kažką prognozuoti :blush: ;) .
Kagi, truputi betvarkėje atsirado tvarkos :P . Eilėje laukia ritės, kotai, valai bet tai jau kitam kartui. Pritrūko kantrybės :blush: , be to kotams kilo įdėja susikonstruoti truputį rimtesnį pasidėjimą, kad užimtų ne daug vietos, nesipainiotų ir saugiai sulauktų sekančio sezono ;) .
Ritėms taip pat teks praeiti kai kurias procedūras :zip: . Ne vieną manau išardysiu, išvalysiu (ypač siningines) sutepsiu nauju tepalu, kai kurias mėginsiu pasiremontuoti, nes keletos pradėjo garsiai dirbti guoliukai :oo: . Tad teks pritaikyti iš senų ritukių, arba mėginti restoruoti (išplauti išvalyti sutepti) tuos pačius guliukus. Gal padės ;) :cheer: .
Kagi :joint: , nors tai ne žvejiška diena, bet ji susijusi su žūkle, kaip ir pati žūklė, tad laikas prabėgo ne veltui nors daug daugiau kantrybės turiu kai ne tvarkau įrankius, o kai jais žvejoju... :blush: ;) :fishing: :f: :vooo:
Paskutinis taisymas: 2012-11-02 15:52 nuo AudriusM.
Jums padėkojo šie nariai: Arutis, ANRI, Pelekas

AudriusM blog'as 2012-11-04 17:36 #69098

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Lapkričio 4d.
Veiksmo vieta Volungiškių užtvanka.
Iš netyčia ištarto žodžio "gal savaitgalį pabandom" gavosi beveik mini meetas. Kaip kartais per kelias akimirkas vos ištarta mintis pavirsta visai padorių kolegų susibėgimu :good: :clap: :uj: .

Rinkomės prieš 9 val. ryto, bet kai atvykau į vietą dar buvo tuščia :unsure: Gal sakau ne čia pataikiau :oo: . Bet ne,- paskambinau giriniui o tas dar tik iš savo tėviškės pajudėjo :evil: .
kol visi susirinkom tai jau ir 10 val tikriausiai atėjo :cheer: , bet už tai kolektyvas kaip reikiant. :good: Buvom planavę tik dviese su giriniu, o kai susirinkom iš dviejų pasidarė net aštuoneri :sokis: :good: Kagi, bus tik smagiau didesniu kolektyvu šturmuoti Volungiškių užtvanką.

Po truputi renkamės prie "ūkininko"

Žodis po žodžio ir po lengvo rytinio "rem komplektuko" kad nebūtų šalta, vienas po kito į vandenį buvo nuleisti prabangūs "kateriai" su visais patogumais :cheer:

Belaukiant dar dviejų ekipažų, girinis išmėgino savo titaniką kaip plaukia ne su elektriniu o su bendzininiu pjūklu :oo: tiksliau varikliu. :cheer:

Plaukia :uj: tik kažko girinis labai stipriai suleidęs nagus į savo guminkės bortus :cheer: Matyt nejauku :t: :cha: :cheer:
Na kiek palūkuriavę taip ir nesulaukėm vieno kolektyvo, tiksliau Ramas02. Kažkur jis užstrigo su valtimi, ir tik vėliau susiskambine sužinojom, kad toje valtyje kur jis iš vietinių pasiėmė, vietoje irklų kastuvai :good: :lol: ir kad vienas kastuvas jau paskendo :oo: :lol: :lol: :lol: . Vėliau pasiėmė kitus irklus bet tie sulūžo :oo: :cheer: Kiek suprtom kad dabar atplauks jau su pripučiamu savo titaniku o vietinių valtį paliks ramybėje. Taigi pati žūklės pradžia su linksmais nuotykiais :good: :clap: :lol:
Pirmiausia priplaukėm prie tos vietos kur pernai man vėlų rudenį nuo kranto pavyko keletą lydžiukų pagauti. Nenuvylė ta vieta ir šį kartą.

