• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Receptai

Federacujos Taure 2013 2013-09-21 08:29 #94863

  • soha
  • soha avataras
Šitas bičas tikras profis, kiek teko žiūrėt jo darinėjimą - tiesiog negali akių atitraukt, ir kiekvieną žuvį keliais būdais , ir kiek vieną rūšį savaip...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-09-23 20:21 #94992

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Ruduo-derliaus nuėmimo metas. Turiu super skanių burokėlių salotų receptuką. Tinką ir sriubai išvirti ir priskasti :good: Gal kas susigundys pamėginti, tikrai nepasigailės.
Vienu žodžiu reikia:

2-kg. burokėlių tarkuotų.(žali)
250gr. aliejaus.
1 valg. šaukštas druskos.
100 gr. cukraus.
250 gr. pomidorų padažo.
100gr. acto.
5-galvutės svogūnų (vidutinio didumo).
1-galva česnako.
Paprikos pagal skonį.

Burokėliai + druska +aliejus--troškinti 15 min. ( Dažnai pamaišant)
dadėti svogūnus + paprika + cukrus--troškinti dar 15 min.
Actas + česnakas + pomidorų padažas , troškinti 5-min.
Toliau belieka valgyti, valgyti valgyti ir dėkoti šeimininkei- (ui) už paruošimą. Na ką iš karto nesuvalgysit- sudėti į stiklainius ir užsukti dangteliais.
Paskutinis taisymas: 2013-09-24 07:39 nuo baubas.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-09-25 19:30 #95059

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Na tęsiant rudens gėrybių dorojimo temą, pasiūlysiu dar viena :good: receptuką :lol: Čia jau ne visai salotos , čia jau visa užkandėlė. Puikiai tiks ir į :fishing: , o ir prie :drink: niekas nebrokins :lol: . Jeigu dar į vandenį įmesit kelias bulves ir supilsit stiklainiuką "ryžinės" tai ir sriuba visai neprasta išeis :good: . Taigi , kaip pavadinti net nežinau--ryžinė,gal ryžių lečo, ar lečo su ryžiais. Vienu žodžiu ne pavadinime esmė .
Taigi reikės:
2,5 kg -pomidorų.
1 kg- raudonosios paprikos ,
1,2 kg - morkų,
0,7 kg - svogūnų,
1 stiklinė cukraus,
200 ml. saulėgrąžų aliejaus,
2 stiklinės ryžių,
3 šaukštai druskos,
pipirų pagal skonį.
paruošimas:
Jeigu pomidorai dideli, nuplikom ir nulupam žievelę, jeigu maži ir su žieve gerai :lol: --supjaustom gabalėliais.Paprikoms išimamos sėklos ir supjaustom trumpais šiaudeliais. Morkos - supjaustom griežinėliais, bet galima ir tarkuoti.Svogūnus - griežinėliais.
Supjaustytas daržoves sudedam į puodą , pomidorus šiek tiek pamaigyti kad atsirastų sulčių, pamaišant verdam 40 min.
Supilam cukrų, aliejų, nuplikytus ryžius-dar verdam 30 min.
Įberiam druskos, pipirų-verdam dar 10 min.
Išpilstom į iškaitintus stiklainius ir uždarom dangteliais.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas, saulius67, DianaM, reemis

Receptai 2013-09-25 19:42 #95060

  • Dalius. Kaunas
  • Dalius. Kaunas avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2242
  • Gauta padėkų: 1456
:vooo: jau išbandytos Baubo burokėlių salotos. :ty: :good: :uj: Prarijau kartu su gabaliuku liežuvio...mėsos mažoka buvau atsipjovęs. Laabai skanios. :cooll: Bus "Mirovoj zakuson" :drink: Česlovui reik suteikt "Šeff Povor" vardą. :eat: Moka gamint bičas. :clap: :clap: :clap:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: baubas

