Gruodžio 3d. Vėl kažkokia musė man įkando
, o gal Baubas čia viskuom kaltas
, kad tokiu metų laiku susiruošiau spiningauti
Kur tai matyta, jau reiktų nuo ledo žvejoti ir še tau kad nori
. Vėl pakuojuosi mantą į bagažnę ir vietoje žieminės įrangos, spininginis krapšys su guminukais ir kitokiais pribumbasais, spiningas ir aišku liesas
rem komplektas ant šilumos
Į Nemuną jau net nerizikuoju
. Netikiu, kad ten manęs nors vienas žuveliokas tokiu metų laiku ten laukia. Bandysim jamti Volungiškių tvenkinį
. Netoli, tik penkiolika km, bet praktišiai galsšimtis metų ten nežvejota. Po ilgos pertraukos pamėginau tik šį rudenį bet buvau žemutinėje dalyje prie pylymo tai
Šį kartą pamėginsiu apsilankyti aukštutinėje dalyje. Prisimenu nuo senų laikų dar kelis privažiavimus. Gal kas nors gausis
Pirmas mėginimas nusigauti prie vandens nepasisekė. Keliukas nuo senų laikų išlikes bet ....
Mano "džipą" audi B4 gali ištikti titaniko likimas. Nerizikuoju
. Kas paskui mane čia vieną laukuose iškrapštys iš tos pelkės jei teks burbuliuoti
Mėginu rasti kiitą keliuką, bet arba atmintis šlubuoja arba vietoje to keliuko jau suarti laukai
Dar pasimakalavau ir galausiai užsukau link vienos sodybos kuri netoli vandens. Pasikeitė viskas nuo senų laikų. Gerai kad nors maps.lt pasižiūrinėjau priš važiuodamas
Kaip gera po ilgos nežvejojimo pertraukos vėl atsidurti prie vandens
Tegu ir niekas nekibs, gal net kibimo nematysiu
, bet koks skirtumas. Oras neblogas, kartais nušvinta net saulutė, nešalta, tad nors smagiai pavaikštinėsiu tvenkinio pakrantėmis.
Ne kokie reikalai be valties
. Pakrantės po vasaros stipriai apaugusios meldais, pakraščiuose tai vienur tai kitur vis įveliu gumas į visokias šakas. Pradžia ne kokia, bet svarbiausia uodega tikrai gerai pravėdinsiu vaikštinėdamas be takų po tuos meldynus ir pernykščią iki pažastų žolę
Štai dar vienas normalesnis priėjimas prie vandens. Mėginu
bet vėl
Masalui bandau dėti pačius įvairiusius twiaterius, bet ramu
Na ir aišku už eilinės šakų krūvos po vandeniu palieku gal jau trečią gumą
Spininginiame krepšyje dar daug turiu
, gal kaip nors iki pavakarės užteks
Randu ir tai kas nelabai linksmai nuteikia
Dalis vandenyje, dalis ant kranto. Nepasisekė padegt tai nors su peiluku pasmulkinau
Taip nusimaliau pakrantėmis pėsčiomis apie porą km. Čia jau prasideda didesni gyliai, bet kol kas rezultato jokio. Mečiau šalin tuos twisterius ir uždėjau standartinį naturalių spavų riperį.
Gal penktu metimu, vos apsukus ritę grybštelėjimas. Dar pora karų apsukau ir laukiant kol guminukas atsimuš į dugną vėl...Ir taip iki pat kranto. Kai liko kokie penki metrai iki pakrantės pagaliau "sėdo" YRA
ir į krantą išlaipinu nedidelį lydekiuką
Lydekiukas jau legalus tad pasirišu. Po kiek laiko vėl kibimas, vėl yra
Tik šį kartą jau silkutė
Kad labai neįsijausčiau už lydekutes teko palikti guminuką
Kimba nedidelės, tad užsidedu mažesnį riperiuka. Keli metimai vėl yra tik vėl vos legali
Kaip ten bebūtų, nors ir nedidelės bet tokiu metų laiku spiningu jas pagauti jau dvigubas malonumas
Sutinku žveją. Jis primetes skritulių, tuo pačiu iš pūstinukės spiningauja o krante jaunimas ant gyvos plūdes mirkina. Paplepėjom apie bites ir ūkį. Pasirodo jiems ne kas. Skritulių apvertimų buvo bet kol kas tušti. Tolumoje už pukilometrio dar vienas aistruolis su pūstinuke slankioja apie savo skritulius, bet kiek jis buvo mano akiratyje tai irgi nieko nepaėmė.
Na o aš maliausi vis tolyn. Apakintas tokio kibimo
, gal sakau kokį rimtą rainių pavyks sumedžioti
Nuklampojau per suartus dirvonus prie statesnio šlaito kur turėtų būti didesnį gyliai. Gyliai didesni, bet iš jų pavyko iškrapštyti tik pora štai tokių nelabai legalių šaudyklikių
Ten pat nukentėjo ir mano guminikai
. Vienas buvo išniekintas fiziškai
ir liko be uodegos, kitas nukentėjo mažiau ir tik morališkai buvo pažemintas
. Apkramtytas ir su pasibjaurėjimu išspjautas
Oras išsitaisė, užkaitino saulutė tai su fufaika darėsi net per karštą klampojant pakrantėmis, bet ta išlindusi saulutė matyt nelabai buvo geras ženklas. Kibimas pradingo
Jau grįžtant atgal link palikto mano dumblino "džipo" audi
,Vėl apsiniaukė, tad pakeliui pavyko sugraibyti dar vieną neblogą verta nuodėmės lydekiuką
Po jos tuoj pat į krantą toje pačioje vietoje išlaipinau dar vieną bet ta jau vos sulaukusi pilnametystės
Visi, išskyrus du didesniuosius lydekiukus grįžo pas saviškius. Taip mano šeimininkė buvo man įsakius. Be žuvies negrįžk
Namuose abu kartu lydekiukus pakabinau ant svartyklių,- 1.7kg. Nedidelės bet smagumėlis tokiu metų laiku taip smagiai pamojuoti spiningu. Laikas praleistas fantastiškai. Maloniai skauda kojas nuo vaikščiojimo, bet makaulėje taip šviesu ir dušioje taip gera
Jėginė žvejyba buvo