Tuoj pat, po keletos minučių, , prie valties borto leidau nusipurtyti nuo kabliuko kitai panašiai lydekitei. Legalios bet tegul gyvuliuoja. :bye: Kažkaip labiau norėjosi arba jau padoraus- solidaus lydžio, arba bent stambių ešerių.
Ilgai neužsibuvome toje vietoje ir tuoj šturmavome kitą, vėliau dar kitą ir taip be galo.
Trumpas atokvėpis nuo žūklės viduryje tvenkinio su rammas09 ekipažu. Aišku ir lengvas remontinis komplektukas :blush: ;) juk ne vidurvasaris, grumba rankos, veidus daužo smarkokas vėjas, atrodo nelabai šalta bet.... mažas rem koplektukas tikrai reikalo nesugadins :blush: ;) :cheer:

Po atokvėpio vėl į kelionę ieškoti kur gyveną Volungiškių tvenkinio bonusai :cheer:

YRA...LAIKYK LAIKYK,- TRAUK, TIK NESKUBĖK ! ! !....jau nėra :evil: :angry: :batas:

Pirmyn į plačiuosius tvenkinio vandenis.... :uj:

Pro šalį lekia sodybos, gražios pakrantės....Ech norėčiau tokioje vietoje turėti sodybą ar bent kažkokį vasarnamį :evil: :fishing: :f: :uj:

Prie jų kimba va tokie ašarukai :clap: bet jei rimčiau "padirbėti" tai manau ir monstrą būtų galima sutykoti :f:

Po pietų kartais net saulutė išlysdavo pro debesų plyšius, bet kibimas labai nedžiugino. Pūtė smarkokas vėjas, o be to nei vienoje vietoje neužsibūdavome ilgiau kaip keletas metimų. Taip stotelė po stotelės artėjome prie tvenkinio platumų.

Pagaliau platumos :good:

Išmaišėm po truputi visas galimas geresnes vieteles, bet pasigirdi geru kibimu negalėjome nei vienas. Kas ešriuką, kas lydekutę, kitam tik vienas kitas atsargus kibimas, bet nieko didesnio, nieko kas priverstų nustebti niekam nepapuolė.
Matyt suveikė vidinis laikrodis ir visi ekipažai kaip vienas nusprendėm padaryti pietinę pertraukėlią. Na daug kam ir "kraniukai" jau pradėjo nelaikyti :cheer: , tad krantą pasiekti pasidarė beveik būtinybė :cheer:

Ir štai mes visi krante.
Pagaliau krantas...ui kaip gerai.... :blush: ;)

Parūkymas, rezultatų aptarimas na ir aišku kad neperpūstų šaltas vėjas,- mažas rem komplektukas :blush: ;) :cheer:

Pasirodėm vieni kitiems ir savo negausius ir nelabai galingus laimikius :blush: ir pradėjom kurti planus...KUR TOLIAU ??

Bet prieš pajudant atram etapui, padarėm bendrą foto. Tik donce999 kažko susikuklino ir pabėgo į laukus :tut: :box: :cha:

Ilgai dar pasklidę po užtvankos platybes šukavom įvairiais masalais jo vandenis. Ilgai, bet kibo sunkiai, arba beveik visai nekibo niekas.
Kai nėra rimto kibimo tai buvo tikriausiai daugiau plaukiota negu žvejota, buvo iškoma, mėginama tai vienoje vietoje tai kitoje ir taip tesėsi kol išlindo saulė pro debesies apačia.... :oo: jau vakaras.