Receptai 2013-09-25 20:32 #95064

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
jauciu mamukas gamino,jis tik serno kulsi kokia tai moka pagamint :uj: :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 12:38 #97555

  • gandras
  • gandras avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 305
  • Gauta padėkų: 175
sveiki reikia kokios nors pagalbos su receptu kad zuvi galeciau paruosti autoklave. :nerd: aiku ziemai stiklainiuose :)
Paskutinis taisymas: 2013-11-06 12:39 nuo gandras.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 13:59 #97559

  • donatasx3
  • donatasx3 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • pameškerioju
  • Žinutės: 1307
  • Gauta padėkų: 1753
Aš dariau taip;
nuvalytą žuvį supjausčiau taip maždaug 2 cm griežinėliais,ją pagal skonį padruskinau ir pipirų užbarsčiau,sulaužiau lauro lapus kelis ir apibarsčiau,dar gali ir cielų pipirų žirnelių įmesti.
Viską sudėjau į 0,5 stiklainius ir užpyliau po gerą valgomą šaukštą aliejaus,gali ir du šaukštus.
Mano greitpuodis nedidelis,tad į jį tilpo tik du stiklainiai,juos dėk taip,kad jie nesiliestų vienas su kitu,antraip gali skilti.
Tiesa,aš prieš dedant žuvį į stiklainius,juos dar nukaitinau verdančiu vandeniu,taip pat ir dangtelius.
Žuvį dėk taip,kad iki viršaus liktų apie 3 cm laisvos vietos,kai turinys užvirs,kad neišbėgtų lauk.Dar galima ir su tomatu padaryti,sluoksnis žuvies ir šaukštas tomato ir vėl žuvis-tomatas.
Kai sudėsi stiklainius,pripilk vandens į greitpuodį,kad jis apsemtų tik puse stiklainio,kitaip verdantis vanduo pateks į stiklainius ir uždėk dangtelius,kad krintantys vandens lašai vėlgi nepatektų į paruoštą žuvį.
Taip kaitinau 1 val,bet man jautėsi ašakos,nors jos ir susikramto,bet mano manymu,dar galima dadėti koki 20-30 min.Kai iškaitinsi paruoštą žuvį,užsuk stiklainius,o jų apversti nebūtina,kai atvės turi gautis tokia žuvies ir iš kaulų išėję syvai-žele.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: gandras

Receptai 2013-11-06 15:11 #97563

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
gandras parašė:
sveiki reikia kokios nors pagalbos su receptu kad zuvi galeciau paruosti autoklave. :nerd: aiku ziemai stiklainiuose :)

Komponentai:
- žuvis;
- morkos;
- svogūnai;
- truputis paprikos;
- pupelės (nebūtinai);
- prieskoniai;
- druska;
- aliejus;
- pomidorų padažas (nebūtinai).
Komponentų kiekis - pagal skonį.
Nemažam autoklavui (15 l) užpildyti reikia apie 8-10 kg žuvies. Stiklainiai paruošiami įprastu būdu. Išvalomi metaliniai dangteliai. Geriau naudoti paprastus, o ne užsukamus stiklainius, nes jie mažiau nušaudo.
Žuvis nuplaunama ir supjaustoma 3-4 cm griežiniais. Pasūdoma ir sumaišoma su prieskoniais. Į stiklainių dugną dedama griežiniais pjaustytų morkų ir svogūnų. Sluoksnis sudaro apie 2-3 cm. Tada dedamas žuvies sluoksnis, nuolat šaukštu paspaudžiant. Ant žuvies sluoksnio įkrečiamas šaukštas pomidorų padažo. Tada vėl dedamos daržovės sluoksniuojant su žuvimi. Viršutis sluoksnis sudaromas iš žuvies. Pripildžius stiklainį, iš viršaus užpilama aliejaus. 1 litro stiklainiui reikia apie 5 šaukštų aliejaus. Stiklainis užsukamas metaliniu dangteliu aparatėlio pagalba.
Ant autoklavo dugno patiesiamas skudurėlis, sustatomi eilėmis stiklainiai. Pripilama vandens, kad stiklainiai būtų apsemti apie 2-3 cm. Uždengiamas ir užsukamas dangtis. Pompos pagalba pripumpuojama į autoklavą oro, kad jo slėgis sudarytų apie 0,8 atm. Pastatoma virti. Kylant temperatūrai, didėja ir vidinis indo slėgis. Kai temperatūra pasiekia 110º C, ugnį reikia primažinti ir taip katilą virinti apie valandą (tik tokiu atveju žuvies kaulai visai suminkštėja – čia ir kitų žvejų nuomonė). Po to temperatūra pakeliama iki 120º C ir virinama dar apie 20 min. Po to ugnis išjungiama ir autoklavas parai paliekamas ataušti. Po paros vidaus slėgis tesiekia tik pradines 0,8 atm. Iš ventilio reikia labai atsargiai išleisti orą (kitu atveju stiklainiai gali sprogti arba nušaudys dangteliai), nuimti dangtį ir ištraukti stiklainius. Ir tiek. Skanaus.
Stiklainius su konservais nebūtina laikyti šaldytuve, pilnai pakanka ne per daug vėsaus rūsio.

