• R1
  • R2
  • R3
  • R4

TEMA: Receptai

: Receptai 2010-11-30 08:44 #311

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Karpis su bulvėmis

Paruošimo laikas: 1 val.

Kategorija: Žuvies patiekalai

Sudėtingumas: Sunkus

Ingridientai
karpio(apie 1 kg)
druskos
pipirų
citrinos
saujos petražolių
1 kg bulvių
4 skiltelių česnako
6 šaukštų alyvuogių aliejaus

Paruošimas
Žuvį nuplauti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną nuplikyti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Su petražolių stiebeliais sudėti į žuvies vidų.
Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Česnaką nulupti ir sukapoti. Nuo petražolių nuskinti lapelius ir sukapoti.
Skardą patepti aliejumi. Sudėti pusę bulvių. Pasūdyti, pabarstyti petražolėmis su česnaku. Uždėti žuvį, sudėti likusias petražoles, bulves.
Pasūdyti, ant bulvių užpilti 4 šaukštus aliejaus. Kepti 1750C orkaitėje 25 min. Palaistyti likusiu aliejumi ir kepti dar 20 min.
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-11-30 08:45 #312

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Karšis su bulvių koše
800 g bulvių
150–200 ml pieno
50 g sviesto
gūželės salotų
saujelės šviežių krapų
4 gabaliukų karšio filė
aliejaus
druskos, pipirų

Bulves nuskusti ir išvirti. Sugrūsti ir išmaišyti su pienu bei sviestu. Pakaitinti ant silpnos ugnies, įberti krapų, pasūdyti ir išmaišyti. Salotas nuplauti, nuvarvinti ir stambiai suplėšyti. Likusius krapus sukapoti. Žuvies gabaliukus nuplauti ir gerai nusausinti.

Žuvį iškepti aliejuje, pasūdyti, pagardinti pipirais, krapais. Perdėti į karščiui atsparų indą. Bulvių košę sukrėsti į konditerinį švirkštą. Bulvių košės užspausti ant žuvies. Pašildyti 5 min. iki 225°C įkaitintoje orkaitėje. Patiekti lėkštėse ant salotų lapų, papuošus krapais
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-11-30 08:46 #313

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
MENKĖ

Taigi, menkę išvalyti, supjaustyti gabaliukais, padruskinti, „papipirinti“, apibarstyti patinkančiais prieskoniais /pavyzdžiui žuvies/. Palaikyti apie 15 minučių. Tada imam žuvies gabaliuką, pavartom majoneze, po to tą patį padarom miltuose ir dedam į keptuvę su įkaitintu aliejum. Kepam apie 15 minučių, kol parus. Patikėkit skonis tikrai FANTASTIŠKAS !!!
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: danilas

: Receptai 2010-11-30 08:51 #315

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Sraigių patiekalai

S R A I G Ė S


Norint pasigaminti patiekalą iš sraigių, pirmiausia reikėtų jų
pririnkti. Daugiausia sraigių galima rasti drėgnose ir žole apaugusiose vietose: prie upių, upelių, ežerų, tvenkinių. Sraigės mėgsta kalcinuotą dirvą ir joms patinka vietos, kurios yra neprižiūrėtos. Jos nemėgsta gerų žemių, dirbamų laukų. Renkant sraiges reikia žinoti, kad jų negalima dėti į polietileninius maišus. Geriausiai tam tinka tinklinis arba megztas maišelis.

Parnešę sraiges namo, jas sudedame į dėžutę. Prieš tai į ją būtina įberti truputėlį miltų, kad pabaltų dėžutės dugnas. Taip sraiges laikome 1-2 savaites, o jeigu reikia – ir ilgiau. Per tą laiką jos išvalo visą savo žarnyną.

Po poros savaičių sraiges išimame iš dėžės, nuplauname visus nešvarumus ir užberiame druska. Jos tada sulenda į savo kiautus ir išskiria gleives, išvalo savo žarnyną. Užpiltas druska sraiges reikia palaikyti dvi valandas, o po to labai gerai nuplauti visus nešvarumus. Jeigu druska užpilta sraigė nesulenda į savo kiautą, vadinasi, ji yra negyva. Tokias sraiges metame lauk.