Diena prabėgo akimirksniu. Nors kibo tikrai vangiai, bet buvo labai įdomu paplaukioti o to tvenkinio tolius į kuriuos patekti ne kiekvienam mirtingajam pasitaiko. Nėra privažiavimų, nėra kai kur net priėjimų prie vandens ir daugelį pakrančių galima pasiekti tik su valtimi.
Buvo įdomu jas pamatyti, buvo įdomų iš geriau pažįstančių šią didelę užtvanką sužinoti kas kur ir kaip. Žavi šis vandens telkinys :hub: :f: yra jame dar ką veikti nežiūrint į tai kad šiandieną žūklė nebuvo labai sėkminga. Juk čia tebegyvena lydžiai monstrai, tebegyveba kilograminiai kupriai, lynai karpiai ir netgi karšys.
Atrodo netoli nuo mano namų, bet taip ir neįsisavinu šio tvenkinio :blush:...o gal tiesiog per retai jame lankausi :blush: kad pasidžiaugti jo gausiomis dovanomis :f:

Kagi. Laikas vėl į gyvenimo trukmę neįskaičiuotas :good: :lol: Buvo smagu ir susitikti ir kartu pažvejoti ir tiesiog paplaukioti po šią didelę užtvanką.

Suk vairą link namų....

Pakeliui dar žvilgsnis iš tvenkinio plotybių į saulėlydį...Šalta, vėjas, bet gražu :good: :clap:

Dar keltas kadrų prie automobilių.

Laimikis gal ir skurdokas, bet dejuoti kad labai blogai irgi negalima :tut: . Buvo pagauta ne viena nelegali lydekaitė, buvo ne viena net legali sugražinta atgal į savo valdas, bet kažko didesnio taip niekam ir nepakliuvo, tad paimta buvo tik tai ko kam reikėjo, o visa kitą sėkmingai tebeplaukioja toliau :bye: .

Ačiū :ty: visam kolektyvui, kad taip netikėtai iš vieno neapgalvoto pasiūlymo pamėginti pažvejoti Volungiškių užtvankoje :fishing: gavosi visas šaunus :good: linksmas :uj: mini susitikimas :sokis: :good:

Iki kitų tokių smagių ir netikėtų susitikimų :vooo:

AudriusM blog'as 2012-12-19 12:53 #72767

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Gruodžio 19d.

Bandau nupūst dulkes nuo savo dienoraščio ;)
Kol kas su žūkle ne kas, atviro vandens sezonas pasibaigė, o ant ledo taip ir neprisitaikiau lig šiol užlipti. Tai ledas per plonas, tai....na matyt labiausiai trukdo noras, kurio kol kas ne prūdai. Bet vis vieną užlipsiu kada nors ir gal net rankas žuvimi pasmardinsiu, o kol kas belieka džiaugtis žiemos teikiamais malonumais. Didelė šiūpėlė ir kalnai sniego kieme. Vargas, bet yra ir vienas privalumas,- sveika senus kaulus pamankštinti :cheer:
Kol kas pirma tokia žiema, kai vos jai prasidėjus jau antrą kartą nenuvažiuoju į darbą :oo: nors iš kitos pusės, visai gerai tos neplanuotos nemokamos atostogos :cha: :cheer: Bus kaip įžanga prieš švenčių maratoną :alus: :drink: :cooll:
Na o kai laisva, tai visko prisigalvoji. Taigi, šiandieną nuklampojau per pusnis į šlaitą, pasižiūrėti kaip iš viršaus atrodo Nemunėlis.
Gražu, žiemiška ir visai ramu, kad mano valdas gali siaubti koks nenaudėlis :evil: :cha:
O atrodo viskas taip...

Dešiniame nuotraukos krašte te vietelė kur šią vasarą ne kartą plevėsavo kibkit.lt vėliava :good:

Pakraščiuose kai kur jau didelės "atbrailos". Gundo ant jų užlipti ir pažvejoti :ice: tik čia ne tvenkinys :tut: . Upėje ledas visai neprognozuojamas :kkk: , tad teks laukti ir atrodo dar ilgai...