P.s.: čia Sigučio receptas, bet galima įvairi variacija maisto produktais ir prieskoniais. Aš naudoju nemažai česnako...
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Paskutinis taisymas: 2013-11-06 15:14 nuo Arutis.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: gandras

Receptai 2013-11-06 15:22 #97565

  • gandras
  • gandras avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 305
  • Gauta padėkų: 175
nu pas mus autoklavas 24 litru :nerd: tai konservu nemazai turesiu :sokis:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 15:44 #97568

  • TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
Mesininkas :)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 16:00 #97571

  • gandras
  • gandras avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 305
  • Gauta padėkų: 175
TADZIUS parašė:
Mesininkas :)

jo kameroje gerai kimba :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 17:13 #97585

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
TADZIUS parašė:
Mesininkas :)
??? kodėl mėsininkas ???. konservus tai iš žuviws darys :cha: :cha: reiškias- žuvininkas :lol:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-11-06 18:56 #97597

  • tamsosvaikis
  • tamsosvaikis avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 131
  • Gauta padėkų: 32
Arutis parašė:
gandras parašė:
sveiki reikia kokios nors pagalbos su receptu kad zuvi galeciau paruosti autoklave. :nerd: aiku ziemai stiklainiuose :)

Komponentai:
- žuvis;
- morkos;
- svogūnai;
- truputis paprikos;
- pupelės (nebūtinai);
- prieskoniai;
- druska;
- aliejus;
- pomidorų padažas (nebūtinai).
Komponentų kiekis - pagal skonį.
Nemažam autoklavui (15 l) užpildyti reikia apie 8-10 kg žuvies. Stiklainiai paruošiami įprastu būdu. Išvalomi metaliniai dangteliai. Geriau naudoti paprastus, o ne užsukamus stiklainius, nes jie mažiau nušaudo.
Žuvis nuplaunama ir supjaustoma 3-4 cm griežiniais. Pasūdoma ir sumaišoma su prieskoniais. Į stiklainių dugną dedama griežiniais pjaustytų morkų ir svogūnų. Sluoksnis sudaro apie 2-3 cm. Tada dedamas žuvies sluoksnis, nuolat šaukštu paspaudžiant. Ant žuvies sluoksnio įkrečiamas šaukštas pomidorų padažo. Tada vėl dedamos daržovės sluoksniuojant su žuvimi. Viršutis sluoksnis sudaromas iš žuvies. Pripildžius stiklainį, iš viršaus užpilama aliejaus. 1 litro stiklainiui reikia apie 5 šaukštų aliejaus. Stiklainis užsukamas metaliniu dangteliu aparatėlio pagalba.
Ant autoklavo dugno patiesiamas skudurėlis, sustatomi eilėmis stiklainiai. Pripilama vandens, kad stiklainiai būtų apsemti apie 2-3 cm. Uždengiamas ir užsukamas dangtis. Pompos pagalba pripumpuojama į autoklavą oro, kad jo slėgis sudarytų apie 0,8 atm. Pastatoma virti. Kylant temperatūrai, didėja ir vidinis indo slėgis. Kai temperatūra pasiekia 110º C, ugnį reikia primažinti ir taip katilą virinti apie valandą (tik tokiu atveju žuvies kaulai visai suminkštėja – čia ir kitų žvejų nuomonė). Po to temperatūra pakeliama iki 120º C ir virinama dar apie 20 min. Po to ugnis išjungiama ir autoklavas parai paliekamas ataušti. Po paros vidaus slėgis tesiekia tik pradines 0,8 atm. Iš ventilio reikia labai atsargiai išleisti orą (kitu atveju stiklainiai gali sprogti arba nušaudys dangteliai), nuimti dangtį ir ištraukti stiklainius. Ir tiek. Skanaus.
Stiklainius su konservais nebūtina laikyti šaldytuve, pilnai pakanka ne per daug vėsaus rūsio.

