Na tęsiant rudens gėrybių dorojimo temą, pasiūlysiu dar viena

receptuką

Čia jau ne visai salotos , čia jau visa užkandėlė. Puikiai tiks ir į

, o ir prie

niekas nebrokins

. Jeigu dar į vandenį įmesit kelias bulves ir supilsit stiklainiuką "ryžinės" tai ir sriuba visai neprasta išeis

. Taigi , kaip pavadinti net nežinau--ryžinė,gal ryžių lečo, ar lečo su ryžiais. Vienu žodžiu ne pavadinime esmė .
Taigi reikės:
2,5 kg -pomidorų.
1 kg- raudonosios paprikos ,
1,2 kg - morkų,
0,7 kg - svogūnų,
1 stiklinė cukraus,
200 ml. saulėgrąžų aliejaus,
2 stiklinės ryžių,
3 šaukštai druskos,
pipirų pagal skonį.
paruošimas:
Jeigu pomidorai dideli, nuplikom ir nulupam žievelę, jeigu maži ir su žieve gerai

--supjaustom gabalėliais.Paprikoms išimamos sėklos ir supjaustom trumpais šiaudeliais. Morkos - supjaustom griežinėliais, bet galima ir tarkuoti.Svogūnus - griežinėliais.
Supjaustytas daržoves sudedam į puodą , pomidorus šiek tiek pamaigyti kad atsirastų sulčių, pamaišant verdam 40 min.
Supilam cukrų, aliejų, nuplikytus ryžius-dar verdam 30 min.
Įberiam druskos, pipirų-verdam dar 10 min.
Išpilstom į iškaitintus stiklainius ir uždarom dangteliais.