Tikiuosi, kad Nemunas užšals ir kad bus saugus ledas. Kaip niekad šią žiemą norėčiau išmėginti žieminę žūklę būtent Nemune, kur srovė, kur duobės, nes ką gali žinoti...juk čia ne koks tvenkinys, kur kas kartą žinai, kas judina sargelį. Čia pasijaukinus galima sutykoti ir kažką įdomesnio :f: , bet ....kol kas, belieka tik stebėti, kaip palengva didelės lytys plaukia žemyn.... :joint:

Na, o namuose šiandieną teko padirbėti iš peties, kad bent minimaliai atsikrapštyti. Už namo sniego iki juosmens, kieme iki kelių, prie garažo iki juosmens ir tt.
Tikriusiai apie porą valandį su parūkymais užtruko mojavimas su šiūpėliu :kkk: :cheer:

Nors žiema pridaro nemažai rūpesščių, bet gražu... ;)
Tik deje, nors ir gražu, bet daug maloniau į viską žiūrėti, kaip žiūri mūsų Pypkius,- pro langą :cheer:

Paskutinis taisymas: 2012-12-19 12:58 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2012-12-31 15:45 #73746

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius

Sveikinu visus dienoraščio lankytojus, su Naujais Metais, kurie atėjo mūsų neįspėją :oo: :clap:

Malonu, kad kartais aplankote mano dienoraštį, malonu kad skaitote ar tiesiog perverčiate nuobodžius jo puslapius :blush: . Visiems DIDELIS AČIŪ, kad randate tam laiko, o gal kartais ir kažką įdomaus pavyksta parašyti. Be Jūsų visų tikriausiai net nebūtų šių puslapių. Nėra tikslo rašyti, fotografuoti jei niekas jame nesilanko. Jūsų padėkos didžiausias paskatinimas man ir ne tik paskatinimas, bet įdorymas, kad kartais mano dienoraščio puslapiai atverčiami. AČIŪ visiems :ty: :ty: :ty: ir peržengus per Naujųjų Metų slenkstį, vėl bandau žvelgti į priekį, į atėjusius metus, puoselėti šiokias tokias viltis, kad nebus jie visiškai tušti, kad neliks mano dienoraštis be nuotraukų ir kuklių aprašymų.

Naujųjų Metų progą linkiu visiems gerų ateinančių metų, geros sveikatos, , gerų rezultatų žūklėje, darnos šeimose ir likti tokiais, kokie esame.

Iki būsimų susitikimų žūklėse ir mano dienoraštyje jau su 2013 metų laimikiais, nuotykiais, ir nuotraukomis.
:vooo:

AudriusM blog'as 2012-12-31 16:25 #73763

• Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Tavo nuobodūs puslapiai?Tavo straipsniai aplamai nuostabūs.Žurnaluose nėra ką skaityti, o pas tave viskas tikroviška :yes: Audrius yra Audrius :yes:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM, Dalius. Kaunas, baubas, zvejyskolia

AudriusM blog'as 2013-02-09 15:52 #77928

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Vasario 9d.

Jau senei laikas nupūsti dulkes nuo savo dienoraščio, o gal ne tik nuo dienoraščio, bet išpūsti visokias "dulkes" ir iš savo galvelės... :fishing: :cheer:
Pagrindinis tikslas ištrūkti į gamtą, pabūti gryname ore, pabraidyti po gilų sniegą ant ledo, išgręžti vieną kitą eketę, na o jei dar kas nors pakrutins sargelį, tai jausiuosi visiškai reabilituotas, renimuotas, ir dar visoks :cheer: , o svarbiausia atitrūkęs nuo kasdieninės rutinos :evil:

Jokių minčių apie kažkokius laimikius, jokių planų, jokio didesnio pasiruošimo, svarbiausia kad įvyktų procesas ir bent rankos pasismardintų žuvies kvapu, nes ir rankų oda jau suskirdo ir naktimis pradėjo kankinti nemiga, nuo žvejybos stokos.

