Aruti, tavo pageidavimu

Cebo plovas

Megstamos mesos apie 600gr.
Ryziu apie 800gr.
2 vid. svoguno galvos;
1 dideles cesnako galva;
4-6 vid morkos;
Grietines 200gr.
Kecupo 500gr. (naudoju tik "Ypatinga" stiklainiuose, jis tirstas ir turi gera specifini skoni)
Santa maria Taco spice mix original (buten sie prieskoniai, skirti tortilijoms, suteikia daugumai patiekalu savotiska ir man labai patinkanti skoni! )
Graikiski mesos prieskoniai;
Maltas muskatas;
Aliejus
Ingridientu kiekiai gali buti gerokai koreguojami, kiekvienam pagal skoni
Susipjaustom mesa norimais gabaliukais (nepamirstam, kad kepant jie susitraukia dvigubai), metam i inda, gausiai uzvarom santa maria.., graikisku mesos ir truputi muskato prieskoniu, keleta saukstu kecupo ir aliejaus..gerai ismakaluojam ir paliekam saldytuve iki kito vakaro

Kita diena:
Issivire ryzius, nusunkiam ir iskart atgal i puoda..bei uzpilam apie 250gr kecupo, ismaisom ir paliekam ramybeje (nepatariu deti jokiu ryziu ar pan prieskoniu..sugadins skoni).
Issiverdam keitai morkas (jos dar bus troskinamos, tad nepervardam, kad paskui neistiztu).
Susipjaustom norimais gabaliukais morkas, svogunus, nusilupam cesnaka.
Mesa kepam apie 7min uzdengtu dangciu savo sultyse, paskui atidengiam ir kepam beveik iki tinkamos valgyti, tada dedam svogunus..pakepam, tada morkas ir cielas cesnako skilteles. Uzdengus dangti leidziam viskam "apsilti" ir tada sudedam visa grietine. na ir leidziam gan ilgam ant letos ugnies viskam tusintis. Pabaigoje supilam likusi kecupa..uzkaitinam ir visa ta marmaliuze pilam ant ryziu. Labai skoni pagyvina bazilikas, taciau dziovinto nededu niekada, tik vasara, kai auga krumelis kieme, skinu zalius lapelius..ir nemazai pridedu ju i ta marmala kol vyskta troskinimosi procesas. Viska sumaisius su ryziais, siek tiek pakaitinus puoda, uzdengiam ir paliekam kuriam laikui fermentuotis.
Beabejo..kas turi didelia keptuve, gali ryzius supilti ir viska kartu tusinti..bus zymiai skaniau.. nekalbu apie galimybe gamtoje, ant lauzo dideliame kubile daryti plova..ten jau kita technologija ir pradeti nuo kito galo reikia.. O sio plovo skoni suteikia pagrindiniai manau du dalykai, tai taco prieskoniai ir ypatingasis kecupas. nes nededant siu dvieju daliu, ar bent vienos is ju..skonis gerokai keiciasi. Ir beabejo nenustebkite, kai plovas gausis gan toks skystokas..negaliu pakesti pardavinejamo baruose plovo, kuris uzkemsa gerklas nuo savo sausumo...
Skanaus!