• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Receptai

: Receptai 2011-03-07 16:07 #9419

  • Metas
  • Metas avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • jomajo
  • Žinutės: 372
  • Gauta padėkų: 249
vasarai ruosiuos :uj: ir dabar ant avizeles kvesuose pasigauna
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-07 16:21 #9422

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Metas parašė:
vasarai ruosiuos :uj: ir dabar ant avizeles kvesuose pasigauna
Iki liepos 15d.vėžius gaudyti draudžiama :ohmy:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-07 16:30 #9423

  • Metas
  • Metas avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • jomajo
  • Žinutės: 372
  • Gauta padėkų: 249
zinau tik kad jie ykyriai kabaliojasi aisku jai istrauki tai paleidi tik y kita ekete tenka paleist
nes toi pacioi vel jis kabinasi :nu:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-03-18 06:35 #10756

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Meistro užklausimu - keletas patarimų ką daryti su dideliu sugautų aukšlių kiekiu.Jau kaž kur apie tai rašiau, bet čia irgi tiks.Žuvis turi būti visais būdais apdorojant išdarinėta, lengvai pasūdyta, bet neskusta.
Kepimas.
Vytinimas.
Rūkymas.
Marinavimas.

Kepimas
Imamas špižinis emaliuotas puotas (liaudiškai britvonas)ir pripilama per 2-3pirštus aliejaus.Užkaitinus vos ne iki virimo aliejų dedame žuvį.Po keletos sekundžių apverčiame ir apkepiname antrą pusę.Žuvis kepama verdančiam aliejuje kol lengvai pagelsta, o pelekai valgant turi gruzdėti tarp dantų.Galima pasiskaninti su majonezu arba su grietine.

Antras kepimo būdas kada žuvis apvoliojame išplaktame kiaušinyje, poto dar pavoliojame miltuose ir kepame elementarioje keptuvėje ant kaitlentės ar dujinės viryklės.

Vytinimas
Žuvis nuplainama po kranu, nusausinama ir pasūdoma emaliuotame inde vienai-dviem parom.Druskos reikia tiek kiek yra žuvies.Ant dugno beriama druska ir viena dviem eilėm guldome žuvį.Vėl druska, vėl žuvis ir taip iki galo, o ant viršaus užberiame druska ir lengvai (2-3kg svoriu) ją paslegiame.Po dviejų parų išimame žuvį, ją nuplauname švariai po kranu ir suveriame ant kaproninio siūlo ar kokios plonos vielutės žemyn galva.Vytinimui reiktų šiltos patalpos su pavėsiu ir kur negalėtų papulti musės.Tam tiktų balkonas, garažas ar rūsio patalpos.Po kelių dienų (priklausomai nuo oro ir temperatūros santykio bei džiuvimo laiko) nuo žuvies kūno pradės šiaustis ir skirti žvynai.Tai signalas, kad jūs jau galite ją valgyti.Nulupę skurą su likusiais žvynais žuvies mėsą galite valgyti užgerdami alum, su grietine (mažiau jausis sūrumas) ar su svietu užteptu ant duonos ar bulkos.

Rūkymas

Išimami viduriai. Nuplovus nusausiname ir lengvai pasūdome porai valandų.Poto imame groteles ar kabliukus ir paguldę ar sukabinę žuvį dedame ją į rūkyklėlę.Jei žuvį kabiname tai kabliuką smeigiame iš vidaus arčiau gal sprando per kaulus.Geroje rūkykloje aukšles išrūkinti užtenka 20-30min. o lauko salygomis ant karštos ugnies aš savadarbe rūkyklėle jas išrūkinu per 3-5 minutes.Valgome vienas, su alumi ar padažu - pagal skonį.

Marinavimas

Padrę acto, vandens, cukraus, pipirų kt. prieskonių marinat į jį dedame žalią žuvį ir tris paras palaikome.Jei žuvį dedame į marinat keptą tada marinatas turi būti silpnesnis, jei žalią stipresnis.Čia jau kiekvienas pagal savo skonį.

P.S.Galima prisigalvoti įvairiausių žuvies apdorojimo būdų tik tiesiog reikia netingėti.Ta pati rūkyta aukšlė labai skani marinate.O kur dar aukšlių koncervai padaryti autoklave.Ne visi tik mėgsta terliotis su šita maža žyvimi, bet savo skonio, maistinėmis savybėmis ji tikrai lenkia ne vieną žuvies rūšį.Tad sėkmės eksperimentuojant
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Lydeka, Dalius. Kaunas, Kabliukas, Frykas

: Receptai 2011-03-18 06:38 #10757

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Maža pastaba - Kepdami, virdami ar darydami koncervus nepersūdykite žuvies nes tada bus nemalonu valgyti.Palyginimui.Į mėsą dedame 25gr druskos vienam kilogramui, o žuvim užtenka vos 5gr. kilogramui.Net 5kartus žuvis imlesnė druskai.Elkitės su ja saikingai
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras

: Receptai 2011-03-18 10:01 #10770

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Kas vytinate žuvį,susiduriate su tokia problemą kaip musės,ypač šiltuoju laiku.Kad,musės nedėtų kiaušinėlių,reikia paruošti acto ir aliejaus mišinį 50/50.Juo ištepti žuvį ir musės nelįs.
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas

: Receptai 2011-03-19 20:12 #11063

  • Geras
  • Geras avataras
Per rusų "Ochota y rybalka" rodė,kaip laidos vedėjas gamino patiekalą iš vėgėlės.Iš pradžių gabaliukais supjaustytą vėgėlę apkepė augaliniame aliejuje.Paskui į žuvį sudėjo nemažą kiekį pakepintų svogūnų.Vėliau į šitą "mišinį" supylė taurę balto vyno ir troškino ant lėtos ugnies 15 minučių.Būtinas atributas po troškinimo-baltas vynas.P.S. Prieš kepant vėgėlę būtina nulupti odą.
Paskutinis taisymas: 2011-03-21 18:42 nuo Geras. Priežastis: papildymas
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-18 13:58 #14269

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Kaip kepamos aukšlės britvone (špižiniam emaliuotam puode)šį kartą parodau nuotraukose.
I-mas etapas tai aukšlių išdarinėjimas.Nupjaunam arba paliekam galvas.Vėliau sūdome ir valandėlei paliekame pastovėti.

