• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Receptai

: Receptai 2011-01-06 18:04 #2821

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Tai kai žvejai pradės su pretenzijom pas tavo šeiminykę lankytis,tai pats ilgai nevalgęs būsi :lol:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-06 20:54 #2857

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
nu bet zemaitiskas kugeliukas Audriaus seimininkes :good: nepamirstamas :P
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-07 08:37 #2874

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
O Čebo plovas... :blush: :P :good: Andriau, įmesk receptuką.:bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-07 08:54 #2878

  • Čebas
  • Čebas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
arutis parašė:
O Čebo plovas... :blush: :P :good: Andriau, įmesk receptuką.:bye:
Cia ne recepte esme, o kas ruosia :cha: Imesiu Aruti, kai gaminsiu ir susirasysiu ka kaip, nes visada darau is akies, ir nevisada tuos pacius ingridientus dedu. Artimiausiu metu darysiu, nes tada buvo paskutinis kartas :unsure:
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-12 17:11 #3507

  • Čebas
  • Čebas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Aruti, tavo pageidavimu ;)
Cebo plovas :lol:
Megstamos mesos apie 600gr.
Ryziu apie 800gr.
2 vid. svoguno galvos;
1 dideles cesnako galva;
4-6 vid morkos;
Grietines 200gr.
Kecupo 500gr. (naudoju tik "Ypatinga" stiklainiuose, jis tirstas ir turi gera specifini skoni)
Santa maria Taco spice mix original (buten sie prieskoniai, skirti tortilijoms, suteikia daugumai patiekalu savotiska ir man labai patinkanti skoni! )
Graikiski mesos prieskoniai;
Maltas muskatas;
Aliejus
Ingridientu kiekiai gali buti gerokai koreguojami, kiekvienam pagal skoni :)

Susipjaustom mesa norimais gabaliukais (nepamirstam, kad kepant jie susitraukia dvigubai), metam i inda, gausiai uzvarom santa maria.., graikisku mesos ir truputi muskato prieskoniu, keleta saukstu kecupo ir aliejaus..gerai ismakaluojam ir paliekam saldytuve iki kito vakaro :)
Kita diena:
Issivire ryzius, nusunkiam ir iskart atgal i puoda..bei uzpilam apie 250gr kecupo, ismaisom ir paliekam ramybeje (nepatariu deti jokiu ryziu ar pan prieskoniu..sugadins skoni).
Issiverdam keitai morkas (jos dar bus troskinamos, tad nepervardam, kad paskui neistiztu).
Susipjaustom norimais gabaliukais morkas, svogunus, nusilupam cesnaka.
Mesa kepam apie 7min uzdengtu dangciu savo sultyse, paskui atidengiam ir kepam beveik iki tinkamos valgyti, tada dedam svogunus..pakepam, tada morkas ir cielas cesnako skilteles. Uzdengus dangti leidziam viskam "apsilti" ir tada sudedam visa grietine. na ir leidziam gan ilgam ant letos ugnies viskam tusintis. Pabaigoje supilam likusi kecupa..uzkaitinam ir visa ta marmaliuze pilam ant ryziu. Labai skoni pagyvina bazilikas, taciau dziovinto nededu niekada, tik vasara, kai auga krumelis kieme, skinu zalius lapelius..ir nemazai pridedu ju i ta marmala kol vyskta troskinimosi procesas. Viska sumaisius su ryziais, siek tiek pakaitinus puoda, uzdengiam ir paliekam kuriam laikui fermentuotis.
Beabejo..kas turi didelia keptuve, gali ryzius supilti ir viska kartu tusinti..bus zymiai skaniau.. nekalbu apie galimybe gamtoje, ant lauzo dideliame kubile daryti plova..ten jau kita technologija ir pradeti nuo kito galo reikia.. O sio plovo skoni suteikia pagrindiniai manau du dalykai, tai taco prieskoniai ir ypatingasis kecupas. nes nededant siu dvieju daliu, ar bent vienos is ju..skonis gerokai keiciasi. Ir beabejo nenustebkite, kai plovas gausis gan toks skystokas..negaliu pakesti pardavinejamo baruose plovo, kuris uzkemsa gerklas nuo savo sausumo...
Skanaus! :good:
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: greitis2

: Receptai 2011-01-12 17:25 #3509

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Dėkui :blush: , reiks mėgint kada pačiam kažką panašaus pasigamint, kad gausis tai ką pagaminai tu - nedrįstu teikti...;) :cheer: :bye:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-12 20:01 #3521

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Dėkui Čebai. Jau mano šeiminikė informuota :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-13 04:57 #3543

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
AudriusM parašė:
Dėkui Čebai. Jau mano šeiminikė informuota :good:
Priminsiu (tiems kas neragavo), kad Čebo plovas tikrai buvo išskirtinio skonio, nors valgyta buvo gamtoje, maistas karštas, pilvai urzgė :lol: , bet nuomonės apie produktą nekeičiu. B):good:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-14 10:38 #3684

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
nu Aruti nearzink ,jamsim Cebo plova pavasary :P
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-24 19:48 #4715

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Niam niam skanumėlis :uj: . Kažką labai panašaus darome ir mes tik iš lydekos arba starkio :good: Būtinai pamėginkite. Liežuvius nurysite :good: :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-25 07:10 #4740