Likusias sraiges gerai nuplauname, įmetame į nesūdytą verdantį vandenį ir paverdame 5-8 minutes. Apvirtas sraiges šakute išimame iš kiauto ir nukerpame žarnyną nuo pado, kuris paprastai būna sraigės namelyje. Tuomet imame prieskoninių daržovių (petražolių šaknių, svogūnų, česnakų), sumaišome jas su apvirtomis sraigėmis ir užpilame baltu vynu. Tuomet sraiges su prieskoniais jau verdame apie 3-4 valandas ant nedidelės ugnies. Tik jokiu būdu negalima jų sūdyti, nes sraigės sukietėja, susitraukia. O tokios sraigės nelabi tinka valgyti. Išvirus sraiges, telieka pasitelkti fantaziją, kaip egzotišku patiekalu nustebinti savo svečius ir artimuosius.

Imame sviestą, jį išlydome, po to sumaišome su kapotais česnakais, kapota žaluma, sudedame sraiges ir viską trumpai pakepiname. Taip paruoštas sraiges galima pilti tiesiog į dubenėlį ir nešti į stalą.

Jei norite, sraiges su padažu galite supilti atgal į kiautą. Taip
patiekalas atrodys egzotiškiau. Tik nepamirškite prieš gerai išplauti kiautų.!

CARAGOLS

originalus Majorkos receptas:
8 personoms

Sraiges : 100-120 gyvu Helix pomatia sraigių, kopūstinių salotų,trupučiukas miltų, rupios(stambios) druskos, šlakelis raudono vyno acto ir mėgstamo garnyro pasirinktinai.

Padažas :
100 g šviežių lašinukų,
100 g alyvuogių aliejaus,
1 sobrasada(jokiom kalbom neduoda vertimo),
500 g kietų sunokusių pomidorų (romas),
druskos, pipiru.

Surinktas sraiges pasistengiat išlaikyti keturias -penkias dienas,( bet ne ilgiau! - kitaip sraiges sublogs! ))) ) Maitinate salotom, paskutinę dieną įberiat truputuką miltų, laikote uždengtame tinkleliu didesniame puode ar inde aukštesniais kraštais - tamsesnėje ir vėsioje vietoje.

Gaminimas:
sumetat sraiges į didesnį salotinį dubenį, pabarstot rupia druska ir apšlakstot actu(nepadauginkit!) .Paliekat penkioms minutems, du-tris kartus rankomis viską permaišydami(ar apvartydami).
Issiskyrusias gleives nuplaunat šaltu tekančiu vandeniu(kiekvieną sraige atskirai)



Vengriški sraigių patiekalų receptai

Sraigės su kiauliena,paprika ir pomidoru


Paimkite vieną smulkiai supjaustytą svogūną ir 4 gabaliukus keptos supjaustytos kiaulienos. Užberkite arbatiniu šaukšteliu raudonųjų paprikų, truputį vandens ir virkite ant mažos ugnies 10 min. Įdėkite į tą puodą paruoštas sraiges (po pusę tuzino asmeniui), įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite česnako galvutę, 1 supjaustytą pipirą ir 1 nuluptą pomidorą. Toliau virkite, kol pomidoras suminkštės. Patiekite su ryžiais, papuoškite petražolėmis.

Sraigių sriuba

• 100 sraigių,
• 1 česnako galvutė,
• 150 g trupintų džiūvėsių,
• 100 g kiaulienos,
• 1 petražolės šakelė,
• druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.

Kiaulieną, pridėję česnako, petražolių ir prieskonių, išvirkite vandenyje. Įdėkite į puodą sraiges, įberkite trupintų džiūvėsių ir virkite toliau 20 min. Patiekite su citrinos skiltele ir lašeliu vyno acto.