Ant Klausučių tvenkinio atsiradau apie 10val. Pingvinų beveik nėra, tik vienas kitas sulindę į pakrantęs po krūmais. Tikriausiai smaugia ešeriukus. Oras apniukęs, temperatūra apie nulį, tad bandysiu sugundyt kažką iš baltos žuvies, o ešeriukus tegul smaugia pingvinai :cheer:

Pirmos kelios eketės padovanojo tik labai labai smulkius žuveliokus, kurie net į girinio degtukų dėžutė per dideli, o štai į mano tikriausiai būtų pats tas :blush: :cheer:

Teko paslampinėti. Grežiojau skyles tai vienur tai kitur. Mėgstamoje plakių įlankoje iš vis :batas: , prie nuvirtusios mano mėstamos eglės kimba puikiai, bet vis tie patys degtukų dėžutės dydžio.
Tikriausiai tik prieš pietus atradau vieta kur kimba kažkas didesnio. Aišku ištrauki dešimt degtukinių kuojikių karšiukų ar plakiukų ir tik vieną normalesnę kuoją. Visą smulkmę aišku gražinu paūgėti, mainais į tai kad pakvies prie mano eketės savo tėvelius. Deje tėvelių neprikvietė bet vienas kitas vyresnis brolis vis tik pakimba.

Kagi, atradau "auksinę" vietelę, tai niekur daugiau ir nevaikčiojau. Vis truputi pašėriau su jau paruoštu TRAPER jauku ir traukiau :ice: :cheer: Dešimt mailiaus,- viena normali :cheer: .
Nelabai man kada padėdavo šėrimas žiemą, bet šį kartą buvo labai akivaizdu. Apstoja, tuoj nuleidžiu šėryklą su sauja pašariuko ir vėl dešimt mailiuko ir viena normali :cheer:
Gamtai žalos buvau nusprendęs nedaryti, bet keletą gražesnių priglaudžiau :blush: :eat: :good: .

Su tokiu nelabai galingu laimikiu, apie 16 val. žūklę ir baigiau. Kibimas vis dar buvo, bet žūklės procesas jau įvyko ir žūklę užskaitau :clap: .
Nebuvo pakibę niekas rimtesnio, nebuvo ir visiškai beviltiška žūklė. Svarbiausia rankos žuvimi jau pasmardintos, labai smagiai pabūta gamtoje, visiškoje ramybėje, kai net pingvinai tik kažkur ten toli nuo tavęs, tad ko daugiau tereikia. Pasaka :uj: :clap: :good:

Paskutinis taisymas: 2013-02-09 16:24 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-02-09 16:16 #77930

• Arutis
  • Arutis avataras
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Pagaliau reabilitavaisi... :uj: :good: :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

AudriusM blog'as 2013-02-09 16:18 #77932

• TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Arutis parašė:
Pagaliau reabilitavaisi... :uj: :good: :bye:

nu jo taip rebilitavosi,kad net dienose pasimete :lol: :lol:

Ištaisiau :cha:
Paskutinis taisymas: 2013-02-09 16:33 nuo AudriusM.

AudriusM blog'as 2013-02-09 20:46 #77974

• Dalius. Kaunas
  • Dalius. Kaunas avataras
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2242
  • Gauta padėkų: 1456
"...Su tokiu nelabai galingu laimikiu... :hub: nu,tu, Audriau, tampai žvejus už ūsų. :uj: ;) :good: liuks žvejyba, o dar ir reportažas :cooll: Nesulyginsi su "kancarinių matroskinų" dubasinimu, nors, kai nėra nieko geriau, visai smagus sportas ir jie, aišku, su protu... :clap: sveikinu nupūtus sėkmingai dulkes nuo savo tinklaraščio, o ryt :vooo: jaučiu, paskaitę tavo reportažą,"pingvinų" ant Klausučių bus :10: :bye:
Jums padėkojo šie nariai: AudriusM

AudriusM blog'as 2013-03-02 15:08 #80188

• AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Administratorius
Kovo 2d.

