Nutariau pasidalinti nuostabiu receptu is sios taurios zuvies,kadangi zmona atnese dideli gabala Jurinio upetakio as pradzioje nezinojau ka su juo daryt,bet stai kas gavosi.
PS: Rasau cia todel kad, temoje "patiekalai is zuvies"..neina ten prieit..
Taigi visu pirma mums reikes:
Upetakio 1kg.ar siek tiek daugiau.
Lydytu (ploksciu) sureliu apie 150gr.
Grybu sampinionu api 150-200gr.
Majonezo tris valgomus saukstus.
Druska,pipirai.
Tiksliai nezinau kaip si darzove vadinasi bet daugumas ja vadina (gelsve)
Panasi i petrazole tik dideliais lapeliais.
..Stai toki gabala as atsipjoviau vyniotinio darymui.(Beje sis vyniotinis puikiai tiks sventinaim jusu stalui)
Pirmoje eileje as nudyriau labai atsargiai nuo zuvies odele,pasalinau visus kaulus.
(Odeles neismesti!)
Ispjauta is zuvies file perpjoviau i plonus blynelius..
Tuos plonus "blynelius" pabarsciau druska ir pipirais.
Toliau ,patiesiau ant stalo maistine plevele,tokia traski panasi kur geles vynioja.
Sudejau ant tos pleveles zuvies gabalus o ant virsaus lydyto surio gabalelius.
Toliau seke sampinionu deliojimas..Beje grybai pirkti parduotuveje ,jie marinuoti savose sultyse.
Ant virsaus isdeliojau Gelsves stiebus..
...Na ir pradejau susukti vyniotini...
Stai ir susukau...
Po to seke odos imovimo procedura,susukimas i celofana,(plevele) ir pastatymas 20 min i saldymo kamera.
Po 20min isemiau vyniotini is saldymo kameros nuemiau plevele,patiesiau skardoje kepamojo popieriaus lapa,ir...
Vyniotini aptepiau,na gal labiau tiktu apterliojau

majonezu.
Toliau seke vyniotino kepimo rocedura,i ikaitusia orkaine 180 laipsniu temperaturos ,pikisau zuvi kepti 40 geru minuciu..
..Ir stai praejus keturesdesimciai minuciu stai kas gavosi...
Perdejau vyniotini i lekste ir stai galima kviesti prie stalo visus...