Sraigės mėsos padaže

• 150 sraigių,
• 400 g maltos mėsos,
• 1 česnako galvutė,
• 3 supjaustyti pomidorai,
• petražolės, druska, pipirai,
• aliejus.

Apkepkite mėsos faršą aliejuje, pasūdykite, pagal skonį įdėkite
pipirų. Sudėkite sraiges ir virkite ant mažos ugnies 30 min. Prieš pabaigą įdėkite pomidorus ir supjaustytas petražoles. Patiekite baltoje bandelėje.

Pikantiškos sraigės

4 porcijoms:

100 g konservuotų sraigių
Česnako-žolelių prieskonių mišinys
Pipirai
Druska
Sviestas/Alyvų aliejus

Sraiges išimti iš kiautelių, jei didelės – perpjauti per pusę. Sudėti
į keturis mažus molinius indelius, pabarstyti druska, žolelių mišiniu ir pipirais ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto ar užpilti truputėlį alyvų aliejaus.
Indelius uždengti ir įkišti į ~ 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, kol pradės kilti burbuliukai. Sraigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti.

Valgyti su pakepintais nedideliais batono gabalėliais, juos įtrinti skiltele česnako ir apiberti truputėliu žolelių prieskonių mišinio.

Šis patiekalas – tai tik delikatesinė užkanda.

Skanaus!



Sraigės burgundiškai

Reikės: 600 g nuvalytų ir išvirtų sraigių,
40 g sviesto,
30 g svogūnų,
50 g duonos trupinių,
100 g kieto tarkuoto sūrio,
15 g petražolių,
1 g maltų juodųjų pipirų
1-2 skiltelių česnako.

Sraiges išvirkite su prieskoniais, daržovėmis ir išimkite mėsą.

Paruoškite įdarą: svieste pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, pridėkite kvietinės duonos gabaliukų, sutarkuoto kieto sūrio, česnako, smulkiai supjaustytų petražolių ir truputį nuoviro, kuriame virė sraigės.

Sraigių kriaukles užpilkite šiltu vandeniu, įdėkite šaukštelį sodos ir virkite 30 minučių. Paskui vandenį nupilkite, o kriaukles praplaukite šaltu vandeniu ir gerai išdžiovinkite. Nuovirą, kuriame virė sraigės su daržovėmis, virkite ant didelės ugnies, kad sutirštėtų ir jo sumažėtų. Į kiekvieną kriauklę įpilkite truputį nuoviro, įdėkite po 1-2 gabaliukus sraigės mėsos ir užpildykite paruoštu įdaru.
Pripildytas kriaukles padėkite anga į viršų ant keptuvės arba ugniai atsparios lėkštelės, kurioje yra truputis nuoviro, pabarstykite tarkuotu kietu sūriu ir kepkite 10-15 minučių orkaitėje, kol įdaras pasidengs rusva plutele.

Patiekite karštas toje pačioje keptuvėje arba lėkštutėje.
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: aras, selmis

: Receptai 2010-11-30 17:32 #345

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Kokiu cia tik saknestu arutis pridejo...:good: niam niam....tuoja duosim darbo savo seimininkei :clap:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-01 10:49 #388

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Palauk, dar visą seriją žuvienių įmesiu...:P
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-03 18:49 #500

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Šaltai rūkinta ir padžiovinta, smulki žuvis, prie alaus,

Rūkinimui, reikės 5-10 kg smulkių žuvų, ( kuojos, aukšlės ir pan.)
300-500gr druskos,

Žuvį išvalyti, nuskusti žvynus ir pasūdžius glaudžiai sudėti į emaliuotą puoda. Galima truputi suslėgti. Druskos dedama pagal savo nuožiūrą (man geriausia 10kg žuvies, -apie 400gr druskos). Sudedant į puodą, turi būti pasūdytą kiekviena žuvis. Puodas sandariai uždengiams ir parai paliekamas vėsioje patalpoje ar rūsyje.
Prieš rūkinimą, žuvis sudedama į kitą indą, užpilama šaltu vandeniu ir nuplaunama. Žūvis veriu per akis ant šašlykinių virbalų ir sukabines rūkykloje, palieku valandai, kad nusivarvėtų. Rūkinama šaltu dūmu, (alksnis, karklas) apie 10 val. Rūkinimo pabaigoje, atidengiu rūkyklos pakurą, tačiau reikia saugoti, kad žuvis nepradėtų kepti.Taip žuvis džiovinama apie valandą.

