• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Receptai

: Receptai 2011-08-29 09:10 #28092

  • pikciurna
  • pikciurna avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Megstu zvejyba, bet nezvejoju :)))
  • Žinutės: 366
  • Gauta padėkų: 128
Stai tikro zvejo receptas :)

Zveju kepsnys
bruto neto

Menke 90 69
Morkos 38 30
Svogunai 36 30
Aliejus 10
Cesnakas 1,3 1
Majonezas 60
Olandiskas suris 5

Zuvies minkstimas su oda be kaulu supjaustomas gabaleliais, sudedamas i aliejumi istepta poreine keptuve, pabarstoma druska ir smulkiai sukapotu cesnaku. Morkos ir svogunai supjaustomi siaudeliais, pakepami aliejuje ir uzdedami ant zuvies gabaleliu. PO to uzpilama majonezu ir pabarstoma tarkuotu suriu. Kepama orkaiteje.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-08-29 09:10 #28093

  • pikciurna
  • pikciurna avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Megstu zvejyba, bet nezvejoju :)))
  • Žinutės: 366
  • Gauta padėkų: 128
truputi ten svoriai kruva susimale :D
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-11-20 06:50 #34464

  • selmis
  • selmis avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Zvejyba ne pomegis, o diagnoze.
  • Žinutės: 165
  • Gauta padėkų: 416
Na jei nesunku tuomet atmalk :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-11-22 11:45 #34698

  • pikciurna
  • pikciurna avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Megstu zvejyba, bet nezvejoju :)))
  • Žinutės: 366
  • Gauta padėkų: 128
pikciurna parašė:
Stai tikro zvejo receptas :)

Zveju kepsnys


Menke. neto 90g bruto 69g
Morkos. neto 38g bruto 30g
Svogunai. neto 36g bruto 30g
Aliejus. 10
Cesnakas. neto 1,3g bruto 1g
Majonezas. 60g
Olandiskas suris. 5g

Zuvies minkstimas su oda be kaulu supjaustomas gabaleliais, sudedamas i aliejumi istepta poreine keptuve, pabarstoma druska ir smulkiai sukapotu cesnaku. Morkos ir svogunai supjaustomi siaudeliais, pakepami aliejuje ir uzdedami ant zuvies gabaleliu. PO to uzpilama majonezu ir pabarstoma tarkuotu suriu. Kepama orkaiteje.
Paskutinis taisymas: 2011-11-22 11:49 nuo pikciurna.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras

: Receptai 2011-11-22 11:47 #34700

  • pikciurna
  • pikciurna avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Megstu zvejyba, bet nezvejoju :)))
  • Žinutės: 366
  • Gauta padėkų: 128
atmaliau, turetumet suprast, tikiuosi zinot kas yra neto ir bruto :cheer:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-11-28 21:04 #35311

  • aras
  • aras avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 417
Pylos tinklapyje radau Sigučio parašytą straipsnį apie žuvies vytinimą. Kam įdomu galit pasiskaityti, manau neblogas variantas. Dėl autorinių teisių, manau perrašinėti negaliu.
8-)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-12-17 16:29 #36965

  • donce999
  • donce999 avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Ne visi broliai zvejai,bet visi zvejai broliai
  • Žinutės: 812
  • Gauta padėkų: 505
Kagi vegeliu sezonas baigesi,saldytuvai jau turbut pilni :P tai dabar gal kas imes koki receptuka,kuciom stalui,ar dar koki idomesni :eat:
NEVISI BROLIAI ZVEJAI,BET VISI ZVEJAI BROLIAI!
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-12-17 18:24 #36976

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Vėgėlę nulupi ir išfiliuoji. Supjaustai smulkeis gabaliukais, apibarstai prieskoneis , druska. Nuskuti 2-4 morkas , sutarkuoji, supjaustai smulkei didelę galvą svogūno. Suberi vėgėlės gabaliukus į keptuvę ir pakepini apie 5-min. suberi ant viršaus morkas ir svogūną, užpili apie 300g. saldžios grėtinėlės ir uždengus patroškini apie 15 min. Skanaus. Žuvis tinka bet koke, bet vėgėlė , menkę skaniause.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: donce999, simka