Bandžiau uždaryti pingvino sezoną, tik kažko tai, labai sunkiai užsidarinėjo :cheer: :batas:
Tokiai progai nurūkau iki Klausučių balos. Uždarymui labai kažko nereikia, tik pasismardinti rankas žuvies kvapu :fish: , pabūti gryname ore, gamtoje ir grįžus nugrūsti pingvino įrangą į gilų tamsų kampą iki kito pingvinų sezono.
Kad stebūklų nebus ir taip aišku, bet kad visai nekibs :batas: :batas: :batas: nu to jau per daug :box: :evil: Vaidinau pingviną nuo 11 iki 15 val. Vos keli kibimai ir vos keli, žuvies kvapą turintys egzemplioriai :evil: :cheer: Nepadėjo net jaukinimas. Kiti pingvinai taip pat vos žuvies kvapo paragavo. Klausučių baloje visiška NEKIBA :batas:
Na bet pabūta gamtoje, pabėgta pusdieniui iš namų, nuo kasdienybės, o pingvinų sezonas liko lyg ir uždarytas, bet dar su dideliu klaustuku. Dėžės su grąžtu į gilų kampą kol kas dar nenustūmiau :blush:...gal dar pavyks uždaryti geriau :blush: :f:

Ant ledo daugokai vandens :oo: , bet jis užšalęs ir užsnigtas. Vaikščiojant jis lūžinėja tad tikras smagumėlis :P :cheer: . Mankšta kojoms be jokių treniruoklių :sokis:

Galima nors ir dešimt balalaikų įmerkti, vis vieną :batas:

Buvau nuklampojas ir prie mano mėgstamos eglutės ir visas įlankėlias aplink išmaišiau bet deje...

Jei kartais kas ir užkibdavo, tai būdavo tik girinio starkiai :evil: :cheer:

Kai kurie net bonusiniai už kurių einant jau ir užkliūt galima :lol:

Na o baltos žuvies pasigavo vos kelios mažutės kuojikės ir vienas delninis plakiukas. Vos išvydę saulę, visi žuveliukai sugrįžo tuoj pat atgal, į tamsias eketėlės gelmes.

Grįžinėjant namo, sustojau prie Nemunėlio pasilabint. Juk jau visai ne daug beliko, kai mes vėl pradėsim draugauti, tad sustojau nors truputi pasidairyti.
Vandenukas tikrai labai žemas, nors prieš tai buvo apie pusantro metro aukštesnis. Kritus lygiau daug ledo liko gulėti jau sausmoje, tad pamėginau juo nueiti arčiau vandens ir :oo: įkritau iki pat pažąstų tarp lyčių :blush: :lol: Su kojomis dar žemės nepasiekiau :oo: :lol: :lol: , pasikabinau ant alkūnių :lol: . Na neaišku kur baigiasi sausuma po tuo ledu ir kur prasideda ledas jau ant vandens tad toliau ir neėjau, nes kitas kartas gali būti šlapias :lol:, be to nagai tai mašinoje likę... :cheer:

Gražiai teka Nemunėlis, oi kaip gražiai :hub: :fishing: :hub: :fishing: :cooll:
Pasilabinom, sutraukiau draugystės cigarą, dar keli kadrai su telefonu ir namolio.

O čia pavasarėjančio Nemuno vaizdas nuo Veliuonos :good:

Sezonas lyg ir uždarytas, bet...????
Smagiai pabuvau toliau nuo kompiuterių, nuo TV, nuo darbų ir visokių rūpesčių :cha: . Oras pasitaikė net pasakiškas :uj: . Už tvenkinio aukštų šlaitų nebuvo jokio vėjo, kaitino, o gal geriau ne kaitino, o jau spirgino saulutė :lol: , buvo net karšta. Šlaitų medžiuose čiulpia čiulpia paukštukai :grok: . Tikrai buvo labai smagu taip pasisėdėti :fishinggg: , o jei dar būtų kibę :fish: , tai net alučio skardinės dabar nebūčiau kimšęs :blush: ...deje jau atkimšau už nelabai pasisekusį pingvinų sezono uždarymą :alus:
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.086 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top