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Na starkis ir taip skanu. Panašiu marinatu pilu visą šušarą, kuojas, plakius (kepu nedideleis gabaliukais). Užpilu marinatu (karštu)ir dar kartą atkaitinu iki virimo. Skaniause atšalus. Sumažėja ašakos. :yes:
Paskutinis taisymas: 2011-03-04 09:46 nuo baubas.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-04 09:36 #8986

  • Čebas
  • Čebas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Klausimelis, nes ne koks as kulinaras kas susieta su zuvimi.. kaip kepti stinta, tiksliau, kai kepu, visada iskarto susiraito ir nesigauna tiesi ir grazi .. per karstas aliejus buna ar kame beda ?
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-04 11:19 #8987

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
"Uzbekiškas plovas"

Kazanas (plovui skirtas puodas)7ltr.talpos
1kg mėsos
1kg svogūnų
1kg česnako galvų
1kg morkų
3-250g aliejaus
druskos nedaug pagal skonį(atminkite, kad druska kietina mėsą)

Į kazaną pilame aliejų ir pradedam kaitinti.Tada dedama griežinėliais piaustytus svogūnus ir visą laiką maišome aliejuje kol švelniai paruduoja.Tai trunka apie 15-20minučių.Tada dedame stambiai supiaustytą mėsą (kaip šašlykam)ir užpilam vandeniu kol apsemia.Paverdama 10-15minučių kol mėsa nubąla.Poto dedame į šiaudelius supiaustytas morkas.Tų morkinių "šiaudelių" ilgis apie 5cm.Vėl verdame 5-10 minučių kol viskas sušunta.Atminkite - viską nuolatos maišome.Vėliau įpilame 2-2.5 litro vandens, maždaug per 3pirštus nuo kazano viršaus.Vanedenyje verdame mėsą apie 45minutes kol visai suminkštėja.Kol vyksta mėsos virimas perenkame iš anksto užmerktus ilgagrūdžius neskaldytus ryžius nuo mažų šiukšlyčių.Jei reikia dapilam vandens.Praėjus nuo gamybos pradžios 80-90minučių sudedame ryžius.Tada plauname po srove 6-8 česnakų galvas.Nuplovę po 5-7minučių įdedame jas tarp ryžių.Pastoviai vyksta maišymas.Tai darome, kad neprisviltų, o dugną pasiektų vanduo.Praėjus 15minučių viską išjungiame ir dar palaukiame 20minučių(vyksta virimo - šutimo procesas).Tada viršų apgaugiame laikraščio sluoksniais, plius skuduru ir visa tai aprišame dideliu medžiagos gabalu.Visas procesas trunka 140 - 150 minučių neįskaitant paruošiamojo darbo.
Pastaba: gerai padarytas plovas turi turėti gelsvai rausvą atspalvį, o ryžiai byrėti lyg nuplautos perlinės kruopos, t.y. visai nelipti.Česnakas turi būti visiškai minkštas ir savotiško skonio(kiti jį ignoruoja valgydami), bet tai klaida.Vienam žmogui viskas užtrunka iki 4-5valandų.Kaž kas panašaus yra parodyta čia.



Gero apetito
Paskutinis taisymas: 2011-03-04 11:22 nuo nėra.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-06 09:22 #9190

  • Metas
  • Metas avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • jomajo
  • Žinutės: 372
  • Gauta padėkų: 249
gal kas galit patart kaip skaniau vezius issivyrt
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-06 10:42 #9195

  • nerijus
  • nerijus avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • žveju netampama o gimstama
  • Žinutės: 1025
  • Gauta padėkų: 467
niekad neviriau bet girdejau kad skaniauses receptas kuo daugiau krapu ziupsnelis druskos ir skanauji :bye:
vakar kibo ir kibs ritoi...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-06 17:39 #9247

  • tukas
  • tukas avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
metai dek prieskonius kaip i zuviene tik vietoj svoguno dek laiskus aisku ir krapu pagal skoni ir svarbiausia nepersudyk. sultinuko neispilk :good: karta osem gamtoj tai ant ryto viremes o sultinukas :balius: :sokis: labai labai :yes: iskart akis atmerke :lol:
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-06 19:32 #9279

  • Metas
  • Metas avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • jomajo
  • Žinutės: 372
  • Gauta padėkų: 249
Dekui reiks pabandyt kaip tas sultinukas :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-06 19:33 #9281

  • Metas
  • Metas avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • jomajo
  • Žinutės: 372
  • Gauta padėkų: 249
tiesa kada vezius dedat i verdanty vandeny ar iskart
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-06 20:14 #9314

  • tukas
  • tukas avataras
  • Offline
  • Mėgstantis pažvejoti
  • Žinutės: 868
  • Gauta padėkų: 484
man atrodo kad skirtumo nera as iskart dedu cia juk ne kalmaras kad pavirei ilgiau ir guminis palieka. pipiru lauro lapu svoguno laisku druskos ir krapu jei patinka. as tai nededu jokiu vegetu. nors kiti sako nebutu vegetos nemokeciau valgyt daryt :cheer: :lol:
Kaip sakama OT Y DO... tur viskas but :-)))
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-06 20:47 #9333

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Metas parašė:
gal kas galit patart kaip skaniau vezius issivyrt
O iš kur tu Metai žiemą vėžių paimsi,ar prisišaldęs esi :lol: ar čia vasarai ruošiesi?
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.102 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top