: Receptai 2011-12-17 18:34 #36977

  • RimasK
  • RimasK avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 736
  • Gauta padėkų: 283
Panasiai ir as darau, tik nereikia nei lupti, nei filiuoti...
Isdarineta vegele supjaustai gabalais, juos apvolioji miltuose, apkepi ir dedi i puoda su morkomis, svogunais, patroskini, ir ant virsaus grietines :good:

baubas parašė:
Vėgėlę nulupi ir išfiliuoji. Supjaustai smulkeis gabaliukais, apibarstai prieskoneis , druska. Nuskuti 2-4 morkas , sutarkuoji, supjaustai smulkei didelę galvą svogūno. Suberi vėgėlės gabaliukus į keptuvę ir pakepini apie 5-min. suberi ant viršaus morkas ir svogūną, užpili apie 300g. saldžios grėtinėlės ir uždengus patroškini apie 15 min. Skanaus. Žuvis tinka bet koke, bet vėgėlė , menkę skaniause.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-12-20 11:27 #37272

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2012-01-07 13:17 #39318

  • tukas
  • tukas avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
Kadangi dabar stintu sezonas,tai neatsimenu ar rasiau ar ne :blush: kas nera bandes,pabandykit stintu galvas nemest lauk o isvirt zuviene :yes: isipili i puoduka,sauksteli grietines ir as dar vos acto isilasinu,bet cia jau skonio reikalas ir valgydamas kepta stinta uzsigeri tuo sultinuku :pop: katik prisitashiau tai dabar baldielinu :cha: :bye:
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Arutis, donce999

: Receptai 2012-03-09 09:46 #49505

  • Vitalijus
  • Vitalijus avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Dugnine, spiningas, kartais pludine
  • Žinutės: 1145
  • Gauta padėkų: 1074
Gal kam pravers. Vakar isbandziau nauja saslyku recepta gavosi tikrai neblogai(bent jau man patiko)jokiu actu majonezu mineraliniu pagrinde tik zoleles. Taigi mesa tradiciskai kiaulienos sprandine(manau tiktu ir kita) marinavimui maltos kalendru seklos,dziovintas bazilikas,ciobreliai,smulkinti lauro lapai,raudonosios paprikos milteliai,juodieji pipirai,pusziedziais pjaustyti svogunai,pora saukstu alyvuogiu aliejaus,visus paminetus ingridientus dedam ant supjaustytos mesos ir rankomis viska gerai ismaisom zoleliu turi but ganetinai daug na mazdaug visu po du gerus saukstus ant 1.5kg mesos uzdengiam dangciu ir mazdaug parai dedam i saldytuva.Dar viena gudrybe druskos nededam i besimarinuojancia mesa o dedam tik mazdaug pusvalandziui likus iki kepimo tada mesa gaunasi netokia sausa :eat: Ech saslykiukas aliukas ir gamta :pop: :alus: :uj:
Valium and cherry wine
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: girinis37, Dolcas, neriuss24

: Receptai 2012-04-02 09:42 #51964

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Visiems prisigaudžiusiems stintų ir kepant didesnį kiekį palengvinimui, kad nereikėtų vartyti ir stovėti prie keptuvės :lol: . Paruoštą kepimui, apvoliotą miltuose stintą (tinka ir kitai žuvytei) tiktai jops į fritiūrinę ir gauni gerai iškepusį produktą :10:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: tukas

Zuvies pastetas 2012-08-14 14:10 #62693

  • selmis
  • selmis avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Zvejyba ne pomegis, o diagnoze.
  • Žinutės: 165
  • Gauta padėkų: 416
Žuvies pastetas

1. Žuvis {tinka bet kokia smulkme, ar didesnes}
2. Pipirai kvepiantieji [žirneliais].
3. Druskos.
4. Aliejus [pusę stiklinės].
5. Pomidorų padažas [pilnam puodui puse litro].
6. Vandens [pusę stiklinės].
Supilam vandeni, alieju, sudedam nuvalytą šviežią arba šaldytą žuvį su pelekais ir kaulais į greitpuodį. Kai užverda, prisukti liepsną ir virti ant lengvos ugnies vieną valandą. Po to apie penkioliką min. Palaukti kol nustos šnypšti. Zuvi sumalti, sudeti pomidoru padazo puse litro, prieskoniu chari-churi tris saukstelius, dadedam druskos jeigu truksta ir visa mase sudėjus i puodą maišant dar pakaitinti apie 5 min. Po to sudeti i stiklainius, palaukti kol atsals ir laikyti šaldytuve. Tepi ant batono su sviestu ir :eat:

P.S. su prieskoniais reiketu dar padirbėti.
Paskutinis taisymas: 2012-08-21 16:22 nuo selmis.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras, RIMTAUTAS

: Receptai 2012-08-26 11:12 #63675

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Sigučio kepti žiobriai.

Kepant žiobrių files aš naudoju sekančius produktus.