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-18 14:52 #14274

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
II-tras etapas aliejaus užkaitinimas vos ne iki virimo.

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-18 14:54 #14275

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
III-čias etapas.Aliejus užvirė ir mes į jį dedame aukšles.
Dėmesio, būkite itin atsargūs dėdame šlapias aukšles į karštą aliejų nes smulkūs aliejaus lašeliai tyška ir gali nudeginti jūsų rankas.Viską darykite su ilgesnėm šakutėm.

Paskutinis taisymas: 2011-04-18 14:58 nuo nėra.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-18 14:56 #14276

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
IV-tas etapas pats maloniausias.Šakučių pagalba išimame aukšles.Dedame į lėkštę ir .........valgome karštas arba šaltas.Abiem atvejais skanu.

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-18 15:23 #14278

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Gero apetito :)

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras

: Receptai 2011-04-18 15:40 #14281

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
:P :alus: :good:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-19 05:57 #14356

  • Senas
  • Senas avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • Žinutės: 96
  • Gauta padėkų: 16
O riebalu neperdaug isisavina auksles? Jos ir taip kartais imitusios buna. B)
Visur gerai, bet žvejyboje geriausia.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-19 06:27 #14360

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Senas parašė:
O riebalu neperdaug isisavina auksles? Jos ir taip kartais imitusios buna. B)

Visiškai neįsisavina.O dėl aukšlių riebumo gerai pastebėjai - jos stipriai riebumu lenkia plakius, kuojas, karšius.Tik ką norėjau pridurti.Jei kepini - verdi tam aliejuje ilgiau tada susivalgo viskas 100 procentų, jei kiek trumpiau tada belieka išmesti pagrindinį kaulą, o visa kita į pilvą
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-26 07:53 #15029

  • Kabliukas
  • Kabliukas avataras
  • Offline
  • Rimtas žvejys
  • Zvejojau fyderiu,dar pludine..atsirado spiningas:)
  • Žinutės: 1038
  • Gauta padėkų: 634
SIGUTIS parašė:
.....

Kepimas
Imamas špižinis emaliuotas puotas (liaudiškai britvonas)ir pripilama per 2-3pirštus aliejaus.Užkaitinus vos ne iki virimo aliejų dedame žuvį.Po keletos sekundžių apverčiame ir apkepiname antrą pusę.Žuvis kepama verdančiam aliejuje kol lengvai pagelsta, o pelekai valgant turi gruzdėti tarp dantų.Galima pasiskaninti su majonezu arba su grietine.

Antras kepimo būdas kada žuvis apvoliojame išplaktame kiaušinyje, poto dar pavoliojame miltuose ir kepame elementarioje keptuvėje ant kaitlentės ar dujinės viryklės.
.......
Ar teisingai supratau,kad cia zalia auksle pakepi kelias sekundes ir apverti kita puse??????Negi tikrai tiek laiko uztenka kepimui? :unsure: As paprastoje keptuveje kepdavau po kokias 5 min.viena puse :blush:
p.s.greitu laiku nusimato vakarines :fishing: po kelias valandeles,tai domina,kaip viska patogiau ir greiciau susitvarkyti.
Astrus....
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-04-26 09:39 #15047

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Na kelių sekundžių gal mažai bus, bet tarkim iki minutės.Vėliau jau dedant antrą, trečią partiją kepimui jau laikas ilgės nes aliejus po truputį vės nuo atvėsusių, žalių aukšlių.Vėliau jau 3-4minučių gali proreikti.Šiaip tai pačio proceso eigoje matysi, kad jau raitosi uodegos, ruduoja ar pūslikės ant odelės atsiranda.Vadinasi jau iškepta....
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-05-13 13:08 #16448

  • karolis231
  • karolis231 avataras
  • Offline
  • Naujokas
  • zvejyba tai geriausia pramoga
  • Žinutės: 25
Virta žuvis su česnaku

INGREDIENTAI:

500g žuvies, petražolių, saliero,
1 poras, 1 morka, lauro lapas,
2 kvapnieji pipirai, krapų,
1 galvutė česnako, vandens, druskos.

Iš smulkmės su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais pasūdę išvirkite sultinį. Išvirusią smulkmę išmeskite, o sultinyje virkite stambius žuvies gabalus.

Smulkiai supjaustytą česnaką sutrinkite su druska ir, sudėję puodukan, įpilkite du šaukštus sultinio. Gerai išmaišę, česnaku užpilkite išvirusius žuvies gabalus. Užsigerti galite sultiniu.

Žuvies patiekalas paruoštas!
Zvejyba tai maistas ir pramoga.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-05-18 15:54 #16833

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Kaip ir buvo žadėta toliau sugautą laimikį, būnant pas Dolcą svečiuose, aš paruošiau pagal savo receptą.Gavosi dvi puikios išklotinės.



Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-05-18 15:56 #16834

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Toliau abi karosų išklotines suvyniojau į folgą.Pridėta druskystės, pipiriukų, žuvies prieskonių ir sviestuko.

Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.078 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top