P.s.: čia Sigučio receptas, bet galima įvairi variacija maisto produktais ir prieskoniais. Aš naudoju nemažai česnako...
as jau tris kartus pagal si recepta dariau :good: tik po pirmo karto nedejau nei pupeliu,nei paprikos,nei morku-bent man taip skaniau :nerd:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-21 14:39 #100167

  • dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
Kas mėgstate žuvį valgyti su majonezu - išbandykite šį naują Daumantų gaminį:



www.vesiga.lt/lt/products/categoryProducts/Majonezai/product/___Daumantu____majonezas____MangoMajo____

Laba tinka prie žuvies :pop:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: saulius67, donatasx3

Receptai 2013-12-21 14:54 #100169

  • mode
  • mode avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1272
  • Gauta padėkų: 755
dainiuška parašė:
Kas mėgstate žuvį valgyti su majonezu - išbandykite šį naują Daumantų gaminį:



www.vesiga.lt/lt/products/categoryProducts/Majonezai/product/___Daumantu____majonezas____MangoMajo____

Laba tinka prie žuvies :pop:
nu tu dzukas duodi,neseniai ant Kedainiu stumei,o daba reklamos duodi :lol:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-21 14:59 #100170

  • TADZIUS
  • TADZIUS avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 8760
  • Gauta padėkų: 2341
KA cia bandyt,skoni mauzeduno pamirst baigiu,ale cholesterolio tipo daug ,
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-23 12:48 #100266

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
TADZIUS parašė:
KA cia bandyt,skoni mauzeduno pamirst baigiu,ale cholesterolio tipo daug ,
vegetares blun :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2013-12-24 09:37 #100309

  • dainiuška
  • dainiuška avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 2785
  • Gauta padėkų: 3193
:lol: :lol: :lol: :clap: :good:

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: saulius67, donatasx3, fanas

Receptai 2014-01-04 13:26 #100893

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Kadaise :lol: tai buvo senai :lol: , kažkas tai žadėjo iš dzūkiškų lepeškų pagaminti kažką tai :lol: .
Va jeigu sugalvosit manau kad išeitų ir iš žemaitiškų ar aukštaitiškų voveraitčių tai pagaminti :uj:
www.1000receptu.lt/receptai/dzukiskas-lepesku-troskinys.d?id=63121482
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dolcas, donatasx3

Receptai 2014-01-04 21:18 #100942

  • donatasx3
  • donatasx3 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • pameškerioju
  • Žinutės: 1307
  • Gauta padėkų: 1753
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: baubas, girinis37, Ramas02
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.059 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top