Skanaus ir putojančio alučio...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-04 07:50 #521

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Geras parašė:
Ešeriukų "šprotai".Sugautus ešeriukus išdarinėjame,neskutame.Dedame sluoksnį ant indo,kuriame troškinsime ,dugno.Svogūnus supjaustom griežinėliais,sudedame ant žuvų.Paimame gerą stiklinę saulėgrąžų aliejaus,atskiedžiame stikline vandens.Gautu mišinį užpilame ešeriukus.Dedame prieskonių:druskos,pipirų,pora laurų lapelių.Vėl sluoksnis žuvų,sluoksnis svogūnų,prieskoniai.Dedame tiek sluoksnių,kiek telpa į puodą.Ant lėtos ugnies troškiname 2 val.Jeigu reikia-įpilame aliejaus ir vandens mišinio porciją.Pateikiame į stalą kartu su virtomis bulvėmis.Skanaus!!!

Ešerių neskutame?:unsure: Negi žvynai "susileidžia"?
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-04 09:06 #526

  • danilas
  • danilas avataras
  • Offline
  • Pradedantysis
  • Žinutės: 195
  • Gauta padėkų: 201
Gal norėjai parašyt-nuskutame?
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-04 21:14 #590

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
jooo raudeles,sapaliukus reikia Audriui vest kad isrukintu,ot brolyciai koki daikta padaro :good: man nusisypsojo laime paragaut tai kaip toj reklamoj ,skonio nepamirsiu visa gyvenima, :P
Paskutinis taisymas: 2010-12-04 21:25 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-05 11:35 #603

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Lydeka, kepta orkaitėje

1.0-1.5kg išvalyta ir nuskusta lydeka
2.0-2.5kg nuskustų bulvių,
2 vnt vidutinio dydžio česnako galvutės,
Druska, juodieji malti pipirai,
100 ml. aliejaus.

Į druską suberiame sutrintus česnakus ir sumaltus pipirus, viską gerai iįmaišome. Nuvalyta ir nuskustą lydeką ištriname šiuo mišiniu ir paliekame velandai kad truputi įsigertų druska.
Į kepimo skarda supilame aliejaų ir pripjaustome bulvių griežinėliais tiek kad jas paskleidus užklotų visa skardos dugną.Ant bulvių dedame lydeką. Supjaustome griežinėliais likusias bulves ir subereme į skardą aplink lydeką. Viską apibarstome likusiu česnakų, druskos ir pipirų mišiniu. Į skarda įpilame puse stiklinės vandens. Galima prieš baigiant kepti lydekos nugara aptepti majonezu,ar apšlakstyti citrinos sultimis, bet čia jau skonio reikalas. Kepama 200C tempetartūroje kol visiškai iškepa bulvės. Kepimo metu galima susidariusiu skysšiu skardos dugne retkarčiais apšlakstyti tiek lydeką tiek bulves. Kepimas baigtas kai apskruda viršutinių bulvių krašteliai.
Tai aštrokas česnakinis patiekalas todėl prie jo alutis tikrai ne pro šalį... :good:
Skanaus. ;)
Paskutinis taisymas: 2010-12-05 11:37 nuo AudriusM.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-06 05:31 #635

  • Lydeka
  • Lydeka avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Žinutės: 2333
  • Gauta padėkų: 940
Tikrai skanu, darau ir aš taip, tik iš viršaus uždengiu folija, bulvės mažiau apdega, o žuvį iš viršaus keliose vietose įpjaunu skersai ir įdedu kelis rūkintų lašinukų gabaliukus. :cooll:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-06 06:10 #640

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
:P
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-12 08:37 #1026

