Vieni smaugia Mituvą, kiti tvenkinius, o aš likau ištikimas Nemunui
Jau praėjo kalėdos, ant nosies kabo nauji metai, kokia ten gali būti Nemune žvejyba ir dar su spiningu
Gruodžio 28d.
Oras savaitgaliui kaip pagal užsakymą
. Prisiminiau ašarukus, kur praėjusį kartą baksnojo su nosim masalus. Nuvažiavau patikrinti
. Pasiėmiau šį kartą jau ir lengvą spiningėlį, mikro masaliukų ir visokių kitokių pribumbasų. Truks pliš, bet reikia kaip nors pašalinti nuo rankų kūčių silkių kvapą...
Pradėjau prie giliausios dambos galo. Mikro ir makro masalai, lengvas ir sunkus spiningas. Nė krepšt
Pėdinu per krūmynus prie tos dambos, kur praėjusį kartą buvo ašarukai
. Iš kart paleidau į darba visokius mikriukus. Vėl nė krepšt
Nusivyliau
. Nejau taip ir liks silkėtos rankos
Pradėjau išradinėt dviratį
Susirišau dar nepatentuotą inovatorišką naujovišką sistemėlią, įmantriu pavadinimu "MIKRO-SHOT-JIG-DROP-OP-Čeburaška"
Nelabai padėjo, bet tas "OP" suveikė. Staiga OP ir yra
Teko net gerai susiimti kad su liaunu koteliu, plonyčiu pintuku ir ne lydekiniu, o tik fluoro karbono pavadėliu, išsikrapštyti ne visai smulkią dantytają. Palengva, palengva, be skubėjimo, be staigių judesių įveikiau
Būtų tai vasara,- nieko naujo, bet dabar gruodžio paskutinės dienos ir dar Nemune :kul: Džiaugsmo pilnos kelnės
Iš akies virš dviejų kg.
Tokiu laiku iš vis niekas ir niekad čia mano valdose nespiningauja. Bet va atsirado vienas išprotėjas....
Paakintas sėkmės mojavau toliau. Ešeriai vis nekibo, net ant super- duper inovatoriškos sistemėlės. Pradėjau kaitalioti masalus ir vėl tas "OP" suveikė. Yra
, tik vos neatsisėdau ant kranto kai pamačiau kas "yra"
To dar nebuvo ant margo svieto
Vidury baltos dienos, spiginant saulei, mikro masaliuku susigundė varlagalvė
Iš akies gal virš kg
Na nesvarbu kiek ji svėria. Svarbiausia pats pagavimo faktas
Jau antrą kartą per šia žūklę, pilnos kelnės iš laimės
Neatsimenu ar esu kada vėgėlę pagavęs spiningu, o dabar jau nesvarbu. Dabar garantuotai galiu ir ją įrašyti į savo spiningavimo "MENIU"
Kadangi jau vėgėlių laikas praėjas, tad ji laimingai sugrįžo į savo stichiją, pabaigti to, dėl ko pabudo prieš žiemą. Stora, pilna,- bus vėgėliukų varliagalviukų
Ar galima buvo tikėtis tokios fantastiškos žūklės, tokiu metų laiku ir dar Nemune. Nesitikėjau, todėl dvigumai malonu
Dar gerą valandą mojavau su mikro maslais, susirišęs "MIKRO-SHOT-JIG-DROP-OP-Čeburaška" sistemėlią
Buvo ir dar vienas "OP". Manau, kad taip pat lydokas ir panašaus dydžio kaip pirmasis. Apie penketą sekundžių pazirzino ritės stabdį ir paspruko. Nepykau. Jau ir taip laimingas
Aišku vėl įsidėmėjau vietelę...
Tai toks super-duper buvo šios dienos voverių pajukinimas prie Nemuno
.
Mikro masalai valdo
P.S
Namuose mano šeimininkė surado prapuolusias svarstykles ir pakabino.
2,5kg