Birželio 27d.
Gal net nebūčiau šį ryta žvejojas,- nekimba, bet ryte atsibodo vartytis, nuo šono ant šono. Prieš 8 val. pajudėjau.
Dar vakar, susikambinau su vietiniu giminaičiu, gyvenančiu prie Seredžiaus. Nieko linksmesnio apie žvejybą, jo valdose, nepapasakojo ir jis, bet kas bus tas,- važiuoju ten.
Jei aukščiau Belvederio siurblinės dar kartais per sezoną pažvejoju, tai žemiau siurblinės, jau šimtas metų, net nebuvęs.
Matosi net Seredžiaus "dangoraižiai", o kitoje Nemuno pusėje Kriūkai.
Pakrantė žemiau siurblinės visiškai man nepažįstama ir vos atvažiavus, iš dažnai žvejų lankomos vietelės išvažinėjo fiderininkų ekipažas.
Nespėjau paklausti kaip reikalai su kibimu, tačiau jei 8 val. jau palieka žūklės vietą, akivaizdu, juk kibimo ne prūdai ir čia.
Koks skirtumas pagalvojau. Ar savo valdose nieko nepagauti ar čia. Bus bent proga susipažinti su nauja pakrante.
Pasirinkau žemiau siurblinės apie 100 metrų pakrantės ruožą, nes ten dažniausiai matau sėdint fiderininkus ir šiaip, dažniau žvejų lankoma pakrantė.
Arsenale du spiningai. Kaip visada "UL" ir "L". Aišku pirmiausia ir labiausiai norėčiau susigrumti su karšiu, bet būsiu laimingas, jei bent ešeriukų pavyks pagauti.
Nors buvo vėjuota, Nemunas pasišiaušęs, bet vos nužvelgus pakrantę susidarė šioks toks vaizdas,- čia turėtų laikytis ešeriai, ten gal net karšiukas galėtų pasivaidenti, o ten ir lydys gali patikrinti pavadėlius.
Viskas taip ir buvo kaip atrodė. Teorinėje, ešerinėje vietoje, ešeriai tikrai kibo.
Pasigavo visas tuzinas ir nurimo. Tikriausiai ne daug jų ir buvo, tačiau truputi žemiau labai pamalonino kita spiningautojo retenybė....
Netgi ne viena atsitktinė....
Po truputi, vis "skanuodamas" dugną, daėjau iki mano manymu, karšiams tinkamos vietos.
Po kokių 15 min. gavau ir pirmą įrodymą, kad tikrai neapsirikau.
Visai ne kūdas, apie 1,5 kg auksašonis.
Vėliau apie pusvalandį, tenkinausi tik pavieniais ešeriukais, bet vos pradėjus teorinės karšinės vietos, "apėjimą" nuo pradžių, gavau ir antrą įrodymą, kad čia karšys tikrai laikosi.
Nežinau net ką pasakyti. Aš savo valdose, net gerai žinodamas išstudijuotas iki menkiausių smulkmenų, vietose, nieko nepagaunu, o čia jau du karšiukai ir aplamai būtų nuodėmė skūstis nekibimu.
Kažkada, ta pati situacija, buvo ir kai buvau nuvažiavęs prie Vilkijos. Ir ten pagavau daug geriau, negu savo valdose, tad antrą kartą šį sezoną iškyla klausimas. Kur realiai tos žuvies nėra ? Visi kažkodėl tvirtina, juk gerai man žvejoti savo valdose kai tiek žuvies jose yra , o kaip yra realybėje ? Kažkodėl nuvažiavus atokiau nuo savo valdų, galima daug rezultatyviau pažvejoti.
Daugiau karšiukų nesuviliojau, tačiau atradau labai perspektyvią vietą ešeriams. Gaila, kad įdienojo, išlindo saulutė, tad vidurdienį tikėtis gero jų kibimo jau nederėtų, tačiau ir ši, mano numatyta teorinė ešerinė vieta, davė vieną įrodymą, kad neapsirikau.
Padovanojo saują mažesnių ir vieną solidesnį arti puskilogramio rainių. Manau netolimoje ateityje reikės čia pavakaroti su "UL" spiningėliu ir pažiūrėti ar yra dar didesnių.
Kai nuėjau iki teorinės lydekinės vietos, po kokio dešimto metimo iš žolių išpuolė solidus lydys ir čiupo mano mikro masaliuką ant 3gr čeburaškos. Neapsirikau vadinasi ir su šia vieta. Kodėl sakau solidus lydys? Todėl, kad prieš pabėgdamas pasirodė visu grožiu, koks jis didelis apie 2-3kg, padarydamas metrinę "žvakę".
Žūklė neplanuotai buvo labai rezultatyvi. Likau patenkintas tiek laimikiu, tiek kibimų skaičiumi. Dabar pagalvoju, ir ko aš ten maluosi tose savo valdose, kai tereikia tik keletą kilometrų pavažiuoti ir galima, net tada, kai niekas niekam nekimba, čia šį bei tą smagiai pagauti.
Kartu su manimi žvejojo ir vietinis giminaitis. Keikė tas savo valdų vietas, kurias aš šiandien atsitiktinai pasirinkau,, kad nekimba, bet po šios žūklės kartu, manau visai kitaip pažvelgs į tas savo vietas, kurias kaip sakė, net aplenkdavo. Jam pasisekė suvilioti tik saują ešeriukų, bet dabar manau jau bandys "jamti" karšį.
Ačiū jam už foto sesiją.
Šiai pakrantei taškas dar tikrai nepadėtas. Manau greitu laiku aš vėl ten apsilankysiu.
Jau 42 karšys šį sezoną, pagauti su "UL" spiningu.