  • nėra
  • nėra avataras
  • Offline
  • User is blocked
  • Žinutės: 3485
  • Gauta padėkų: 622
Ešeriai kepti druskoje

Pirmiausia žuvis gerai nuplauname po kranu vandeniu.Po to nusausiname padėję ant pašluostės.Per tą laiką paruošiame druskos apvalkalą, kuriame ir kepsime žuvs. Jis daromas pagrinde iš druskos, įmušamas kiaušinis, į šią masę įdedame krapų, kitų mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui petražolių. Kiaušiniai reikalingi kaip druskos rišamoji medžiaga. Nenaudojant kiaušinių, druska nesusirištų, birioje druskoje atsirastų daug oro tarpų, per kuriuos išbėgtų išsiskyrusios žuvų sultys, ir žuvys būtų sausos.

Nusausinus žuvis iš dalies pasigaminto „cemento” skardoje padarome pagrindą. Ant jo dedame ešerius ir juos rūpestingai aplipiname likusia druskos mase taip, kad neliktų oro tarpelių. Žuvis kepame 240 °C orkaitėje apie 15-20 minučių.

Ruošiant šį patiekalą galima naudoti šaldytas prieskonines žoleles, tačiau nepamirškite, kad atitirpus jas būtina pirmiausia nusausinti.

Iškepus druskos apvalkalą suskaldykite ir pašalinkite, o žuvis sudėkite į lėkštes. Skanaus!

P.S.: šitaip galima kepti ir kitas žuvis.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-12 09:44 #1029

  • Arutis
  • Arutis avataras
  • Offline
  • Žuvų siaubas
  • Jei kažkas trukdo žvejybai – kažką reikia keist...
  • Žinutės: 3742
  • Gauta padėkų: 1519
Ko gero reikia priminti, kad ešeriai nei skutami, nei darinėjami...:good:
Jei kažkas trukdo žvejybai - ...
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-21 13:26 #1766

  • girinis37
  • girinis37 avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • nu ka galiu pasakyt
  • Žinutės: 5762
  • Gauta padėkų: 1035
lenkiskas padaziukas prie orkaitej keptos zuvies,as naudoju lydekai,lasisai,upetakiams.2 pokeliai sviesto,5 kietai virti kiausai aisku vistos,pundelis petrazoliu,2 citrinos...bliude istirpinu sviesta,y jy suberiu virtus kiausus smulkiai sukapotus,ir pagal skoni yspaudziu citrinos sulciu,man patinka rugztesnis skonis,ir suberiu kapotu svieziu petrazoliu saujukia,ir viska ismaisius uzsipilu ant zuvies..sita porcija mazdauk 2 kg zuvies man uztenka ...tai labai skanu pabandykit :P
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-21 14:03 #1772

  • baubas
  • baubas avataras
  • Offline
  • Žvejybos profas
  • Žinutės: 6189
  • Gauta padėkų: 4356
Farširuota lydeka
Nuvalius žuvį reikia išpjauti žiaunas, tada įpjauti žuvies odą ties priekiniais pelekais taip, kad galva gerai laikytusi. Išverčiame odą ir iššimame mėsą ir kaulus, ties uodega nukerpame stuburo kaula, galiukas kaulo lieka viduje. Praplauname odą, atskirtą žuvies mėsą sumalame į faršą. Nulupame svogūno galva ir sumalame į faršą, dedame žalius kiaušinius ir sviestą, gerai išmaišome, galima išspausti česnako pora galvučių, įdedame prieskonius ir druską.taip pat įdėti sumaltą, grėtinėlėj išmirkyto batono porą riekelių Kai faršas paruoštas, prikemšame lydekos odą, užsiuvame apatinią žuvies odos dalį ir suformuojame lydekos formą. Kai žuvis suformuota susukame į marlę, įdedame į indą su nedideliu kiekiu vandens, verdame ant mažos ugnies apie 50 min. Į vandenį įdedame kvapniūjų pipirų, druskos pagal skonį, lauro lapą. Išvirus ištraukiame iš vandens ir atvėsiname, kai žuvis atvėsta nuimame marlę. Gražiai serviruojame su žalumynais.