1kg žiobrių file
Druska pagal skonį
Stiklinė miltų (150gr.)
Stiklinė manų kruopų (150gr.)
2 kiaušiniai
Aliejus

Išplakti kiaušinius su druska.Files pamerkti į išplaktus kiaušinius.Vėliau apvolioti miltų ir manų kruopų mišinyje ir kepti ant lėtos ugnies iki lengvo parudimo.Kas mėgsta labiau apskrudintą žuvį, kepti truputį ilgiau.
Valgyti karštą prie alaus arba su grietine.



Gero apetito :lalk:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2012-10-01 18:17 #66834

  • aras
  • aras avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 576
  • Gauta padėkų: 417
Kepant paprastai, keptuvėje, žuvį pabandžiau vietoj miltų apvolioti kukurūzų kruopose. Man patiko, kukurūzai duoda gerą prieskonį.
8-)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2012-10-01 18:52 #66836

  • Megėjas
  • Megėjas avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • ARGI ŽUVIS SVARBIAUSIA
  • Žinutės: 4576
  • Gauta padėkų: 3632
Nors ir nekulinaras ir pirma kart gyvenime dariau suvelsiu aš jums receptuka kuri išbandžiau vakar ir šiandien jis jau baigiamas vartoti :eat: Žodžiu prisigaudžiau kuoju ir pagalvojau kodėl gi iš ju nepadarius silkės :)


1. 500 gr. kuoju filė.(odelė lengvai nusisima,kadangi nugarkaulis su žobrais isimeta ir lieka šoniniai kaliukai jie aptirpsta valgai beveik nesijaučia).Supjaustom smulkiais kasneliais ir į bliudeli.\
2. 2 galvas svogunu supjaustom griežinėliais (galima ir daugiau kas mėgsta).tai pat į bliuda.
Paėmus kita inda:
3. 400 gr. virinto vandens.
4. 2 arbatiniai šaukšteliai druskos.
5. 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus.
6. 1 stopke acto ( bus labai švelni,kas macnesne mėgsta ;) galima 2 stopkes )
7. 1 grežinėli citrinos ispausti galima dėl skonio.
viska išmaišom ir užpilam kuojos gabalėlius su svogunais,dedam į šaldytuva 12 - 15 val.ir vualia :eat:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas, Dolcas, saulius67, Ramas02, STUDENTAS

Receptai 2012-10-01 22:19 #66844

  • Ramas02
  • Ramas02 avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Žinutės: 1134
  • Gauta padėkų: 1084
Megėjas parašė:
Nors ir nekulinaras ir pirma kart gyvenime dariau suvelsiu aš jums receptuka kuri išbandžiau vakar ir šiandien jis jau baigiamas vartoti :eat: Žodžiu prisigaudžiau kuoju ir pagalvojau kodėl gi iš ju nepadarius silkės :)


1. 500 gr. kuoju filė.(odelė lengvai nusisima,kadangi nugarkaulis su žobrais isimeta ir lieka šoniniai kaliukai jie aptirpsta valgai beveik nesijaučia).Supjaustom smulkiais kasneliais ir į bliudeli.\
2. 2 galvas svogunu supjaustom griežinėliais (galima ir daugiau kas mėgsta).tai pat į bliuda.
Paėmus kita inda:
3. 400 gr. virinto vandens.
4. 2 arbatiniai šaukšteliai druskos.
5. 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus.
6. 1 stopke acto ( bus labai švelni,kas macnesne mėgsta ;) galima 2 stopkes )
7. 1 grežinėli citrinos ispausti galima dėl skonio.
viska išmaišom ir užpilam kuojos gabalėlius su svogunais,dedam į šaldytuva 12 - 15 val.ir vualia :eat:

Nu ble... da taip nemėginau, kaip silkę tai tik žiobrius dariau, reiks pamėgint, ba kuojų dažniau pasitaiko nei žiobrių :good:
Linkiu, kad pas Jus visko būtų, ir už tai Jums nieko nebūtų :)
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

Receptai 2012-11-26 17:12 #70756

Kaip kepti karosus – su traškia plutele, be ašakų
ogi nuskutus žvynus ir išdarinėjus, prie žuvies nugaros aštriu peiliu daromi įpjovimai maždaug kas 2 mm iki pat nugarkaulio. Pjaunama iš pradžių iš vienos pusės, paskui iš kitos. Per šonkaulius nepjaunama, tik prie nugaros ir uodegos, kur daugiausiai būna ašakų.
nuotrauka yra čia www.7ravioli.com/kaip-kepti-karosus/html
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas

Receptai 2012-12-11 14:37 #71926

  • saulius67
  • saulius67 avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Žinutės: 3019
  • Gauta padėkų: 850
na chebryte papasakokit kaip ir su kuo vegeles kepeneles ir ikrus darote , dekuj
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.060 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top