Žuvį galime nevirti, o kepti, tada reikia ištepti sviestu folija įdėti žuvį ir daržoves garnyrui. Kepti orkaitėje prie 170 laipsnių 50-60 min.
Norint paragauti faršo skonį, darai mažus kukulaičius ir keptuvėj apkepti.
Dariau- tikrai skanu.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2010-12-23 12:33 #1977

  • Čebas
  • Čebas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • Kojas nukares svajojau nakcia
  • Žinutės: 2720
  • Gauta padėkų: 2231
Chebryte, turiu viena prasyma :unsure: Noreciau gauti kol kas bent pora receptu, kuriu nebutu galima rasti internete, ar kokioje receptu knygoje, t.y. jusu kurybos :) Receptukai butu geriausia einamai zuviai, kurios zmones gali isigyti parduotuveje ar turguje. Receptas turetu buti parasytas, kaip receptu knygoje: kiek ir kokiu ingridientu, bei gaminimo procesas. parasyta be klaidu ir keiksmazodziu :D
Jei pavyks viska gerai prasukti, tai vienam laikrastyje, gauciau vietos sukurti rubrika, kaip pvz: www.kibkit.lt zveju receptai ar kazkas panasaus. Butu gera reklama tinklapiui.
Tikrame žvejy slypi vaikas, kuris mėgsta žaisti.
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.

: Receptai 2011-01-06 17:59 #2819

  • AudriusM
  • AudriusM avataras
  • Offline
  • Administratorius
  • Žinutės: 6131
  • Gauta padėkų: 8980
Prisiminiau dar vieną labai mūsų šeimos mėgstama patiekalą su žuvimi.

Žuvies kodletai,

0.5kg valytos ir sumaltos žuvies (labai tam tinka šapalai)
0.5kg kiaulienos faršo.
Du kiaušiniai
Svogūnas, juodieji malti pipirai, vegeta,druska, batonas.


Išimame iš nuvalytos žuvies didžiuosius kaulus.Sumalame žuvį mėsmale ( geriau per du kartus)
Į maltos žuvies masę dedame kiaulienos faršą, imušame du kiaušinius. Idedame išmirkintas tris batono riekeles, galiausiai pipirai prieskoniai druska.
Viską gerai išmaišome. Jei masė per skysta galima įdėti pruputi manu kruopu.

Formuojame nedidelius kodletukus,apvoliojame miltuose arba džiuvėsėliuose ir keptuvėje ant aliejaus apkepame abi puses, kol įgauna auksine spalvą. Sudedame į puodą, užpilame trupučio vandens, įdedame lauro lapeli ir apie 15- 20 min. troškiname.

Kas norės gali pasigaminti padažą.
Morkas su svogūnais pakepiname aliejuje, kol suminkštėja,dedame 2 valgomus šaukštus miltų, pakepiname ir norimą tirštumą, įpilame pieną. Nepamirštam vegetos pipiriukų.

Patiekiame su karštomis virtomis bulvėmis. Labai tinka žvieži ar rauginti agurkėliai.

Skanaus.

Šį recepta man sudiktavo mano šeimininkė, tad jei kažkas nepavyks, pretenzijas prašome išsakyti jai :cha:
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Jums padėkojo šie nariai: Dalius. Kaunas, greitis2

: Receptai 2011-01-06 18:04 #2821

  • Dolcas
  • Dolcas avataras
  • Offline
  • Moderatorius
  • žuvys kaip ir moterys,jų nesuprasi
  • Žinutės: 8388
  • Gauta padėkų: 5932
Tai kai žvejai pradės su pretenzijom pas tavo šeiminykę lankytis,tai pats ilgai nevalgęs būsi :lol:
Žvejoju,nes nemoku dirbti
Administratorius uždraudė viešą pranešimų rašymą.
Moderatoriai: Lydeka, Dolcas, Čebas
Puslapio sukūrimo laikas: 0.053 sekundžių

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top